Солидарност по време на извънредно положение

Благотворителна инициатива на виетнамските магазини в Прага...<br /><br />Виетнамците са една от най-многобройните групи чужденци, живеещи и работещи в Чехия – над 100 000 души от общо над 500 000 чужденци.<br /><br />Занимават се предимно с търговия на едро (държат голяма част на вноса от Азия), търговия на дребно, услуги и занаяти (шивашки ателиета, салони за нокти и красота), ресторанти и будки за бърза храна. Вече все по-успешно навлизат и във "висшата лига" – лекари, адвокати и т.н. Представляват много силна икономически и добре организирана и дисциплинирана група, здраво стъпила на земята, която много бързо се приспособява към ставащото около нея, без да губи самоличността си, но и съобразявайки се с особеностите и очакванията към тях на държавата, в която живеят.<br /><br />На много от магазините в Прага, които са собственост на виетнамци, има сложено голямо сърце и надпис, че за членовете на IZS -> полицаи, пожарникари и медици (Integrovaný Záchranný Systém – предполагам, че на български би се казвала Интегрирана спешна помощ), предлагат безплатно вода, безалкохолни напитки, лека закуска и изказват благодарност и пожелават здраве на членовете на IZS. Освен този жест голяма част от шивашките ателиета, държани от виетнамци, шият и раздават безплатно маски на болници и социални заведения. (между другото това шиене и раздаване масово го правят и много чехи в домашни условия с материали и труд за своя сметка)

© DDR

Благотворителна инициатива на виетнамските магазини в Прага...

Виетнамците са една от най-многобройните групи чужденци, живеещи и работещи в Чехия – над 100 000 души от общо над 500 000 чужденци.

Занимават се предимно с търговия на едро (държат голяма част на вноса от Азия), търговия на дребно, услуги и занаяти (шивашки ателиета, салони за нокти и красота), ресторанти и будки за бърза храна. Вече все по-успешно навлизат и във "висшата лига" – лекари, адвокати и т.н. Представляват много силна икономически и добре организирана и дисциплинирана група, здраво стъпила на земята, която много бързо се приспособява към ставащото около нея, без да губи самоличността си, но и съобразявайки се с особеностите и очакванията към тях на държавата, в която живеят.

На много от магазините в Прага, които са собственост на виетнамци, има сложено голямо сърце и надпис, че за членовете на IZS -> полицаи, пожарникари и медици (Integrovaný Záchranný Systém – предполагам, че на български би се казвала Интегрирана спешна помощ), предлагат безплатно вода, безалкохолни напитки, лека закуска и изказват благодарност и пожелават здраве на членовете на IZS. Освен този жест голяма част от шивашките ателиета, държани от виетнамци, шият и раздават безплатно маски на болници и социални заведения. (между другото това шиене и раздаване масово го правят и много чехи в домашни условия с материали и труд за своя сметка)С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK