Плато от риби и рибни продукти от езерото Комо. Долу вляво "червеят" е хайвер, а до него е прекрасен пастет от рибешки дроб. Всички филета бяха невероятно вкусни. Моите фаворити от рибите бяха филетата отгоре, започвайки с червеното. Не запомних имената им.

© penetrating

увеличи
, 9549
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (65)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Неделчо
    Неделчо
    Рейтинг: 461 Неутрално

    Какво виждаме? Вечерята на надутия сноб на когото всекидневният порцион включва; кралски скариди, октоподи, раци, френски петлета, бейби продукти, скъпи и редки меса, дивеч, засукани десерти, деликатесни риби, непознати зелении, парад от изискани сирена, трюфели, които струват колкото златото, свежи манатарки и… от пиле мляко.

  2. 2 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#1] от "Неделчо":

    Почти :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  3. 3 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    Забравил съм да спомена, че това е Мишлен ресторант, затова и ястията не изглеждат по-домашному.
    И още нещо, няма взаимно еднозначно съответстие между цени и брой звезди на Мишлен, т.е. това, че е Мишлен ресторант не значи че е скъп :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  4. 4 Профил на stenlyaka
    stenlyaka
    Рейтинг: 859 Неутрално

    Хубаво , подредено , навярно много вкусно !
    Но изклюителнно небалансирано !
    Много протеин , малко мазнина и въглехидрат .
    При толкова много протеин организма задейства процеса глюконеогенеза !

  5. 5 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#4] от "stenlyaka":

    Беше много вкусно. А когато си като Гаргантюа

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  6. 6 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9721 Неутрално

    Изглежда много вкусно, наздраве с червено домашно вино, с което не поливам десертите си, но ще опитам :))).

  7. 7 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#6] от "Peni Nikol":

    Наздраве :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  8. 8 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3761 Весело

    Авторът и кулинарен фотограф на онази книга за 20-те бълг. топ готвачи със сигурност си е изял дипломите от яд, разглеждайки снимките. :)))

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  9. 9 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#8] от "Bramasole":

    Ааа, аз много харесвам Кактус. Мога и оттам да пусна снимки, но ще си бъде директна реклама. Впрочем и двата ресторанта поддържат много късо меню. Събира се на един лист :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  10. 10 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3761 Весело

    До коментар [#9] от "penetrating":

    Да разграничим ресторанта /като събирателно име/ от едноименното издателство! :) Проверих името на автора, Илиан Илиев, за мене е неизвестен, което обстоятелство не му пречи да има своята професионална кариера и известност, предполагам.
    А снимките от другата галерия са прекрасни - доказателство, че за много народи празниците са и за душата, а не само за натоварване на храносмилателната система.

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  11. 11 Профил на лицензиран водоспестител
    лицензиран водоспестител
    Рейтинг: 15 Неутрално

    Може ли линк/име на ресторанта, моля.

  12. 12 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#10] от "Bramasole":

    Честно казано, нямам представа от книгата. По някаква причина реших, че е на шеф Манчев :)
    По отношение на другата галерия - много вярно! Седмицата там беше в обиколки и глеедане. Много неща, все красиви. Не знам дали ще споделя всички, но ще се опитам

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  13. 13 Профил на Булаир
    Булаир
    Рейтинг: 673 Неутрално

    Така става, когато готвенето и храненето се превънат в самоцел.

  14. 14 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3761 Весело

    До коментар [#12] от "penetrating":

    Няма как да не познавате въпр. книга - през изминалата есен в "Дневник" публикуваха като реклама на "Метро" рецепти на /уж/ съвр. бълг. кухня, взети от книгата. Като правило рецептите бяха изг*зици, с продукти, несвойствени за нашата кухня, имаше дори лиофилизирани; с разни Е-та, консерванти и др. химикали... но пък с какви коментари под тях!!! Искрено им се наслаждавах и ми липсват. :)

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  15. 15 Профил на Naum Velinov
    Naum Velinov
    Рейтинг: 228 Неутрално

    Продуктите са добре избрани, комбинирани и изглеждат сготвени също много добре. Но чиниите са неподходящи , според мен и евтини :)

  16. 16 Профил на Naum Velinov
    Naum Velinov
    Рейтинг: 228 Неутрално

    До коментар [#1] от "Неделчо":
    какъв е проблема с изброените от вас продукти?

  17. 17 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    От видимото от ресторантската посуда (чинии, вилица, нож), амбиансът, менюто, презентацията на блюдата (особено филетата са много нескопосано представени като техника на рязане, аранжимент) - това не е Мишлен.

  18. 18 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#14] от "Bramasole":

    А-ха. Признавам си, моят избор е по-добър:)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  19. 19 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#15] от "Naum Velinov":

    Лошо осветление и лош фотограф (неподбрани ъгли) :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  20. 20 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#17] от "bellend":

    Ъ-хъ :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  21. 21 Профил на Victoria
    Victoria
    Рейтинг: 1235 Неутрално

    Изглежда посредствено. Само в България може да мине за нещо специално в точно този вид.

  22. 22 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#20] от "penetrating":

    Кой е този ресторант? Онлайн линк с меню?

  23. 23 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#21] от "Victoria":

    Скромният ми опит с българската haute cuisine (Este, André, Lazy) ме кара да мисля, че нивото им е далеч по-добро от горното. Освен това, в тях няма да намерите "деконструкциите" и молекуляризмите, с които ни шащисваха в Д-к.

  24. 24 Профил на zlo38528262
    zlo38528262
    Рейтинг: 789 Неутрално

    Това снимане на храна в ресторанта, направо ме влудява. Бе отишъл си да се нахраниш, хубаво. Ам яж, пий, плати си и си ходи. За къв чеп си ги снимал тез паници?

  25. 25 Профил на Читател
    Читател
    Рейтинг: 2299 Неутрално

    До коментар [#24] от "zlo38528262":

    И аз това се чудя. Авторът на снимките може да реши да ни запознае и с крайния резултат - в името на рейтинга и съответно за информираността ни за неговото битие по света, да не си помислим нещо друго.

  26. 26 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#3] от "penetrating":

    Забравил съм да спомена, че това е Мишлен ресторант, затова и ястията не изглеждат по-домашному.
    И още нещо, няма взаимно еднозначно съответстие между цени и брой звезди на Мишлен, т.е. това, че е Мишлен ресторант не значи че е скъп :)

    До коментар [#17] от "bellend":

    Ъ-хъ :)


    В момента в/около Комо има три Мишлен-ресторанта. Кой от тях е Вашият "Ъ-хъ :)"? Hint: нито един.

    Забелязах отдавна либералното Ви отношение към факти, но да се лъже така глуповато безидейно и самовъзвеличаващо си е настина проява на лош (кулинарен) вкус. Нещо като vassilum, който "инвестира" в непубличната SpaceX.

    Може ли да ми обясните, тези парчета месо (гривяк?!) как точно са "печени" като "син стейк"? Тук вече с (не)малко въображение наистина можете да влезете в кулинарната история.

  27. 27 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#24] от "zlo38528262":

    "Това снимане на храна в ресторанта, направо ме влудява. Бе отишъл си да се нахраниш, хубаво. Ам яж, пий, плати си и си ходи. За къв чеп си ги снимал тез паници? "

    Защо не, ако храната/техниките/локацията/амбиансът/обслужването предлагат нещо интересно или уникално? Разбира се, нищо от това няма в тези снимки и текст. Авторът просто е трябвало да преглътне вечерята си - и толкова.

  28. 28 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 1384 Неутрално

    Изискано! Харесва ми!

  29. 29 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#21] от "Victoria":
    До коментар [#22] от "bellend":
    До коментар [#23] от "bellend":
    До коментар [#24] от "zlo38528262":
    До коментар [#25] от "Читател":

    Хей. Удивен съм . Не знаех, че толкова много хора са коментирали. Изцяло моя вина, че не проследих коментарите. Може би щах да намаля някои конфузии в коментарите. Съжалявам за това.
    Няколко пояснения.
    Тези публикации не водят до рейтинг, те са да кажем "про боно"
    Нещо повече, те не са задължителни за четене, особено ако предизвикват болка, непоносимост, гняв, отвращение или неразбиране.
    Мога да ви уверя, че "гроздето" беше много "сладко", но хубавото е, че няма двама души с еднакъв вкус. Не трябва да харесвате моя вкус и съм готов да защитя правото ви да мразите свободно всяко ястие и мнение, моето също :)
    За съжаление България както знаете не фигурира на картата на Мишлен вече доста години и според мен напълно незаслужено. Не вярвам да е заради мнения като тези по-горе.

    До коментар [#22] от "bellend":
    До коментар [#26] от "bellend":

    Много коментари, макар и извън темата. Уважавам мнението Ви. Друга тема е дали сте права. Моето мнение е също толкова пристрастно :)
    На темата:
    Дефиниция на Мишлен ресторант и идентификация
    https://guide.michelin.com/th/en/to-the-stars-and-beyond-th
    Дефиниция за "синьо"-то изпечено месо по модела на стейковете.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Doneness
    Бъркате броя на ресторантите и то много. Ресторантите на Мишлен в района на Комо са много. За да не се затруднявате ще Ви покажа по-ограничен избор (само два ресторанта):
    https://guide.michelin.com/it/en/lombardia/bellagio/restaurants?showMap=true
    Тези снимки са от единия ресторант. Лесно ще го познаете като посетите сайта му. Другите, които ги направих в другия предполагам, че ще се въздържа да ги публикувам предвид непоносимостта на част читателите към храна от този вид.
    Наистина съжалявам, че не погледнах по-рано коментарите за да спестя някои наистина конфузни кментари. Повтарям вината си е изцяло моя.
    Позволете ми и един въпрос: Понеже не помня приборите, погледнах снимките и не ги видях. Простете за въпроса, но Вие как ги оценихте? Аз смятам, че са били много удобни защото определено не са ме подразнили.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  30. 30 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#28] от "citoyen":

    И смея да Ви уверя беше много вкусно.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  31. 31 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    В общината Комо ресторантите на Мишлен са три. Вие говорите за Комо, а сега ми предлагате инфо за Мишлен-ресторанти в Беладжо. Освен това единият от тях е включен в справочника - но няма звезда. Има голяма разлика между упоменаване /препоръка в справочника и звезда. Да оставим настрана Bib Gourmand-нивото.

    Нямам нужда от информация какво е "син стейк". По-интересно ми е, как ще бъде пригорвен дивеч - птица - с консистенция на син стейк?! Наясно сте, че дори дни в марината няма да ви помогнат да получите "синьо" птиче месо от дивеч - със същата консистенция като син стейк. Птици-дивеч се срвират розови - всичко под това в посока blue-rare-medium rare не е годно за ядене.

  32. 32 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    Прибори, съдини: дизайнът на снимките показва отчайващо ниво. Не че обезателно в Мишлен-ресторант трябва да имате Studio William-прибори или Pandolfi или Акiko--съдини, но там, където сте били, е доста нива под места дори като Este или André в София.

  33. 33
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  34. 34 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
    Pontif New Dnevnik SUCK
    Рейтинг: 2212 Неутрално

    Прибори, съдини: дизайнът на снимките показва отчайващо ниво. Не че обезателно в Мишлен-ресторант трябва да имате Studio William-прибори или Pandolfi или Акiko--съдини, но там, където сте били, е доста нива под места дори като Este или André в София.
    —цитат от коментар 32 на bellend


    Jeeeeezus! ОК разбрахме че вие освен в Мишлен 3 звезди не се храните на други места. Who gives a flying fuck! Какво точно искате да докажете или да покажете?

    California Über Alles
  35. 35 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#31] от "bellend":
    До коментар [#32] от "bellend":

    ОК. Ще кажа на готвача. Не, направо ще го уволня. Лично ще им строша чинииите (за лъжиците , ножовете и вилиците избегнахте темата, значи остават? или не?), защото са причинили чрез мен такава мъка тук на форума.
    А, да и ще кажа на Мишлен да си оправят уеб сайта, показват толкова много Мишлен ресторанти, а те били само три. А да, и ще им кажа да включат най-сетне България (това е сериозно)
    Впрочем, ще кажа и на Комо да си извадят Беладжио от района (как ли пък се е промъкнал там да се чуди човек)
    Пропускам ли нещо? :)
    (Незлобиво е)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  36. 36 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#33] от "Pontif New Dnevnik SUCK":
    До коментар [#34] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    Някои се хранят със злоба, други с дивеч. Аз съм от вторите :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  37. 37 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#35] от "penetrating":

    Е, хайде сега... За цялото езеро ресторантите със звезди са 5 - всички еднозвездни. Всичко друго е на ниво препоръки в две категории: за добра кухня (технически умения) или за нещо като good value-for-money. Кой Ви е крив, че не познавате естеството на справочника и нивата в него? Нямам нищо против долното ново Bib Gourmand, но не приемам да го превъзнасяте като Мишлен-ресторанти. Мoже да си направите труда да ползвате и другия френски справочник - Gault & Millau, който не раздава звезди, но има полезна инфо. Така и не се разбра, в кой ресторант сте били?!

    За съдините и приборите: тук става дума за Европа и Сев. Ам. Ако имам време, ще пусна поредица за няколко интересни места в Азия (някои със звезди на Мишлен), където не познават Pandolfi - и даже вилиците и лъжиците - но керамиката е много точно съообразена с кухнята като форми, фактури, размери, цвят и пр. Ами пооглеждайте се и в съдините, когато ходите тук-там.

  38. 38 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#34] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    "Jeeeeezus! ОК разбрахме че вие освен в Мишлен 3 звезди не се храните на други места. Who gives a flying fuck! Какво точно искате да докажете или да покажете?"

    Образовам свръхобразовани. И съвсем не си падам само по звездни ресторанти. Какво точно Ви дразни? Както аз търпя образователните Ви youtube-опуси около приготвянето на перфектния стейк, така и Вие може да проявите търпение.
    До коментар [#36] от "penetrating":

  39. 39 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#33] от "Pontif New Dnevnik SUCK":
    До коментар [#34] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    Някои се хранят със злоба, други с дивеч. Аз съм от вторите :)


    Яжте дивеч с по-малки порции парвенющина и себевъзнасяне. По-апетитно е. Понякога в една чиния леща има повече кулинарна истина, отколкото в един Мишлен-ресторант.

  40. 40 Профил на tqh42306221
    tqh42306221
    Рейтинг: 507 Неутрално

    От цялта раута разбрах че в българския език се е появила нова дума-"амбианс".И се нагледах на спора на двама сноби,кой е по-голям...Мънички мои(както би казал Вапцаров),тва дет съм го ял през живота си-вий нивга няма да го ядете щото 90% от храната ми си я произвеждам сам.Да не говоря че част от нещата по въпросните пишман-изискани ресторанти може и да са купени от мене.Като въпросните префърцунени манатарки които се споменаха и които жената като види че ги нося и и иде да ги зафучи в кофата.А вие шопите ги превъзнасяте и давате луди пари за тях.В БГ има поне десетина гъби с превъзходни вкусови качества,но баш манатарките не са сред тях,те са за парвенютата дето си мислят че кат ги сложат в манджата и вече са кой знай кво...Жалка раута...

    Мама,льотчика люблю,я без льотчик не магу.Он летает на высока,набывает на дълбока!
  41. 41 Профил на Читател
    Читател
    Рейтинг: 2299 Неутрално

    До коментар [#29] от "penetrating":

    ОК. Благодаря за това пояснение. Имате право.

  42. 42 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
    Pontif New Dnevnik SUCK
    Рейтинг: 2212 Неутрално

    До коментар [#34] от "Pontif New Dnevnik SUCK":"Jeeeeezus! ОК разбрахме че вие освен в Мишлен 3 звезди не се храните на други места. Who gives a flying fuck! Какво точно искате да докажете или да покажете?"Образовам свръхобразовани. И съвсем не си падам само по звездни ресторанти. Какво точно Ви дразни? Както аз търпя образователните Ви youtube-опуси около приготвянето на перфектния стейк, така и Вие може да проявите търпение.До коментар [#36] от "penetrating":
    —цитат от коментар 38 на bellend


    Дразнят ме пейзани, които нямат елементарно възпитание или такт. Някой е споделил това което е опитал по време на вечеря на хубаво място. Нищо повече! Нито се опитва да образова, нито да доказва. Аз нямам идея кой е автора (освен ника му) не ме интересува къде живее, какво работи и дали е умен, прост или красив. Човека се е постарал и си е направил труда на снима и покаже нещо. Тук не става дума за политика, или за религия, или са каквото и да е противоречиво или обидно нещо. В такъв случай гедаш, ако искаш споделяш нещо свое ако искаш, задаваш въпроси ако искаш, ако не ти е интересно си заминаваш. Не е необходимо да образоваш, защото само покзваш че ти липсват първите 7 години.
    На мене галерията ми беше интересна, разгледах я с удоволствие. Не видях нищо което да ме накра да коментирам и ако трябваше да коментирам бих попитал къде е ресторанта, какво друго има на менюто, скъпо ли е, вежливи ли са хората, приятни ли са постетителите, .... Това което ме накара да коментирам е тази дива балканска злоба изсипана в коментарите. 90% от коментарите са негативни, злобни и обидни. Това не плаши. Аз нямам намерени никога да живея там, нито пък да прекарвам повече от 3, 4 дена на петилетка там. Това което е плашешто е че доста от коментиращите не живеят в България. както се казва - Можеш да извадиш човека от селото но не можеш да извадиш селото от човека.
    Ако някой близък или познат ти се похвали че е имал приятна вечеря и сподели снимки с тебе, каква е първата ти реакция? Да му кажеш че снимките са некадърно направени, че е сноб, че менюто е скапано и че ти си яла в къде по-хубави ресторанти. Това ли е?
    Това подходящо ли е? Такова ли е възпитанието ти?
    Аз съм бил поствал линкове за стейкове?! Не си спомням но дори и да е така аз никога не критикувам някой който е положил труд за да покаже нещо на другите. Ако искаш поствай и ти нещо хубаво в отговор на тази публикация. Но не, ти решаваш да кажеш на човека че това е ниско ниво ресторант, че всичко е скапано че чиниите били скапани .. и още глупости. И това от позицията на каква? Ето това ме дразни.

    California Über Alles
  43. 43 Профил на Читател
    Читател
    Рейтинг: 2299 Неутрално

    До коментар [#42] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    Колега, преди да обобщавате за българите и да се дразните от нас, обърнете внимание на контекста. В съседната галерия за Комо няма нито един критичен коментар. Нима те не са писани пак от българи? Убеден съм, че подобни отзиви могат да се получат и в американски сайт, колкото и да се приема за норма позитивизмът там. Хората не сме идеални, без значение от мястото на произход. Преди време тази секция бе наистина за новини, в последно време е платформа за лични преживелици - някои от тях са интересни, други не толкова. След като нещо е направено публично достояние, то вече е обект на коментари - както положителни, така и отрицателни. Знам, че принципно всеки човек, който срещаме, вкл. в Нета, има добро мнение за себе си, но когато се прекалява, следва да се посочи границата. Поне така съветва Уейн Дайър. Нямам нищо против колегата "penetrating", просто в случая ми се стори, че пресоли манджата. Това е.

  44. 44 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#42] от "Pontif New Dnevnik SUCK":

    Вместо "pontificating" на "ти" за първите ми 7 години, моля, обяснете като експерт по стейковете на penetrating, какво е marbling (не се сещам за бълг. еквивалент) на говеждо месо, защо месото на дивечова птица няма mabrling и защо поради това претенциозното му искане за "синьо" месо на дивечова птица може да звучи много шик, но е кулинарен абсурд. Също, обяснете му, че когато държи да зная, че е вечерял в Мишлен-ресторант, първо следва да си изясни, какво е това и какво е справочникът на Мишлен.

    Тук немалко хора пишат за храна. Когато се фокусират върху храната, а не върху егото си - няма никакъв проблем, независимо дали описват храна в Мишлен-ресторант или храна в квартален ресторант.

  45. 45 Профил на joro4900
    joro4900
    Рейтинг: 754 Весело

    До коментар [#29] от "penetrating":
    „Мога да ви уверя, че "гроздето" беше много "сладко", но хубавото е, че ГО няма...

    А иначе и порциите нещо ги няма, като гледам са за детската градина...

  46. 46 Профил на bul36521362
    bul36521362
    Рейтинг: 404 Весело

    Мишелинки са гумите на готвача... :)

  47. 47 Профил на bul36521362
    bul36521362
    Рейтинг: 404 Весело

    Вие се опитвате на Ганя да обясните че нещо не е това което той си мисли, но без успех...само за протокала...в света има само 137 ресторанта с такъв рейтинг и всичките са много скъпи...бил съм в двата в сан себастиан и за двама сметките бяха около $,1,500 за вечеря и около $1,000 за обяд в другия......та тъй...не бих казал че си заслужават цената но си струва човек да пробва и види...

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Michelin_3-star_restaurants #Italy

  48. 48 Профил на bul36521362
    bul36521362
    Рейтинг: 404 Весело

    Последно, също в гореспоменатите ресторанти, вие не си поръчвате нито менюто нито виното което върви с различните ястия...те всичко ви носят и определят реда на ядене...аз съм малко чешит и на бъзик исках да си поръчам картофи и те отказаха да донесат...;) очаквано разнира се...

  49. 49 Профил на 彼得。斯托亚诺夫
    彼得。斯托亚诺夫
    Рейтинг: 531 Неутрално

    благодаря за галерията. моля поствайте пак. интересно е. и ви се радвам, че сте останали доволни.

    и аз не разбирам злобните коментари - като не харесвате галерията - просто я подминете - кому е нужно да плюете/злобеете и тн. светът е прекрасен и гнусното настроение нечие няма да го развали

    -- 子曰:[人能弘道,非道弘人]卫灵公15:28
  50. 50 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#37] от "bellend":
    До коментар [#38] от "bellend":
    До коментар [#39] от "bellend":

    Госпожице Беленд,
    Не разбирам позицията Ви. Вашата неприязън към показаното, написаното и персонално Ви отношение към някого може и трябва да бъде изразено съвсем свободно, единствено по Ваше желание. Аз го уважавам и ще го подкрепям. Още веднъж съжалявам, ако съм Ви засегнал. Не това е била целта на моя пост.
    Не е необходимо, обаче да доказвате позицията си с измислени аргументи, пренаписани дефиниции и преразказ по невидима картинка. Никой не ги очаква от Вас.
    Благодаря за съвета с лещата. Имам една, не, две такива новини.
    Със здраве

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  51. 51 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#41] от "Читател":

    Няма проблеми. Всеки си има позиция и тук е нелошо място да я изрази :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  52. 52 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#45] от "joro4900":

    Кой както ги вижда. На снимките може и да изглеждат малки, трябваше да поиска един лимон за сравнение :)
    Ако ме питате, аз след след тартара можех да спра, но исках да опитам всичко, което ми се стори интересно, защото нямах намерение да се връщам в този ресторант.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  53. 53 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#47] от "bul36521362":
    До коментар [#48] от "bul36521362":

    Зависи :)
    Сам пишете, че са 3 звездни тези ресторанти. Кой спори с това? Мишлен няма само 3-звездни ресторанти или греша?
    Колкото до менюто им. Имат и фиксирано, но не е единствен избор.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  54. 54 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#49] от "彼得。斯托亚诺夫":

    Радвам се, че Ви харесва. Не съм професионален коментатор на ресторанти и менюта, а любител на хубавата храна. Това горе определено беше чудесно (за моя вкус). Необходимостта да се прави резервация поне 10 дни по-рано ме подсети, че и други го харесват.
    В деня на посещението беше 100% заето. Погледнах после в трип адвайзър - прекрасни, великолепни отзиви. Около 1% от всичките бяха негативни.
    Средната оценка тук е точно обратната. Убеден съм, че се дължи на моето представяне, моят профил сред читателите, типа на читателите, а не на ресторанта. Жалко.

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  55. 55 Профил на Pontif New Dnevnik SUCK
    Pontif New Dnevnik SUCK
    Рейтинг: 2212 Неутрално

    До коментар [#42] от "Pontif New Dnevnik SUCK":Вместо "pontificating" на "ти" за първите ми 7 години, моля, обяснете като експерт по стейковете на penetrating, какво е marbling (не се сещам за бълг. еквивалент) на говеждо месо, защо месото на дивечова птица няма mabrling и защо поради това претенциозното му искане за "синьо" месо на дивечова птица може да звучи много шик, но е кулинарен абсурд. Също, обяснете му, че когато държи да зная, че е вечерял в Мишлен-ресторант, първо следва да си изясни, какво е това и какво е справочникът на Мишлен.Тук немалко хора пишат за храна. Когато се фокусират върху храната, а не върху егото си - няма никакъв проблем, независимо дали описват храна в Мишлен-ресторант или храна в квартален ресторант.
    —цитат от коментар 44 на bellend


    В този форум съм обяснявал ad nauseam за интернетна етика и за това че общуването е неформално, правописни грешки и съкращения са ОК. Така че няма да обяснява пак за "ти" и "вие".
    Моите коментари въобще не са за кулинария а за отношение към автора на която и да е частна публикация. Има голяма разлика между пост в който нормален човек е споделил нещо и професионална статия която има за цел да информира, учи или рекламира. За мене това са две ралични неща. Свестните хора са по-толерантни и окуражителни към частни лица и аматьори. Ако някой ме покани на вечеря или ми покаже снимки от вечеря, никога няма да му чета кулинарни лекции или да му кажвам че там където се е хранил нивото е много ниско, или че не може да снима или че не е най-добрият автор на пътеписи или на кулинарна критика. Хора които правят тези неща са неприятни и обикновено са комлексари. Аз съм на възрас и положени когато мога да си позволя моментално да прекъсвам контакт с такива хора. Нямам нито желание, нито необходимст, нито търпение да общувам с такива хора. Хора които не могат да бъдат поне малко позитивни, които не могат да простят някои грешки и да поощрят добрите намерения ... са скучни, неприятни и най-важното вредни за всички. А това че под такава невинна и незначителна публикация - някой си бил на вечери и споделя менюто - има 90% негативни и злобни коментари - това казва много за хората, за народа, за народо-психологията. Ние Българите сме едни от най-мизерните хора. Нито сме възпитани, нито сме тактични, нито приветливи, най-малко пък гостоприемни. Аз съм имигрирал преди 34 години, пропътувал съм доста свят и са ми помогнали много случайно хора от много страни. От личен опит мога да кажа че съм се чуствал по-приятно , по-комфортно, и по-добре приет в поне 7, 8 чужди държава отколкото в България. В Родината ми всеки втори глупак или ще ми обяснява как са нещата там където аз живея, работя и имам имоти и семейство, ако кажа нещо, следва дежурното - абе всички там сте с промити мозъци, всички са дебели, прости, неуки, усмивките им са пластмасови и лицемерни, живеете за да работите .... Ако не дай си боже си постигнал нещо - отговора е - Абе все сте голема работа там бе, ама ги разправяй тия на шараните, тука не вървиш ... Затова и гледам да не общувам. Нямам веме за простащини. Живота е кратък за да го прекарвам намръщен и злобен. Жалко за малкото светни хора в България които са затворени в една държава с мнозинство на грубяни и простаци.

    California Über Alles
  56. 56 Профил на bellend
    bellend
    Рейтинг: 415 Неутрално

    До коментар [#50] от "penetrating":

    "... измислени аргументи, пренаписани дефиниции и преразказ по невидима картинка." !?!?

    Добре, разбрах. Изпадате по собствена инициатива в конфузна и малко смешна, пардон, забавна ситуация; после обявявате за злобари и недоброжелатели всички, които забелязват това. Не очаквах друго, това е старо, колкото света. За себе си слагам точка: Вие може да продължите с витиевата логика в стила на НИкейския Събор.

  57. 57 Профил на Johnny.B.Goode
    Johnny.B.Goode
    Рейтинг: 297 Неутрално

    Прибори, съдини: дизайнът на снимките показва отчайващо ниво. Не че обезателно в Мишлен-ресторант трябва да имате Studio William-прибори или Pandolfi или Акiko--съдини, но там, където сте били, е доста нива под места дори като Este или André в София.
    —цитат от коментар 32 на bellend


    Печелите жълта фланеклка по снобизъм.

    Модератор да си, да триеш от злоба, когато не ти е дало гаджето!
  58. 58 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#56] от "bellend":

    Имате пълното право да споделите позицията си.
    Аз имам своето право да не я приема
    Успех!

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  59. 59 Профил на Johnny.B.Goode
    Johnny.B.Goode
    Рейтинг: 297 Неутрално

    До коментар [#58] от "penetrating":

    Да чакаме ли снимки на паница леща в стил "haute cuisine"

    Модератор да си, да триеш от злоба, когато не ти е дало гаджето!
  60. 60 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Весело

    До коментар [#59] от "Johnny.B.Goode":

    Дадена дума, хвърлен камък :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  61. 61 Профил на Johnny.B.Goode
    Johnny.B.Goode
    Рейтинг: 297 Неутрално

    До коментар [#60] от "penetrating":

    Малко късно се усетих, че bellend всъщност означа, поради спецефичната си камбановидна форма, предната част на мъжката анатомия. Което обяснява до голяма степен писанията на въпросната перосна, но не ги извинява.

    Модератор да си, да триеш от злоба, когато не ти е дало гаджето!
  62. 62 Профил на Johnny.B.Goode
    Johnny.B.Goode
    Рейтинг: 297 Неутрално

    До коментар [#60] от "penetrating":

    Малко късно се усетих, че bellend всъщност означа, поради спецефичната си камбановидна форма, предната част на мъжката анатомия. Което обяснява до голяма степен писанията на въпросната перосна, но не ги извинява.

    Модератор да си, да триеш от злоба, когато не ти е дало гаджето!
  63. 63 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Рейтинг: 945 Неутрално

    Мухахаха))) Представям си с каква насмешка са го гледали тоя останалите посетители, когато е снимал чиниите с телефона си))) брутален смях е било))

    No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
  64. 64 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 8727 Неутрално

    До коментар [#61] от "Johnny.B.Goode":
    До коментар [#62] от "Johnny.B.Goode":

    Няма лошо :)
    Впрочем пуснах новината

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  65. 65 Профил на vesolr
    vesolr
    Рейтинг: 3548 Любопитно

    До коментар [#31] от "bellend":

    Известно ли ти е, че освен "община" Комо има и езеро Комо? Беладжио се намира горе-долу по средата на езерото, което пък се простира сред няколко общини.
    До коментар [#44] от "bellend":

    На български употребяват "мраморно" говеждо, но виж за това колко е "мраморно" не знам имат ли термин или използват също буквален превод.

    От клеветника https://goo.gl/QdmktQ




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.