Кеят и пристанището на Ахтопол. Зад нас са крайбрежните скали и фарът. Луната изгрява и лодките започват да се прибират.

© Petleshev

увеличи
, 10417
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (24)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на 442
    442
    Рейтинг: 1338 Неутрално

    И,... КОЛКО все пак е паламуда ??? Да отбележа, че в Одрин е 5 лева бройката.

  2. 2 Профил на Paolo Di Canio
    Paolo Di Canio
    Рейтинг: 1249 Неутрално

    Не живееш ли на морето нищо не знаеш.

  3. 3 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8487 Любопитно
  4. 4 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3187 Неутрално

    До коментар [#3] от "karabastun":

    Не, пържен не. Пекохме нарязан на шайби върху скарата. Много добре става и така. И с домати на фурна също.
    Зарган също излезе, ама него го опържихме.

    Бивш tww09306483.
  5. 5 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3187 Неутрално

    До коментар [#1] от "442":

    Паламудът е 6, 7, 8 лева за килограм. Зависи как се спазариш и колко ще купиш. Сега може да е паднал малко, но късно на есен става охранен и по-мазен.
    Малко ми е странно, че в Одрин е 5 лева бройката. Това горе-долу отговаря на нашите цени. Една риба е около 600-700 грама. Има и доста по-едри към 1,5 - 2 килограма, на тях им казват торук. Може и турук, не знам кое е по-правилно. Само един бяха изкарали.
    Миналата седмица един познат ходи до Истанбул и каза, че на някой от рибните пазари паламуда бил по 10-12 лири. Което си е оферта отвсякъде. Тоест 2,50 - 3 лева в наши пари.

    Бивш tww09306483.
  6. 6 Профил на kesh
    kesh
    Рейтинг: 2073 Неутрално

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
  7. 7 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8487 Любопитно

    До коментар [#4] от "Petleshev":

    Аз съм пържил и с брашно и без...
    Ако е по-мазничък, и без брашно става супер - на филенца...:)

    [email protected]
  8. 8 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4633 Весело

    Лефер трябваше да опитате, Петлешев, много е излязъл в този район.

    Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
  9. 9 Профил на pet_fire
    pet_fire
    Рейтинг: 5730 Неутрално

    Добър изглежда паламуда, а освен това се твърди че тази година е в изобилие

  10. 10 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 860 Неутрално

    Прелестно място! По възможност, отбивам се всяка година там. А паламудът е въпрос на отделен разговор. Обожавам го!

  11. 11 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3187 Неутрално

    До коментар [#8] от "hamiltonf":

    Лефер трябвало...Опитваме това, което го има и е прясно уловено. За трите дни които бях там, имаше зарган и паламуд. Чухме за някои лодки, които извадили и малко чернокоп (малък лефер) но явно го бяха продали веднага.
    Има някаква вероятност пак да отида тия дни, но не знам какво ще се получи. Ако извадят от по-мазния и угоен паламуд, ще се пробваме да опушим няколко. Пък аз си падам по пушените рибоци за мезе... ;)

    Бивш tww09306483.
  12. 12 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4633 Неутрално

    До коментар [#11] от "Petleshev":

    Топла е водата, месото е като пастет, трябва да се изчака застудяване, тогава рибата е най-хубава, само да я има

    Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
  13. 13 Профил на glavatar
    glavatar
    Рейтинг: 543 Неутрално

    Готино е, завидях благородно.

  14. 14 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 1336 Неутрално

    Ее, много е важно в 3 ч. след полунощ в края на октомври да си "под асмата". Звучи романтоично, даже малко лигаво, но всъщност е една безсмислица...
    Петлешев, репортажът ти би бил приятен, ако имаше по-малко текст!

  15. 15 Профил на Митев
    Митев
    Рейтинг: 1336 Неутрално

    До коментар [#1] от "442":


    До коментар [#3] от "karabastun":

    Само който нищо не разбира от риба, се интересува от паламуд. Морските хора няма никога да дадат 5 лв. за това нещо, а не биха го яли дори и някой да им го даде безплатно с плюс 5 лв. отгоре...
    Но пък в София паламуда продължава да е конвертируема валута...

  16. 16 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4633 Весело

    До коментар [#15] от "Митев":

    Шопите като чуят паламуд, и откачат, а лятото такива неща им продават за "паламуд", че просто не е истина, гледал съм и не вярвах на очите си, че някой може да бъде минат така...
    Баламурници...

    Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
  17. 17 Профил на karabastun
    karabastun
    Рейтинг: 8487 Весело
  18. 18 Профил на Lilith
    Lilith
    Рейтинг: 714 Весело

    До коментар [#16] от "hamiltonf":

    Лесно ви е на Вас, морските чеда, да ни се подигравате на нас, сухоземните. Аз от рибите само сом мога да посоча на картинка, заради мустаците, както и попчетата ги знам как изглеждат, щото много ги обичам пържени, признавам си. Ма т'ва не ме прави половин човек.
    Вместо да се подигравате- ми вземете ни научете к'во, къде и как да ядем. Нали сме сънародници...

    ПО темата:

    Удивтелно красиви снимки! Браво!

  19. 19 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3187 Неутрално

    До коментар [#14] от "Митев":

    Ами да... Може и да е малко лигаво. И какво от това? Мисля, че читателските галерии не трябва да са като древногръцка трагедия. Трябва да са по-лекички. И по-лесно смилаеми.
    А пък под асмата си беше добре... Ама ми е трудно със стоенето до късно. На другия ден съм като пребит. Но поне си проветрявам главата и сменям за малко компанията.

    Бивш tww09306483.
  20. 20 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3187 Неутрално

    До коментар [#15] от "Митев":

    Много се изхвърляш. Всяка прясна риба си струва, особено морска. Естествено има и изключения, но паламудът не е сред тях. И който не може да си хване, може да си купи. Щото рибарите и тяхната не е лесна...
    София я остави. Нормално е малко хора там да имат достъп до истинска и прясна риба. Аз съм на една крачка от морето и пак не се намира. По магазините е основно гръцка. То няма и друг начин.
    Да се похваля: Два рибока ги направих на лакерда като се прибрах. И тази вечер ги опитах. Добре са станали и съм улучил солта. ;)

    Бивш tww09306483.
  21. 21 Профил на PavelCZ
    PavelCZ
    Рейтинг: 1772 Неутрално

    Внимавайте с пушените риби като мезета за пиене. Че ако препие човек, повърнята след това е особено мазна и тежко върви.
    От скромен опит да кажа.

    E PLVRIBVS VNVM
  22. 22 Профил на mitkokitkata
    mitkokitkata
    Рейтинг: 310 Неутрално
  23. 23 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 4633 Весело

    До коментар [#18] от "Lilith":

    Попчето е пренебрегвано, но е една от най-вкусните черноморски риби.

    Икономедиа Етичен кодекс на българските медии. 3. РЕДАКЦИОННА НЕЗАВИСИМОСТ 3.1 Няма да се поддаваме на политически или икономически натиск или влияния.
  24. 24 Профил на stefan stoyanov
    stefan stoyanov
    Рейтинг: 342 Неутрално

    Е...х какви попчета имаше едно време около 70 те години за харпун по крайбрежните скали!





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.