Mлекопроизводителите заплашиха с "по-страшни от гръцките" протести

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2453 Неутрално

  Млекопроизводителите - новите тутунджии!

  „Слушай ко ша ти кажа, уа! Човека сий направил частна митница на КПП-то, 10 години хероина за Ивропа й минавал приз ньего. И сига ко, ша са остави на някой си Киро да доди от Канада и да му я затвори? Как ша стани тази работа, то са иска мозък да помислиш малко! Нье само Киро ша падни, ами и кака ти Урсула ша падни, хъ-хъ-хъ! "
 2. 2 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 605 Любопитно

  нещо не схващам. Искат минимална изкупна цена. Искат я от държавата, а не от фирмите дето я изкупуват.
  Това означава, че разликата от изкупната цена фирмите до тази дето искат ще се поеме от данъците. А фирмите дето изкупуват ще увеличат още крайната цена. Така ли е? Да или не?
  Ако е не, защо е не?
  Ако е да, ами извинявайте ама и аз излизам на стачка и искам държавата да ми осигурява всяка години почивка на Канарите.

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 3. 3 Профил на Реалния
  Реалния
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":а ти си новия олигофрен.

 4. 4 Профил на Реалния
  Реалния
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#2] от "mikewolf":

  а защо не поискаш да работиш в 1 такова стопанство и тогава искай на Канарите че даже и на луната иди глупенхаймер.

 5. 5 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":

  Без "тутунджиите" можем, но без млекопроизводителите - имаш ли представа тогава пък какви цени ще има по магазините?

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 6. 6 Профил на konrad
  konrad
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Добре, кажи ми тогава защо френския кашкавал е по 6 лв. килото и е истински кашкавал по хубав от нашия за 10-12 лв. килото. Не може всеки който има 2 крави да иска да се води млекопроизводител, но това е малката беля, големия проблем в България е много прекупвачи по веригата, така от 10 ст. изкупна цена, в магазина млякото стига до 2 лв., втория проблем е ниската производителност на труда.

 7. 7 Профил на Вятър
  Вятър
  Рейтинг: 605 Весело

  До коментар [#4] от "Реалния":

  Защото има една стара истина. Тя се учи в трети клас. Явно не си стигнал до него. Или си го карал седем осем години.
  Та тя гласи.
  Кой за каквото е учил!
  И с ако не можеш да измислиш нещо с аргументи знаи, че мога с дебили като теб да говоря "реално"!

  Задачата е проста, за съжаление хората, които се залавят за нея, са като задачата - прости.
 8. 8 Профил на РАМ
  РАМ
  Рейтинг: 551 Неутрално

  До коментар [#1] от "cinik":
  "Млекопроизводителите - новите тутунджии!"
  За съжаление сте изключително прав и това което пишете е обратното на черен хумор.
  Наистина в България беше съсипано първо тютюнопроизводството, след това тютюнопреработката и накрая с високия акциз и търговията с тютюн и тютюневи изделия. И всичко това в интерес на разбойниците от управляващия "елит".
  В млекопроизводството бяха съсипани първо племенните стада, които служеха за разплод. След това кравефермите и овцефермите, стадата от всичко което дава мляко и бяха ликвидирани млекообработващите предприятия и мандри. Останаха дребни притежатели на по една две крави, овце, биволи и кози. За тяхното ликвидиране бяха създадени сухо-мляко-преработвателите с вносна суровина. Сега ни залъгват със държавни стандарти за млечни произведения, при това с пожелателен характер.
  На нашите млекопроизводители ще бъде много по-трудно да стачкуват отколкото на гръцките бензиновози, защото там гръцките граждани ги защитаваха, а оттук нашия "елит" изпращаше бензиновози за да се провали стачката им. Разликата е, че тук нашите млекопроизводители ще срещнат неодобрението на гражданството, което поради липса на солидарност се разбива поединично-група по група, гилдия по гилдия, професия по професия. Има разлика между население на територия и граждани на държава, която дава отговори, но в Гърция вкарва, а в България в кошара не вкарва.

  Винаги може да сме по-зле. Значи сега сме добре.
 9. 9 Профил на obektiven
  obektiven
  Рейтинг: Неутрално

  Френския кашкавал е субсидиран МНОГОКРАТНО повече от българския, заради различните субсидии в различните държави от ЕС. Също този от 6 лв килото най-вероятно е от крави отглеждани "в обор", които са "Слънце невидели" камо ли зелена тревица, камо ли разкошните български поляни от какви ли не зелении. Трябва ли да отбелязвам, че млякото, което е от животно пасло на воля зелена трева съдържа до ДЕСЕТ пъти повече витамини от това, което е тъпкано със соеви гмо фуражи, хормони и антибиотици ? Или най-важното е 6-те лв ! Ми хак да са ви 6-те лв на френския кашкавал. Нека ви е сладко ! Само, че той не е много по-различен от палмовия в България също за 6 лв ...

 10. 10 Профил на Швейк
  Швейк
  Рейтинг: 448 Неутрално

  До коментар [#6] от "konrad":

  за многото прекупвачи си прав, ама за френския кашкавал нещо не ти вярвам. би ли посочил къде продават тоя кашкавал, който хем е френски, хем е по 6 лв. за килограм, хем става за ядене. и моля не ни пробутвай опаковки от по 300-400 грама за 6 лв. или кашкавал от химия, дето и за храна на прасета не става!

  по принцип ако отидеш да си купиш кашкавала от някоя малка мандра или от бабите на село, можеш да намериш за 6 лв истински български кашкавал.
  истинският вносен кашкавал идва в магазините на цена между 10 и 20 лв., т.е. за 6 лв. ще си купиш половинка или дори по-малко.
  а за да излезе на цена 6 лв./кг при дългата верига прекупвачи, т.нар. "кашкавал" трябва да е от чернобилско мляко.

  партия ГРОБ - Граждани за Разсипване и Обиране на България. да ни е честит цар Боко Първи, цар на всички български тиквеници и на чичковите червенотиквеничета.
 11. 11 Профил на mitaka41
  mitaka41
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ами и сега продават немски кашкавал по 6 лв. килограма. Всеки дава мнения а не отговаря на въпроса защо т.н. демократи съсипаха селското стопанство? Защо при наличието на модерна ферма в едно плевенско село в която млякото течеше по стъклени тръби и топлеше водата за измиване на съдовете тази ферма бе оставена да я разрушат циганите. А тогавашните демокроти в т.ч. и Филип Димитров и Иван Костов си траят, защото това бе по тяхно време. Защо ежегодно внасяме или се каним да внасяме царевица или жито от Унгария? Защото и в Унгария и в Чехия и Словакия не постъпиха така, както направиха големите демократи. върнаха земята по документи, а тя остана да се обработва от акционерни дружества. Както каза наш роднина от Словакия-"фабриката можеш да затвориш, но нивата -не. " Тръгнете по пътя за Варна около Севлиево. Беше пълно със сливови градини. Сега всичко е пущинак. В селото на жена ми, плевенско, садиха толкова чушки и дини, та накрая се чудеха какво да ги правят. Преди 70-80 години дядото на жена ми е пълнил вагони с дини. никой не го е субсидирал, а е имал и овце и крави и е продавал мляко и вълна.

 12. 12 Профил на gianni
  gianni
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  До коментар [#9] от "obektiven":

  Във Франция, драги, млякото се изкупува под 0,3 евро на литър, а сирена с растителни мазнини изобщо не съществуват. Както разбира се и сирена, подобни на нашия кашкавал, за 6 лева килото.

 13. 13 Профил на pleven
  pleven
  Рейтинг: 225 Гневно

  За съжаление ПАК нищо няма да направят родните млекопроизводители. Само заканите дето са им големи...

  https://www.pleven.pro
 14. 14 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Всеки който отглежда по-малко от 100 крави не трябва да получава помощи и не трябва да се нарича фермер защото си е тъп селянин.
  В Англия млякото се изкупува 0.60лв за литър в Америка 0.50лв. Българският делукс селянин иска 0.66лв. В Англия сам фермер отглежда над 130 крави в Дания над 200. Как може българските селяци да се сравняват? Не са прочели нито една книга, не знаят нищо от съвременно животновъдство а имат претенции. При Европа без граници, търговците ще внасят и мляко и тъпите селяни ще останат без доходи.

 15. 15 Профил на dido_i
  dido_i
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#14] от "dissident":

  А всеки, който получава по-малко от 1000лв да няма право на стоки на изплащане и кредит, щото е тъп гражданин бачкатор и няма акъл да изкара лев, камоли да планира кредитите си...

  Краят на света не се именува "Apocalypse", а "Dimona"
 16. 16 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#15] от "dido_i":

  Ако някой има или няма "право на стоки на изплащане и кредит" не те засяга нали? Но ако не знаеш, когато държавата субсидира некадърни "фермери" и изкупува млякото по 0.66лв за литър ти бърка директно в джоба.
  Давайте пари на тютюнопроизводители, пишман фермери, спасявайте Кремиковци и живейте в мизерия. Да живее диктатурата на работниците и селяните. Напред с БКП.

 17. 17 Профил на vlad76
  vlad76
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#14] от "dissident":Ами същото е и със зеленчуците-от половин декар искат 5000лв. печалба!!БГ-домати 4-5лв. а вносните 1лв. !!!

 18. 18 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 707 Неутрално

  Тоя с капата в средата,разбира от крави колкото аз от кратерите на Марс.Поредното гюбре дошло да бута власта и да изкяри пари за пури и шотландска ракия.

  Ръй! Ръй!
 19. 19 Профил на iazdakaja
  iazdakaja
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#15] от "dido_i":

  "А всеки, който получава по-малко от 1000лв да няма право на стоки на изплащане и кредит"

  Ми да!
  И не бих ти дал кредит, ако преценя, че не можеш да го обслужваш.

  dissident е 100% прав, какво има да се обсъжда!?

 20. 20 Профил на pdd
  pdd
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До 11

  Бе между времето на Филип Димитров и Иван Костов имаше един Беров/БСП+ДПС/ и един Жан Виденов. Или между 1992 и 1997 е цъфтяла "модерна ферма". Много сте плитки комунастите. Много.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK