Домашно родопско масълце и капки високоолеиново олио. Когато имам възможност, приготвям топла храна по време на работа.

© hamiltonf1

увеличи
, 7519
Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (59)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Вонин
    Вонин
    Рейтинг: 487 Весело

    Целият офис ли мирише на храна, заедно с дрехи те ви...?

    Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
  2. 2 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 2962 Неутрално

    Смени оцета

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  3. 3 Профил на Един вампир броди из Европа
    Един вампир броди из Европа
    Рейтинг: 2420 Неутрално

    Териякито по шопски ли го пригатвяте или по тракийски?

    Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
  4. 4 Профил на ЗаНиЗа
    ЗаНиЗа
    Рейтинг: 2927 Весело

    Изглежда вкусно, дори без нЕкои дефицитни съставки, а щом "служителките дори искаха допълнително, но няма" ся повече от верни значи?! Трябва да бъдат задоволени всички нужди, та да спори службата!

    Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
  5. 5 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 538 Весело

    До коментар [#2] от "дерибеев":

    ++

    Абе... От години използвам само балсамИРАН🤣 оцет, но той, пък със захар!
    А, де!

  6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
    КМЕТ В СЯНКА
    Рейтинг: 4898 Неутрално

    В мултикукър ли готвиш?

    ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
  7. 7 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3082 Неутрално

    До коментар [#3] от "Един вампир броди из Европа":

    Хамилтън-а беше откъм Бургаско май... Значи ще да е терияки по странджански. ;)

    Бивш tww09306483.
  8. 8 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Весело

    От години сипвам малко вино (червено, не "класическото" бяло) в разни манджи, и резултатът ВИНАГИ е чудесен😀 Е, на някои файн'шмекери (го'Уеми коносьори) малко им е тежичък вкуса на червеното вино, ама...майната им😀

    Обаче за първи път чувам/чета за ракия в манджа...(ТО ГРЯХ такава отлежала ракия в манджа, ама нейсе😀). Трябва да опитам някога.

    П.С. Иначе от години си правя "кафе корето"-дори и да е нес'кафе с мляко една чаена лъжичка бренди/ракия/уиски го прави по вкусно. Коняк НЕ СЛАГАМ-голяма скръндза съм, и си го консумирам директно, само с цигарка😀

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  9. 9 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2520 Неутрално

    Да,по-добре ябълков оцет,например.

    Боба предполагам е бил предварително сварен.

  10. 10 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3082 Неутрално

    До коментар [#8] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Алкохолът помага за отпускане на месото. Дали ще е ракия или уиски, стават нещата. Естествено слага се малко и алкохола трябва да е качествен. Преди време един приятел ме беше изненадал с едно печено агнешко, което направи с чаша уиски. Стана един път...!
    Може и за основа на марината да се ползва малко алкохол. Добавяш горчица, мед и лимонов сок и се получава. Всеки си има някакви предпочитания и трябва да опиташ няколко пъти, за да усетиш как ти харесва. И месото трябва да престои няколко часа поне в маринатата, за да е по-добър резултата.

    Бивш tww09306483.
  11. 11 Профил на Tzar Vova Josei-ki
    Tzar Vova Josei-ki
    Рейтинг: 538 Неутрално

    До коментар [#9] от "deaf":

    Райкин боб си е зелен боб!

  12. 12 Профил на pavlinkoto
    pavlinkoto
    Рейтинг: 274 Неутрално

    Не знам, но на мен ми изглежда чудесно!

  13. 13 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Неутрално

    До коментар [#8] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Алкохолът помага за отпускане на месото. Дали ще е ракия или уиски, стават нещата. Естествено слага се малко и алкохола трябва да е качествен. Преди време един приятел ме беше изненадал с едно печено агнешко, което направи с чаша уиски. Стана един път...!Може и за основа на марината да се ползва малко алкохол. Добавяш горчица, мед и лимонов сок и се получава. Всеки си има някакви предпочитания и трябва да опиташ няколко пъти, за да усетиш как ти харесва. И месото трябва да престои няколко часа поне в маринатата, за да е по-добър резултата.
    —цитат от коментар 10 на Petleshev


    Нещо не разбирам тук с отпускането...След няколко часа в маринатата КОЛКО още може да се разпусне? Ама...ще пробвам в тези дни. Само някой да ми пошушне за дозата (за 40 градусова ракия/меко уиски, ирландско, не скоч), моля.

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  14. 14 Профил на glavatar
    glavatar
    Рейтинг: 297 Неутрално

    Интересен е казусът с ракията, определено трябва да се пробва.

  15. 15 Профил на hope
    hope
    Рейтинг: 2759 Весело

    Жена ти как гледа на тези кулинарни подвизи в офиса?

    Любовта ще спаси света!!!
  16. 16 Профил на Kosta Delev
    Kosta Delev
    Рейтинг: 785 Весело

    Импровизиран обяд или импровизирана новина...?

    Мисля, че има Фейсбук за споделяне на толкова ценни мисли.

  17. 17 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Весело

    До коментар [#1] от "Вонин":

    Това е отделно помещение от всички други, с обща квадратура 300 кв. м.

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  18. 18 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Неутрално

    До коментар [#2] от "дерибеев":

    "Оцета" всъщност е 58 год. ракия...

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  19. 19 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Неутрално

    До коментар [#1] от "Вонин":

    Забравих, че отдавна ги бях постнал тези снимки - отделно има и лампа "Берже", ако знаеш какво означава, вижда се на първата снимка долу вляво.

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  20. 20 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Весело

    До коментар [#9] от "deaf":

    Не, но стана съвсем пресен, и това не оцет, както обяснихме по-горе...

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  21. 21 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Неутрално

    До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

    Да, страхотен уред, между другото.

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  22. 22 Профил на Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Али Ибн Абдул Обстул Бей
    Рейтинг: 426 Неутрално

    До коментар [#19] от "hamiltonf":

    Мухахаха))) долу вляво се се вижда изтърбушена маса и мръсни подови плочки - същата антисанитария като у вас с лед панела на шкафче от 1973 година и брутален безпорядък)))

    No pain, no gain! GHA Discovery програма за лоялност: Платинено Ниво ; Шалом! ; https://i.imgur.com/LaeLkEr.jpg
  23. 23 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Весело

    До коментар [#22] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

    Няма как да са мръсни, просто са на 80 год., и тази санитарна част си я пазя нарочно както си е, с аптечната везна на същите години, с лабораторни уреди, съдове за приготвяне на лекарства и т.н. Някои неща съветските възпитаници не мое да ги разберете...

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  24. 24 Профил на bramasole
    bramasole
    Рейтинг: 3277 Неутрално

    До коментар [#13] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Принципно за маринатата за меса - всяка марината би следвало да има три основни съставки – подправки, мазнина и киселина.
    Киселината е важна, за да стане месото крехко, да се "отпусне", както го е определил колегата. Получава се крехко, защото киселината /балсамико, бира, вино, твърд алкохол, лимонов сок и др./ разкъсва мускулните влакна. Лим. сок трябва да е в по-малки количества, но за 1 кг месо /филе/ добавям около 5 - 6 суп. лъжици качествена ракия. Това е към 40 - 50 мл. Ако е вино - малко повече.
    Споделям личен опит, без да налагам мнение.

    "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
  25. 25 Профил на дерибеев
    дерибеев
    Рейтинг: 2962 Неутрално

    До коментар [#18] от "hamiltonf":

    Имах предвид т/на снимката

    всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
  26. 26 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 1119 Неутрално

    Вкусно! Като гледам уок-а и продуктите го приемам като някакъв вариант на китайската кухня.

  27. 27 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3082 Неутрално

    До коментар [#13] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Ти пък сега, доза... Няма доза. Както ти е на вкус и на сърце. Правиш, ближеш пръстите, опитваш и те така. Малко е на принципа проба-грешка. ;)
    Между другото, много ми допадат пилешки пържолки от бут които пека на скарата. Ако имат и малко кожичка, още по-добре. Овкусявам със сол, черен пипер и лют червен пипер, като ги наръсвам по-малко и равномерно от двете страни. После ги намазвам с малко олио или зехтин и ги оставям в хладилника да престоят до следващия ден. Пробвай и после кажи. Проблем е да намирам пресен обезкостен бут. По веригите обикновено пробутват всякакви боклуци от които тече някаква лигава течност като ги метна на скарата.

    Бивш tww09306483.
  28. 28 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Неутрално

    До коментар [#25] от "дерибеев":

    Не мога да те разбера. В бутилката със стария етикет от едно време, пишещо оцет, не е оцет, а ракия.

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  29. 29
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  30. 30 Профил на Росен    Радославов
    Росен Радославов
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#21] от "hamiltonf":

    Щях да питам същото. Това нещо е чудо. Ползваме го от поне 2 години.
    Реално е съчетание от тенджера под налягане с реле време и температура, ама не висиш над него постоянно.
    За четвъртият син жената по мой съвет в него слагаше вече направените от нея пюрета в малки бурканчета и стерилизираше там за около 10 мин. Автоклав реално.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  31. 31 Профил на Petleshev
    Petleshev
    Рейтинг: 3082 Неутрално

    До коментар [#29] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Ти пък сега... Ние не правим лекарства, че да мерим с везната. Казвам го в смисъл, че всеки си знае мярката така или иначе и малко импровизация никога не е излишна.
    Лично аз съм много далеч от рецепти, където всичко се мери с грамове и части от тях и се пече по 17 минути и 40 секунди от едната страна на 182,55 градуса, а от другата за 14 минути и 55 секунди на 177,12 градуса. ;)
    Колкото до минусите, Уорни е много популярен коментатор. Мисля някъде от северо-запада беше... Монтанско или Врачанско... Все тая... :)))

    Бивш tww09306483.
  32. 32 Профил на Росен    Радославов
    Росен Радославов
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#22] от "Али Ибн Абдул Обстул Бей":

    А бе тикво червена. Имаш ли представа колко струва "Мултикукъра", че ръсиш простотии?
    В офис сграда при положение, че не е ресторант/закусвалня ще си сменя плочките долу, където вероятно си ходи с обувки? Що да го прави?

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  33. 33 Профил на Росен    Радославов
    Росен Радославов
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#29] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":
    До коментар [#31] от "Petleshev":

    Всичко меря. Повторяемост да има.
    Сега боб като готвя "ен" броя нарязан пипер (червени чушки), лук също относително на око, но има неща, които трябва да са точно по грамове. Чер пипер, кимион, чубрица, ако не са по грамаж кюфтета ти никога няма да стават едни и същи.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  34. 34 Профил на Lilith
    Lilith
    Рейтинг: 647 Неутрално

    До коментар [#18] от "hamiltonf":

    Е как Ви даде сърце таквази ракия да я ползвате за готвене???

    По темата:

    Какви шефове има по белия свят! И манджа ще ти сготвят и заплата ще ти дадат....
    Дай боже всекиму!

  35. 35
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  36. 36 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Весело

    До коментар [#34] от "Lilith":

    Дай Боже!

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  37. 37 Профил на Гарван
    Гарван
    Рейтинг: 714 Неутрално

    До коментар [#29] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ": В България също има закон за максималното количество "чужда вода" в месото, затова не се пише % на етикета. Друг е въпросът със спазването и контрола на закона. Във ФРГ максималната граница е 5%. В Австрия за пилешкото месо няма лимит. Предполагам че и в Словакия няма щот виждам словашко пилешко филе където плува в солена вода.

  38. 38 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Весело

    До коментар [#29] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ": В България също има закон за максималното количество "чужда вода" в месото, затова не се пише % на етикета. Друг е въпросът със спазването и контрола на закона. Във ФРГ максималната граница е 5%. В Австрия за пилешкото месо няма лимит. Предполагам че и в Словакия няма щот виждам словашко пилешко филе където плува в солена вода.
    —цитат от коментар 37 на Гарван


    А, отговора на въпроса за спазването на закон и контролирането вече го знам: За "наши другари" очите се затварят, а кой' не си плаща лептата му стъжняват живота😀

    Да те питам друго-а знаеш ли колко е по закон % вода за замразеното/прясното пилешко? Питам щото в началото на моя престой в България (есента 2010) по навик си купих замразено пиле (май Дък/Дук) от кварталната ми Била-по лесно ми е да го расфасовам на малки парчета като е полу'размразено. Ама пусто забравих за пилето и след 4-5 часа то се размрази цялото, и имаше бая вода в купата в която беше-на око бая повече от подобно пиле по нашенско след размразяването изцяло и на парчетата.

    После приятели ми казаха в кои магазини в квартала да купувам свестно прясно месо, та го замразявах и после го решех на парчета полузамразено за готвене. В Била и Фантастико правех същото, за мен качеството и там беше ОК.
    До коментар [#37] от "Гарван":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  39. 39 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Весело

    До коментар [#35] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Много си опитен Мойше, разкри го. Но не се впрягай, загуба на нерви и време.
    Жив и здрав! Кажи какво става при вас?

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  40. 40 Профил на Гарван
    Гарван
    Рейтинг: 714 Весело

    До коментар [#38] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ": Заповядай: https://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135822865
    Длъжко е за четене затова можеш директно да отидеш на
    § 30. Създават се приложения № 10 и 11:
    В България според моето скромно мнение охладеното пилешко е доста добре. Аз заради режимът ми на хранене и спорт гъча много пил.филе и тук на такива боклуци съм попадал, че на етикета трябва да пише % съдържание на месо.


  41. 41 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Весело

    До коментар [#35] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Много си опитен Мойше, разкри го. Но не се впрягай, загуба на нерви и време.Жив и здрав! Кажи какво става при вас?
    —цитат от коментар 39 на hamiltonf


    Ами, разкрил съ го😀 Само припомних за излагацията му преди 7 г', и за отношението на ветераните към него. Та новобранците да са наясно що за комплекирано нищожество е това...двуного😀

    Бих продължил да го игнорирам, както правих до вчера като се опитваше да фамилиарничи с мен. Ама като почна да ме клевети на "комунист" му показах и една друга мя страна: невер форгет, невер форгив😀 И не съм като поручик Дуб от Швейк-имам повече от две страни😀 Вероятно помниш щуцката и как метях пода с него😀😀😀

    По нашенско...новините са че най сетне захладня малко, та не се потя като прасе докато ходя до морето. Иначе кафенета и кръчми са затворени, та си пием бирата като бездомници по пейките, 'ма поне пейки има достатъчно.

    И с короната май се справяме-през последните седмица две процентът на положителните тестове е около 2%, при средно 30-40,000 теста дневно😀 95% от хората по улиците са с маски, в магазините, отворените пазари и градския транспорт-100%!
    До коментар [#39] от "hamiltonf":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  42. 42 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Весело

    До коментар [#40] от "Гарван":

    Мерси за линка😀 Инженерин съм (ОК, бях де) та изчисления не ме плашат, ама в тази доба не ми се четат тези сложно обяснения как да изчисля % добавена вода в пилетата/други меса. ПО нашенско просто пише на етикета колко е %, ако е над 10%.

    В България наистина свежото пилешко е бая качествено, не усезаемо различно от нашенското. Интересното беше че баш онова замразено пиле...Дък/Дук ми се стори малко по жилаво (а технологията за приготевянето му беше същата която ползвах в Израел-малко подправки и към час на фурна на 250 градуса в найлонова торбичка за печене на фурна. ю

    И кокалите му бяха едни такива...корави. Врроятно съм бил куче в предишния си живот щото обичам да оглозвам кокали, в случая хрущялите и крайчетата на кокалите в ставите. На българското пиле не успях😀А сега, 10 г' по късно и с един кътник по малко още си хрускам кокалчетата по ставите😀
    До коментар [#40] от "Гарван":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  43. 43 Профил на Гарван
    Гарван
    Рейтинг: 714 Весело

    За съжаление всичко отива на уеднаквяване и на по зле. Аз от малък много обичам печено пиле. После бях редовен посетител на "Златното Пиле" по всички нас. места които го имаха. Тук от години поне един път седмично взимам от един и същ човек печено пиле. Той е курд и го прави строхотно с лути подправки както го харесвам. От година -две забелязвам, че не е същото пиле както преди. Викам му Аркадаш кво става бре. А той казва, че нищо не се е ппроменило от преди. Доставчикът, пецептата и технологията не са променяни и най-вероятно е от смеските с които са хранени бройлерите. За другото месо нямам такива впечатления. Давам си заявката на един местен фермер и той ми го доставя засега без разлика във вкуса. Аве кви са тез минуси дет са ти ги насвяткали и защо? Знам, че няма значение, но прави впечатление.
    Направи си хороскоп. Може да сте били заедно с една ирландска пастирка?

  44. 44 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 5364 Неутрално

    СОт доста време слагам малко червено вино в повечено манджи и вкусът е друг. Ще опитам и с ракия ... Ракия свекървата /Бог да я прости/ слагаше в тесто за питка или козунак.

  45. 45 Профил на Гарван
    Гарван
    Рейтинг: 714 Неутрално

    До коментар [#42] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Коментар 43 е за теб.

  46. 46 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Неутрално

    До коментар [#43] от "Гарван":

    Добре правиш да купува от едни и същи хора. Аз съм на същия принцип, през 6 месеца купувам пилета - по 6-7 бр. за домашна употреба. Птиците не могат да минат без антибиотици, и "моя" производител в последните 30 дни ги оставя на свобода, да кълват камъчета, стиропор ( оказа се, че бил много важен за някакво пречистване), червеи, тревички и всичко което им попадне, по този начин за тези 30 дни се изчистват от всички химии, които са поемали, и качеството на месото наистина е впечатляващо.

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  47. 47 Профил на Соломон Дермоедов
    Соломон Дермоедов
    Рейтинг: 318 Неутрално

    Тва с високо ненам си кво олио не ме впечатли...ма кокошките дето яли месец стиропор и камъни и ставали много умни..си е за учебник за балъци..

    ¯\_(ツ)_/¯.
  48. 48 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Весело

    До коментар [#46] от "hamiltonf":

    Това за пилета хранени на двора съм го чувал от доста българи, та вероятно е вярно. Е, по нашенско сме в кът за земя, и гражданЬете караме на пилета от птицеферми купени от мрежи/магазини😀 За мой късмет като пристигнах безпаричен в Израел СТРАШНО ми се 'аресаха купешките замразени пилета (в нрб то се считаше за скъп деликатес, в сравнение с евтиното свинско) , та в първите години кльопах бая пилешко😀. Което беше и най евтиното: Днес свежо пиле е 7 лв/к. В сравнение на 20-25+ лв свинско и 30++++++ телешко😀

    Като се опаричих продължавах да клЬопам в къщи пилешко (печено в найлоново пликче за фурна, безгрешно), но в кръчмите в Израел и чужденеция предпочитах други мръФки😀 И морски дарове които в Израел са БЕЗБОЖНО скъпи😀. Преди 15+ години беше само малко по скъпо да 'фърчиш до Кипър, обяд+вечеря (+хотел 4 звезди)+ обяд (МОРСКИ ДАРОВЕ) и обратно до Израел отколкото два пъти в израелска кръчма с морски дарове😀
    ----------------------
    До коментар [#43] от "Гарван":

    😀 Според датата на регистрацията ти не си новобранец, ама явно не помниш една случка от 2013. Виж мойте коментар 35 и 41 тук (за статии от дневник, към 7-8) и ще свържеш нещата😀 Комплексари, Сър 😀.

    П.С. Очаквай и 7-8 минуса на твои коментари тук-мижитурката уорн'маниак има толкоз регистрации и от вчера ми цвъка по 7-8 минуса на коменттар, и на всеки "дръзнал" да адресира коментар до мен😀 Отдавна свърших жилетките за разплитане😀

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  49. 49 Профил на hamiltonf
    hamiltonf
    Рейтинг: 3913 Весело

    До коментар [#47] от "Соломон Дермоедов":

    Е, точно ти, няма как да разбереш. По принцип, пилетата принадлежат към категорията птици, абсолютно непретенциозни в храненето. Менюто трябва да бъде добре балансирано от броя на хранителните елементи, но те нямат определени вкусови предпочитания. Понякога птиците могат да бъдат уловени, след като ядат монтажна пяна, счупено стъкло или пяна. Не знаейки характеристиките на храносмилателната система или характерните особености на темперамента, трудно е да се разбере целесъобразността на такъв избор.

    Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
  50. 50
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  51. 51 Профил на Соломон Дермоедов
    Соломон Дермоедов
    Рейтинг: 318 Неутрално

    До коментар [#49] от "hamiltonf":
    Рожбо...ти не си разбрал...коментирам не причината...а следствието...

    ¯\_(ツ)_/¯.
  52. 52
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  53. 53 Профил на Росен    Радославов
    Росен Радославов
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#43] от "Гарван":

    Не са точно смеските. Едни и същи са от 12 години поне.
    Не гледат май точно пилета, а бройлери. Да заколиш бройлер на 30 дни означава да пиеш антибиотиците, които още са в него.

    Вземи едно пиле, но сурово. Плати му го като за печено.
    Свари го и виж на какво мирише. Аз знам. Мирише на СБ100. Немски антибиотик, който се дава на всички малки пилета. Може и "Байкокс". Дава се на 15-18 ден и на 27-ми 30-ти ден. Колят ги на килограм и нещо.
    Ако са обикновени пилета те минават един килограм около вторият месец. За пръв път гледам такива за носачки и затова вече знам.
    Та преполагам, че вземат вече бройлери, че бързо стават на килограми и както казах антибиотика е непокътнат още в тях.

    И аз мрях за "Златното пиле" от някога, но тогава ги гледаха по три месеца и не оставаха следите от лекарствата. Дават се още и "Селед" за мускулите и витамини, които не са безвредни също.
    В днешно време да ядеш пиле е екстремно преживяване. Нещо като да скачаш от 30 метров мост с 30 метрово въже.

    Моя добитък получава всички тези лекарства. Неизбежно е. Обаче аз ги гледам сега поне три седмици само на царевица, жито и овес за пълно или поне достатъчно изчистване.
    Ама стават звейове по пет килограма и повече и не могат да се приготвят като тия от "Златното пиле". Буркани или по дълго варене. Става, обаче супа един път.
    Филето е от полза. Става много добре на кебап и на шницел. Един среден петел ми дава 1 200 грама филе. Ярките около килограм.

    И кюфтета стават. Конско месо 600 грама, 300 грама плешка или бут от петел/ярка и 400 грама свинско. Най-добре свински гърди, но са скъпи, затова често ги правя с плешка, че е по-тънко.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  54. 54 Профил на Росен    Радославов
    Росен Радославов
    Рейтинг: 1341 Неутрално

    До коментар [#47] от "Соломон Дермоедов":

    Кокошките имат нужда от пясък и сол. Само балъците не го знаят.
    От моите нови една даде голямо яйце. Изтеглих го. 86 грама.

    в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
  55. 55 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Неутрално

    До коментар [#31] от "Petleshev":

    Въпросният уорноМАНИЯК е една ...(за предишната дефениция в коментар 35 ми изтриха коментара, та тук ще оставя многоточие...😀). Повече за него-виж мойте 3-4 коментара след № 111 в темата


    https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/11/02/4134167_sini_miraji_cherveni_miraji_zashto_rezultatite_ot/?ref=id #comment-127

    И щото истината боли, АМА МНОГО, той ми цъка минуси като...познай к'во, на всеки мой коментар со сичките си 7-8 "резервни регистрации"😀!

    Бих продължил да го игнорирам ако не беше ме оклеветил-виж коментарите в горния линк.

    За протокола.

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  56. 56 Профил на bramasole
    bramasole
    Рейтинг: 3277 Неутрално

    До коментар [#55] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    Спомням си как форумец с ник Музар пръв обърна внимание на абсолютно еднаквите коментари на този... колега и на друг писач. Беше ги домързяло даже да предадат опорката със свои думи.
    За мене жалкото е, че интелигентен тип като Музар се отказа да пише във форума, а този, коментираният от нас, пише и то със самочувствие и безпардонност.
    Да ти е вкусна приготвената мръФка! :)
    Бъди здрав!

    "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
  57. 57 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Весело

    До коментар [#55] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Спомням си как форумец с ник Музар пръв обърна внимание на абсолютно еднаквите коментари на този... колега и на друг писач. Беше ги домързяло даже да предадат опорката със свои думи.За мене жалкото е, че интелигентен тип като Музар се отказа да пише във форума, а този, коментираният от нас, пише и то със самочувствие и безпардонност.Да ти е вкусна приготвената мръФка! :)Бъди здрав!
    —цитат от коментар 56 на Bramasole


    😀 Хм, самочувствие😀😀😀?!? За туй ли рипа като ****** като му припомних излагацията му😀😀😀? И ми цвъка като *****, типично за ******** като него ********, минуси от 7-8те му резервни регистрации на всеки мой коментар. 😀😀😀

    Иначе-Мръфкарстването се отлага временно по технически и логистически причини😀 Но непременно ще експериментирам и с ракия (е...Грапа, 'талянска грозданка тук няма ракия) и с ирландско уиски😀 Първо една малка порция, като за първи път😀

    Нещо оф топик-тук днес падна първия дъжд, та за пръв път след лятото тръгнах с дълъг джинс и яке. И сега обърнах внимание че якето ми прилича на това на Ари Шомрон (не е кожено ама с леко скъсан ръкав)😀

    П.С. Искам да ти пратя ЛС, но "страницата липсва". И ти ли мина в нелегалност😀?

    До коментар [#56] от "Bramasole":

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
  58. 58 Профил на bramasole
    bramasole
    Рейтинг: 3277 Неутрално

    До коментар [#57] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

    "Нещо оф топик-тук днес падна първия дъжд, та за пръв път след лятото тръгнах с дълъг джинс и яке. И сега обърнах внимание че якето ми прилича на това на Ари Шомрон (не е кожено ама с леко скъсан ръкав)😀"

    +++ Изразявам предположение, че причината за повредата на двете якета може би е различна. Все пак мисля, че е по-удобно да се разхождаш с яке, отколкото с тузарското облекло /костюм и скъп балтон/ на швейцарския бизнесмен хер Рудолф Хелер. Надявам се да си прочел за тази самоличност на Шамрон. :)
    Иначе за състоянието ми на агент под прикритие вина имат специалистите от "Икономедиа". Ако не те мързи, можеш да пишеш на мейл-а.

    "Най-големият враг на познанието не е невежеството, а илюзията за познание." Стивън Хокинг
  59. 59 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ
    Рейтинг: 976 Неутрално

    До коментар [#58] от "Bramasole":

    Емаш Е'мейл. И 3 минуса от един..."симпатяга" щото си дръзнала да адресираш коментар от мен😀Скоро и при мен😀

    THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.