Празниците са за да се почине. Защо не и да се опита нова кухня. Предлагам една отлична комбинация в италиански ресторант.<br />
<br />
Стартерът е жест от ресторанта. Прекрасни миди сен жак с черни трюфели.

© penetrating

увеличи
, 4692
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (40)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Неделчо
    Неделчо
    Рейтинг: 479 Неутрално

    Какво виждаме? Вечерята на надутия сноб на когото всекидневният порцион включва; кралски скариди, октоподи, раци, френски петлета, бейби продукти, скъпи и редки меса, дивеч, засукани десерти, деликатесни риби, непознати зелении, парад от изискани сирена, трюфели, които струват колкото златото, свежи манатарки и… от пиле мляко.

  2. 2 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#1] от "Неделчо":

    Почти :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  3. 3 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    Забравил съм да спомена, че това е Мишлен ресторант, затова и ястията не изглеждат по-домашному.
    И още нещо, няма взаимно еднозначно съответстие между цени и брой звезди на Мишлен, т.е. това, че е Мишлен ресторант не значи че е скъп :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  4. 4 Профил на stenlyaka
    stenlyaka
    Рейтинг: 1107 Неутрално

    Хубаво , подредено , навярно много вкусно !
    Но изклюителнно небалансирано !
    Много протеин , малко мазнина и въглехидрат .
    При толкова много протеин организма задейства процеса глюконеогенеза !

  5. 5 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#4] от "stenlyaka":

    Беше много вкусно. А когато си като Гаргантюа

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  6. 6 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9444 Неутрално

    Изглежда много вкусно, наздраве с червено домашно вино, с което не поливам десертите си, но ще опитам :))).

  7. 7 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#6] от "Peni Nikol":

    Наздраве :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  8. 8 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3872 Весело

    Авторът и кулинарен фотограф на онази книга за 20-те бълг. топ готвачи със сигурност си е изял дипломите от яд, разглеждайки снимките. :)))

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  9. 9 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#8] от "Bramasole":

    Ааа, аз много харесвам Кактус. Мога и оттам да пусна снимки, но ще си бъде директна реклама. Впрочем и двата ресторанта поддържат много късо меню. Събира се на един лист :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  10. 10 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3872 Весело

    До коментар [#9] от "penetrating":

    Да разграничим ресторанта /като събирателно име/ от едноименното издателство! :) Проверих името на автора, Илиан Илиев, за мене е неизвестен, което обстоятелство не му пречи да има своята професионална кариера и известност, предполагам.
    А снимките от другата галерия са прекрасни - доказателство, че за много народи празниците са и за душата, а не само за натоварване на храносмилателната система.

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  11. 11 Профил на лицензиран водоспестител
    лицензиран водоспестител
    Рейтинг: 13 Неутрално

    Може ли линк/име на ресторанта, моля.

  12. 12 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Неутрално

    До коментар [#10] от "Bramasole":

    Честно казано, нямам представа от книгата. По някаква причина реших, че е на шеф Манчев :)
    По отношение на другата галерия - много вярно! Седмицата там беше в обиколки и глеедане. Много неща, все красиви. Не знам дали ще споделя всички, но ще се опитам

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  13. 13 Профил на Булаир
    Булаир
    Рейтинг: 704 Неутрално

    Така става, когато готвенето и храненето се превънат в самоцел.

  14. 14 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3872 Весело

    До коментар [#12] от "penetrating":

    Няма как да не познавате въпр. книга - през изминалата есен в "Дневник" публикуваха като реклама на "Метро" рецепти на /уж/ съвр. бълг. кухня, взети от книгата. Като правило рецептите бяха изг*зици, с продукти, несвойствени за нашата кухня, имаше дори лиофилизирани; с разни Е-та, консерванти и др. химикали... но пък с какви коментари под тях!!! Искрено им се наслаждавах и ми липсват. :)

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  15. 15 Профил на Naum Velinov
    Naum Velinov
    Рейтинг: 243 Неутрално

    Продуктите са добре избрани, комбинирани и изглеждат сготвени също много добре. Но чиниите са неподходящи , според мен и евтини :)

  16. 16 Профил на Naum Velinov
    Naum Velinov
    Рейтинг: 243 Неутрално

    До коментар [#1] от "Неделчо":
    какъв е проблема с изброените от вас продукти?

  17. 17 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    От видимото от ресторантската посуда (чинии, вилица, нож), амбиансът, менюто, презентацията на блюдата (особено филетата са много нескопосано представени като техника на рязане, аранжимент) - това не е Мишлен.

  18. 18 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#14] от "Bramasole":

    А-ха. Признавам си, моят избор е по-добър:)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  19. 19 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#15] от "Naum Velinov":

    Лошо осветление и лош фотограф (неподбрани ъгли) :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  20. 20 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#17] от "bellend":

    Ъ-хъ :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  21. 21 Профил на Victoria
    Victoria
    Рейтинг: 592 Неутрално

    Изглежда посредствено. Само в България може да мине за нещо специално в точно този вид.

  22. 22 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    До коментар [#20] от "penetrating":

    Кой е този ресторант? Онлайн линк с меню?

  23. 23 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    До коментар [#21] от "Victoria":

    Скромният ми опит с българската haute cuisine (Este, André, Lazy) ме кара да мисля, че нивото им е далеч по-добро от горното. Освен това, в тях няма да намерите "деконструкциите" и молекуляризмите, с които ни шащисваха в Д-к.

  24. 24 Профил на zlo38528262
    zlo38528262
    Рейтинг: 967 Неутрално

    Това снимане на храна в ресторанта, направо ме влудява. Бе отишъл си да се нахраниш, хубаво. Ам яж, пий, плати си и си ходи. За къв чеп си ги снимал тез паници?

  25. 25 Профил на Читател
    Читател
    Рейтинг: 2174 Неутрално

    До коментар [#24] от "zlo38528262":

    И аз това се чудя. Авторът на снимките може да реши да ни запознае и с крайния резултат - в името на рейтинга и съответно за информираността ни за неговото битие по света, да не си помислим нещо друго.

  26. 26 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    До коментар [#3] от "penetrating":

    Забравил съм да спомена, че това е Мишлен ресторант, затова и ястията не изглеждат по-домашному.
    И още нещо, няма взаимно еднозначно съответстие между цени и брой звезди на Мишлен, т.е. това, че е Мишлен ресторант не значи че е скъп :)

    До коментар [#17] от "bellend":

    Ъ-хъ :)


    В момента в/около Комо има три Мишлен-ресторанта. Кой от тях е Вашият "Ъ-хъ :)"? Hint: нито един.

    Забелязах отдавна либералното Ви отношение към факти, но да се лъже така глуповато безидейно и самовъзвеличаващо си е настина проява на лош (кулинарен) вкус. Нещо като vassilum, който "инвестира" в непубличната SpaceX.

    Може ли да ми обясните, тези парчета месо (гривяк?!) как точно са "печени" като "син стейк"? Тук вече с (не)малко въображение наистина можете да влезете в кулинарната история.

  27. 27 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    До коментар [#24] от "zlo38528262":

    "Това снимане на храна в ресторанта, направо ме влудява. Бе отишъл си да се нахраниш, хубаво. Ам яж, пий, плати си и си ходи. За къв чеп си ги снимал тез паници? "

    Защо не, ако храната/техниките/локацията/амбиансът/обслужването предлагат нещо интересно или уникално? Разбира се, нищо от това няма в тези снимки и текст. Авторът просто е трябвало да преглътне вечерята си - и толкова.

  28. 28 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 1453 Неутрално

    Изискано! Харесва ми!

  29. 29 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Неутрално

    До коментар [#21] от "Victoria":
    До коментар [#22] от "bellend":
    До коментар [#23] от "bellend":
    До коментар [#24] от "zlo38528262":
    До коментар [#25] от "Читател":

    Хей. Удивен съм . Не знаех, че толкова много хора са коментирали. Изцяло моя вина, че не проследих коментарите. Може би щах да намаля някои конфузии в коментарите. Съжалявам за това.
    Няколко пояснения.
    Тези публикации не водят до рейтинг, те са да кажем "про боно"
    Нещо повече, те не са задължителни за четене, особено ако предизвикват болка, непоносимост, гняв, отвращение или неразбиране.
    Мога да ви уверя, че "гроздето" беше много "сладко", но хубавото е, че няма двама души с еднакъв вкус. Не трябва да харесвате моя вкус и съм готов да защитя правото ви да мразите свободно всяко ястие и мнение, моето също :)
    За съжаление България както знаете не фигурира на картата на Мишлен вече доста години и според мен напълно незаслужено. Не вярвам да е заради мнения като тези по-горе.

    До коментар [#22] от "bellend":
    До коментар [#26] от "bellend":

    Много коментари, макар и извън темата. Уважавам мнението Ви. Друга тема е дали сте права. Моето мнение е също толкова пристрастно :)
    На темата:
    Дефиниция на Мишлен ресторант и идентификация
    https://guide.michelin.com/th/en/to-the-stars-and-beyond-th
    Дефиниция за "синьо"-то изпечено месо по модела на стейковете.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Doneness
    Бъркате броя на ресторантите и то много. Ресторантите на Мишлен в района на Комо са много. За да не се затруднявате ще Ви покажа по-ограничен избор (само два ресторанта):
    https://guide.michelin.com/it/en/lombardia/bellagio/restaurants?showMap=true
    Тези снимки са от единия ресторант. Лесно ще го познаете като посетите сайта му. Другите, които ги направих в другия предполагам, че ще се въздържа да ги публикувам предвид непоносимостта на част читателите към храна от този вид.
    Наистина съжалявам, че не погледнах по-рано коментарите за да спестя някои наистина конфузни кментари. Повтарям вината си е изцяло моя.
    Позволете ми и един въпрос: Понеже не помня приборите, погледнах снимките и не ги видях. Простете за въпроса, но Вие как ги оценихте? Аз смятам, че са били много удобни защото определено не са ме подразнили.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  30. 30 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Неутрално

    До коментар [#28] от "citoyen":

    И смея да Ви уверя беше много вкусно.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  31. 31 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    В общината Комо ресторантите на Мишлен са три. Вие говорите за Комо, а сега ми предлагате инфо за Мишлен-ресторанти в Беладжо. Освен това единият от тях е включен в справочника - но няма звезда. Има голяма разлика между упоменаване /препоръка в справочника и звезда. Да оставим настрана Bib Gourmand-нивото.

    Нямам нужда от информация какво е "син стейк". По-интересно ми е, как ще бъде пригорвен дивеч - птица - с консистенция на син стейк?! Наясно сте, че дори дни в марината няма да ви помогнат да получите "синьо" птиче месо от дивеч - със същата консистенция като син стейк. Птици-дивеч се срвират розови - всичко под това в посока blue-rare-medium rare не е годно за ядене.

  32. 32 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    Прибори, съдини: дизайнът на снимките показва отчайващо ниво. Не че обезателно в Мишлен-ресторант трябва да имате Studio William-прибори или Pandolfi или Акiko--съдини, но там, където сте били, е доста нива под места дори като Este или André в София.

  33. 33 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
    Pontif New Dnevnik SUCK
    Рейтинг: 2300 Неутрално

    До коментар [#21] от "Victoria":До коментар [#22] от "bellend":До коментар [#23] от "bellend":До коментар [#24] от "zlo38528262":До коментар [#25] от "Читател":Хей. Удивен съм . Не знаех, че толкова много хора са коментирали. Изцяло моя вина, че не проследих коментарите. Може би щах да намаля някои конфузии в коментарите. Съжалявам за това.Няколко пояснения.Тези публикации не водят до рейтинг, те са да кажем "про боно"Нещо повече, те не са задължителни за четене, особено ако предизвикват болка, непоносимост, гняв, отвращение или неразбиране.Мога да ви уверя, че "гроздето" беше много "сладко", но хубавото е, че няма двама души с еднакъв вкус. Не трябва да харесвате моя вкус и съм готов да защитя правото ви да мразите свободно всяко ястие и мнение, моето също :)За съжаление България както знаете не фигурира на картата на Мишлен вече доста години и според мен напълно незаслужено. Не вярвам да е заради мнения като тези по-горе.До коментар [#22] от "bellend":До коментар [#26] от "bellend":Много коментари, макар и извън темата. Уважавам мнението Ви. Друга тема е дали сте права. Моето мнение е също толкова пристрастно :)На темата:Дефиниция на Мишлен ресторант и идентификацияhttps://guide.michelin.com/th/en/to-the-stars-and-beyond-th Дефиниция за "синьо"-то изпечено месо по модела на стейковете.https://en.wikipedia.org/wiki/Doneness Бъркате броя на ресторантите и то много. Ресторантите на Мишлен в района на Комо са много. За да не се затруднявате ще Ви покажа по-ограничен избор (само два ресторанта):https://guide.michelin.com/it/en/lombardia/bellagio/restaurants?showMap=true Тези снимки са от единия ресторант. Лесно ще го познаете като посетите сайта му. Другите, които ги направих в другия предполагам, че ще се въздържа да ги публикувам предвид непоносимостта на част читателите към храна от този вид.Наистина съжалявам, че не погледнах по-рано коментарите за да спестя някои наистина конфузни кментари. Повтарям вината си е изцяло моя.Позволете ми и един въпрос: Понеже не помня приборите, погледнах снимките и не ги видях. Простете за въпроса, но Вие как ги оценихте? Аз смятам, че са били много удобни защото определено не са ме подразнили.
    —цитат от коментар 29 на penetrating


    Не мога да я разбера тази дива злоба срещу хората които си правят труда да публикуват нещо.
    Всеки има право да си снима храната ако иска или не. Това кой, какво го подлудява не е предмет за обсъждане тук а при психиатър. Ресторанта е обществено място, нормално е хора да си правят снимки. До толкова доколкото не снимат други хора без разрешение, какъв е проблема. Понякога се снима защото ястието е поднесено интересно, друг път като част от меню за да си го направи човек, трети път като спомен от специален момент.
    Разбира се налазили са и дежурните комплексари - ама това не е изискан ресторант, ама така не се сервира, ама менюто е вредно, ама не е балансирано ..... но подтекста винаги е - абе аз знам какво е хубаво, вие не, значи аз съм повече от вас и вие сте пейзани а аз съм софистикант неземен. И всичко това в анонимен форум. Колко човек трябва да е смачкан от живота за да поведе тази битка на място където никой не те познава и не се интересува от тебе?!
    Някой си е направил труда да снима и покаже нещо. Елелментарното възпитание е да похвалите автора за труда му а не е ведага да изкрещите - абе аз съм виждАл и по-Убаво! Ако не се интересувате от тази тема, не коментирайте. Ако имате нещо по-хубаво да споделите , споделете го без да обиждате усилията на другите. Не може да претендирате че сте много изискани и на по-високо ниво като в същото време се държите като простаци!
    Да! Всички сме яли и по-вкусни неща и в по-скъпи ресторанти .... е и? Какво общо има това с тази галерия, точно с този ресторант и точно пък с автора и неговото преживяване, което всички тука се опитват да развалят? Защо никога не можем да бъдем съпричастни към радостта на някой друг? Защо никога не можем да оставим някой да се похвали с нещо? Какво обидно или мерзко или гадно има в тази галерия та да предизвика този ураган от минуси и тази злоба? Баси шибания народ!

    California Über Alles
  34. 34 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
    Pontif New Dnevnik SUCK
    Рейтинг: 2300 Неутрално

    Прибори, съдини: дизайнът на снимките показва отчайващо ниво. Не че обезателно в Мишлен-ресторант трябва да имате Studio William-прибори или Pandolfi или Акiko--съдини, но там, където сте били, е доста нива под места дори като Este или André в София.
    —цитат от коментар 32 на bellend


    Jeeeeezus! ОК разбрахме че вие освен в Мишлен 3 звезди не се храните на други места. Who gives a flying fuck! Какво точно искате да докажете или да покажете?

    California Über Alles
  35. 35 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#31] от "bellend":
    До коментар [#32] от "bellend":

    ОК. Ще кажа на готвача. Не, направо ще го уволня. Лично ще им строша чинииите (за лъжиците , ножовете и вилиците избегнахте темата, значи остават? или не?), защото са причинили чрез мен такава мъка тук на форума.
    А, да и ще кажа на Мишлен да си оправят уеб сайта, показват толкова много Мишлен ресторанти, а те били само три. А да, и ще им кажа да включат най-сетне България (това е сериозно)
    Впрочем, ще кажа и на Комо да си извадят Беладжио от района (как ли пък се е промъкнал там да се чуди човек)
    Пропускам ли нещо? :)
    (Незлобиво е)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  36. 36 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10807 Весело

    До коментар [#33] от "Pontif New Dnevnik SUCK":
    До коментар [#34] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    Някои се хранят със злоба, други с дивеч. Аз съм от вторите :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  37. 37 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    До коментар [#35] от "penetrating":

    Е, хайде сега... За цялото езеро ресторантите със звезди са 5 - всички еднозвездни. Всичко друго е на ниво препоръки в две категории: за добра кухня (технически умения) или за нещо като good value-for-money. Кой Ви е крив, че не познавате естеството на справочника и нивата в него? Нямам нищо против долното ново Bib Gourmand, но не приемам да го превъзнасяте като Мишлен-ресторанти. Мoже да си направите труда да ползвате и другия френски справочник - Gault & Millau, който не раздава звезди, но има полезна инфо. Така и не се разбра, в кой ресторант сте били?!

    За съдините и приборите: тук става дума за Европа и Сев. Ам. Ако имам време, ще пусна поредица за няколко интересни места в Азия (някои със звезди на Мишлен), където не познават Pandolfi - и даже вилиците и лъжиците - но керамиката е много точно съообразена с кухнята като форми, фактури, размери, цвят и пр. Ами пооглеждайте се и в съдините, когато ходите тук-там.

  38. 38 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    До коментар [#34] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    "Jeeeeezus! ОК разбрахме че вие освен в Мишлен 3 звезди не се храните на други места. Who gives a flying fuck! Какво точно искате да докажете или да покажете?"

    Образовам свръхобразовани. И съвсем не си падам само по звездни ресторанти. Какво точно Ви дразни? Както аз търпя образователните Ви youtube-опуси около приготвянето на перфектния стейк, така и Вие може да проявите търпение.
    До коментар [#36] от "penetrating":

  39. 39 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 452 Неутрално

    До коментар [#33] от "Pontif New Dnevnik SUCK":
    До коментар [#34] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    Някои се хранят със злоба, други с дивеч. Аз съм от вторите :)


    Яжте дивеч с по-малки порции парвенющина и себевъзнасяне. По-апетитно е. Понякога в една чиния леща има повече кулинарна истина, отколкото в един Мишлен-ресторант.

  40. 40 Профил на tqh42306221
    tqh42306221
    Рейтинг: 524 Неутрално

    От цялта раута разбрах че в българския език се е появила нова дума-"амбианс".И се нагледах на спора на двама сноби,кой е по-голям...Мънички мои(както би казал Вапцаров),тва дет съм го ял през живота си-вий нивга няма да го ядете щото 90% от храната ми си я произвеждам сам.Да не говоря че част от нещата по въпросните пишман-изискани ресторанти може и да са купени от мене.Като въпросните префърцунени манатарки които се споменаха и които жената като види че ги нося и и иде да ги зафучи в кофата.А вие шопите ги превъзнасяте и давате луди пари за тях.В БГ има поне десетина гъби с превъзходни вкусови качества,но баш манатарките не са сред тях,те са за парвенютата дето си мислят че кат ги сложат в манджата и вече са кой знай кво...Жалка раута...

    Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK