Пак ще се връща правото на арендаторите на пръв купувач на ниви

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ха!
  *****
  Неутрално

  По-добре предприемете закони, които да стимулират комасацията.

  Или поне от тук нататък да не се позволява един парцел да е под 10 дка (да се раздробява под тази граница).

 2. 2 Профил на Джони Ди
  Джони Ди
  Рейтинг: 456 Разстроено

  Това се е жив рекет и изкривяване на пазара. Нормално е ползвателят на земята да е информиран за предстотяща смяна на собствеността, но собственикът не трябва да бъде ограничаван в правото си да продава на който намери за добре. Ползвателят, като е мераклия, нека и той да предложи цена. Земята е инвестционна стока и цената й се определя от търсенето, предлагането и размера на плащаната рента.

 3. 3 Профил на отново комунистически номерца....
  *****
  Неутрално

  Никой не говори за правото на разпореждане, а масово потриват ръчички за чуждата собственост...Разбира се, че собственикът има право да се разпорежда сам без посредничеството на скалъпени в комунистически мозъци закони, за които след международни процедури ще плащаме всички.... ако сме живи. Светът ще свърши , комунистическата простотия - не. Дано ги окрупнят , но не на тоя свят, за да мирясат...

 4. 4 Профил на Esperanza
  *****
  Неутрално

  Еееее хайде стига с тия глупави идеи де. Още малко и апартаментите ще трябва да се предлагат първо на наемателите, а?
  Не желая някой да ми ограничава правата, пък било то и с най-добрата цел. Ако арендатора иска да купи парцела, просто ще предложи най-добра цена и готово.

 5. 5 Профил на Бъчваров
  *****
  Неутрално

  Въпрос от земеделски собственик:Кой ще определя цената на 1 декар :Аз като собственик ли или друг /Държавата , Наематели и др. ?Ами ако поискам,примерно 20 евро/на 1 кв. м. /20 000 евро за 1 декар/ ? Някой може ли да ме принуди да променя цената? /с почит:Бъчваров/

 6. 6 Профил на Само Левски
  Само Левски
  Рейтинг: 955 Неутрално

  ГЕРБ СА РЕКЕТЬОРИ КАТО ПРЕМИЕРА СИ. ПРОВОДНИЦИ НА ПОЗЕМЛЕНАТА МАФИЯ.

 7. 7 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Аз пък друго чета, като че ли главният проблем е: кой да придобие земята - фондовете за земеделска земя или арендаторите-латифундисти?

  Хвани едните, че претрепи другите. Тенденцията в Европа била за окрупняване на стопанствата, и ний така трябвало да правим, ръъъъйййййш ли.

  Ми айде да изтикаме всичката селяния в (новоформиращите се) гета на градовете (помниш ли Париж?), да закрием селата (училищата, болниците, читалищата) и да "освободим" територията за производство на зърно за биоетанол и рапица за биодизел за немци и австрийци - зер, то зърното и рапицата по-трудно се "прибират" от мургавите бирници (щот нямат механизация, горките).

  Браво, умничките ми. Абе някой ще започне ли да мисли поне средносрочно в тази кочина? Ами Европа къде спи? Две Гърции с две вонящи Атини една до друга няма ли да й дойдат малко множко?

  Ами "експертите" на любимите ни партийни формации? Особено пък на земеделските партии? Те какво си мислят? Като има по-малко населени места, по-малко общинска администрация и квази-държавни формации по места, ще имат и по-малко "сигурни" гласове за изборите, оттам и ще прекарват по-дълъг период във управленския фризер, освен ако не се разпаднат преждевременно.

  А, пропуснах факта, че ще отпаднат и потребностите от техническа инфраструктура (пътища, мостове, ВиК, сметосъбиране и преработка и т.н.), щот няма да има хора, които да я ползват тази нфраструктура: кво ще правите тогава с местните "строители" абонирани за местните строежи? А? А?

  И последно, с пръст ще ги соча, когато по време на жътва всяка сутрин от градовете почнат да изтичат колони от комбайни и трактори да ходят и да орат/сеят/жънат на по 100 километра и обратно до областния град, щот няма да са останали населени места от селски тип, в които да е безопасно да си държат прескъпата техника, купена им от ЕС-данъкоплатеца. И така 100 км натам, после 100 км наобратно - 6 месеца в годината.

  (Е, може и да спят на нивата по време на кампаниите, де, хак да им е... А може Европа и роботи за автоматизирано стопанисване на площите да им купи на милите - да не тормозят работниците - и за тях трябват условия на труд).

  Нищо, че ОСП на Общността съвсем друго казва, ний тука всинца сме писатели, а не таквиз низши читатели.

  И мразим да мислим. Най-обичаме кога лапкаме или спим.

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 8. 8 Профил на уууууу
  *****
  Неутрално

  Това е рекет! Арендаторите не стига че не плащат нормална рента ами сега да купят на безценица и нивите!

 9. 9 Профил на ХАХО
  *****
  Гневно

  Деси, подобните на теб от партията на баща ти през 1956г. го направиха по-човечно- "масова колективизация", а ти предлагаш и пари...! Евала и да ти се връща!

 10. 10 Профил на ХАХО
  *****
  Разстроено

  Може, Бъчваров, може! И е ставало, за съжаление!

 11. 11 Профил на ХАХО
  *****
  Весело

  След като ми попремина, се сещам за правото на първа нощ с младоженката...! Бих могъл да Ви го разкажа, ако Ви е интересно.

 12. 12 Профил на Калоян
  *****
  Неутрално

  Трябва да се ограичи количеството арендувана земя.Примерно колкото 20-30 ТКЗС-та преди, която да се обработва с персонала на едно.Сега Арендаторите не назначават достатъчно персонал за да извършват стопаисването на земята като добри стопани и постоянно са в нарушения.Резултат-голяма безработица сред селскостопанските специалисти а изпълнителите неспециалисти, или без да имат право за съответната категория отрови.В България трябва да се въведе правилота който не изпълнява закона да е в затвора.Например:Извършва се тероризъм спрямо пчелите,пчеларите и цялота население чрез нерегламентирани пръскания с препарати за растителна защита.Селата миришат на отровите.Възрастните хора мрат от сърдечни,Белодробни и чернодробни болести.Правителството увеличава годините за пенсиониране.Няма кой да се пенсонира!

 13. 13 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Трябва да ви кажа че Деничка ако я 'фанат да напише един закон ще го направи 100 пъти по-добре от Фидосова.
  Как арендатора с предимство бе, вие обезумяхте ли?

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 14. 14 Профил на n
  *****
  Неутрално

  които плаща най добре той получава правото на собственост
  какви спекулации говорят, разбира се че без спекулации няма капитализъм няма печалба няма загуба.
  защо има уол стриит за да има спекулации и да има развитие.
  липсвали спекулация няма развитие прост пример може да се да даде и със земята в б-я.
  този които я купува или я купува спекулативно или има идея как да я обработва и да спечели от нея този които не вижда възможност нито за едното нито за другото просто си съхранява парите в банката или където си иска.

 15. 15 Профил на К.
  *****
  Неутрално

  Има резон в предложенията в закона.
  И без закон е нормално да предложиш на този който работи земята да купи.
  фондовете общо взето купуват земя от като семки от държавата или ощината с рушвет или от пияндета и безпросветен народ.
  Принципа е ако имаш клиент искаш поне три пъти по висока цена - например ако фонда ти предлага 300лв за декар, му искаш 1000 и със сигурност ще вземеш 500.
  Ако земята ти е 7-ма категория и наоколо имаш перки или фотопанели под 10 000 за декар не падаш, защото това е реалната цена в момента.
  Западняците и японците плащат поне по 10евро на квадрат и бригадите на Маргините, бившите ВИС и СИК само натова бръмчат в момента.

 16. 16 Профил на Онемял
  *****
  Неутрално

  Бавно, бавно изкристализира кой за какво е "вкаран" в парламента. ГЕРБ е конгломерат от нитереси на лобита, които са "кихнАли" за да имат свои хора в парламента и които от сутрин до вечер мислят, как да си уредят бизнеса с помощта на държавната хранилка и административната принуда. Сега тези, които са кихнАли, ги тормозят от сутрин до вечер, че досега 1 лев не им се е върнал. Скоро ще има бум от най-скандални закони, които отклоняват средства в определена посока или законодателно "уреждат тотото" на разни остап-бендеровци

 17. 17 Профил на Ангел
  *****
  Неутрално

  Собсвенника има право на който си иска да продава, нали ЧАСТНОТО Е НЕПРИКОСНОВЕННО, а не да го РЕКЕТИРЕТ

 18. 18 Профил на ТЪП ЗАКОН
  *****
  Неутрално

  Рекет и налагане на кой да продаваш, ИГАТИ И ТЪПИЯ ЗАКОН

 19. 19 Профил на Арендатора- МИШОК
  *****
  Гневно

  Предлагам, след като толкова им се работи земя, да им се проверяват ежегодно доходите до стотинка - все пак с чисти пари да ни изкупуват земята и след като ще ги гоним да им се молим за отказ, те пък да нямат право да я продават в срок от поне 10 години.

 20. 20 Профил на ,,,,,,
  *****
  Неутрално

  Искат да изкупят земята на безценица
  Сега покраи драстичния спад на цените на имотите , ще се гледа да се свали цената на земята която е съвсем друг тип инвестиция
  Държа си земята и си свиркам , ако някоя я иска нека да ми направи адекватно предложение.Всеки опит да ми бъдат извити ръцете като собственник ще завърши неблагоприятно за тях !
  Ето ви варият - Правя един предварителен договор за продажба с някои приятел , пишем например 20 000 евро за декар, отивам с този договор и правя нотариална покана на арендатора да закупи на посочената цена защото има право да е първи , тои се отказва и аз си деиствам както намеря за добре .
  Трябва да стане ясно на всички , че частната собственност е неприкосновенна - останалото е приказаки !

 21. 21 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 506 Гневно

  Интересно как след толкова години са живи последователите на Владимир Илич Ленин.Изглежда много хора,включително тези внасящи безумни ,антипазарни и изцяло лобиски предложения мислят,че още сме в Съветския съюз,а не в Европейския.По времето на т.н.Велика октомврийска социалистическа революция с декрет земята беше дадена на безимотните селяни, хайде сега с декрет да я дадем на на "безимотните" арендатори и ще решим от раз проблема със земеделието.
  Ами като искат да купуват,да предложат цена определена от пазара.
  Между другото всяка рента под 23/24 лева на декар,колкото са преките субсидии от Европейския съюз и националните доплащания за 2009 година,означава ,че грижовните арендато- ри-стопани прибират целия доход за себе ,включително и част от субсидиите.Естествено е да остава паричен ресурс и за лобиране и за купуване.

 22. 22 Профил на И пак не разбрах ???
  *****
  Неутрално

  Аз останах с впечатление, че това което се готви гласи следното:
  Собственика да предложи първо на арендатора да купи земята ...
  Тук никъде не пише цена на която да се купи/продаде ( или пък че собственика се задължава да я даде без пари на арендатора???) . И ако той не е навит ( или пък предлага ниска цена ), тогава да се продава на други.
  Така че тук не виждам никакъв проблем ??? Освен за случаите когато се правят спекулации със земите.
  От цялата работа не виждам кой е ощетен освен ловците на риба в мътни води, които разчитат прилъжат някого да продава евтино - на всякъде гледам обяви - изкупуваме земеделски земи (с уреждане на всички формалности и т.н.).
  Това само урежда една формална страна - арендатора да има възможност да си планира нещата ( не е длъжен да купува земята, ако цената не го устройва, нито пък собственика да я продава без пари), защото все още са много дребните собственици на земи (по 20-30 декара с 5-6 собственици) на една туба бензин от имота, които нямат никакво задължение да уведомят арендатора. И в един момент арендатора може да се озове в небрано/чуждо лозе.

 23. 23 Профил на аренда
  *****
  Неутрално

  България напредна много, върна се в средновековието. Практика за аренда не съществува в съвременните държави. В Дания земята дори не се наследява. Синът я купува от бащата, но само ако отговаря на условията: да има земеделско образование и да се издържа от нея.

 24. 24 Профил на К.
  *****
  Неутрално

  До коментар [#22] от "И пак не разбрах ???":
  Прав си. В момента са се навъдили тарикати, чопнали от поземлените комисии бази данните с парцелите и собствениците и ходят и хлопат дори из панелките по градовете на "собственици" и наследници дето и хал хабер си нямат че имали права на парцели.
  Изкупуват за жълти стинки. Ако "собственика" се тръсне до селото на дядо си, най-вероятно ще вземе повече пари от арендатора.
  Ако има проект за ВЕИ или магистрала, някой "собственик" може и да отнесе каиша ако се запъва много-много.

 25. 25 Профил на до Деница Ватева
  *****
  Неутрално

  Обръщам се към Вас защото зная че четете коментарите.

  Имаше разказ, мисля че беше на Илф и Петров, за един дето отива в обществена баня и започва да си представя колко уредени са баните в Америка. Как сапуните, казва той, навярно са им вързани с връв и не се налага да ги гонят из банята.
  По същият начин и българите спорят и създават закони според ограничените си представи. Недопустимо е в съвременна държава, особенно малка и бедна като България, да се допуска арендиране на земята. В Дания никой не може да притежава обработваема земя ако няма земеделско образование и не се издържа от нея. Чужденец не може да купи и лятна къща - вила. Когато ги попитах защо е така отговориха, че ако нямат такива закони германците биха купили цяла Дания. При съществуващите закони за земята в България, някой милиардер би я купил цялата и ако желае не би а обработвал и би оставил народа да гладува.

 26. 26 Профил на Запознат бургазлия
  *****
  Неутрално

  ТУК ИМА КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ. Редакцията да провери дали лъжа:

  Стоян Гюзелев (който предлага закона) е собственик на "Сортови семена" ЕООД, крупен аренадтор в Бургаско.

  Булстат 812117478
  Адрес: Бургас, Северна Промишлена Зона, Ул. Одрин 17
  телефон: 056 810141

  Естествено, че той като арендатор има интерес за предлаганите промени в закона.

  Който иска да провери в ДАКСИ

 27. 27 Профил на Към #25
  *****
  Неутрално

  Това което пишеш е добре но малко няма връзка с нещата.
  Аз лично харесвам Датската система. Но тук не се дискутира този въпрос. Нещата в Бг по този проблем са отдавна изтървани и не е само проблема с арендоването на земята. Все пак промяната е крачка макар и малка в правилната посока.
  А населението няма да гладува - всичко може да се внася от други държави. По-скоро трябва да има мерки - ако не се произвежда продукция, да плащаш големи данъци за земята.
  Също и за жилищата и автомобилите - ако имаш 1-2 апартамента/автомобила данъка е нормален, ако имаш 10 - данъка да е троен. Това още охлади силно мераците за спекулации, а и ще намали броя на трошките по улиците.Освен това затворените в подобни непроизводителни инвестиции пари, ще се насочат към правилните места.
  Липсата на подобни мерки благоприятстваше надуването на имотния балон последните години и причини доста щети на икономиката.

 28. 28 Профил на тъпчо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "до Деница Ватева":

  ЦИТАТ: "При съществуващите закони за земята в България, някой милиардер би я купил цялата и ако желае не би а обработвал и би оставил народа да гладува."

  Алооо, малаумнико, по-полека с лудите ти идеи.

  в България има 50 милиона декара земеделска земя. Да речем че средно, някой би могъл да я "изкупи" за по 300 лева/декар. Сметката е 50'000'000 х 300 = 15'000'000'000 лева

  Кой ще даде 15 милиарда лева бе умнико?

 29. 29 Профил на спокойно!
  *****
  Неутрално

  Алооо...до 23ти номер!"България напредна много, върна се в средновековието..." Кой пи плаща да сееш довотии...В средновековието са други държави в ЕС в които най-големите субсидии се получават от аристократите собственици на земи! Там правото земята да се наследи получава само първият син а другите получават нищо, т.е. лишават ги от наследство по закон и това не става в средновековна Европа а в 2010 година!!! Само за да се запази целоста на имението...а земята арендират на "крепостните селяни"... Изгоряха ни имотите и с това и правата ни на ГРАЖДАНИ!!! ГОРИМ бе хора а пожарникаря обяснява, че в Дания било рай...

 30. 30 Профил на до тъпчо #28
  *****
  Неутрално

  Ти си нещастно недоносено копеле. Ако имаш да казваш нещо кажи го и недей да обиждаш. Малко ви е дето са ви стъпили на шията. Дано да продължават да въвеждат просташки закони докато не ви изтребят до един. От близо 9 милиона сте останали 7 и половина. Вижда ви се края.
  Само Абрамович има 15 милиарда долара (повече от 30 милиарда лева) ще ви купи с парцалите, нещастници.

 31. 31 Профил на до спокойно! #29
  *****
  Неутрално

  Правете каквото знаете бе. Мизерници!

 32. 32 Профил на как е в Англия
  *****
  Неутрално

  Англия е монархия и има в сила закони въведени през средновековието. Четете за повече:
  Historically, leases served many purposes, and the regulation varied according to intended purposes and the economic conditions of the time. Leaseholds, for example, were mainly granted for agriculture until the late eighteenth century and early nineteenth century, when the growth of cities made the leasehold an important form of landholding in urban areas.
  The modern law of landlord and tenant in common law jurisdictions retains the influence of the common law and, particularly, the laissez-faire philosophy that dominated the law of contract and the law of property in the 19th century. With the growth of consumerism, the law of consumer protection recognised that common law principles assuming equal bargaining power between parties may cause unfairness. Consequently, reformers have emphasised the need to assess residential tenancy laws in terms of protection they provide to tenants. Legislation to protect tenants is now common.
  http://www.jstor.org/pss/20001160
  http://www.uklanddirectory.org.uk/FarmLand-for-sale-Comments.asp

 33. 33 Профил на тъпчо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#30] от "до тъпчо #28":

  И какъв е интереса на Абрамович да ни изкупи парцелите ? Какво ще прави после с тях? Хайде обясни, умнико.

  Между другото, Абрамович няма 15 милиярда долара, а по-скоро около 10 милиярда. Но е верно че пък един Бил Гейтс да речем има около 50. Но за къв чеп ще му е да си даде 1/3 от парите за ниви в България, я обясни малко ?

 34. 34 Профил на XXX
  *****
  Неутрално

  Тази мярка е антипазарна. Не може арендаторът да ми определя цената и да съм зависим от него. Нещата са доста сложни.

 35. 35 Профил на do 27
  *****
  Неутрално

  В никакъв случай не е това причина за балона. Причина за балона е спекулативния капитал във връзка с приемането ни в ЕС, масовото грешно деклариране на суми при сделки и участието на всички в това и естествено не на последно място финансовата глупост на българина, повярвал че дърветата растат до небето и далаверата с имоти е вечният двигател. А що се отнася до данъците за НЕобработване - има много малки собственици, които и сега изнемогват. Ефектът ще е продажби на малцина по-големи и обедняване на мнозина. Като някой иска да не пустеят земи, да не стои в София и да живее от събиране на наеми, а да заменя един апартамент за 200 дка и да ги обработва.

 36. 36 Профил на 1-1
  *****
  Неутрално

  Тия откачиха тотално. Да връщат чл. 1 от комунистическата си конституция и да приключваме. Последният да дръпне шалтера на така наречената България.

 37. 37 Профил на аренда
  *****
  Неутрално

  България никога не е имала крепостни селяни както Русия или serfs както Западна Европа. Сега вече има. Да ви е честито.

  Не е неоходимо един човек да купи цялата обработваема земя. Много хора с пари малко по малко ще я изкупуват и българина ще я обработва като роб, какъвто си е.

 38. 38 Профил на Селянин
  *****
  Неутрално

  То като заменките-няма пазар, а оценка току виж, колкото кв.м. балатум.

 39. 39 Профил на monom
  monom
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Нека не се избързва с новите изменения.Когато спре "даването на пари" на декар, 50-60% от арендаторите ще се откажат и тогава вече да се правят сметки, наредби, закони ако въобще е останал някой да обработва земя при тези разходи и при тези цени най-вече на пшеницата.Мисля че тогава ще настъпи голяма криза но това вече е друга тема.Сега голяма част от арендаторите вземат"пари за декар" но влагат парите в друг бизнес.НО ...млъкни сърце!!!!

 40. 40 Профил на Ауринко Паиста
  *****
  Гневно

  Нали борбата беше да станем капиталистическа държава, където правото на собственост е свещена! От къде накъде някой ще ми казва на кого трябва да продавам земята си?! Това не съсобственост. В случая е предоставено право за ползване и арендатора по никакъв начин не може да има предимство пред останалите купувачи. По този начин, очевидно е, че арендаторите се сдобиват с правото да мамят собствениците и да си набавят свръх печалба. Това ако стане, да ви еба майката и на ГЕРБ и на всички от ГЕРБ! Що за партия е това, що за дясна партия е това, ако изобщо допуска да се постави за обсъждане такъв казус?!

 41. 41 Профил на Възмутен
  *****
  Неутрално

  Абе тия мутро-милиционери съвсем се оляха. Направо най-нагло си пробутват лобистките закони и хич не им пука. Откъде накъде ще задължават собственика да продава на арендатора си, който в повечето случаи дори му е забавил арендните плащания поне с две години. Баси и наглеците! Собственикът има право да продава на този, който му предложи най-висока цена и никакви си тимаджийски метреси като въпросната Десислава Танева не трябва да могат да му ограничават това право.

 42. 42 Профил на 10 фувруари
  *****
  Гневно

  Аман от тъпи и подкупни депутати. Както е тръгнало гербаджиите-популисти ще минат всички досега с далавераджийските си законопроекти.
  Ами така е...Измислената партия друга идеология няма, освен да угажда на лидера си и да прави щуротии за собствена изгода.

 43. 43 Профил на smooker
  smooker
  Рейтинг: 0 Неутрално

  От момента, в който се поведе политика за връщане на земята на нейните собственици, се правят какви ли не врътки, за да се отнеме именно от собствениците. Ако направим една ретроспекция в годините, ще видим за какво става въпрос. И сега положението не е по-различно, въпреки че уж БСП не е на власт.
  Иначе е прав № 40: "Нали борбата беше да станем капиталистическа държава, където правото на собственост е свещена! От къде накъде някой ще ми казва на кого трябва да продавам земята си?! "
  Пробват отново феодализация. Това е. Ама кой да се противопостави...

 44. 44 Профил на Димитър
  *****
  Разстроено

  Аз се занимавам отдавана с продажба на селскостопанска продукция и знам, че поне нивите на север (Жито, грах, царевица, слънчоглед) са с най-голям арендатор - ТИМ от ВАРНА. Мутрите са толкова настоятелни в сеенето, че през ЮЛИ-СЕПТЕМВРИ има повече джипове по полетата от комбайни.
  Нека се замислим, чии интереси обслужват гореспоменатите политици!

 45. 45 Профил на jelqzko jelev jelev1@abv.bg
  *****
  Неутрално

  Герб се кълне че е проевропейска партия.Отдруга страна приема закони които нарушават коонституцията и облагодетелстват бившата номенклатура.В случая с европейски пари се реализира коренно противоположна политика от тази за която са получени.Европа ни дава пари да задържим селското население по местата му и да му повишим доходите.Ние дефакто го лишаваме от препитание и то емигрира към същата тази Европа.Те не са глупави и парите ще спрат.Сега малко факти:Среден размер на фермите в Европа от 60 до 600д/ра като на север са по големи.У нас 90% от субсидиите се прибират от под 10% от регистираните земеделски производители.Рано или късно ще има санкции подобни на тези за заменките.Аман от селски хитреци в държавата.

 46. 46 Профил на боб
  *****
  Гневно

  От 1-2 години са "заяли" земята, гадовете мръсни! Готови са и последната см2 частна собственост да обсебят и то на безценица, и то законово! Дори комунистите в най- мрачните времена на колективизацията не са постъпвали по този начин. Народът седи, гледа и търпи, как го обира, как се гаврят с него! Не аз като собственик ще определям арендната вноска за земята (ако реша да я дам на някого), продажната цена (ако реша да продавам) или да се обединявам с някого (ако реша, че земята ми в по-големи парцели ще ми носи по-добра печалба), а някой друг ще ми натрапва и налага решенията! Няма да стане, Господа! От мен лично нищо няма да получите! Ще ви съдя до дупка по всички съдилища на Европа и света!

 47. 47 Профил на гфъъг
  *****
  Неутрално

  Това е поредната измишльотина в услуга на мафията.Ако даден собственик е на зор за пари ,арендаторът ако разбере ,може по нашенски си,идиотски маниер да му извие ръцете и един месец да се гаври с него.Ясно е ,че с такъв акт ще убият пазара и всичко това е лобизъм в полза на мафията,която ГЕРБ така гръмогласно се опитва да пребори.От една страна по всички телевизий ни показват спецакций спрямо някакви изроди ,които после ги пускат и оставят по един ,за да се отчете все пак резултат,а от друга индиректно подпомагат не по -малки престъпници,злоупотребяваи системно със земите на хората,неплащащи и недаващи никаква аренда или наем на твърде голяма част от използуваните площи.

 48. 48 Профил на dbryyjhnb hb
  *****
  Неутрално

  Доскоро бях недоволен от правителството,сега започвам да се отвращавам.Борисов казва ,че няма да позволи кражби от когото и да е ,а неговите хора лобират за пладнешки обир на собствениците на земи.Повръща ми се от тая държава.Проклятие е да си роден и да живееш сред такива гадове,които мамят и единствената им цел е да грабят и ликвидират всичко добро или поне нормално.С неистова жестокост издевателстват над обикновения човек.Имам чувството ,че върхушката има единствената цел да граби и смазва каквото е останало на хората.

 49. 49 Профил на Стоян Гюзелев е крупен арендатор
  *****
  Гневно

  Единия от вносителите на законопроекта е Стоян Гюзелев - той е крупен арендатор в бургаска област. В негов интерес е да се промени закона - тоест той пише закона така както му отърва на него.

  Глупост би било да се връщаме назад ас тази промяна. Собственикът на един имот трябва да е свободен да го продаде на който си иска. А арендатора щом иска да го купи е достъчно да даде исканата от продавача цена. Няма никъв проблем тогава той да е купувача. Няма нужда да се въвежда тази промяна която ще е само в изгода на арендаторите, и в ущърб на принципа на свободния пазар и собствеността.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK