Правителството ще убеждава големи компании да инвестират в България

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (53)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на stuttgarta
  stuttgarta
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Стабилност , законност , правила за свободна конкуренция и др. т.е. инвестиционна среда . А проблемите се знаят , така че сега няма да откриваме топлата вода.

  "Затова премиерът Бойко Борисов и ключовите за бизнеса министри очакват лично да чуят от представителите на индустрията кои са основните проблеми, които са пречка за разширяването на производството и по-бързото развитие на инвестиционния процес."

 2. 2 Профил на tuk
  tuk
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Нека първо убедят хората да не бягат от България!
  "...Затова премиерът Бойко Борисов и ключовите за бизнеса министри очакват лично да чуят от представителите на индустрията кои са основните проблеми, които са пречка за разширяването на производството и по-бързото развитие на инвестиционния процес..."?!?!
  А те за какво са министри?!

  I'm not crazy. My reality is just different than yours.
 3. 3 Профил на bai_vasko
  bai_vasko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това начинание на правителството ще бъде поредния му провал. Никакъв шанс няма да успеят. Чуждестранните инвеститори в последните 10 месеца рязко се отдръпнаха от нашата страна, защото виждат колко е слабо управлението и не усещат сигурност и гаранции, че ще имат успех.. За разлика от това некадърно правителтво, по време на управлението на БСП бяха привлечени най- чуждестрании инвестиции-те възлизаха на повече от 25 милиарда долара.
  Бойко Борисов трябва всеки ден да пали свещ за здраве на др. Станишев, , защото ако не беше оставения от БСП резерв от 8 милиарда, откъде ГЕРБ щяха да вземат пари сега? Те харчат от натрупаното от Тройната коалиция, а имат нахалството да лъжат, че "наследството било лошо". Това е наследството на БСП- 8 милиарда резерв, който вече е намален на 6.4 и след новата актуализация ще падне на 4.5 милиарда. Къде отиват теци милиарди? Няма раздвижване в икономиката, няма разплащане към бизнеса, няма нарастване на доходите, няма увеличаване на средствата за здраве и наука, а напротив-те се намаляват! Трудовият български народ пита : Къде изчезнаха в последните 10 месеца милиардите, които БСП остави на държавата и на българския народ??? Какво направи с тях ГЕРБ? Има ли прокуратура в България да се задейства!

 4. 4 Профил на bai_vasko
  bai_vasko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  ГЕРБ дължи отговор на въпроса : Къде изчезнаха в последните 10 месеца милиардите, които БСП остави на държавата и на българския народ като резерв??? Най-успешното правителство в последните 20 години- тов на Тройната коалиция осигури резерв от 8 милиарда. който скоро ще бъде съкратен до 4.5 милиарда след актуализацията, а не се вижда ефект. Какво направи милиардите ГЕРБ? За какво ги използва? Има ли прокуратура в България да се задейства!

 5. 5 Профил на iron_cross
  iron_cross
  Рейтинг: 497 Неутрално

  бай васко, я кажи ама честно - ти наистина ли си чак такъв идиот или просто като типичен комунист си безпределно нагъл и арогантен следовник на добрите традиции на съветското информбюро и чичо Йозеф (Гьобелс, не Сталин)?

 6. 6 Профил на niakoisi
  niakoisi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Защо да го правят? За да нахранят алчната и корумпирана администрация ли? Да чакат с месеци за поредното разрешително и позволителни и прочие ... В държавата ни съществуват ненормално количество лицензионни, регистрационни и разрешителни режими, дублиращи се общински и държавни служби и отделчета, безкрайни вериги по който да се размотават инвеститорите, е вече няма луди дето да трошат стени с главите си.Парите имат свойството да текат по посока на най-малкото съпротивление.

 7. 7 Профил на drachan
  drachan
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Първото нещо което трябва да обясни правителството е, че от 1.1.2011 година видга данъка за недвижими имоти (чрез начисляването му върху данъчната оценка) нищо, че един господин обеща от трибуната на НС, че догодина няма да се увеличават данъците. Е кой ще е тоя глупак който ще повярва.

 8. 8 Профил на Мастър Йода
  Мастър Йода
  Рейтинг: 1149 Неутрално

  Хубаво, че ще се опитат да ги убедят да инвестират, ама като го няма Станишев да му повярват. Дори и да успеят да заблудят някоя голяма компания да инвестира в България, тя ще се откаже още като чуе каква ще е цената на газа.

  Аз не остря моливи, аз руша империи!
 9. 9 Профил на Thomas Anderson
  Thomas Anderson
  Рейтинг: 228 Любопитно


  А някой да е чул големи компании да се канят да инвестират някъде в района?

  Аз не. Чувам само как съкращават разходите.

  Когато големите компании търсеха къде да инвестират СерГо и компания се правеха на недосегаеми и велики. Еми тогава всички ни заобиколиха. Сега ако искат и да си съдерат "шортите" от усилия да ги убедят, нищо няма да стане.

  Sugar - The Bitter Truth http://www.uctv.tv/search-details.aspx?showID=16717
 10. 10 Профил на d
  d
  Рейтинг: 225 Неутрално

  След като ги изгониха с малоумните си планове за данъчната политика и със заплашителните размахвания на пръст от Бащицата, сега ще се опитват да ги връщат - лаици! Ще се усетят малоумниците златни, че без чуждите инвеститори сме НИЩО. Ама нейсе. Бойко трябваше да задоволи очакващото нови медийни изяви народонаселение и сега нещата са объркани. Това правителство за 10 месеца успя да стъкми повече абсурди и нонсенс, отколкото което и да е досега. Единствената ми надежда е да се завършат поне 2 от магистралите, както обещаха. Но вече почвам да се притеснявам.

 11. 11 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#4] от "bai_vasko":

  Отговор: Такива милиарди никога не е имало, всчико е било една лъжа, както и цялото управление на Станишев. Доволен?

 12. 12 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#4] от "bai_vasko":

  ама ти сериозно ли?

  low riders team
 13. 13 Профил на BlaGo
  BlaGo
  Рейтинг: 497 Разстроено

  До коментар [#4] от "bai_vasko":

  Опитвам се да разбеара дали си поредния демагог ... или наистиана си вярваш на тези твои писания ? Основната част около 4 мил. $ от "Държавният резерв" беше натрупан по време на управлението на ОДС ...В последните 8 години 2-те правителства на "Трисстранната коалиция" въпреки големите бюджетни излишаци натрупа подобна цифра ... (4 мил $) И подписа необезпечени договори между 2 и 5 мил $ ...

  Всичко е добро, което е добро за България
 14. 14 Профил на Schliwobeatz
  Schliwobeatz
  Рейтинг: 442 Неутрално

  важното е да се режат различни по вид и форма ленти !

 15. 15 Профил на Hristo Hristov
  Hristo Hristov
  Рейтинг: 1373 Неутрално

  Как ще ги убеждава? Като ББ хване една бухалка и ги заплаши, че или инвестират или ... (ЕРП-тата занаят вече как се прави )

  www.economistbg.com/
 16. 16 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1366 Весело

  И по темата:
  "големите инвеститори от "ключови браншове за икономиката". Целта е да се убедят фирмите да продължат да влагат капитали в страната."
  Никакви големи инвеститори няма да убедят, докато малките не бъдат убедени в същото. Докато хората, които живеят тук не бъдат убедени в смисъла да правят бизнес по правилата, а не в сивия сектор, големите инвеститора ще идват тук само заради краткосрочни далавери, пардон инвестиции...

  low riders team
 17. 17 Профил на Хесапов
  Хесапов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Всеки, който се е занимавал със строителство (инвестиции) знае какво ходене по мъките е вадене на строително разрешение и разрешение за ползване. Подкупи, подкупи, подкупи...На всякакво ниво в администрацията! Всеки един мърльо в ДАГ или някоя община може да ти спре проекта с някоя от разтегателните формулировки в законите, така че изобщо да не му бъде търсена сметка...А и няма законова възможност да бъде наказан подкупен служител. Всичко го пази - закони, кодекс на труда, съд...Ако си нямаш работа ходи да си търсиш правата.
  Истината е, че законите се правят още в Народното събрание, така че да дават възможност за ненаказуема корупция! ЗУТ е пример за това - един проект може да бъде одобрен по една алинея в точката и може да бъде спрян по следващата, в зависимост от желанието на въпросния служител...
  Подкупи в институциите се искат и се получават за удобно тълкуване на противоречивите закони и правилници, а не за тяхното нарушаване. Няма такъв чиновник в България, който да е толкова глупав, че да нарушава законите - той само ги тълкува според заплащането или пък бърза или се бави пак поради същата причина...Освен това, както споменах НЯМА начин да бъде изритан който и да е чиновник за лоша работа!
  Бате Бойко да не се прави, че пада от небето!

  Хесапов - герой на нашето време
 18. 18 Профил на antisocial
  antisocial
  Рейтинг: 388 Неутрално

  След показните акции, ще дойдат един друг път!

  There is no such thing as free lunch.
 19. 19 Профил на Цезар
  Цезар
  Рейтинг: 560 Разстроено

  ЗА ДА ИМА ИНВЕСТИЦИИ трябва да се вкарат във затвора ..Мафията .. от босове .. олигарси .. на Групировки като .. Черепа , Г . Ганчев ..... трябва да има Сигурност , Справедливост и Спокойствие .....

 20. 20 Профил на Крез
  Крез
  Рейтинг: 761 Весело

  Ха ха ха ,гладна кокошка ,просо сънува .Ми кой нормален инвеститор ,ще се забие в кочинката наречена БГ.
  Ми то и аз да имах свободни пари ,нямаше да ги вложа тука
  а в нормална държава.
  То не бяха разрешителни,лицензионни и кви ли не режими.
  То не бяха рушвети ,изнудване и пречене на реалния бизнес.
  То не бяха промени на кръгал час на данъци и осигуровки.
  То не бе дигане на такси и глоби.То не бяха идиотски полицейски акции завршващи с резил в съда.
  То не бяха малоумни съдийски решения.
  Абе казано с две думи -пълен батак е държавицата ни.
  Инвеститора /сериозния,дългосрочния/ търси най-вече сигурност предвидимост и законност .Точно тези три критерия
  ние не покриваме.Какво следва идват само спекуланти за по някой друг удар да направят и търгаши който с минимум вложения да изцедят доставчици ,производители и работници
  от позицията на финансово по-силната страна.След което печалбите напускат БГ без да се реинвестират поне частично.
  ББ и компания може да заблудят със сладките си приказки
  баба Пена ,но сериозния бизнес вече се е парил и не можеш го
  измами лесно.
  Честита Бананова Република на матряла!

 21. 21 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2774 Неутрално

  Идеята е добра. Да видим, какви успехи ще бъдат рапортувани. За успехи не се броят:

  1) инвестиции във ВЕИ и особено в слънчеви централи. Там и сега с лопата да ринеш кандидатите, които са го надървили на раздутите ценички

  2) държавно или общинско гарантирани заемчета, които редовно се пробутват в пресата като "инвестиции". Примерно, "Дойче банк е готова да инвестира в общински проекти"

  Хайде, наслука!

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 22. 22 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Едно правителство от патологични лъжци не може да направи каквото и да било в положителна насока. Единственият резултат от всички действия празноглавата коалиция - Бойко, Костов, Волен е най-лошото от всички лоши варианти.

  Всеки ден престой на тези боклуци във власта е погром за България и единственото хубаво, че другите боклуци които ги избраха патят и обедняват, не компенсира вредите, които нанасят.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 23. 23 Профил на niakoisi
  niakoisi
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар 17

  Абсолютно си прав! Зад всяко "документче" изискуемо разбира се по закон - стои не един чиновник който те почва с едно "обслужване" -докато ти писне на ....
  с месеци ....че и с години...
  И тогава почваш да вадиш пачките и да ги корумпираш - горките света вода ненапита.А чиновника е железен- защото е по "закон"
  Ако все пак някой има желание да създаде някакви по-добри условия за работа в тая страна - да почне със ЗАКОНИТЕ. Цяла година двете най-важни лели се подмотват в парламента.Иначе инвеститорите четат и то добре четат нашите закони....
  Само с промяна в законодателството ще отпаднат и множество ненужни общински служби, а от там ще се реше и проблема със стотиците излишни чиновници.

 24. 24 Профил на DoPe
  DoPe
  Рейтинг: 606 Весело

  не ме гледай какво правя,а какво говоря-натиснаха енергийните дружества, а сега канят други да инвестират...?!Да не са луди да дойдат

 25. 25 Профил на chedomir
  chedomir
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Сетила се Мара...

 26. 26 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Енергийните дружества са най-малкият кахър. Те натиснаха и прогониха всичко и най-вече българите от чужбина, които инвестираха тук, макар и малки суми, но от стотици хиляди хора. След това прогониха инвеститорите в имоти с незабелижимото по вид, но катастрофално решение да се облагат ДОД сделките с имоти придобити до 3 г. преди сделката. Това напълно обезмисли купуването на имоти в България и докато сега навсякъде имототи растат, тук дари не падат, а просто никой не купува, защото ако му се наложи да го продаде ще трябва да плати 10% от цената. Прие се обсурден мораториум за промяна статута на земите, което автоматично спря сделките със земи, такива просто няма, защото никой не рискува да купи нещо с неясна съдба. Така се съсипа най-доходоносният в целият свят бранш - строителството. Бранш при който държавата продава камъни и пясък, които не й струват нищо, след това енергия за да се превърнат в стр. материяли, която е с акцизи и най-голяма норма на печалба, след това опасва със всевъзможни данъци всичко, което няма как да се скрие, защото това са нотариални сделки и спесификациите и количествените сметки са в общината, а като екстра прибира още 100-200 години данъци от имота.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 27. 27 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 442 Весело

  По-евтинко ще излезе ако изпращат портрета на Вожда...

 28. 28 Профил на brun
  brun
  Рейтинг: 551 Неутрално
 29. 29 Профил на shumkarov
  shumkarov
  Рейтинг: Неутрално

  Идеята на МИЕ е повече за консумация в медиите. Иначе Тиквата е последния човек, който ще привлече инвеститори. Защо си мислят, че западните посланници са забравили когато Тиквата им се караше за ЕРД-тата, че не инвестирали? Или че фирмите на Божков, ТИМ и някои други червени печелят по презумпция обществените поръчки (извинявайте, забравих червената Щрабаг-България), а европейските си смучат пръстчетата.
  Освен това приоритет на предходното и сегашното правителство са руските енергийни проекти, за които ще се харчат милиарди от ДБ, а западните будали трябва да си влагат своите пари тук.
  Ей Тикво, защо вземаш другите за тикви?

 30. 30 Профил на Малката Пица
  Малката Пица
  Рейтинг: 802 Неутрално

  При управлението на "Бандата на Бойко" трудно могат да дойдат добри инвеститори в България.
  Както се беше изразил един англииски журналист за ББ - "Не бих си купил кола от такъв човек", имайки впредвид квадратната му челюст и масивно телосложение, и намръщения му сурат.
  "Intimidating" /запалшителен/ беше използвал за него.

 31. 31 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  С подготовката на приемане на откровено лобистки закони ограничаващи правото на собственост в областта на т.н.
  земеделски земи/арендаторът да е пръв купувач с неясна
  облагодетелстваща го процедура/ и приемането на усложнени процедури за разполагане на ВЕИ,с предлог да се запазят "плодородните"земи на България,а всъщност да се
  увеличи бюрокрацията и корупционния натиск от страна на
  непобедимото чиновничество и партийните му покровители,
  не ми е ясно как се ще подобрява инвестиционния климат и
  ще се привличат компании за нормален бизнес.За липсата на
  нормална съдебна система не ми се коментира?

 32. 32 Профил на SeoKungFu
  SeoKungFu
  Рейтинг: 714 Неутрално

  епа, добре

  ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
 33. 33 Профил на srs
  srs
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Смешници! От една страна вдигат ток и газ, а от друга реват че нямали ПЧИ. При такива условия може да очаквате само инвеститори като ЕРП -тата да ни източват България. На нас са ни нужни производстава. А производството има нужда от евтини разходи. Кво излиза ? Че търсят балъци, както и строителите търсят балъци да им купуват копторите. Е балъците свършиха!!!

  srs
 34. 34 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Браво..успех!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 35. 35 Профил на Раз печки, раз кюнци
  Раз печки, раз кюнци
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#30] от "Малката Пица":

  Мамицата ти мръсна боклук.. ако не спреш с тъпата си пропаганда ще започна и аз!

  " Бог ме е благословил с богатство и ще ми иска отчет "
 36. 36 Профил на srs
  srs
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Смешници! От една страна вдигат ток и газ, а от друга реват че нямали ПЧИ. При такива условия може да очаквате само инвеститори като ЕРП -тата да ни източват България. На нас са ни нужни производстава. А производството има нужда от евтини разходи. Кво излиза ? Че търсят балъци, както и строителите търсят балъци да им купуват копторите. Е балъците свършиха!!!

  srs
 37. 37 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Знаете ли единствените две изречения, които е запомнил Б.Б. от уроците по английски??
  - No problem, mr.Uorlik!
  - OK, mr. Uorlik!

 38. 38 Профил на danakoplatec
  danakoplatec
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Какви чужди инвеститори, бе? То нашите фирми доведоха до фалит, сега се молят на чужди? С тези закони, с тези мудни действия от администрацията, с това неразплащане, държавата само може да изгони някой от територията си, а не да го привлече! С тази политика управляващите и собствените си данъкоплатци ще принудят да напуснат страната! Моля недоволните от политиката да подкрепят: bgpetition.com/dostoen-jivot-i-spokojni-starini/index.html

 39. 39 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 446 Разстроено

  Много се изписа по форумите за руските/Русия, не някоя нейна бивша азиатска република/ инвестиции, но нищо не се споменава за Турция, която не е член на ЕС, но е член на НАТО, а държави като Алжир, Мароко, Тунис, Йордания и т.н. в целия цивилизован свят се приемат като рискови зони. Навсякъде по света тероризма и фанатизма се преследва от закона, а за пари от терористични организации дори не може да се споменава в Западна Европа. Етнически мир или безнаказан тероризъм в Европейска държава?

 40. 40 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 388 Неутрално

  БЛЯ-БЛЯ-БЛЯЯЯЯЯ!! СМЕШНИЦИ!! ЩЕ УБЕЖДАВАЛИ!ХАХАХХА
  КАК ЩЕ СТАНЕ...ПЪРВОМ С ДОБРО,А АКО НЕ РАЗБЕРАТ И НЕ СЕ СЪГЛАСЯТ- И С КАЛЪЧКАТА,НАСИЛА,А? ЩЕ ГИ ДОВЛЕЧЕТЕ?
  ЛЬОЛЬОВЦИ,НИКОЙ НЕ ТРЯБВА ДА ИДВА В КЛОАКАТА ДА ВИ ИНВЕСТИРА!! АРЕ БЕ,УМНИЦИ,ДЕКА СА ПАРИТЕ??? ЩО НЕ СИ ИНВЕСТИРАТЕ ВАШИТЕ ПАРИ,МИЛИОНЕРИ ЛАПАЩИ-НЕНАЛАПАЛИ СЕ??? НАЛИ У ВАС Е И НОЖА И ЛЯБА,БРЕ!! ЩО ТЪРСИТЕ ДРУГИ УМНИЦИ НАПРЕДНАЛИ И ПАРАЛИИ ДА ВИ ИНВЕСТИРАТ И ОПРАВЯТ?? ВИЙ ЩО СТЕ ТАКА НАЗАДНАЛИ,А??? КЪДЕ НАПРЕД ФРЪКНАА ОРАТА ,А??? ВИЙ ЩО КИСНИТЕ У БАРАТА??
  НЯМА ЕДНА ХАРНА НАРОДНА ИНВЕСТИЦИЯ В ЕДНИ ЗДРАВИ ГЬОСТЕРИЦИ ЧЕ ДА ВИ ПОЧНЕ ТАКА ИМЕНУВАНИЯ НАРОД....
  АМА НЯМААААА....ПРОСТ И ТРИЖ ПЪТИ ОТГОРЕ СТРАХЛИВ Е!!
  ТЪРСЕТЕ,ТЪРСЕТЕ ИНВЕСТИТОРИ!! ЗНАЕ,ЗНАААААЕМ-ХУБАВО ЩЕ БЪДЕ НАИНВЕСТИРАНО ПАК НА НАРОДЕ ГРЪБ-ДЕБЕЛ И ПРОСТ ГРЪБ,ТЪРПИИИИ !! А МНОЖЕСТВОТО ДА ЧАКА И ОЧАКВА....ШВЕЙЦАРИЯ НА БАЛКАНИТЕ ЛИ,КАК БЕШЕ ТАМ!!ХАХАХХАХАХАХААХХАХ

 41. 41 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#37] от "_dan_":
  Пише се уорлик и значи единица за арогантност, намеса във вътрешните работи, самочувствие на губернатор, липса на дипломатичност. Всички останали са кратни и по-малки от един уорлик - деци, санти и милиуорлици.

 42. 42 Профил на джиджи
  джиджи
  Рейтинг: 225 Неутрално

  МНОГО ЧЕРВЕНИ ПОПЛЮВКОВЦИ БЕ ...СТРАШНА РАБОТА.
  боко тиквата това , боко тиквата онова ...герб са крадци..
  Обаче идеи за нещо съществено няма ..само оплюване и злоба защото наш'те не са на власт..
  АМИ МОМЧЕНЦА ВАШ'ТЕ СКОРО НЯМА ДА СА НА ВЛАСТ И Е ВРЕМЕ ДА СВИКВАТЕ ..като започнете първо от поведението си , после започвате да работите като нормални хора ( да краде и баба знае) и не на последно място да вземете и да си плащате масрафите (задълженията към държавата )

  джиджи
 43. 43 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#39] от "werginija":
  Нещо бъркаш . От изброените страна само Алжир е рискова страна. Другите са по-нормални от нас. Познавам ги /без Йордания/.
  Защо да не дойдат ? Ние сме ОФШОРНА страна, ако се съди по данъка / 10 %/. Колкото е в Кипър - типична офшорка.

 44. 44 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Още в началото на миналия век, преди сто години, тогавашния български парламент приема Закон за насърчаване на МЕСТНАТА индустрия. Примерите от най-новата икономическа история недвусмислено доказват, че траен и стабилен икономически растеж постигат тези страни, в които се стимулира МЕСТНОТО предприемачество - погледнете азиатските малки тигри.
  Струва ми се, че отново ще гоним дивото, изпускайки питомното - УСЛОВИЯТА ЗА БИЗНЕС ТРЯБВА ДА СА ЕДНАКВИ ЗА ВСИЧКИ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ИНВЕСТИТОРА Е МОЩНА ЧУЖДЕСТРАННА КОМПАНИЯ ИЛИ МАЛКА НАША ФИРМА.
  И още по-важно: това трябва да са условия не за далавера, а за продуктивен бизнес, бизнес, който създава принадена стойност с икономически средства. А това няма да се постигне, докато закона не изгони държавата от икономиката, т.е. докато държавни служители стават богати, изнудвайки бизнеса, докато всяка възможност за това не бъде законово пресечена.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 45. 45 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Чужди инвестиции да ама не инвестициите в големите търговски вериги като ''билла''.''метро''.''кауфланд'',''карфур'' и други подобни които притискат българският производител да продава на безценица и да произвежда боклуци пълни с Е-ТА ИНВЕСТИЦИИ В ПРОИЗВОДСТВО!

 46. 46 Профил на Musashi
  Musashi
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Целта е да се убедят фирмите да продължат да влагат капитали в страната."

  Ако чуждите фирми, са чакали някъде някакъв Вожд, неговия Пророк и оцъклен счетоводител, да ги убеждават за каквото и да е, едва ли сега са щели да съществуват, още по-малко да си дават парите!

 47. 47 Профил на skatelite
  skatelite
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Много бих искал да знам кои точно инвеститори са се оттеглили от България? Защо ли си мисля, че няма оттегляне, както другаря Васко говори, а просто секване на "чуждестранните инвестиции" поради презастрояването на черноморието /защото всички знаем какви инвестиции имат предвид комунетата/.

 48. 48 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#5] от "iron_cross":

  Докажи с факти че не е прав, иначе ти си не по малък идиот.

 49. 49 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  "Целта е да се убедят фирмите да продължат да влагат капитали в страната" Ако ставаше с убеждение.
  "Основен приоритет на правителството е да осигури благоприятен инвестиционен климат и стабилна и предвидима бизнес среда." Това не става с приказки а с въвеждане на закони. Нека ГЕРБ цитира поне един закон въведен от тях по този въпрос.
  "Затова премиерът Бойко Борисов и ключовите за бизнеса министри очакват лично да чуят от представителите на индустрията кои са основните проблеми" ако все още не го знаят случайно са станали министри.

 50. 50 Профил на dimivnec
  dimivnec
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Нищо не пречи да се опита. Икономическия опит в Латинска Америка и Далечния Изток сочи, че големите инвестиции сами по себе си не подобряват стандарта на туземното население. Трябват още инфраструктура, дребен и среден бизнес, дългосрочно управление на националното богатство, а не бърза печалба... Дано у нас стане по-иначе.

  Щом едно нещо не работи добре, трябва да се поправи ! Или поне да се развали окончателно !
 51. 51 Профил на myvoice
  myvoice
  Рейтинг: 381 Весело

  "Затова премиерът Бойко Борисов и ключовите за бизнеса министри очакват лично да чуят от представителите на индустрията кои са основните проблеми, които са пречка за разширяването на производството и по-бързото развитие на инвестиционния процес"

  С две думи - махнете бюрокрацията! И да, знам, че в Германия има дори повече бюрокрация, но сравнението е неуместно. Даже Станишев (макар че него го интересуваха главно кражбите) го зацепи това в един момент (пример: плоският данък като някаква стъпка).

 52. 52 Профил на liolio
  liolio
  Рейтинг: 497 Неутрално

  той ги убеди вече

 53. 53 Профил на bai_vasko
  bai_vasko
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Отговарям на защитниците на бившия на сегашния премиер и дължгогодишен наш партиен блен, Бойко Борисов! Аз съм социалист, какъвто съм бил винаги, не съм фурнаджийска лопата като пожарникаря. Любимецът ви, неуважаеми антикомунистибеше бодигард на "диктатора" по вашите собствени думи Тодор Живков? Къса ли ви е паметта?И фактите са си факти! Най-доброто упревление за последните 20 години е на БСП! На партията, чийти верен дългогодишен член беше вашия любимец Бойко Борисов! господа антикомунисти и антибесепари, раздвоение ли имате? кефя се на падението ви- дотам стигнахте в желанието си да сте на инат на БСП, че подкрепяте този, който сам доброволно е предолжил услугите си на Тодор Живков, този, който е предпочел да бъде увернен от системата на МВР, когато се взе пешение за деполитизация на службите, но Не и да напусне любимата му партия БКП/БСП. За този човек дадохте гласа си! Дали заради прилика в морала ви? Всъщност вие гласувахте не срещу БСП, а срещу себе си, гласувахте за провала на България! Но народът на България ще има своя реванш и ще измете от управлението ГЕРБ много скоро!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK