За осми пореден път община Елена и местният съвет по туризъм организираха празник на еленския бут.<br /><br />При откриването кметът каза, че производителите на еленски бут в района не са били засегнати от ситуацията, предизвикана от африканската чума по свинете в средата на годината.

© karabastun

увеличи
, 10688
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (32)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 6072 Любопитно

    Много ми харесва Еленскяи бут :)
    А това на скарата?

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 4905 Неутрално

    Бутът е СВиНСКИ по еленски !!!

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  3. 4 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 2782 Весело

    .....бутът от прасето...
    —цитат от коментар 0 на фотоновината

    Заглавието ме заблуди, че е бут от елен и бях готов да ударя плюс на сълзливите коментари за горките еленчета. 😉
    Но щом е прасе - може - под ножа 😉😂😂😂

    Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
  4. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 4905 Весело

    До коментар [#2] от "karabastun":

    Кара - коя точно сол е "натурална" ?

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  5. 6 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Неутрално

    До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Така ли са писали ? :)

    [email protected]
  6. 7 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Весело

    До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Не знам аз - може би, която не е направена по химически начин :)_

    [email protected]
  7. 8 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2583 Неутрално

    Бутът е СВиНСКИ по еленски !!!
    —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


    Той и затова се казва еленСКИ а не еленОВ!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  8. 9 Профил на Gunners
    Gunners
    Рейтинг: 947 Неутрално

    Сигурно месото е било вкусно.

  9. 10 Профил на Gunners
    Gunners
    Рейтинг: 947 Неутрално

    Сигурно месото е било вкусно.

  10. 11 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Весело

    До коментар [#10] от "Mia san Bayern":

    Сигурно не е по-зле от хамон :)

    [email protected]
  11. 12 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 757 Неутрално

    Чудесен е! Заслужава напълно да бъде от деклариран географски район.

  12. 13 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 6072 Весело

    До коментар [#2] от "karabastun":

    Прочетох го но не стана ясно какво е на скарата. Хляб ли? А кметът сигурно е 5-ти мандат? Чувал съм името му отдавна

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  13. 14 Профил на bramasole
    bramasole
    Рейтинг: 3880 Неутрално

    До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
    До коментар [#7] от "karabastun":

    Фразата "натурална сол" ми напомни вица за блондинката, която си купила сол от супера, прочела съдържанието "натриев хлорид", и въздъхнала с апломб "И в солта ли започнаха да блъскат химия". :)
    Празникът със сигурност е бил източник на настроение, постещи нямат място там. :)

    "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
  14. 15 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Весело

    До коментар [#13] от "penetrating":

    На скарата са рибици и пържоли :)

    [email protected]
  15. 16 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Весело

    До коментар [#13] от "penetrating":

    Кметът е братовчед на Кристалина Георгиева.:)

    [email protected]
  16. 17 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Весело

    До коментар [#13] от "penetrating":

    От 1999 -та е пропуснал май само един мандат :)

    [email protected]
  17. 18 Профил на motochristo
    motochristo
    Рейтинг: 1215 Неутрално

    До коментар [#11] от "karabastun":

    Определено е по-добро от хамона. Това е едно от нещата, с които трябва да се гордее кулинарна България.

    Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
  18. 19 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8459 Неутрално

    До коментар [#11] от "karabastun":

    По-добро е.

  19. 20 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Любопитно

    Английски учени обявиха българските специалитети кисело мялко и кисело зеле за крайно вредни....Те предупредиха , че възрастните хора или тези с отслабена имунна система могат да получат сериозни инфекции от такива храни заради съдържащите се в тях живи бактерии.

    [email protected]
  20. 21 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 7281 Неутрално

    Бастуна е опитал нещо истинско и автентично. Ха наздраве :).

  21. 22 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 7281 Любопитно

    До коментар [#14] от "Bramasole":

    Постещите са на задушени гъби с лук и без масло разбира се.

  22. 23 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Весело

    До коментар [#21] от "Peni Nikol":

    Наздраве !

    [email protected]
  23. 24 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 9121 Весело

    Купих си 10 кила сливовица по 8 лева и 30 кила мискет по 3 лева - така че мога да вдигам яки наздравици с 15-те кила бут, докато си претакам зелето и чакам моята гроздовица / 80 кила / да се оправи за Коледа:)

    [email protected]
  24. 25 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 6072 Неутрално

    До коментар [#15] от "karabastun":

    Това да се чува :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  25. 26 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 6072 Весело

    До коментар [#16] от "karabastun":
    До коментар [#17] от "karabastun":

    Явно има защо :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  26. 27 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 6072 Весело

    До коментар [#16] от "karabastun":

    Едва ли е обаче заради "братовчедката"

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  27. 28 Профил на realguru
    realguru
    Рейтинг: 2788 Неутрално

    А па Дневник ни гъбаркат тука с рецепти от "Съвременна българка кухня" :)

    Е тва е традиционна българска кухня, която събира хората. :)

  28. 29 Профил на MORTAR
    MORTAR
    Рейтинг: 233 Весело

    Според видяното на снимките, в тази малка българска община протестът срещу Гешев е по-многолюден отколкото в София.

    Свободен архитект, урбанист и еколог!
  29. 30 Профил на the only easy day was yesterday
    the only easy day was yesterday
    Рейтинг: 289 Неутрално

    ПРОшУТо ди ПаРМа е върховно а ИсПанСките БуТове не са по зле

  30. 31 Профил на Торбеш
    Торбеш
    Рейтинг: 1335 Неутрално

    Как се прави (автентична рецепта от един вегетарианец):
    Това нещо ВСЕКИ може да го направи у дома!
    - Свинско месо - контрафиле, цяло (покрай рибицата), може врат - по-шарено е, може и бут като в Елена - добре се почиства от сланина, жили и съединителна тъкан. Същото става и с хубаво парче телешко, говеждо или дивечово месо.
    - 2кг морска сол;
    - сушени подправки (може и чесън) - по собствен вкус, в различните краища на България подправките леко варират;
    Месото се поставя в съд - например тава, и се покрива изцяло отвсякъде с морска сол - да не се вижда. Така стои 72часа - това му е цялата консервация;
    Стои в съд с вода за 4-5-6 часа - това отнема от солеността;
    Вади се от водата, подсушава се с кърпа и започва подправянето.
    Може да се намаже с чеснова паста и да се оваля със сухите подправки.
    Месото се увива плътно в парче плат (например чист стар чаршаф) и се увързва стегнато с канап.
    Така увързано, месото да престои един месец в най-долния отсек на хладилника или ако имате условия - на проветриво сухо място, например на външен балкон, но СЕВЕРЕН. Тази опция не е много за предпочитане, защото външната температура варира и през деня, и в рамките на месеца. В Еленския Балкан може би е по-постоянна.
    В хладилника обаче си става напълно успешно.
    Хайде, че до Коледа няма много време!

    Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
  31. 32 Профил на ivanpopov
    ivanpopov
    Рейтинг: 2474 Неутрално

    До коментар [#2] от "karabastun":Кара - коя точно сол е "натурална" ?
    —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


    Не трябва да има ГМО! :)))))))))))





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.