Мда, много прости тези еленци, да не знаят що е прошуто и хамон 😂😂😂
Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt.
"Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"
Това простолюдието само от етикетите в Лидл чете и се прави на умно. Прошуто, Хамон, Шварцвалдска шунка и Еленски бут може да се правят по подобен начин, но си имат специфични имена и особености с оглед изходния материал и условията. Хубавият еленски бут е доста по-хубав от масовите прошутота и хамони на сходни цени.
Поставът не е бъчва. Във Великотърновско постав се нарича съд, излят от бетон (в миналото дялан от камък). Ако е за такива цели обикновено е квадратен. Но ако е на чешма е продълговат като малка вана и служи за накисване и изпиране на по-големи дрехи, черги и т.н.
Изкушаващи снимки! :) Към текста на сн. 5 - според мене едва ли иде реч за "сериозни "технологични" разлики"; по-скоро дяволът е в детайлите, които отличават продуктите на отделните домове/фамилии.
"Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
"Бастун", за да онагледиш по-добре репортажа, трябваше да направиш няколко слайса...
Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
Подобен деликатес, освен в България, се прави в Италия (прошуто), Хърватия (pršut, пршут), където най-известни и ценени са Далматинския и Истърския, в Испания (хамон) и в Германия.
В много от махалите около Елена, в по-стари времена, бутовете са оставяни на съхранение в стаите (собите), в които се е палел ежедневният домакински огън и по такъв начин се е постигало и известно опушване, придаващо на месото още по-пикантен вкус. Подобна технология с борови клонки се ползва и до днес в планината Шварцвалд в Южна Германия.
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
EU Fighter
Рейтинг: 801 НеутралноТова се нарича прочуто или хамон.
КМЕТ В СЯНКА
Рейтинг: 5543 НеутралноКаква сол се използва ?
ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!DDR
Рейтинг: 2818 ВеселоДо коментар [#1] от "LiberalToTheBones":
Im Kapitalismus wird der Mensch durch den Menschen ausgebeutet; im Sozialismus ist es umgekehrt. "Gleichberechtigung ermöglicht Freiheit, weil Ungleichheiten nicht negiert werden. Gleichstellung ist Gleichmacherei, die den Menschen nicht mehr in seiner Individualität, sondern nur als Vertreter eines Kollektivs wahrnimmt"Мда, много прости тези еленци, да не знаят що е прошуто и хамон 😂😂😂
simval
Рейтинг: 865 ВеселоСмислово "Еленски бут" е неправилно.
Аз не зареждам в Лукойл.Правилното е както е на снимката - "бут по еленски".
Сд
Рейтинг: 669 НеутралноВегетарианците ще сънуват кошмари от тези снимки.
Gunners
Рейтинг: 1471 НеутралноДо коментар [#5] от "Сд":
Добре,че не сьм веган.
penetrating
Рейтинг: 5559 НеутралноПреди години хората от елена ми разказваха, че мажат "раната" с гасена вар. Явно особеност на къщата...
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbertvictortrt
Рейтинг: 643 НеутралноДо коментар [#1] от "LiberalToTheBones":
Това простолюдието само от етикетите в Лидл чете и се прави на умно. Прошуто, Хамон, Шварцвалдска шунка и Еленски бут може да се правят по подобен начин, но си имат специфични имена и особености с оглед изходния материал и условията.
Хубавият еленски бут е доста по-хубав от масовите прошутота и хамони на сходни цени.
tamada
Рейтинг: 1320 НеутралноПоставът не е бъчва. Във Великотърновско постав се нарича съд, излят от бетон (в миналото дялан от камък). Ако е за такива цели обикновено е квадратен. Но ако е на чешма е продълговат като малка вана и служи за накисване и изпиране на по-големи дрехи, черги и т.н.
pavlinkoto
Рейтинг: 510 НеутралноИзглежда доста вкусно.
laskovf
Рейтинг: 595 НеутралноМного интересна галерия с много интересна информация.
Bramasole
Рейтинг: 3675 НеутралноИзкушаващи снимки! :)
"Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис КоулКъм текста на сн. 5 - според мене едва ли иде реч за "сериозни "технологични" разлики"; по-скоро дяволът е в детайлите, които отличават продуктите на отделните домове/фамилии.
hamiltonf
Рейтинг: 4124 Неутрално"Бастун", за да онагледиш по-добре репортажа, трябваше да направиш няколко слайса...
Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.karabastun
Рейтинг: 8326 ВеселоДо коментар [#13] от "hamiltonf":
[email protected]https://recepti.gotvach.bg/files/lib/500x350/but-file.jpg
karabastun
Рейтинг: 8326 ЛюбопитноПодобен деликатес, освен в България, се прави в Италия (прошуто), Хърватия (pršut, пршут), където най-известни и ценени са Далматинския и Истърския, в Испания (хамон) и в Германия.
[email protected]karabastun
Рейтинг: 8326 ЛюбопитноНякои типове прошуто в Италия са „запазена марка“, например като "Prosciutto di Parma" (бут от град Парма).
[email protected]karabastun
Рейтинг: 8326 ЛюбопитноВ много от махалите около Елена, в по-стари времена, бутовете са оставяни на съхранение в стаите (собите), в които се е палел ежедневният домакински огън и по такъв начин се е постигало и известно опушване, придаващо на месото още по-пикантен вкус. Подобна технология с борови клонки се ползва и до днес в планината Шварцвалд в Южна Германия.
[email protected]Peni Nikol
Рейтинг: 6978 НеутралноБастуне, ти не постиш ли сега. Бут по еленски изглежда вкусно.
Суджук Герберите
Рейтинг: 434 НеутралноИберийските прасета са ми най-вкусни. То и в България има черни прасета, хранещи се с жълъди, и те също са уникално вкусни.
Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!****
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
jmf29537805
Рейтинг: 326 НеутралноА аз оставам твърд привърженик на "странджанското дядо".