За осми пореден път община Елена и местният съвет по туризъм организираха празник на еленския бут.<br /><br />При откриването кметът каза, че производителите на еленски бут в района не са били засегнати от ситуацията, предизвикана от африканската чума по свинете в средата на годината.

© karabastun

увеличи
, 7851
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (32)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10900 Любопитно

    Много ми харесва Еленскяи бут :)
    А това на скарата?

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  2. 2 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело
  3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5998 Неутрално

    Бутът е СВиНСКИ по еленски !!!

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  4. 4 Профил на DDR
    DDR
    Рейтинг: 3645 Весело

    .....бутът от прасето...
    —цитат от коментар 0 на фотоновината

    Заглавието ме заблуди, че е бут от елен и бях готов да ударя плюс на сълзливите коментари за горките еленчета. 😉
    Но щом е прасе - може - под ножа 😉😂😂😂

    Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
  5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 5998 Весело

    До коментар [#2] от "karabastun":

    Кара - коя точно сол е "натурална" ?

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  6. 6 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Неутрално

    До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Така ли са писали ? :)

    karabastun1@abv.bg
  7. 7 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело

    До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Не знам аз - може би, която не е направена по химически начин :)_

    karabastun1@abv.bg
  8. 8 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2843 Неутрално

    Бутът е СВиНСКИ по еленски !!!
    —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


    Той и затова се казва еленСКИ а не еленОВ!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  9. 9 Профил на Mia san Bayern
    Mia san Bayern
    Рейтинг: 2933 Неутрално

    Сигурно месото е било вкусно.

    DANKE JUPP,DANKE BAYERN!
  10. 10 Профил на Mia san Bayern
    Mia san Bayern
    Рейтинг: 2933 Неутрално

    Сигурно месото е било вкусно.

    DANKE JUPP,DANKE BAYERN!
  11. 11 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело

    До коментар [#10] от "Mia san Bayern":

    Сигурно не е по-зле от хамон :)

    karabastun1@abv.bg
  12. 12 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 1269 Неутрално

    Чудесен е! Заслужава напълно да бъде от деклариран географски район.

  13. 13 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10900 Весело

    До коментар [#2] от "karabastun":

    Прочетох го но не стана ясно какво е на скарата. Хляб ли? А кметът сигурно е 5-ти мандат? Чувал съм името му отдавна

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  14. 14 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 4016 Неутрално

    До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":
    До коментар [#7] от "karabastun":

    Фразата "натурална сол" ми напомни вица за блондинката, която си купила сол от супера, прочела съдържанието "натриев хлорид", и въздъхнала с апломб "И в солта ли започнаха да блъскат химия". :)
    Празникът със сигурност е бил източник на настроение, постещи нямат място там. :)

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  15. 15 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело

    До коментар [#13] от "penetrating":

    На скарата са рибици и пържоли :)

    karabastun1@abv.bg
  16. 16 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело

    До коментар [#13] от "penetrating":

    Кметът е братовчед на Кристалина Георгиева.:)

    karabastun1@abv.bg
  17. 17 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело

    До коментар [#13] от "penetrating":

    От 1999 -та е пропуснал май само един мандат :)

    karabastun1@abv.bg
  18. 18 Профил на motochristo
    motochristo
    Рейтинг: 1290 Неутрално

    До коментар [#11] от "karabastun":

    Определено е по-добро от хамона. Това е едно от нещата, с които трябва да се гордее кулинарна България.

    Кажи ми, жалко ти творенье, как се покачи тъй високо? - С пълзенье! - извика рогатата гадинка.
  19. 19 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 9017 Неутрално

    До коментар [#11] от "karabastun":

    По-добро е.

  20. 20 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Любопитно

    Английски учени обявиха българските специалитети кисело мялко и кисело зеле за крайно вредни....Те предупредиха , че възрастните хора или тези с отслабена имунна система могат да получат сериозни инфекции от такива храни заради съдържащите се в тях живи бактерии.

    karabastun1@abv.bg
  21. 21 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9079 Неутрално

    Бастуна е опитал нещо истинско и автентично. Ха наздраве :).

  22. 22 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9079 Любопитно

    До коментар [#14] от "Bramasole":

    Постещите са на задушени гъби с лук и без масло разбира се.

  23. 23 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело

    До коментар [#21] от "Peni Nikol":

    Наздраве !

    karabastun1@abv.bg
  24. 24 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 7531 Весело

    Купих си 10 кила сливовица по 8 лева и 30 кила мискет по 3 лева - така че мога да вдигам яки наздравици с 15-те кила бут, докато си претакам зелето и чакам моята гроздовица / 80 кила / да се оправи за Коледа:)

    karabastun1@abv.bg
  25. 25 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10900 Неутрално

    До коментар [#15] от "karabastun":

    Това да се чува :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  26. 26 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10900 Весело

    До коментар [#16] от "karabastun":
    До коментар [#17] от "karabastun":

    Явно има защо :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  27. 27 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10900 Весело

    До коментар [#16] от "karabastun":

    Едва ли е обаче заради "братовчедката"

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  28. 28 Профил на realguru
    realguru
    Рейтинг: 3260 Неутрално

    А па Дневник ни гъбаркат тука с рецепти от "Съвременна българка кухня" :)

    Е тва е традиционна българска кухня, която събира хората. :)

  29. 29 Профил на Иван Гешев прокурор прокурор
    Иван Гешев прокурор прокурор
    Рейтинг: 921 Весело

    Според видяното на снимките, в тази малка българска община протестът срещу Гешев е по-многолюден отколкото в София.

    Свободен архитект, урбанист и еколог!
  30. 30 Профил на the only easy day was yesterday
    the only easy day was yesterday
    Рейтинг: 739 Неутрално

    ПРОшУТо ди ПаРМа е върховно а ИсПанСките БуТове не са по зле

  31. 31 Профил на Торбеш
    Торбеш
    Рейтинг: 1440 Неутрално

    Как се прави (автентична рецепта от един вегетарианец):
    Това нещо ВСЕКИ може да го направи у дома!
    - Свинско месо - контрафиле, цяло (покрай рибицата), може врат - по-шарено е, може и бут като в Елена - добре се почиства от сланина, жили и съединителна тъкан. Същото става и с хубаво парче телешко, говеждо или дивечово месо.
    - 2кг морска сол;
    - сушени подправки (може и чесън) - по собствен вкус, в различните краища на България подправките леко варират;
    Месото се поставя в съд - например тава, и се покрива изцяло отвсякъде с морска сол - да не се вижда. Така стои 72часа - това му е цялата консервация;
    Стои в съд с вода за 4-5-6 часа - това отнема от солеността;
    Вади се от водата, подсушава се с кърпа и започва подправянето.
    Може да се намаже с чеснова паста и да се оваля със сухите подправки.
    Месото се увива плътно в парче плат (например чист стар чаршаф) и се увързва стегнато с канап.
    Така увързано, месото да престои един месец в най-долния отсек на хладилника или ако имате условия - на проветриво сухо място, например на външен балкон, но СЕВЕРЕН. Тази опция не е много за предпочитане, защото външната температура варира и през деня, и в рамките на месеца. В Еленския Балкан може би е по-постоянна.
    В хладилника обаче си става напълно успешно.
    Хайде, че до Коледа няма много време!

    Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
  32. 32 Профил на ivanpopov
    ivanpopov
    Рейтинг: 1635 Неутрално

    До коментар [#2] от "karabastun":Кара - коя точно сол е "натурална" ?
    —цитат от коментар 5 на КМЕТ В СЯНКА


    Не трябва да има ГМО! :)))))))))))





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK