Приключението на друг председател на секционна избирателна комисия

Приключението на друг председател на секционна избирателна комисия

© Юлия ЛазароваТекстът на Николай Коларов е получен в редакционната поща на "Дневник" и е публикуван в рубриката "Новини от вас". Заглавието е на редакцията.


Почти същата изборна епопея (като тази на Иван Димитров) преживяхме и ръководствата на секционните избирателни комисии от 10 избирателен район в Кюстендил. 72 секции, около 220 човека, бяхме закарани в Кюстендил към 1 часа през нощта. Прибрахме се в седем сутринта!


Спокойно, убеждаваха ме вече многократно участвали колеги в избори - и по зле е било (на изборите през април са се прибрали в 12 на обяд). Въпреки положените не малко усилия от полицаите и общинската охрана за някакъв ред, той така и няма как да се изпълни, защото мястото, в което се обработват изборните книжа, е сградата на местното читалище, която се оказва доста под нуждите за нормално преминаване на процеса по обработката им. Хаосът беше жесток!
Повтарям, че хората които ни охраняваха и създаваха някакъв ред, положиха огромни усилия, та даже им се наложи и да се справят със злополука с наша колежка, станала нелепо вървейки по стълбите за втория етаж в сградата. Разбира се, основните виновни сме самите представители на комисиите, които отказахме да влизаме по реда на номерата, а спонтанно решихме това да се осъществява по реда ни на нареждане пред загражденията пред входа, но все пак това са хора, работили или поне нека да ги наречем будни вече 19 часа, при някои не всичко минало леко въпреки може би най-лесния за попълване протокол.


Сградата и екипите за приемане трябва да бъдат в по големи размери, за да не се случва това нелепо струпване и последстващо чакане на хората. Всячески ще се опитам да променя тази крайно неприятна ситуация за всички, свързани с изборния процес в Кюстендилска област!

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK