Банките все повече предлагат покриване на стари заеми с един нов

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на debneshtiya
  debneshtiya
  Рейтинг: 8 Гневно

  това е поредната измама и е по скоро в полза на банката отколкото на клиента. И този Ягадин що му се дава трибуна не ми е ясно това е човек доказал, че неможе да работи в пазарни условия с работат си в БФБ. Банките са нещо друго те си решават еднолично и неподлежи на коментар. Същата Пощенска банка преди време се надпреварваше да раздава кредити на всеки и същия този Ягадин коментираше нещата по дрег начин как така си промен мнението ? Вместо да го разследват за критериите при които е отпускал кледити и е вземал солидни бонуси сега като видя зора и провала на политиката си прехвърли негативите върху клиентите без да ги питал при поемането на свръх риск с приемането на недеклариран доход, което се преследва от закона а унас социалния министър награждева друтия директор на Пощенска провеждал тази безумна политика. Така, че говорилнята и плямпането на такъв чивек едва ли и ма тежест и защо му се дава трибуна ? В предаването РЕФЕРЕНДУМ 2009 когато имаше за опоент Стоян Александров и въпросите му (на Ягадин) не са подготвени и прегледани предварително и с подготвени отговори се видя що за разбирач е на материята като взе да запъва с отговорите и като недаваше ясни отговори
  Пощенска определено са най-подвеждащата банка по възможност не ползвайте мечешките им услуги

 2. 2 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 605 Весело

  Е как няма
  Май сега банките, броят истинските идиоти
  Като рефинансираш, банките те връщат в зоната на лихвите!
  Не е ли ясно?
  Първо плащаш лихви, а после главница.
  Тъкмо си насмогвал на лихви, рефинансираш и пак се връщаш на лихви, а края на главницата а оттам и на заема .............................като победи комунизма

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 3. 3 Профил на Убитака
  Убитака
  Рейтинг: 417 Весело

  А официалната статистика отчита ръст на кредитите!
  От там следва, че икономиката се раздвижва и кризата е в миналото!
  Ура!

 4. 4 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Отчаян опит преди фалита си на няколко банки да поизчистят несъбираемите си вземания от кредитни милионерчета чрез счетоводни алабалистики.
  И като знам ония от БНБ нямат нищо против. Що пък не - щом работи схемата - взимай заем и преструктурирай, после преструктурирай и така до края на света.
  Дебиш тая на наредба за експозиции - много им пречи на някои.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 5. 5 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  ...ТОВА ГО ПРАВЯТ САМО ГРЪЦКИТЕ БАНКИ ПО НАРЕЖДАНЕ ...щото трябва да се отчитат по-горе ...нищо,че е фалсиво...

 6. 6 Профил на mladen84
  mladen84
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Особеното е, че и офертите за рефинансиране са срещу ипотека...."
  Та така тия дето не са успели да ги хванат за гушата първият път и да им преберат имотите, сега вече да ги заковат. Сигурен съм че има и други скрити картинки.

 7. 7 Профил на srs
  srs
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ами картинката е , че скоро ще има рекапитализация в банките и ще се сринат цените на имотите. Като набутат още овце с ипотеки ще могат след това да им искат по още една ипотека заради срива, защото старата няма да може да покрива кредита. Така ставаш крепостен селянин на банките. Не се набутвайте!

  srs
 8. 8 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 554 Неутрално

  абе критикувате, критикувате, обаче....

  1. Вноска по кредитна карта - 100лв. + 50лв. год. такса. Лихвен процент 18%
  2. Вноска по потреб. кредит - 100лв. + някаква годишна такса. Лихвен процент 15%
  3. Овърдрафт (или друга кредитна карта) - 100лв. лихва 18%

  Тотал 300лв на месец без таксите при лихва над 15%

  След като се обединят кредитите може вноската ти на месец да падне поне двойно и лихвения ти процент ще е поне с 2% по нисък. Така че..... ако искате.

 9. 9 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  Съгласен съм с "bono_vox".
  Почти всички мнения са на хора, които явно не разбират, но пък за сметка на това целия свят им е крив и политици и банки ...

  www.economistbg.com/
 10. 10 Профил на кинти
  кинти
  Рейтинг: 1203 Неутрално

  До коментар [#8] от "bono_vox":

  Чакай малко сега !
  Едините кредити са НЕобезпечени потребителски и к. крати, затова са на 18%. След като банката го трансформира в обезпечен с ипотека върху имот , трябва да ти намали лихвата наполовина, а не с 2 пп !

  http://www.youtube.com/watch?v=hx16a72j__8
 11. 11 Профил на bono_vox
  bono_vox
  Рейтинг: 554 Неутрално

  ако е обезпечен да, и сигурно ще го направи.

  Но пък за 1 потр. кредит и 2 карти да ги обединиш в един с ипотека....някак си не върви. Ако сложим към сметката и един стар ипотечен кредит с лихва от около 10%...давайте смело!

 12. 12 Профил на debneshtiya
  debneshtiya
  Рейтинг: 8 Разстроено

  До коментар [#8] от "bono_vox":

  нешо се бъркаш като сложиш разходите по кандидатктване, нотариалните текси, таксите за свояване, времето което ще ти отнеме това , което няма да е малко както се нижда ще има и превалутиране от курсовата разлика още малко вътрешно и при нсички случи още нещо ще има.
  После както е писал №2 през първите годиви е плаща павече лихва отколкото главница тъкмо си насмогнал ва лихва малко и ако рефинансираш се връщаш в изходно положение. А и кредитна карта с ипотека това ме убива като възможност. Наистина търсят да хванат последните балъци да се надяваме, че свършиха. Хпеди нреме кредитите в шв. франкове ги представяха като супер изгосни и ти спестяваха какър лиск поемаш щото и служителите не са наядно нищо че работят там. Първо ти резнат от превлутиране, после вдигнаха лихнения процент, след това се промени и курса на франка и като за капак щото рощенска е социална франка при тях винаги е по скъп с около 2 -3 стотинки соето за една година си е почти още една вноска А ТОГАВА СЪЩИТЕ ХОРА ОБЯСНЯВАХА КОЛКО СА ИЗГОДНИ ТЕЗИ КРЕДИТИ СЕГА ОТНОВО ОБЯСНЯВАТ НО ИМА ЛИ БАЛЪЦИ ????????????

 13. 13 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1373 Гневно

  До коментар [#9] от "Hristo Hristov":
  какво да разбират, че им променят условията по договорите без тяхно съгласие чрез общите условия ли. Всъщност има съгласие, защото ако не приемеш общите условия няма договор.
  А вокса да си зададе въпроса защо лихвата му е 18% при основна лихва около 0.

  ум море, глава шамандура
 14. 14 Профил на DonKey Hot
  DonKey Hot
  Рейтинг: 1373 Весело

  До коментар [#12] от "debneshtiya":
  Не се бърка, така са го "обучили в банката в която работи
  Просто спестяват част от информацията

  ум море, глава шамандура
 15. 15 Профил на Flasha
  Flasha
  Рейтинг: 442 Неутрално

  - БАНКИТЕ "МАЙКИ" /ПРИМЕРНО/ - "УНИКРЕДИТ-БУЛБАНК", "ОББ", "ПРОКРЕДИТБАНК" "РАЙФАЙЗЕН" ,"ПИРЕУС" И МН.ДРУГИ В ЕВРОЗОНАТА /КАЗВАМ БАНКИТЕ МАЙКИ ЗАЩОТО ТЕЗИ БАНКИ В БЪЛГАРИЯ СА СЪС СЪЩИТЕ ИМЕНА ПОРАДИ ДОГОВОР ЗА "ФРАНЧАЙЗИНГ" СЪС СЪЩИТЕ ТАКИВА В ЕВРЗОНАТА НО С ЕДНА МНОГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ :

  -ТЕ ВОДЯТ АБСОЛЮТНО НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА НЕСЪОТВЕВАЩА НА БАНКИТЕ "ПРЕОТСТЪПИЛИ" УМИШЛЕНО ИМЕНАТА СИ ,КАТО ТАКА ЗАБЛУЖДАВАТ КЛИЕНТИТЕ ЧЕ СА ТАКИВА НА ЗНАЧИМИТЕ БАНКОВИ ИНСТИТУЦИИ В ЕВРОЗОНАТА .МНОГО КЛИЕНТИ НА РАЙФАЙЗЕН-БЪЛГАРИЯ СИ МИСЛЯТ ЧЕ СА КЛКИЕНТИ НА "ИСТИНСКАТА " РАЙФАЙЗЕН-ГРУП НО УВИ ТОВА ПРОСТО Е ЛОШОТО И КОПИЕ .ЛИЧНО АЗ СЪМ ПОТЪРПЕВШ ОТ ТОВА ЯВЛЕНИЕ .ДРУГА ВАЖНА ЗАБЛУДА Е "СКЪПИЯ РЕСУРС" ПОД ТОВА ОПРЕДЕЛЕНИЕ СЕ КРИЕ СЛЕДНАТА СХЕМА :

  -БАНКАТА "МАЙКА" ВЗИМА ПАРИЧЕН РЕСУРС ОТ ЕЦБ-ЕВРОПЕЙСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ,"УЖ" ЗА СВОИ ЦЕЛИ НО ГИ ПРЕОТДАВА НА ФИЛИАЛА В БГ , КОЙТО ИМА СВОЯ НЕЗАВИСИМА ПОЛИТИКА СПРЯМО ОТДАВАНЕТО НА КРЕДИТИ А ИМЕННО :

  - КРЕДИТ КЪМ СТРОИТЕЛЕН ПРЕДПРИЕМАЧ В РАЗАМЕР НА 10/15% ЛИХВА ; КРЕДИТ ЗА ЗАКУПУВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ 10 % -ЛИХВА -СТАНАХА 25 % - ОЧАКВАНИ ПРИХОДИ ОТ ЛИХВИТЕ САМО ЗА ЖИЛИЩЕ ..+ ОТПУСКАНЕ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ "ЗА ОБЗАВЕЖДАНЕ" С ЛИХВА 10/15% - ОБЩО 40 % ЛИХВА САМО ЗА ЕДНО ЖИЛИЩЕ ?!?!?!?!

 16. 16 Профил на Ангел Ангелов
  Ангел Ангелов
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Не виждам тук някой от пишещите да разглежда момента в който се предлага варианта с обезпечението-просто вижте ОФИЦИАЛНАТА цифричка на лошите кредити .После проверете в дебелите книжки при какви цифрички нЕкои почват да се притесняват.
  Отчаян опит да "вържат" бъдещите лоши кредити..............

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK