Видеорепортаж от модернизацията на жп линия Елин Пелин - Костенец (лот 1)

Дрон видео от модернизацията на железопътната линия София - Пловдив в участък от Елин Пелин в посока Костенец - изграждане на Тунел-1 и Тунел-2 в участъка.<br /><br />Модернизацията на железопътния участък Елин Пелин - Костенец е мащабен проект в ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". С реализацията му ще бъдат модернизирани над 51 км железопътни линии и 5 жп гари и спирки, попадащи в обхвата на трасето. Предвижда се още да бъдат премахнати всички пресичания на едно ниво между железопътния транспорт, автомобилното движение и пътниците.<br /><br />За да бъдат постигнати проектните скорости от 160 км/ч за пътническите влакове и 120 км/ч за товарните, ще бъдат изградени над 20 км тунели, най-дългият от които е 6.7 км. Предвидено е още строителството на над 23 мостове и виадукти с обща дължина на съоръженията приблизително 3 км. Проектът ще удовлетвори европейските изисквания за модерен железопътен транспорт и бърза жп връзка за 53 хиляди жители, живеещи между Елин Пелин и Костенец. <a href="https://www.youtube.com/watch?v=-fqGs4_U1Es" target="_blank">Видео</a>

© skypoint

Дрон видео от модернизацията на железопътната линия София - Пловдив в участък от Елин Пелин в посока Костенец - изграждане на Тунел-1 и Тунел-2 в участъка.

Модернизацията на железопътния участък Елин Пелин - Костенец е мащабен проект в ОП "Транспорт и транспортна инфраструктура". С реализацията му ще бъдат модернизирани над 51 км железопътни линии и 5 жп гари и спирки, попадащи в обхвата на трасето. Предвижда се още да бъдат премахнати всички пресичания на едно ниво между железопътния транспорт, автомобилното движение и пътниците.

За да бъдат постигнати проектните скорости от 160 км/ч за пътническите влакове и 120 км/ч за товарните, ще бъдат изградени над 20 км тунели, най-дългият от които е 6.7 км. Предвидено е още строителството на над 23 мостове и виадукти с обща дължина на съоръженията приблизително 3 км. Проектът ще удовлетвори европейските изисквания за модерен железопътен транспорт и бърза жп връзка за 53 хиляди жители, живеещи между Елин Пелин и Костенец. ВидеоКлючови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK