При ипотека от 60 хил. лв. може да се спестят 500 лв. данъци

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (56)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ахаа
  *****
  Неутрално

  Държавата спонсорира банките. А ако младото семейство реши да продаде имота и са на печалба? Тогава държавата няма да прибере данък, понеже им е единствено жилище.

 2. 2 Профил на Подлия Роби
  *****
  Неутрално

  Всичко хубаво, само дето това облекчение отпада от тази година. Т.е. само за 2009 важи. Криза, душа ....

 3. 3 Профил на ххххх
  ххххх
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Четвърти ден софтуерът на НАП в Люлин не работи и не могат да ми направят справка за липса на задължения. И по-лошото е, че не знаят кога ще заработи! Пълно безобразие!

 4. 4 Профил на Рибери
  *****
  Неутрално

  Това не е "облекчение", това е малоумие и наистина се надявам да отпадне тази година. С какъв акъл тези, които са живяли пестеливо, ще носят на гърба си онези, които са се нагрухтяли? С какво им е длъжно обществото? С това, че раздуха строителния балон до спукване ли?

 5. 5 Профил на еврореалист
  еврореалист
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А пък ако отложите покупката до края на годината, цените ще паднат с поне още 20%. Тогава от тези 60000 ще спестите 12000 и така ще дължите 48000.
  Ако искате пък сега платете 60000 и чакайте да получите в края на годината 500 лв. Правото е на потребителя.

  "Гладен вълк и насред село влиза."
 6. 6 Профил на Via
  *****
  Неутрално

  Ако гражданския брак е ключен през 2010 а ипотеката е теглена 2007 имат ли право на данъчен кредит?

 7. 7 Профил на Aдвокат
  *****
  Неутрално

  Via, много добър въпрос. Сега всички кандидати за муфта ще залеят НАП с питания "А може ли и за мен?"

 8. 8 Профил на rainbou1
  *****
  Неутрално

  Ееей, спрете да подлъгвате хората ве.
  Години правихте имотен балон, народа се нагрухтя с кредити и едвам диша, сега пак.
  500 лева спестяване. Шегички.

 9. 9 Профил на СИФОНЧО
  *****
  Неутрално

  Българинът "КАТО СКОТ В СКОТОБОЙНА "

 10. 10 Профил на СИФОНЧО
  *****
  Неутрално

  Българинът "КАТО СКОТ В СКОТОБОЙНА "

 11. 11 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1416 Весело

  а колко да са млади младите, и защо да са сключили брак? и ако имат дете/деца и нямат брак? и още куп въпроси

  low riders team
 12. 12 Профил на Zoli
  *****
  Неутрално

  Рибери трябва да си мн неграмотен и тесногръд за да направиш таказва изцепка. Какво значи "нагрухтяли"? Банките са прибрали над 100% лихва по кредита, по който е платен данък. Така, че това облекчение не ощетява обществото.

 13. 13 Профил на Col
  *****
  Неутрално

  Импотният балон не го направиха, тези които са теглили ипотечен кредит за основно жилище, а тези които купуваха имоти на килограм с цел инвестиция и печалба. Всяко младо семейство трябв да си осигури жилише и начините за това са- или да имаш наследство, или мама и тати да ти купят, или да теглиш кредит. ЗА тези, които са живели пестеливо неразбирам как са спестили няколко стотин хиляди лв за да си купят имот. А, и до преди година цената на едно такова беше далеч над 60 000 лв, да не кажем евро.

 14. 14 Профил на ДА
  *****
  Неутрално

  До коментар [#5] от "еврореалист":

  Много правилно!

  Скъпи на триците, евтини на брашното.

 15. 15 Профил на Той
  *****
  Неутрално

  В Испания 50% от цената на жилището на младо семейство го плаща държавата. Ауууууу какво ощетяване на обществото и какво нагрухтяване. Хахахахахахах.

 16. 16 Профил на дядо Коледа
  *****
  Неутрално

  Няма гражданско общество което да защитава интересите на всеки един от нас , освен че ни доят и ни стрижат ...има обаче обяснение и то в създаването на българската нация -станало е така
  Краи Дунав на една полянка ,прабългарин е*е славянка тури-вади...вади-тури и се народиха чукундури.....................

 17. 17 Профил на rainbou1
  *****
  Неутрално

  До #12 Zoli
  Миналата, пардон по-миналата година прекия ми шеф си купи жилище за 1000 е/кв, като миналата година подобни жилища в същия затворен комплекс се предлагали на 700е/кв. Жилището е стока и цената и се определя от търсенето и предлагането. Като си решил, че ще купуваш на 1000 - никой не ти е опрял пистолет в челото, или поне аз не знам някъде да е станала такава сделка.
  До #13 Col
  Жилищния балон го направиха всички. Ако ти предлагат жилище на 1000е/кв ти си решаваш ще го взимаш ли или няма.
  Второ - това "ТРЯБВА" в изречението - "Всяко младо семейство трябв да си осигури жилише" ми бърка в здравето. Да - жилището е удобство, но и ангажимент и дълг. Имам познати и приятели със семейства на квартира - тях какво ги правим.
  Свърши социализма. Освен това в момента доходността от апартамент е под 5%, така че не става за инвестиция - да не говорим колко е неликвидна, особено в сегашната криза.

 18. 18 Профил на rainbou1
  *****
  Неутрално

  Пък и за хората, дето са достатъчно смели да теглят 50 000 евро кредит за апартамент, едва ли са им проблем тези 500 лева, върнати от държавата.

 19. 19 Профил на а1
  *****
  Неутрално

  "...При жилищен кредит от 60 000 лв. за срок от 20 години и заплата от 1000 лв. месечно...". Калкулатора на moitepari.bg показва, че ще трябва да върнете на банката около 135 000 лева!!! 135 000 лева / 240 месеца = 562 лв.
  Или както се пее в песента: "...и балъци ЗА МИЛИОНИ".

 20. 20 Профил на Кристиян
  *****
  Неутрално

  В обществото трябва да има консенсус, че ще се помагат само най-бедните, които не могат да се грижат за себе си. Какво значи, обществото да плаща нечии кредити на стойност 40 и повече хиляди евро? Това не е беден човек, щом може да си го позволи. И ако едно семейство от двама здрави и прави младежи не може да си плаща заема, кой тогава ще го плаща вместо тях? Болните, пенсионерите, студентите?

  Но прецаканите с кредитите и надутите цени на имотите далеч не са най-нахалните. Окрилени от дребните келепирлъци се появиха такива, които си правят устата общината да им построи безплатни подземни гаражи (защото вече са се охарчили с 20 хиляди евро за кола и сега няма как да извадят още 5 хиляди за гараж)

 21. 21 Профил на Zoli
  *****
  Неутрално

  ДА сте чували за двойно подоходно облагане? Тук става въпрос за чиста икономика. Не за това кой е трвбвало и кой не да си купи жилище.
  Държавата никога няма да се набута да връща невзети данъци. Така, че преди да започнете да подскачате малко се ограмотете и разберете за какво става въпрос.

 22. 22 Профил на Сердар
  *****
  Неутрално

  Золи, на мен жилище не ми трябва. Често си сменям работата, а покрай това и жилището. Свикнал съм обаче на хубави коли. Твоето двойно подоходно облагане ще се приложи ли един ден и за мен, да си спадам лихвите по лизинга от данъците?

 23. 23 Профил на Col
  *****
  Неутрално

  rainbou1, вие май не четете какви са условията по връщането на този данък? Пак излишни дебати.

 24. 24 Профил на Zoli
  *****
  Неутрално

  Сердарр отвори един учебник по финанси и сам си отговори.

 25. 25 Профил на Циничен
  *****
  Неутрално

  Това данъчно облекчение е се нарича "Отмъщението на глупака". Смяхте им се, смяхте им се на балъците, че купуват жилища за по 1000 евро в квартали без тротоари, паркинги и канализация. Смяхте се, нали! А сега те ще се смеят!
  Защото с помощта на политиците вие ще плащате данъци вместо тях, а те ще приспадат

 26. 26 Профил на Col
  *****
  Неутрално

  По тази логика дайте и на пенсионерите да не даваме добавки че и те са от републиканския бюджет

 27. 27 Профил на Сердар
  *****
  Неутрално

  На коя страница да го отворя, Золи! На глава "Лихви за автомобили" или глава "Лихиви за жилища"? А може би вече има и глава "Лихви за жилища на млади семейства" хахахахаха! В български учебник не съм виждал, но ще взема някой англоезичен! Или не, ще преровя теоремите на Ойлер и Бернули хахахахахахахахахахахааха!

 28. 28 Профил на а1
  *****
  Неутрално

  #25, какво ще приспадат - 500 лв. на 135 000 лв.?

 29. 29 Профил на Zoli
  *****
  Неутрално

  Циничен Много правилно. Както е написано в Библията- "всеки който има ще му се даде, на този който няма ще му се вземе". На който му е стискало да тегли и да плаща 20 години кредит не разчита на тези 500 лв. Останалите да злобеят сега. Хахахахах
  Всеки преценя да ли да харчи парите си по кръчмите или да си плаща заема и да си стои на топло вкъщи.

 30. 30 Профил на Via
  *****
  Неутрално

  Аз пък не разбирам кой и с какво ще го ощети това Пак български синдром Може аз да не съм добре ама и Вуте да е зле

 31. 31 Профил на Via
  *****
  Неутрално

  Аз пък се раздвам че някой ще го угрее макар и с символична сума на общия план. Нямам кредит, но защо трябва да злобея. Не ги плащам от джоба си и не виждам как ме касае това. Работя на частна практика както повечето в тази страна и какво печеля зависи от мен и от компанията в която съм.
  Не бъдете зависливи Българи!!!!!

 32. 32 Профил на EagleEye
  *****
  Неутрално

  Няма елементарна информираност и финансова култура - при толкова информация. Заплата 1000 лева дава годишен доход 12000 лева. Заемът който може да си позволи някой с такъв доход е до 3 пъти горесметнатия годишнен доход или 36000 лева. Това банка сигурно няма да ви каже български съграждани каквито и доходи да имате. Но при 100 лева сигурно имате компщтър, интернет, книги може да си поръчате и да се ограмотите с базови правила за контрола върху ВАШИТЕ пари.

 33. 33 Профил на Via
  *****
  Неутрално

  Ако някой иска да се чуства ощетен или да излива злбота си то нека се хване за тя дето години наред точиха ДДС и това наистина беше в ущърб на всички Или тези който все още продават цигари и алкохол без бандерол и то по магазини намиращи се насред центъра на голям град Да се сърдим ли на всички държавни служители които вземат премии или 13 ста заплата

  EagleEye е много прав в случа става въпрос за смешни стотинки

 34. 34 Профил на мминерева
  *****
  Неутрално

  EagleEye, за Европа е 4 дохода тъй че е 48 000 :1.95 лв=24 000 евро :75 м2 =330-350 евро за м2 това е реалната цена !
  А при криза трябва да паднат с още 25-30 %,тъй че дъното на имотите ще към 200-250 евро за м2 .
  И не си правете илюзии ,че кризата ще свърши през 2010 !

 35. 35 Профил на neznaiko
  *****
  Неутрално

  и аз да се включа.. хора, които пишат против това облегчение просто не са в час. чували ли сте за социална политика? в бг такава почти няма или нямаше. колко от тези които са против имат семейство "младо"? или живеете на принципа няколко месеца, години мизерство в някоя друга държава. печелене на парички и после тук? или имат баби и дядовци, които са им оставили по един два апартамента? Защо човек, който редовно си плаща всички задължения и данъци към държавата да не получи отстъпка?

 36. 36 Профил на -------------
  *****
  Неутрално

  Това не поставя ли хората които живеят на семейни начала и също имат ипотечен кредит в леко неравностойно положение, още повече, че новия семеен кодекс дава доста равностоен статут на двата вида съжителство.Изглежда ще има възможност за някакви дела, но какво да се прави когато елита на тази нация е селектиран от правешки селянин?

 37. 37 Профил на 4017
  *****
  Неутрално

  #36, винаги ще има облагодетелствани и ощетени. Нормално е защото закона не може да огрее всички. Просто както казва #35, досега в БГ социалната политика е била пренебрегвана или прилагана измежду другите неща случайно. А именно, целта на такава политика е да се насърчи или ограничи даден процес. Тук, държатата те насърчава да купиш като ти дава правото да си преспаднеш лихвите от дохода ти за облагане. Ако не желаеш, не се възползваш от тази опция и това е. Лично аз не бих се възползвал на този етап понеже смятам че цените още ще намалеят и 500-те лв намаляване на данъчната ставка ще са все още далеч по-малко от това което ще спестя ако изчакам няколко месеца повече за покупка на жилище. Понеже страната се цели да поощтрява хората които правят семейство и поколение дай боже, връзките на семейни начала не се взимат достатъчно сериозно за да се облагодетелстваш от даначното поощтрение. За справка, не знам в други страни да преравняват бракът към връзките на семейни начала за цели като данъчни облекчения или нещо подобно. Ще се радвам ако ти е станало по-ясно сега.

 38. 38 Профил на Geometrik
  *****
  Неутрално

  До коментар [#20] от "Кристиян":

  ------------------------
  Да бе, чурка сплескана, като си кръгъл, няма как да влезеш в квадратна дупка, няма кой да те пусне, стой отвън и мръзни.
  ===============

 39. 39 Профил на hahahha
  *****
  Неутрално

  Welcome в Бълхария! То това било страшна далавера. Ипотека от 60 хиляди и те ми правят отстъпка 0.9% (500лв), а съмнителните ни банки ще ни дере с по 10-11% ипотечна лихва. Т.е. държавата ти подарява 1 месец безплатно, за да има време да се организира събиране на пари, отиване до аптеката, купуване на вазелин, мазане на д..е и отиване в банката с втората вноска
  С такова щедро подпомагане няма да останат апартаменти в България. Строителството разцъфтява отново, край на кризата!
  Браво на новия морал

 40. 40 Профил на dzver
  *****
  Неутрално

  Говорят за 500 лева на месец спестени, при 1000 лева доход. Това няма как да стане, защото дължимият подоходенданък е 100 лв?

  Все пак и 100 лева на месец са нещо, ако говорим за младо семейство с 2 деца, 1000 лв доход и 500 лв ипотека.

 41. 41 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Законът е малоумен, но не защото има някакво облекчение, а защото го има само за млади семейства.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 42. 42 Профил на 6matkiiiii
  *****
  Неутрално

  теглили пари ,които никога няма да могат да върнат , а ми се еуфоризират на 500 кинта ))) ай , ликуй народе !!

 43. 43 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Циганизация и беззаконие.
  Това звучи гаче го е мислила Цветелинчето тия облекчения.
  Това ако се намери кой да го вкара на Конституционен съд - са го отменили одма.
  Ей така се срива финансовата и фискалната дисциплина.

  The biggest risk in life is not taking one.
 44. 44 Профил на Георги-НЗ
  *****
  Неутрално

  Въпросът не е да спестим от данъци бе банкерчета зажаднели за свежа кръв!!!
  Въпросът е да не се взима заем от никава банка. Банките са едни паразитни сртуктури, чакащи някой да им носи пари. После с донесените пари дават заем и смучат лихви от някой изнемогващ несретник , имащ неблагоразумето да се излъже за кредит.

 45. 45 Профил на лихваръ
  *****
  Неутрално

  Юруш, народе, на ипотеките!

  То, дет' са вика, държавата ако искаше да прави политика на ползу младежта можеше още по времето на царо да не предплаща външен дълг дето беше на 3% лихва, а сега е 2% , ами с парите да построи жилища на 200 евро квадрата и да ги дава на младежите по 300 евро с 5% ипотека. Хем щеше да впечели двойно от лихвите по дълга, хем накрая да й излезе на половин цена. Младежите пък за двустаен от 20.000 евро щяха да имат лихва 1.000 евро годишно.
  Ама пък така по- хубаво стана: младежите за 30.000 евро купуват гарсонера на 10% лихва или 3.000 евро годишно, обаче държавата ще им връща 250 евро и ще става по - голям оборот

 46. 46 Профил на пак аз
  *****
  Неутрално

  Мда, ще плащам с една месечна вноска по-малко. Вместо 12 ще са 11. Точно 500 лв ми е вноската. Злобеете ли. А, злобеете ли когато коегите ви от съдебната система вземат на всеки три месеца по още една заплата. Злобеетте ли когато учители те взеха 13 заплата? Злобеете ли когато увеличха майчинството на 90% от заплатата за първата една година и има майки, който вземат по 2000 лв/месечно. Злобеете ли когато изпратиха част от пенсионерите на почивка?А, има и детски градини, които са безплани- пак за сметка на бюджета. Кой точно и за какво не го угрява? Да, малдо семейство сме, и двамата сме с висше образование, имаме отлични професии, иамеме кариери, стискаше ни, защото не ни е страх от работа и изтеглихме кредит за 25 години преди две години. Интересува ли ви колко е струвал имотът- 40 000 евро/70 кв.м., ново строителство в един от първите три града на България, в хубав квартал. И ко надухме ли балона? Не сме се надявали на 500 лв годишна помощ. Но за ради всички злобари, които ги е страх да не се минат и да не се преуморят ще отида да подам декларация.

 47. 47 Профил на кккк
  *****
  Неутрално

  "Законът е малоумен, но не защото има някакво облекчение, а защото го има само за млади семейства. "

  Ами за кой да го има бе ,муха? За такива дето са станали на 40- 50 години ли- за кога вече? Тая държава има нужда от деца. Или искаш и вилата на село да ти купят.
  Вместо да се раздвате, че държавата провежда социална политика, защото днес са младите семейства, утре е друга социална група, вие сте тръгнали да се ядете. Важното е, че нещо започва да се влучва. Ама дребните душишчки са си дребни. 500 лв толкова много пари ли са вас? 20 години по 500 лв=10 000лв. Ако имаш да връщаш 140 000 лв с лихвите 10 000 лв са наистина сериозна сума за голям дебат на дребните душичи.

 48. 48 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  До коментар [#46] от "пак аз":

  Абе, човече - кой ще живее в това жилище след 4-5 години?

  Ако това, което пишеш за семейството ти е вярно, ти ще заминеш за чужбина. Най-вече защото няма бъдеще за бъдещото ти дете. Няма сигурност. Няма законност.

  Затова ти няма да дойдеш в София, а директно ще отидеш в нормална европейска страна.

  Жилището ти ще струва с 40% по-малко и ще бъде все така непродаваемо, ще е амортизирано на 15%, местният ти данък ще е два-три пъти увеличен...а лихвите - знам ли...

  Не ме разбирай погрешно. Не злобея. Казвам ти нещата както ги виждам, не че не си ги знаеш как са наистина. Да ти охладя оптимизма на приказките, че да не ти се върже някой.

  Подай си декларацията, и без това няма да е задълго.
  И си спомни как някои се смееха на англичаните в БГ, които не си плащаха петата вноска на ипотеката и отиваха на публична продан. Пък после се оказа, че това е 20% стоп-лос.
  Английските бачкери, дето бяха купили имот по Интернет без дори да го погледнат, се оказаха по-добри инвеститори от българските икономически феномени, дето пробутват тия щуротии сега, та белким реанимират трупа на имотния пазар.

  Е, има го и варианта да седиш на котва с младата си жена и добра кариера, а след 20 години да се чудиш какво щеше да е ако беше играл с коня, а не с офицера...

 49. 49 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  До коментар [#47] от "кккк":

  Виж сега,
  това не е социална политика.
  Това е дебелашки популизъм. Обидно е за сегрегираните и е жалко за такива като теб, дето се връзват.
  Социална политика се прави с програма, която е минала обществено обсъждане. Колко им дават на тези хора? Нищо. Нищо са тези 500 лв. Сметна ли ако им мръдне лихвата с тоя банкерски произвол в БГ колко бързо ще им се изпари "стимула"?
  Само настройват срещу младите хора широки маси завистници, щото ние българите сме такива. Фрагментират обществото с тези действия, та белким по-бързо се махнат, та да не се промени нещо.
  Овце сме, ама не сме поне мирни овце. А крадливи, завистливи и бездуховни гадове, с размити категории за добро и зло, право и криво, ляво и дясно.

 50. 50 Профил на Реалист
  *****
  Неутрално

  До коментар [#42] от "6matkiiiii":

  Лошото е, че ще могат. Щат не щат ще ги върнат.
  В България, страната на свободата, рискът е в кредитополучателя.
  Целият риск. И риска от евентуалния спад в печалбата на банката.
  Умира банка, пада борд, последен жив да си останал - плащаш до дупка! Това банкерско издевателство над хората е феноменално.
  През механизма фалита банката ще разпредели проблема, а нещастният човечец ще опъва и ще форсира и близките до девето коляно.
  Договорите за кредит са изключително неравнопоставени и това е един от основните проблеми на ликвидността на имотния пазар.

 51. 51 Профил на rainbou1
  *****
  Неутрално

  Реалисте, нацвъках ти плюсове навсякъде. Най-после един да обясни тотално как са нещата.
  Влошаваща се демографска картина, увеличаване броя на хората, които не могат да си купят жилище - визирам ония от гетата.
  И че допреди година в кредитната лудница всеки се нахвърляше да купува, щото разбираш ли ще се качват вечно.
  "Пак аз" - чудесно е, че ще плащаш една вноска по-малко. Дано да ги изхарчите с жена си за някоя екскурзия или нещо хубаво тези пари. Говоря, че заради кризата много апартаменти стоят непродадени, много строители стоят без работа, много кредити издишат. А както преди 1 година юркаха народа да купува, че ще поскъпват, сега се опитват с трикчета като това да хванат белким още някой шаран. Че то и младите са по-неопитни и по-лесно се хващат.

  А 40 000е са 80 000 лв. Сега така съм си направил парите, че с тази сума бих си покривал наема, бих спестил още 500 лв на година, и ще останат. Злобееш ли?

 52. 52 Профил на Стаксел
  *****
  Неутрално

  Съгласен съм с Реалист, че това не е никаква социална политика, а нескопосан опит за популизъм. Плюс навярно лека реклама в подкрепа на ипотечното кредитиране. Ако държавата искаше младите (и не само) семейства да имат жилища, то тя можеше (и може) да направи куп неща. И то най-вече в сферата на предлагането (строителството), а не на търсенето. Да се стимулира търсенето на жилища е тъпо и нелепо. Всеки иска да има жилище и затова не са нужни специални стимули. И затова, закупуването на жилище с кредит, дори и с ниска лихва, не е никакво облекчение. Защото цените на жилищата не са фиксирани и колкото повече пари се излеят от страната на търсенето, толкова повече скачат цените и крайния ефект е единствено по-голяма задлъжнялост, а не по-достъпни жилища. По-достъпни жилища са възможни чрез стимулиране на предлагането, а не на търсенето. Чрез повече (следователно по-евтина) земя в регулация, чрез преса върху спекулантите, печелещи на гърба на базова човешка потребност и др. подобни. Т.е. ако държавата наистина иска да помогне за жилищния проблем, то тя има всички необходими средства. Но не ги използва защото това би свалило цените на жилищата, а от там и постъпленията от данъци. Затова държавата предпочита високите цени на жилищата, за да може да ни дои максимално. Някой да е чул, през изминалите години, някой политик или управник да се е притеснил от хвърчащите нагоре (и все още много високи) цени на жилищата?! Аз не съм. Факт!

 53. 53 Профил на Geo
  *****
  Гневно

  Обърнете внимание на директора "Обслужване" в Национална агенция за приходите /на снимката/.
  Не ви ли прилича на охранена свиня - майка ?

 54. 54 Профил на Сашо
  *****
  Весело

  Ха - Мис Пиги работела в НАП ! И как самодоволно се е усмихнала...

 55. 55 Профил на 1
  *****
  Неутрално

  Какво ревете за цените на жилищата. В България те все още са най-ниски.
  Шом дават- вземай, ако искат бегай. КО да се прай- в индиалнска страна живеем.

 56. 56 Профил на маги
  *****
  Гневно

  да попитам какви са тия глупости защо няма да мога да се възползвам от данъчното облекчение защото съпруга ми притежавал една шеста от апартамент след смърта на баща си да ви попитам как в тази една шеста да живеем тричленно семейство

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK