1/5
Празник на еленския бут
За осми пореден път община Елена и местният съвет по туризъм организираха празник на еленския бут.
При откриването кметът каза, че производителите на еленски бут в района не са били засегнати от ситуацията, предизвикана от африканската чума по свинете в средата на годината.
penetrating
Рейтинг: 6072 ЛюбопитноМного ми харесва Еленскяи бут :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertА това на скарата?
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоДо коментар [#1] от "penetrating":
[email protected]https://www.dnesbg.com/obshtestvo/rekord-nad-30-000-dushi-na-praznika-na-elenskiya-but-snimki.html
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 4905 НеутралноБутът е СВиНСКИ по еленски !!!
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!DDR
Рейтинг: 2782 ВеселоЗаглавието ме заблуди, че е бут от елен и бях готов да ударя плюс на сълзливите коментари за горките еленчета. 😉
Но щом е прасе - може - под ножа 😉😂😂😂
Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 4905 ВеселоДо коментар [#2] от "karabastun":
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!Кара - коя точно сол е "натурална" ?
karabastun
Рейтинг: 9121 НеутралноДо коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
[email protected]Така ли са писали ? :)
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоДо коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
[email protected]Не знам аз - може би, която не е направена по химически начин :)_
lz2
Рейтинг: 2583 НеутралноТой и затова се казва еленСКИ а не еленОВ! ПравописА е поле за изява на неграмотните!
Gunners
Рейтинг: 947 НеутралноСигурно месото е било вкусно.
Gunners
Рейтинг: 947 НеутралноСигурно месото е било вкусно.
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоДо коментар [#10] от "Mia san Bayern":
[email protected]Сигурно не е по-зле от хамон :)
citoyen
Рейтинг: 757 НеутралноЧудесен е! Заслужава напълно да бъде от деклариран географски район.
penetrating
Рейтинг: 6072 ВеселоДо коментар [#2] от "karabastun":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertПрочетох го но не стана ясно какво е на скарата. Хляб ли? А кметът сигурно е 5-ти мандат? Чувал съм името му отдавна
bramasole
Рейтинг: 3880 НеутралноДо коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
"На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-рДо коментар [#7] от "karabastun":
Фразата "натурална сол" ми напомни вица за блондинката, която си купила сол от супера, прочела съдържанието "натриев хлорид", и въздъхнала с апломб "И в солта ли започнаха да блъскат химия". :)
Празникът със сигурност е бил източник на настроение, постещи нямат място там. :)
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоДо коментар [#13] от "penetrating":
[email protected]На скарата са рибици и пържоли :)
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоДо коментар [#13] от "penetrating":
[email protected]Кметът е братовчед на Кристалина Георгиева.:)
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоДо коментар [#13] от "penetrating":
[email protected]От 1999 -та е пропуснал май само един мандат :)
motochristo
Рейтинг: 1215 НеутралноДо коментар [#11] от "karabastun":
Гласуваш за прасе - получаваш кочина.Определено е по-добро от хамона. Това е едно от нещата, с които трябва да се гордее кулинарна България.
Роси
Рейтинг: 8459 НеутралноДо коментар [#11] от "karabastun":
По-добро е.
karabastun
Рейтинг: 9121 ЛюбопитноАнглийски учени обявиха българските специалитети кисело мялко и кисело зеле за крайно вредни....Те предупредиха , че възрастните хора или тези с отслабена имунна система могат да получат сериозни инфекции от такива храни заради съдържащите се в тях живи бактерии.
[email protected]Peni Nikol
Рейтинг: 7281 НеутралноБастуна е опитал нещо истинско и автентично. Ха наздраве :).
Peni Nikol
Рейтинг: 7281 ЛюбопитноДо коментар [#14] от "Bramasole":
Постещите са на задушени гъби с лук и без масло разбира се.
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоДо коментар [#21] от "Peni Nikol":
[email protected]Наздраве !
karabastun
Рейтинг: 9121 ВеселоКупих си 10 кила сливовица по 8 лева и 30 кила мискет по 3 лева - така че мога да вдигам яки наздравици с 15-те кила бут, докато си претакам зелето и чакам моята гроздовица / 80 кила / да се оправи за Коледа:)
[email protected]penetrating
Рейтинг: 6072 НеутралноДо коментар [#15] от "karabastun":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertТова да се чува :)
penetrating
Рейтинг: 6072 ВеселоДо коментар [#16] от "karabastun":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertДо коментар [#17] от "karabastun":
Явно има защо :)
penetrating
Рейтинг: 6072 ВеселоДо коментар [#16] от "karabastun":
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertЕдва ли е обаче заради "братовчедката"
realguru
Рейтинг: 2788 НеутралноА па Дневник ни гъбаркат тука с рецепти от "Съвременна българка кухня" :)
Е тва е традиционна българска кухня, която събира хората. :)
MORTAR
Рейтинг: 233 ВеселоСпоред видяното на снимките, в тази малка българска община протестът срещу Гешев е по-многолюден отколкото в София.
Свободен архитект, урбанист и еколог!the only easy day was yesterday
Рейтинг: 289 НеутралноПРОшУТо ди ПаРМа е върховно а ИсПанСките БуТове не са по зле
Торбеш
Рейтинг: 1335 НеутралноКак се прави (автентична рецепта от един вегетарианец):
Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.Това нещо ВСЕКИ може да го направи у дома!
- Свинско месо - контрафиле, цяло (покрай рибицата), може врат - по-шарено е, може и бут като в Елена - добре се почиства от сланина, жили и съединителна тъкан. Същото става и с хубаво парче телешко, говеждо или дивечово месо.
- 2кг морска сол;
- сушени подправки (може и чесън) - по собствен вкус, в различните краища на България подправките леко варират;
Месото се поставя в съд - например тава, и се покрива изцяло отвсякъде с морска сол - да не се вижда. Така стои 72часа - това му е цялата консервация;
Стои в съд с вода за 4-5-6 часа - това отнема от солеността;
Вади се от водата, подсушава се с кърпа и започва подправянето.
Може да се намаже с чеснова паста и да се оваля със сухите подправки.
Месото се увива плътно в парче плат (например чист стар чаршаф) и се увързва стегнато с канап.
Така увързано, месото да престои един месец в най-долния отсек на хладилника или ако имате условия - на проветриво сухо място, например на външен балкон, но СЕВЕРЕН. Тази опция не е много за предпочитане, защото външната температура варира и през деня, и в рамките на месеца. В Еленския Балкан може би е по-постоянна.
В хладилника обаче си става напълно успешно.
Хайде, че до Коледа няма много време!
ivanpopov
Рейтинг: 2474 НеутралноНе трябва да има ГМО! :)))))))))))