След почти 5 месеца магазините за дрехи и обувки в Чехия отново отварят

В продължение на почти пет месеца (от края на декември 2020 г.) магазините за дрехи и обувки в Чехия бяха затворени като една от мерките поради пандемията от Ковид 19. През цялото това време беше възможно да се пазарува бельо, дрехи и обувки само онлайн. Това натовари изключително много куриерските фирми, на моменти доведе до бъркотия и голямо забавяне от тяхна страна и до проблеми при пазаруването - невъзможност да се пробва и разгледа стоката, от там пък следва връщане по няколко пъти на закупената стока, което пък води до загуби за магазините - два пъти заплащане на транспорт за върната стока, дезинфекцията и карантинирането и, допълнителен труд за персонала.
На снимката - опашка пред магазин за дрехи в центъра на Прага след като почти пет месеца е бил затворен..Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK