Софийските потайности, ул. "Пъстър свят"

Инспектор от Софийски инспекторат е решил, че това е единственото място, където може да се разположи единствен контейнер за смет, за ул. "Пъстър свят" за няколко кооперации по улицата със стотици живеещи. При това пред вход на друга кооперация, с тротоар, принадлежащ на етажната собственост, която си има контейнер, от другата страна, на улица "Кирил Попов". Това е резултатът до обед.<br /><br />Снимката е от 20.11.2021 г., около 12:30 часа

© Котаракът на Шрьодингер

Инспектор от Софийски инспекторат е решил, че това е единственото място, където може да се разположи единствен контейнер за смет, за ул. "Пъстър свят" за няколко кооперации по улицата със стотици живеещи. При това пред вход на друга кооперация, с тротоар, принадлежащ на етажната собственост, която си има контейнер, от другата страна, на улица "Кирил Попов". Това е резултатът до обед.


Снимката е от 20.11.2021 г., около 12:30 часа

Ключови думи към статията:

Коментари (31)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Комбинацията от "kултурни" софиянци и столична община води до такива "прекрасни" моменти. Четох коментарите по темата, съдете ги, дано нещо се промени.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 2. 2 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 805 Весело

  Комбинацията от "kултурни" софиянци и столична община води до такива "прекрасни" моменти. Четох коментарите по темата, съдете ги, дано нещо се промени.
  —цитат от коментар 1 на fpyyh


  Освен твоя коментар за сега не виждам други, ама нейсе😀 А гледката е ...наистина "пъстра". Иначе контейнерът изглежда чудесно (визуално де😀), но явно е недостатъчен
  До коментар [#1] от "fpyyh":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 3. 3 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  В момента на това място контейнер няма, защото след снимката го преместихме до нашия контейнер, от другата страна на блока. Там на никой не пречи, но било далеч на кооперацията, която и без това е далеч от мястото на снимката. От Столичен инспекторат твърдят обаче, че въпросния чужд контейнер трябвало да се върне точно на това място и да замърсява точно нашата собственост, а не собствеността на кооперацията, за която е контейнера. Нашите действия, подкрепени единодушно от решение на етажната собственост, били самоуправство...

 4. 4 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Боже, боже... кога ще ги стигнем другите държави? На много места по света контейнерът трябва да ти е в границата на собствеността. Още като се строи сградата се мисли къде ще се събират отпадъците. Живял съм в сграда на над 50 години, в която на всеки етаж до асансьора има отвор за сметопровода, торбите падат долу в един голям контейнер в специална стаичка, всеки ден идва камион на частна фирма да го изпразва. Живущите си плащат месечна такса, разбира се.
  Някъде пък е общинско организирано, пак всяка сграда си има местенце за контейнерите, оградено, покрито - да не мирише, да не се разравя от животни... Като дойде камиона да прибира, ако не е сортирано за рециклиране и не е завързано в торби - не го взема. Като се умиришат - сами ще се сетят да разтребят. Ама им мирише само на тях, защото е в тяхната собственост - не е на улицата.
  Е, има и други видове организация по света - като в Бангладеш. Там направо изсипваш в дерето.
  Ясно е ние на кой повече приличаме.

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Да ви представят някакъв документ на основание на който са го поставили на това място.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#4] от "Камен":

  Дори в панелките ги има тези сметопроводи.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#5] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Никакви документи, никой не ни представи.
  Било решение на инспектор, който преценил на място. А до това решение се стигнало след няколко жалби на кооперации, че контейнерите им (2 на брой) миришели и пречели, когато са поставени пред тяхната кооперация. Затова някакъв инспектор решил, че ще се постави един контейнер за тези кооперации, при това пред нашата кооперация, която си има контейнер другаде.
  Щото да мирише, пречи и затрупва нашата собственост, каквато е тротоара.

 8. 8 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Боже, боже... кога ще ги стигнем другите държави? На много места по света контейнерът трябва да ти е в границата на собствеността. Още като се строи сградата се мисли къде ще се събират отпадъците. Живял съм в сграда на над 50 години, в която на всеки етаж до асансьора има отвор за сметопровода, торбите падат долу в един голям контейнер в специална стаичка, всеки ден идва камион на частна фирма да го изпразва. Живущите си плащат месечна такса, разбира се. Някъде пък е общинско организирано, пак всяка сграда си има местенце за контейнерите, оградено, покрито - да не мирише, да не се разравя от животни... Като дойде камиона да прибира, ако не е сортирано за рециклиране и не е завързано в торби - не го взема. Като се умиришат - сами ще се сетят да разтребят. Ама им мирише само на тях, защото е в тяхната собственост - не е на улицата.Е, има и други видове организация по света - като в Бангладеш. Там направо изсипваш в дерето. Ясно е ние на кой повече приличаме.
  —цитат от коментар 4 на Камен


  Така е, ама кой е виновен?
  Нашата система си я "мъкнем" от соца.
  Не е нещо, което може да се промени от днес за утре.
  И аз съм живял в чужбина, както в сгради с такива сметопроводи на всеки етаж, така и без такива.
  В случая, да се премахне едно улично паркомясто близо до другата кооперация, и там да се обособят 2 контейнера.

  Освен това, хубаво този контейнер бил предназначен за другата кооперация, а за тази бил някъде отзад, но кой брои боклука и кой къде хвърля. Нищо чудно този да се ползва и от онази и от тази кооперация, защото е по-лесно да излезеш през входа и да си пуснеш боклучето на земята.

  Нали наскоро обмисляха контейнери "с ключ". И даже да броят боклука :)

 9. 9 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 805 Весело

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Взимайте адвокат с опит в препирни с общината, щото иначе и глоба ще отнесете. Не ви завиждам...

  ------------------------

  До коментар [#4] от "Камен":Дори в панелките ги има тези сметопроводи.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА


  Не само в панелките, а и в "кооперациите" където купилите жилища имаха някакво влияние (с "течни"😀 или парични подаръци към "бригадира", предполагам😀). За съжаление в онзи соц'период (НЯМАШЕ найлонови торбички) тези "сметопроводи" се оказаха неподходящи.

  Помня в нашата кооперация (в Хиподрома, тухлена и с изляти плочи над външните стени, кото "по книгата"😀) и трите входа решиха да заварят металическия капак за да се спре това хвърляне на боклук, щото вонята беше непоносима!

  И по нашенско има подобен проблем, появил се в течение на времето: Общината поставя в определено място контейнер достатъчен за живеещите в "кооперацията". По средно 2 възрастни+2-3-4 деца.

  После децата отрастват, апартамента става голям за възрастните родители, и те "разделят" този 100+ кв'м апартамент на 3-4-5 гарсониери. И количеството смет РЯЗКО се увеличава. Тогава домсъвета се обръща към общината с искане за допълнително място за по голям/втори контейнер (дом'съвета купува от общината такъв стандартен). А общината приспособява "заливче" в тротоара за втория контейнер. Или дом'съвета прави място в двора за втория контейнер, на тяхна сметка.
  До коментар [#6] от "КМЕТ В СЯНКА":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 10. 10 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1512 Неутрално

  Боже, боже... кога ще ги стигнем другите държави?
  ....
  Ясно е ние на кой повече приличаме.
  —цитат от коментар 4 на Камен

  Та, повтарям се, ние на никой не "приличаме".
  Спазваме определен ред, такъв, какъвто е заложен.

  Гнусно е да се хули, подиграва и осмива българина, като някакъв дивак.

 11. 11 Профил на monk007
  monk007
  Рейтинг: 1272 Неутрално

  """"На много места по света контейнерът трябва да ти е в границата на собствеността. Още като се строи сградата се мисли къде ще се събират отпадъците. Живял съм в сграда на над 50 години, в която на всеки етаж до асансьора има отвор за сметопровода, торбите падат долу в един голям контейнер в специална стаичка, """"Това отдавна го има и в България пак от около 50г всички блокове бяха така но никой никога не ги е ползвал.

 12. 12 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#3] от "Котаракът на Шрьодингер":

  с това обяснихте нагледно истинската причина за неудачите си. Разпореждате се с общинската собственост както ви дойде на ума. Етажната собственост може да си реши, че ще летите с ракета, това не значи, че имате право на това. Научете се първо да изпълнявате собствените си задължения, после коментирайте съседите си, общината и т.н. Контейнерът е недостатъчен очевидно защото вие го ползвате, въпреки че си имате ваш. Всъщност недостатъчен е вашият контейнер, за да плащате по- малко такса смет и за сметка на съседите си да минете аванта. Крайно нагло е да го и снимате резила си. Също за задръстената с паркирали неправилно улица, която се вижда на снимката, никакъв коментар- може би общината е длъжна да ви събира отпадъка с хеликоптер?

 13. 13 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  набутахте се в тесни нови кооперации без паркоместа на тесни улици за които платихте бесни суми и сега света ви е крив за собствения ви тъп избор. ручайте сега жабетата, лозенец и манастирски ливади са зимните резиденции на празноглавците от слънчака. Едно време Лозенец беше аристократичен квартал, преди лакомията да нацвъка блокове гъз до гъз

 14. 14 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  оооооооооо, ама това е Студентски град, ясно. Е много сте нагли, я се огледайте в какво сте го превърнали, как паркирате, как се придвижвате, контейнерите са ви последния проблем. Само да уточните- колко търговски обекта имате на партера и какъв наем им вземате? Защото отпадъците от тях също трябва някъде да отидат, нали? Може би някой друг от съседите трябва да ви плати за това? Не оставихте място за едно дърво в целия район, за контейнери имате претенции. Който си е купил гето, живее в гето. Тея кашончета не ми изглежда да са като от жилищата, по скоро от кръчмите и минимаркетите отдолу? Комуто ползите, нему и вредите.

 15. 15 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Ей, големи сте свине на тази улица пъстър свят, като от коли нямате място за контейнер, да бяхте изчакали да изпразнят този, преди да си натрупате всичко на тротоара. Аз лично не виждам как там въобще влиза камион да ви изчисти, тея хора са цели герои, че въобще влизат при вас. Само за инфромация- изхвърлянето на отпадъци по улицата, както и на хартия и пластмаса извън кофите за разделно събиране, подлежи на глоби. Единственото цивилизовано и европейско на тази снимка е контейнерът, като изключим графита изтипосан върху него. За графитите пак е виновна общината? Или ваште гаменчета в кооперацията? Вземат пример от мама и татко- по скоро ще натрупа цялата помия пред вратата си, отколкото да отиде до контейнера за хартия и пластмаса на една пряка. Малките го рисуват, вие си го местите, селска идилия. Там виждам и една година 1914, която е показателна за културното ниво и социалните интереси на живущите...Абе, смрад, българско първенство и сръбска музика...

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4590 Неутрално

  До коментар [#7] от "Котаракът на Шрьодингер":

  Пратете им Нотариална покана. Може да поискате и съдействие от Кмета на Района.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#15] от "dsc":

  Селски, що говориш глупости?
  Първо, този контейнер е на коопераци, които са на 100 метра от това място. Нашият си е отзад и никога не се е препълвал, от 18 години.
  Второ, в няшата кооперация гамени няча - няма да намериш фасче, хартийка по тротоараи поддържаните тревни площи. Нито графити във входа.
  Трето, ако смяташ за нормално да сложат чужд контейнер пред прозореца ти, щото на някой му скимнало, аз не смятам така.

 18. 18 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  До коментар [#2] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":

  Под друга тема започна дискусията.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 19. 19 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  Дори в панелките ги има тези сметопроводи.
  —цитат от коментар 6 на КМЕТ В СЯНКА

  То че може да е имало по проект - може. Ама като в стаичките на стълбището някой решил да си прави килер и сложил катинар (както е в блока на родителите ми), като сметопровода е изтърбушен, като няма въртящ капак за да не връща миризми, и най-важното - като няма кой да събира боклука редовно, за да не се умирисва - каква файда?

  Големите гъзари, които си купуват апартаменти в нови кооперации по 2000 евро/кв.м. явно не държат на хигиената, инак какво пречеше пазара (строителните предприемачи) да им предлагат такава услуга? Това е много по-смислено от параклиси на покрива, джакузита, и какви ли не още екстри дето сме чували, че имат.
  Не се ли сети един предприемач да отдели там 2 кв.м. площ на всеки етаж, и 10 кв.м. в партера, с достъп за камион и да сключи договор за сметосъбиране, за да им е удобно и чисто на живущите? Ама не - по-добре да направим още един мини-маркет във входа, че да има откъде денонощно да си купуваме цигари, пък контейнерите - те могат и на тротоара да стоят, или направо на пътя (джоб не виждам изграден).

 20. 20 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 805 Весело

  До коментар [#2] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ":Под друга тема започна дискусията.
  —цитат от коментар 18 на fpyyh


  😀 Да беше дал кинк към "другата тема"-цена нямаше да имаш😀!
  До коментар [#18] от "fpyyh":

  -----------------

  """"На много места по света контейнерът трябва да ти е в границата на собствеността. Още като се строи сградата се мисли къде ще се събират отпадъците. Живял съм в сграда на над 50 години, в която на всеки етаж до асансьора има отвор за сметопровода, торбите падат долу в един голям контейнер в специална стаичка, """"

  ---Това отдавна го има и в България пак от около 50г всички блокове бяха така но никой никога не ги е ползвал.
  —цитат от коментар 11 на monk007


  По спомен (от...1961-2...тогава "се нанесохме" в коперацията в Хиподрума в ГОТИНА сграда😀)-тези сметоотводи се ползваха в началото няколко месеца, но после им завариха капаците! Щото СМЪРДЕШЕ от битовия боклук изхвърлян НЕОПАКОВАН В "НАЙЛОНОВИ" торбички. По простата причина-НЯМАШЕ "НАЙЛОНОВИ" торбички!

  ПАК по спомени: Не помня препълнени с боклук общински...кофи ли бяха, контейнери ли бяха...Май тогава се извърляше кратно по малко "битови отпадъци" и ОПРЕДЕЛЕНО ПО МАЛКО ОПАКОВКИ. Щото почти всичко липсваше ("временен недостиг" от как се помня😀) и всичко някак си намираше повторна употреба...Как беше лафа? "Сиромах човек-жив 'Гявол"😀
  До коментар [#11] от "monk007":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 21. 21 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#17] от "Котаракът на Шрьодингер":

  градски, нищо не ми отговаряш защо не се пълни "Вашият" контейнер, колко често го изхвърляте, колко плащате за него и колко такса смет ви намаляват, затова, че "не ползвате" този отвън. Като имам прдвид, ч е "отзад", най вероятно седи за украса, за да не плащате. Апропо- акт 16 май нямате и сградата се води на строителя? Иначе как физически лица полват "свой" контейнер? За хартията и пластмасата имате ли контейнер, защото е забранено да ги изхвърляте във "Вашия"? Колите и те не са ваши? Как влиза камион в тази улица, замислял ли си се? Само да ти кажа- тротоарът не е на баща ти. Следователно- общината решава къде точно да сложи контейнера. За графитите- камера нямате ли? Нали сте будни граждани? Тия графити на отсрещната кооперация сигурно те са си ги нарисували? При вас гамени няма, само местите общинската собственост както ви дойде на хатъра. За наема на заведенията също не ми отговори. Ако съседите ти са свине, заснеми ги с камера как хвърлят. Лесно е да се снима резултата и да се хвърля обвинение към неопределени лица- държавата, общината, съседите. Паркирането и тресните улици не те възмущават, че няма дървета- също. Като си купи жилище там, не видя ли какво е положението?Или очакваше някой с магическа пръчка да ти го оправи?

 22. 22 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  пред прозореца ти не е твоя собственост. къде да го сложат? под прозореца на друг? На Вуте да му е зле. Не знам защо сте решили, че като си имате контейнер, цялата улица е ваша и там не може да бъде поставен общински. От друга страна, искате още един? искате и да паркирате? и сутрин да излезете с колата? е не мога да те разбера какво искаш. Ти самия разбираш ли се? Започни от себе си- събирай разделно, ползвай многократно, сигнализирай за нарушители, не само да ругаеш общината. Те, че не са цвете- не са, ама не чакай тогава чиновниците да ти "оправят" държавата. Искай велоалеи и паркинги. Искай нормален обществен транспорт. Изисквай да бъдат глобени съседите ти, които цапат. Мен ако питаш- продавай докато са високи цените и бягай от този Студенстки град. Няма оправия там, само събаряне.

 23. 23 Профил на МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  МОЙШЕ ТОЛКОЗ
  Рейтинг: 805 Весело

  Ама като в стаичките на стълбището някой решил да си прави килер и сложил катинар (както е в блока на родителите ми), като сметопровода е изтърбушен, като няма въртящ капак за да не връща миризми, и най-важното - като няма кой да събира боклука редовно, за да не се умирисва - каква файда?

  Големите гъзари, които си купуват апартаменти в нови кооперации по 2000 евро/кв.м. явно не държат на хигиената, инак какво пречеше пазара (строителните предприемачи) да им предлагат такава услуга? Това е много по-смислено от параклиси на покрива, джакузита, и какви ли не още екстри дето сме чували, че имат.
  Не се ли сети един предприемач да отдели там 2 кв.м. площ на всеки етаж, и 10 кв.м. в партера, с достъп за камион и да сключи договор за сметосъбиране, за да им е удобно и чисто на живущите? Ама не - по-добре да направим още един мини-маркет във входа, че да има откъде денонощно да си купуваме цигари, пък контейнерите - те могат и на тротоара да стоят, или направо на пътя (джоб не виждам изграден).
  —цитат от коментар 19 на Камен  Заключените с катинар стаички метер на метер не коментирам😀 Май дом'съвета ги дава под наем за жълти с;тинки, но от как се помня-НЕ СЕ ПОЛЗВАТ за сметоизхвърляне от соц'време😀

  Като един от строителния бранж считам че мога да коментирам следното: "...Не се ли сети един предприемач да отдели там 2 кв.м. площ на всеки етаж, и 10 кв.м. в партера, с достъп за камион и да сключи договор за сметосъбиране, за да им е удобно и чисто на живущите...":

  1. Проектантите (би трябвало да ) се съобразяват със законите и тяхните правилници, а предприемачите да избират алтернативите които им дават възможност да получат повече пари за продаден апартамент! А, да не забравя-и общините би трябвало да следят дали проектирането е според закона и правилника, и дали предприемача "не спестява"!!!

  2. Предполагам че и в България съществуват от години правила които осигуряват третирането на отпадъците от "къщи" през събирането им от контейнери та до изгарянето им/заравянето им. И тези правила по някое време (законодателството е динамичен процес) включват и указания КЪДЕ да се събира боклука от сградата.

  3. За нрб и Република България след 1989 не знам ("изчезнах"😀 през 68, 1968, преди да завъша ИСИ) тези правила, но съм почти сигурен че ги има!

  4. По нашенско въведоха през 70те години правило че в партерния етаж на всяка НОВОПОСТРОЕНА сграда ТРЯБВА да има т.н. "стая за боклук" с доста точни указания за размери, проветряване, наличие на вода и канализация и даа е удобна както и за хвърляне на боклук, така и за неговото извозване от общината. От тогава В НОВИ СГРАДИ контейнерите за боклук са в партерния етаж на сградата, и живеещите там сами се грижат за чистотата В ТЯХНАТА СИ СТАЯ ЗА БОКЛУК. Контейнери по улиците/тротоарите/дворовете има само в сгради построени ПРЕДИ този закон!

  5. Не виждам причина законодателите да гласуват такъв закон и в България, а общините да го налагат, и да санкционират нарушителите! Ами да, в сграда от 1,200 кв'м жилищна площ ще има и 8-10 кв'м "стая за боклук" платена от купувачите на жилищата. Ама тогава няма да има контейнер на тротоара препълнен с боклуците И НА СЪСЕДИТЕ (както описва нещата авторът на темата, РЕСПЕКТ за темата😀)
  До коментар [#19] от "Камен":

  THOSE ARE MY PRINCIPALS! BUT IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE SOME OTHERS TOO! П.С. МОЛЯ ПРОЧЕТЕТЕ МОЯ КОМЕНТАР № 59 С ПОДРОБНИ ИНСТРУКЦИИ ЗА ФУНКЦИИТЕ НА ТОЗИ САЙТ В ТЕМАТА https://bit.ly/3dLkIhi
 24. 24 Профил на
  Рейтинг: 415 Неутрално

  Ебати мърлявия, порутен град. Бих го заменил целия за 1км. излаз на Беломорието.

 25. 25 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#21] от "dsc":

  Гений, точно защото улицата с другите кооперации е тясна и без изход, инспектора е решил да се премести контейнера в нашата, защото тук камион може да влезе и излезе. И за твое сведение, колите, спрели тук не са само наши, а на хора и от другите кооперации, които за разлика от нас, нямат достатъчно паркоместа и гаражи. А нашия контейнер не се пълни, щото повечето комшии си изхвърлят боклука разделно. Не ни прехвърляй проблемите, които създава общината с разрешителните за строеж, без инфраструктура - път, паркоместа и зеленина

 26. 26 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#25] от "Котаракът на Шрьодингер":

  вундеркинд, като виждаш, че проблемите не са в контейнера, а в разрешителните за строеж, защо си снимал контейнера и правиш статия за него, а не за инфраструктурата в Студентски град. А относно разделното събиране- не ми минават тея, как ще докажеш, че събирате разделно? Колко смейства сте и колко е обема на контейнера в задния ви двор и колко често го събират? Защо не ми отговаряш? май криеш нещо? Сигурно колите не са само ваши, но има и ваши, нали? Значи и вие нямате достатъчно паркоместа и гаражи!

 27. 27 Профил на dsc
  dsc
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Ако всеки почне като вас да си решава сам къде да са контейнерите и да си ги мести, ще стане такъв хаос, че тази снимка ще ти се види детска игра! Пак не казваш имате ли търговски обекти в сградата? Тея купища опаковки не може да стават до обяд на тиха уличка, па макар уплътнена зверски с тучове по 8 етажа! Тука имате търговски обекти, признай си! Нация от хуни, готови да пометат всичко за собствения си интерес, обстановката, която са създали около себе си ги заинтересува само, когато нещо лично на тях им пречи! Купувай, народе, еффтини имоти в Студентски град, после ще му мислим къде ще с----рем!

 28. 28 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#22] от "dsc":

  Абе, ти общинар ли си или просто се правиш на глупав? До общинския път, вкл. тротоара, е частна собственост! Контейнетът го слагат тув моя имот, ту върху общинския път! За преливащия боклук не съм виновен аз, а ожщината, която е ооределила 1 контейнер за 600 души, които дори не живеят в близост. Ама аз съм виновен, че се птлни техния?! Много смешно!
  Ти нормален ли си да твърдиш, че всяко общинарче може да се разпорежда и да слага чужди контейнери в моята собственост?

 29. 30 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1437 Неутрално

  До коментар [#29] от "Тангра":

  Е, тук точно вдясно, се виждат къде са били двата контейнера за съседните кооперации - пред самите кооперации, където им е мястото. Сега вместо два, трябвало да е един, и то пред нашата кооперация, щото на ония съседни кооперации им миришело от 10-20 метра, а под нашите на 5 метра не миришело. 😂😂

 30. 31 Профил на Тангра
  Тангра
  Рейтинг: 1512 Любопитно

  Остави тая смет, кажи кога ще пием по 1 бира в квартала.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK