Шефът на Световната банка разкритикува световните лидери заради бавни реакции

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (6)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5533 Неутрално

  Зелник...
  Това са държавни мъже, какво очакваш?
  "Ако искаш от един политик да каже нещо - избери мъж. Ако искаш нещо да свърши - избери жена!" (М. Татчър)

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 2. 2 Профил на NPaine
  NPaine
  Рейтинг: 1391 Весело

  Ми няма лидери бе г-н Зелик. Политиците са жертва на популизма си спрямо масите и в същото време силните си връзки с финансовият елит. Опитват се да се харесат едновременно и на двете групи, нещо което е невъзможно физически - съответно протакат, забавят, говорят празни приказки, страх ги е да вземат решение хем за да не настроят масите срещу себе си, хем за да не обидят хората с които пият и ядат на една меса... Като цяло се превръщат в мрънльовци а не в лидерите които следва да бъдат.

  "People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people."
 3. 3 Профил на Николай
  Николай
  Рейтинг: 506 Неутрално

  От световната банка са царе на празнодумието. Честно казано и реакциите и заангажираността на евролидерите са повече от адекватни. Факт е, че Европа вече изолира и Свет. банка и МВФ от процесите при вземане на решение и това ги дразни. Ми нека се обърнем последната седмица и да видим - всички анализатори от Америка, СБ, МВФ чертаят катастрофични сценарии с една единствена цел: допълнително да дестабилизират очакванията за розвитие на Еврозоната. През същото време в Европа текат усилени разговори и се кроят планове. Разбира се китайците също считат за нужно дададат свая принос в празнодумието. Е по мое скромно мнение точно в момента Евролидерите никога не са били та експедитивни и склони на консенсус. Така, че г - н Зелик просто затвърждава приетото мнение за чиновническото мислене в Свет. Банка

 4. 4 Профил на Иван Митев
  Иван Митев
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Полезно е, преди Президентът на Световната банка г-н Робърт Зелик да критикува други да прецени мълчаливото си съгласие за допускана неправилност, че промяната на „Незлатни пари” (вместо „Златни пари”) не изисква (в съответствие с качества на „Незлатни пари”) усъвършенстване на функционална структура на съответно държавно финансово управление от време със „Златни пари”.

  Резултати от изследвания доказват (и същите се потвърждават в живота), че запазването при условия на „Незлатни пари” на стара (от времето на „Златни пари”) функционална структура на съответно държавно финансово управление е обстоятелството, което заражда и развива диспропорции и стопанска криза, защото тази стара функционална структура на съответното държавно финансово управление от време със „Златни пари” е НЕГОДНА ЗА ПОЛЗВАНЕ при нови условия с „Незлатни пари”.

  Възможното успешно спасение от стопанска криза през 2011 г. е прекратяване на държавната финансова „Грешка на Джон Лоу” в съответна страна, след което ще е налична употреба на „Незлатни пари” при условия на усъвършенствано и адекватно на тях държавно финансово управление.

 5. 5 Профил на далекоглед
  далекоглед
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Зелик алармира, че европейската криза е достигнала точката, в която нейните политически лидери е необходимо да вземат решения за бъдещето на евро блока, вместо да "се занимават с проблемите ден за ден."
  ....................
  Зелик е напълно прав за неадекватността на евролидерите, които генерираха и продължават да произвеждат палиативни решения. Друг е въпросът къде беше Световната банка когато в САЩ бе запален фитила на кризата през 2008. Нали всичко започна от това, че някои експерти /вероятно и самия З./ смятаха че икономиката ще се саморегулира без да се взимат "трудни решения", а само с поредица от силни финансови инжекции и нова политика на разходи в проблемните сектори. Сега от изявленията на З. излиза, че едва ли не Европа носи по-голяма част от отговорността за глобалната криза.

 6. 6 Профил на Finland
  Finland
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Всички държави режат разходи, само Бойко се спотайва. Ние няма нужда да режем разходи, но поне 1.5 млрд. лв. от републиканския бюджет се прахосват, които трябва да се преструктурират и да се използват за - по-добро средно образование и нормализиране на заплатите на учителите, по-ниски осигуровки за да се улесни разкриването на нови работни места и да се облекчи бизнеса и гражданите, някой нов индустриален парк в провинцията, и поне 100 млн. лв. за техническа модернизация на контролните органи, поради които всеки ден ставаме свидетели на всякакви безобразия.

  Освен това сивия сектор от укриване на акцизи, данъци и осигуровки е поне 12 млрд. лв. и е крайно време да видим яростна борба с него.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK