Бавно vs. бързо

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (16)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на SeoKungFu
    SeoKungFu
    Рейтинг: 688 Неутрално

    Прочее, "facebook like" бутон няма, искаше ми се да ползвам точно този вариант на споделяна.

    ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
  2. 2 Профил на SeoKungFu
    SeoKungFu
    Рейтинг: 688 Неутрално

    *е!

    ╠╩╦═╬♥∩♥{(::○::SeoKungFu::○:::)}♥∩♥╬═╦╩∞
  3. 3 Профил на veneling
    veneling
    Рейтинг: 1 Неутрално

    Абе докато мазната банинчка рано сутрин не отпадне от менюто на българина ще видим слоу фууд нанайси. В това отношение болшинството от българите са истински варвари - никакво отношение към храната, тъпчи вътре докат има пък като свърши ще му мислим.

  4. 4 Профил на ras16377431
    ras16377431
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Абе само пишете за това зелено сирене, и тука, и в Бакхус, а не казвате къде се продава?

    gradinko.bg
  5. 5 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 640 Неутрално

    Венелине, приятелю... аз съм израснал с банички, кифли с мармалад и локумки... и боза. Нито бяхме дебели, нито бяхме дебили. Нито тъпчехме по 5 банички... и една стигаше. И тичахме по цял ден на двора в училище и след училище...
    Българите станаха варвари когато приеха храните на цивилизацията, онези лъскави боклуци със съдържание по кофти от гнойно лайно. Баничките едно време, бях в пъри по питателни и полезни от днешните чизбургери и кентъки мазни крилца... плюс понички и кола, чиято захар може да стигне за средно голямо село в Сомалия за една седмица...

  6. 6 Профил на gl_avatar
    gl_avatar
    Рейтинг: 882 Неутрално

    Поинтересувайте се и от месни специалитети, както и от 'кутмач' може и те да са уникални или се бъркам?

  7. 7 Профил на Петя Райковска
    Петя Райковска
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#1] от "SeoKungFu":

    Планираме добавяне на функционалността в началото на следващата година, изчаквахме заради нестабилността й до момента. Мерси за обратната връзка.

    Поздрави,

    Продуктов мениджър Dnevnik.bg, Capital.bg
  8. 8 Профил на iazdakaja
    iazdakaja
    Рейтинг: 997 Неутрално

    До коментар [#5] от "diegos":

    Ти чуваш ли се? Ужасната българска кухня с нейните мазни теста, кибапчита, кифтйета и карантии е едно от най-вредните неща в живота и основна причина за ниската продължителност на живота в България!
    (после здравеопазването било зле... ми с такъв разкапал се входящ матрял и швейцарските лекари няма да постигнат много повече)

  9. 9 Профил на ЕВАЛА
    ЕВАЛА
    Рейтинг: 426 Весело

    До коментар [#8] от "iazdakaja":

    и аз предпочитам френската кухня, но никога неотричам качествата на българската, а те са доста

    18-0 за diegos

    Баничките едно време, бях в пъри по питателни и полезни от днешните чизбургери и кентъки мазни крилца...
    и най-вече от днешните банички !

    едно време не беше като сега може и да остарявам, но все ми се струва, че не е нормално хляб да пресеняса за 2 дни или като си вземеш охладено месо от магазина да се окаже, че преди това е било замразено... та и с баничките е същата история

    и все още се забавлявам как подобно на македонците си правим древна история на "зеленото" сирене, вместо да се занимаваме с популяризиране на истинските български продукти, а те никак не са малко

  10. 10 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 640 Неутрално

    До коментар [#8] от "iazdakaja":

    Да, чувам се... всичко натурално е полезно. натурално храненото прасе на село, натуралното брашно и мекиците от него... яж като човек, а не свиня и ще е полезно. Сега ядеш пилешко, бройлерите растат с минути, тъпкани с антибиотици... това не е хранителна промишленост, а индустрия... стресирани животни с вкусови качества на хартия. Които влизат в твоя организъм с всичките "подобрители" на цивилазицята- вид и цвят. За вкус- кой ти пита, важно е, да е по много... едно време едно пиле стигаше и оставаше... сега 4-ма не могат да се наядат с него... едно време хляба ти ставаше на сухар, ако го забравиш, сега става клисав и влажен половин ден след като му махнеш опаковката... кога си купувал хляб във вакум бе, чвор? Едно време изяждах половината хляб преди да се прибера, беше топъл и ухаеше божествено. ПОЛОВИН ХЛЯБ... обаче имах сили да бягам по цял ден и този половин хляб, не ме е правил тлъст... не се чувствах уморен, раздразнителен и имах енергия по цял ден да съм на плаж или да ритам топка или да играя фунийки и да гоня момичетата... а сегашните деца от 5- годишни са с паласки, изтощени и много, мнооого изнервени... мазни теста ли ядат или снаксове? Или сникерси, марсове, баунтита, чийзбургери и понички набухани с подобрители, оцветители, набухватели и захар... много захар... пристрастяваща захар... яж карантийки на прасе отгледано на село, пък се оплаквай после...

  11. 11 Профил на yuri_georg
    yuri_georg
    Рейтинг: 8 Неутрално

    Цялата работа е маркетинг и неясни послания. В България хората могат да произвеждат естествена храна, но някой трябва да ги мотивира да го правят-пазарите са пълни с домашни храни, но никой не ги контролира и те са поставени в неравностойното положение да се конкурират с ментета, произведени с цел бърза печалба. Иначе сиренето от Черни Вит е екзотика и трябва да се помогне технологично на хората да го произведат-не е лесно да се възстановят загубени бактерии.

  12. 12 Профил на diegos
    diegos
    Рейтинг: 640 Неутрално

    Там е работата... това изобилие от боклуци направи хората максимално мързеливи... вече и бабите отказват да точат баници... има готови кори... да не говорим за онези образуващи киселини боклуци, които ги купуваш замразени и "крадеш от времето" ... крадеш от здравето си... ама реклама, какво да правиш. Бабите вече не правят лютеница, не правят компоти, майките не правят кексове и домашни сладкиши... ей ти Пени маркет, Лидл, Карфур... кеф ти рула, кеф ти шоколади със соев лецитин, кеф ти сладки от кварталния гараж... евтиния на консуматорски лайна...

  13. 13 Профил на veneling
    veneling
    Рейтинг: 1 Неутрално

    До коментар [#5] от "diegos":

    Само за сведение - и аз съм расъл по същото това време и баничките си бяха пак толкова мазни, колкото и сега. И тогава българите си бяха варвари в яденето, както и сега са си (иначе съм съгласен, че с тия хамбургери нещата отидоха съвсем на майната си). Отиди в една Турция на кулинарна екскурзия и ще разбереш за какво говоря.

  14. 14 Профил на Пешката
    Пешката
    Рейтинг: 1160 Неутрално

    До коментар [#12] от "diegos":

    съгласен съм с коментарите ти от по-горе! Тука вече става въпрос за индустрия и увеличаване на консумацията на всякакви боклуци - стига да се пристрастищ и си готов- така поддържаш икономиката - ядеш им боклуците после им купуваш лекарствата като ти е зле и веригата са затваря!

    Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
  15. 15 Профил на naturisten
    naturisten
    Рейтинг: 583 Неутрално

    До коментар [#14] от "Пешката":

    Абсолютно вярно, както и коментарите на "diegos" [#12] . Идеята за абсолютния консуматор е лесно достижима в България - удрят едно намаление и ти продават боклуците си.
    И все пак, баничките едно време бяха с по-чисто брашно, по-чисто олио и хората доста се движеха. Сега с тия коли, работата в офис и супермаркета "до вас", липсата на село, компютри, фейсбук, хората съвсем се омихлюзиха...

    Какъвто им беше социализЪма, такъв им е и капитализЪма! ЗАБРАНА за движение на товарни камиони и ТИРОВЕ през почивните дни!!!
  16. 16 Профил на Avgustina
    Avgustina
    Рейтинг: 426 Неутрално

    Защо, когато стане дума за защитено географско указание, никъде не срещам планове да се защити еленския бут? Той може да се прави поради специфичните природни условия единствено в Еленския балкан. Макар и да прилича на италианското прошуто (което е отдавна със защитен произход), вкусът на еленския бут е уникален. Освен всичко друго той може да се прави единствено от бут, т.е. от чисто месо, като консервацията я върши здравият климат и балканският въздух.

    Ах, мой мили Августин...




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK