Българската икономика е крехка, скоро няма да е на радарите ни

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ОК
  *****
  Неутрално

  Кои са тези три страни?

 2. 2 Профил на Pitanka
  *****
  Неутрално

  До коментар [#1] от "ОК":
  България е спомената заедно с други 8 държави от ЕС в едно изречение на едно единствено място. Няма никакви икономически анализи, а цялата "икономическа" секция е по-малко от страница.
  Ето го въпросното изречение:"Bulgaria, Estonia, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, and Romania remain fragile and the breaking of euro pegs in the region would put new strains on European banks."
  Дори и в това изречение не се казва нищо конкретно. И за кой регион става дума? Регионът, който обхваща Исландия, Ирландия, Гърция, България и Естония ли?! Ами че този регион е по-голямата част от Европа ?!
  http://www.dni.gov/testimonies/20100202_testimony.pdf

 3. 3 Профил на Pedro Ximenez
  *****
  Неутрално

  България ще се върне поне на нивото от 2003-2004 година, без инвестиции, без производство, с лумпенизиран матр'иал, който още си мисли, че купонът ще продължи вечно.

 4. 4 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 490 Весело

  Преди години, когато почнах да чета "Дневник" се наслаждавах на добре, стойностни и смислени новини. Читател Номер 2, обезмисли цялата статия.

  Редактори, моля стегнете се малко, "Дневник" не е поредния сайт за измислени новини...

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 5. 5 Профил на Ивайло Петров
  Ивайло Петров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Икономиката ни е много зле. И скоро няма да се подобри положението. Кога ще дочакаме гигант като Нокиа например да открие завод у нас. Както направиха миналата година в Румъния.

  YNWA!
 6. 6 Профил на vv
  *****
  Неутрално

  става въпрос за региона на глупаците

 7. 7 Профил на Шумкаров
  *****
  Неутрално

  "В анализ за готовността за завръщането им в имотния сектор - ключов за растежа и на българската икономика - Ричард Питърсън от "Кушман енд Уейкфилд" заяви: В момента няма кой знае с какво да привлечем хората в България заради лошата инфраструктура... развиването й ще отнеме поне 20 години."

  ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО ЗАКЛЮЧЕНИЕ ОТ СТАТИЯТА!

  Няма пътища, няма нито една магистрала, и Б-ия не е на радарите им! Средната скорост за придвижване в БГ е под 60 км/ч.
  Гърция е проблем, но там има пътища и магистрали, и нещата са по-различни!
  Варна е на 7 ч. път от Сф.
  Белоградчик (само 180км.) на 3 ч.
  За 7 часа през Италия може дасе пропътува!
  А тук мислим за АЕЦ, петроло и газопроводи. Но не и за дупките по всички пътища!

 8. 8 Профил на Ei!
  *****
  Неутрално

  Като става дума за инфраструктура - отворих Гугъл Мапс на Хърватска да им разгледам магистралите. Напълних си душата! Само можем да мечтаем за подобни пърища, ей! И като си представите, че все още нямат достъп до след-присъединителните инфраструктурни милиарди!

 9. 9 Профил на viaducts and aquducts
  *****
  Неутрално

  ...виадукти и аквадукти.... докато ги няма няма да сме в обозрението на никакви радари... било то и на извънземни същества...

 10. 10 Профил на izgubeni zashtoto pojelali...
  *****
  Неутрално

  20 прахосани години с преливане от пусто в празно и обратното, а преди още 45 на тъпи аргументи и долнопробни лъжии фалшификации... това е един цял човешки живот и 5 изгубени поколения... НЯМА КАКВО ПОВЕчЕ ДА СЕ КАЖЕ ЗА БЪЛГАРИЯ

 11. 11 Профил на KOMUNISTICHESKI SABOTAJI
  *****
  Неутрално

  ИМА ТЕЗА, КОЯТО Е ЗАСЕКРЕТЕНА И ПОКАЗВА ЯСНО ДОКЪДЕ Е СТИГАЛО СКОДОУМИЕТО НА БИВшИТЕ КОМУНИСТИчЕСКИ ДИКТАТОРИ В СССР И БЪЛГАРИЯ ПРЯКО ЗАСЯГАщА ИНФРАСТРУКТУРНИТЕ ВЪПРОСИ....НАПРИМЕР..."посановява се , е никой не може да има повече от един апартамент...по голям от 120 кв. м.,...постановява се, че градските парзели за йилищно застрояване не могат да имат лице към улицата повече от..., постановяа се,че няма да развиваме инфраструктура в посока юг - север, защото трябва да затрудним евентуално нападение от страна на Гърция и Турция това са вражески НАТО-вски страни, врагове на социализма....СССРне разви пътищата си със същата презумпция, даже релсовата система на ЖП транспорта е нарочно направена с по-широки релси неадаптивни към европеиските, фериботната система специално се пригоди като създаде специално прехвърляеми колесни платформи за да могат вагоните да се движат в "необтната"съветска страна що безмислен труд за нищо е кипял и продължава да кипи, пътищата в русия нарочно не са се подържали и даже на места нарочно са поставяни дезинформациони табели указващи пооките. Това радушно бе възприето и от Българските скодоумници и практиката продължава и до днес... ПРЕТЕКСТ - САБОТИРАНЕ НА ВРАГА...е как ще сме в радарите, нали това е била целта ДА НЕ СМЕ В ОБСЕГА НА РАДАРИТЕ НА ВРАГА... е задачата е изпълнена... ДЕРЗАЙТЕ.

 12. 12 Профил на Мариан
  *****
  Неутрално

  Факт е, че няма инфраструктура!

 13. 13 Профил на Гого
  *****
  Неутрално

  Че няма, няма техническа инфраструктура. Но няма и социална, което е не по-маловажно. Ако някой се съмнява защо, значи няма представа за "усвояването" на средства - нека прочете който и да е вестник - за заменките на гори, за Фонд Земеделие, за САПАРД и за какво ли не ...

 14. 14 Профил на Stoyan
  *****
  Неутрално

  "Повечето икономисти, които "Дневник" потърси за мнение, определиха като повърхностно и безпричинно поставянето на България в рисковата група."

  По мое скромно мнение такива хора на казват нищо ей така случайно и безпричинно!


 15. 15 Профил на ПРочетохте ли
  *****
  Неутрално

  Уважаеми "труженици" на имотния пазар, прочетохте ли истината???? България не е вече интересна!!!! Ами сега откъде ще се гушите с печалби от продажби 400%
  Все чета разни "мнения" на специалисти от имотния пазар, че цените почват .....аха,аха да растат, че съвсем скоро всичко ще си е по-старому.......Илюзии!

 16. 16 Профил на ???
  *****
  Неутрално

  Еми че помогнете зада не сме толкоз крехки де....

 17. 17 Профил на BG
  *****
  Неутрално

  Щом е така траби за вас с газ и петрол няма да минават през Бьлгария г-н Денис. Или поне не така както вие искатеееее

 18. 18 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1590 Неутрално

  У пустиня, к'во може да хване радар. Най-много некой с камила, или "ром с каруца"...

 19. 19 Профил на времето
  *****
  Весело

  До коментар [#2] от "Pitanka":Ами то е ясно .Много обичаме крехко месце .Ще си го хапнем.Както и крехките икономики ам -ам.

 20. 20 Профил на Seemann
  Seemann
  Рейтинг: 8 Неутрално

  пази боже да попаднеш на техните радари!

 21. 21 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Повърхностна статия с много повърхностни коментари

  Хесапов
 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1623 Разстроено

  Диагнозата е че "няма" качество в България - било то на инфраструктурата (техническа и и социална), било то на производството, образованието, здравеопазването.
  С една дума ОБ6ТЕСТВОТО. А кой го гради него - ма'трЯла.
  Колкото и да е мъчно да си го признаем изостаналостта на БГ не е резултат от международен заговор с участието на много знайни и незнайни сили, марсианци и международното положение.
  А просто "така сме си послали" ние самите, българи "*наци". Не съм сигурен дали има Господ, ама като гледам дереджето в средата на Балканския полуостров едва ли 6те е българин...

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на ЦРУ е червено!
  *****
  Неутрално

  "Bulgaria, Estonia, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Latvia, Lithuania, and Romania remain fragile and the breaking of euro pegs in the region would put new strains on European banks." Ако трябва да вярвам или на ЦРУ, или на Дянков ... какво ли да избера?! Ужасно е докъде са се промъкнали станишевските агенти! Явно на ръководни позиции в САЩ! По "Неделя 150" С. Софиянски на 31.01 съвсем ясно и подробно изказа проблемите на Дянков: той води категорично рестриктивна политика, която ще забави излизането от кризата с години. Естествено кредитният рейтинг се повишава. Но цялостната перспектива на иконоимката се влошава, и то - до трудна проходимост. Дянков е толкова некомпететен, колокто и Желева, но много по опасен Учудвам се Костов защо продължава така безусловно да го подкрепя. И дали впрочем е така?

 24. 24 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Добър ден,
  ... "В анализ за готовността за завръщането им в имотния сектор - ключов за растежа и на българската икономика - Ричард Питърсън от "Кушман енд Уейкфилд" заяви: "В момента няма кой знае с какво да привлечем хората в България заради лошата инфраструктура... развиването й ще отнеме поне 20 години." ...
  ---
  Какво не казва Ричард Питърсън ?
  Докато има живи свидетели на НРБ и СССР няма да има интерес към България.
  Отделни авантюристи и фирми с желание да имат офис по тези земи ще изпращат наказани или неудобни служители тук.
  ---
  Имам няколко въпроса :
  1. Защо точно тези сектори бяха саботирани :
  Пътища, Туризъм, Имоти ?
  2. Кой дърпаше конците на борците и създаде мега корупция ?
  Кой създаде идиотският бранш Агенция недвижими имоти ?
  3. Защо Държавата остави оценителите да издуят балона на кредитите ?
  4. Кой насъскваше избирателите срещу децата им ?
  5. Кой има интерес България да е нестабилна и бедна ?
  6. Защо се прави всичко възможно за да емигрират всички смели и работливи българи ?

  България отново ли е е продадена от Европа .
  Нашите баби и дядовци ни продават за паница леща .

  Лека нощ .  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 25. 25 Профил на ogo
  *****
  Весело

  "В момента няма кой знае с какво да привлечем хората в България заради лошата инфраструктура... развиването й ще отнеме поне 20 години."
  ДОБРО УТРО!

 26. 26 Профил на Барба Яне
  *****
  Любопитно

  До коментар [#24] от "Владимир Йосифов":Малко нещо не ти разбрах коментара.Кой е виновен?Ние ,американците или марсиянците.,,,,,,,,,,,,цру,кгб или мусад?За мен сме си виновни Ние. Ние сме свикнали дотолкова да търпим неправдите ,че ни е ежедневие.Дори вървейки по улицата не забелязваме дребните хубави неща.Плюем се на цветова гама без да правим общи усилия да си подобрим националното самочуствие.Такива са и политическите диригенти ,те ръководят пъстроцветния оркестър.Какво мислят американците за мен отдавна не ме вълнува.Унизенията ,които съм претърпял като бял човек с пари от емиграционните им власти заради червения цвят на паспорта са ми достатъчни .А какво мисля аз за тях ще ти кажа:Сбирщина от авантюристи от целия свят.Роботи -подчинени на една цел,правенето на пари.Визите били за 10 години за сто да ги направят без пари да мия дават нея искам.Кръвта ми е червена,паспорта червен ,а те от червеното се обриват.А тяхната каква е?На света има и по ,хубави места от Америка .Между тях е и България.С планините ,езерата, красивия морски бряг и море.Но всичко това не го осра ЦРУ,КГБ,Мосад,осрахме си го сами и продължаваме.Така че да се огледаме в себе си първо и после да потърсим вината в другите.Тогава ще намерим истината за бъдещето ни на нацията.А не от Рая български да правим да правим пустиня.А за продажбите:докато има търговци -ще има куповачи.Зависи ,кой какво продаваи кой го купува?Съвеста има две граматични форми в българския език.Гражданинът е съвестен-другата е безсъвестен.Останалите са синоними.

 27. 27 Профил на любопитко
  *****
  Любопитно

  Интересно как "Кушман и Уейкфийлд" барабар с още поне 100 други международни спекуланти не виждаха проблем с инфраструктурата до миналата година?
  Докато банките стимулираха българите да се загробват доживот за безумни ипотеки в долнопробни гета, България беше "най-горещия пазар за недвижими имоти"... Когато държава и общини подаряваха на същите по-горе цитирани "инвеститори" най-апетитни парцели за жълти стотинки, бяхме много интересни, нали?
  Инфраструктурата ни е проблем, но причините за оттеглянето на инвеститорите е съвсем друга - купона свърши.

 28. 28 Профил на ОбЕКТИВЕН
  *****
  Неутрално

  Ех, Шумкаров, Шумкаров...Не знам кой и с какво те вози до Варна за 7 часа, но нормалното е 4 часа - 4 часа и 15 минути.Че инфраструктурата изостава е факт (големият ппроблем все пак е В градовете, а не толкова извън тях!). Но ако решите да вярвате в скомпетенстността на ЦРУ, ще сбъркате. Те проспаха 9/11 и серия други фатални за САЩ и света събития, само ядат парите на данъкоплатците. Този коментар е още едно доказателство за тежка некомпетентност.

 29. 29 Профил на Pitanka
  *****
  Любопитно

  Абе хора, какво коментирате икономическата част на доклад, където икономическата част е от два параграфа и 8 доста различни европейски държави са сложени в една кошница?!
  То верно, че дневник са за бой ама на тях това им е работата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK