Държавата вдига наказателната лихва за просрочени данъци

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Joro
  *****
  Неутрално

  Айде сега новите лапачи опряха и до данъците ...... да плащаме такси за жилищата, които изплащаме със скъпите лихви ......

 2. 2 Профил на Deep Blue
  *****
  Неутрално

  да премахнат плоския даньк и да вьрнат необлагаемия минимум както е в европа
  какво ще ми вдигат наказателната лихва за просроцени даньци
  туко виж дьржавата вьвела наказателна сложна лихва като средство за пьлнене на бюджета

 3. 3 Профил на Хронично
  *****
  Разстроено

  а какво ще го правиме данакоплатец #1 Валентин Захариев ?! ПАК ЛИ ДОГОВОРКИ ? ! ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЛИ ЗА ВСИчКИ В БЪЛГАРИЯ!???

 4. 4 Профил на Гадател
  *****
  Неутрално

  Щв му намажат дупето с мед и ще му го лижат.Това е полужението.

 5. 5 Профил на Comandante Marques
  Comandante Marques
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  .... матер у ......., сто пута да им............
  за този изключително скотски ход, Дянков заслужава псувни на сръбски, като по цветисти.

  low riders team
 6. 6 Профил на antea
  antea
  Рейтинг: 8 Неутрално

  "Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че министерството няма да предлага законово ограничение на правомощията на банките да променят едностранно условията по предоставени кредити."

  Банкерското лоби пак се е обадило...
  За данъците и просрочието им как да е - дължиш ги, но при ясно определени правила, които, се предполага, че са гласувани от наши представители (идеалистичен вариант, ама нейсе). Утре банката ти съобщава, че вдига лихвата с 500 пункта, а защита няма отникъде. Ще си дочакат просрочените данъци, няма що.

 7. 7 Профил на Патил
  *****
  Неутрално

  Който крие данъди обикновено взима мерки, нещата не са документирани и са трудно доказуеми. Наблюденията ми са че в повечето случаи лихви се плащат след счетоводна грешка, различно тълкуване на закони и пр.

  Дори и сега 13-14% лихва, която се начисли при ревизия 4-5 год. след събитието може да убие една фирма. Лихва от 23-24% няма да увеличи кой-знае колко приходите, но ще затрие много фирми, които си плащат данъците, но са имали лошия късмет да допуснат счетоводна грешка.

 8. 8 Профил на Graf
  Graf
  Рейтинг: 1346 Неутрално

  А честито му се вика на туй...
  Като че ли на фирмите им е изгодно да плащат надбавка от10% плюс ОЛП, та сега ще ги товарят и с още 10%...Викам, и на банките да наредят, при просрочие - още 10% върху договорения процент по кредита...След 4 години държавата ще си има един болюк фалирали дружества, 20% безработица и квичащо стадо по площадите...Щото ще ни извлачвало от кризата селското стопанство...
  Д.ба идиотите недоправени...

  Ecrasez l’infâme
 9. 9 Профил на any
  *****
  Неутрално

  Бития бит, ебания- 2 пъти ебан, да не сте взимали лихви тъпоглавци

 10. 10 Профил на vtodorov
  vtodorov
  Рейтинг: Неутрално
 11. 11 Профил на Руслан 21
  *****
  Неутрално

  Ще приплачем, ама няма как. Чак ми е неприятно да го произнеса, но данъците трябва да се плащат. Голямата лихва ще ни накара да го направим. ББ все пак не ни обеща щастливо настояще. Нищо, че не гласувах за него съм съгласен с действията на правителството.

 12. 12 Профил на aз до не така
  *****
  Неутрално

  Другаря министър е като пате у кълчища. Като не може да раздвижи икономиката с облекчения и подкрепа от страна на правителството за последния читав и грамотен Българин, реши че е най- добре да стане и той лихварин.Освен да баталясат и останалите малко читави фирми друго няма да направят.Ма то тая работа не е като оная, всеки Иван Костов не може да бъде, мдаа.

 13. 13 Профил на mafiot
  *****
  Неутрално

  мафиот да оправлява ще ви съдере гърбовете ,ама като сте тъпи сами си го набихте в задниците.

 14. 14 Профил на Разбрал !!!!
  *****
  Неутрално

  Сега разбирам защо световната криза започна от Америка !!!!
  Ами нали Симеон Дянков работеше там преди да стане министър в България !!!!

 15. 15 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Хехе
  Дисциплина и ред ще има тука.
  Нам фалирали дружества и мижитурки дето крънкат кинти от всякъде за къща у монако и испания не ни трябват.
  Тия дето 20% + олп лихва им е много да си плащат данъците овреме. Кат не им отърва - да си търсят друга държава.
  Ей го свят широк... Айде бай бай.

  The biggest risk in life is not taking one.
 16. 16 Профил на ренета
  *****
  Неутрално

  Четете си договорите с банките. Ако в тях има възможност за едностранно променяне на лихвата от страна на банката - не сключвайте договора. Иначе направо чиновникът (държавата) да определя на кого, колко и при каква лихва банката (БНБ или ДСК) да отпуска кредит или да приема депозит - това сме го живели, а и сега го живеят някъде.

 17. 17 Профил на Виктор
  *****
  Неутрално

  Една такава мярка следва да има двустранен характер - да се отнася и за държавата при несвоевременно възстановяване на платени данъци. В пресата се пише, че държавата задържала връщането на над 500 млн. лв. ДДС, а те в действителност са много повече - няколко милиарда. И какво ще стане като държавата увеличи лихвите по тези пари - ще бъде източена. Браво Бойко - пълен автогол, но ти си политик. Действай, пък после ще му мислиш, щото това не ти присъщо.

 18. 18 Профил на Семо
  *****
  Неутрално

  Сега се басирам, че ще хукнат да правят ревизии за 2004-2005 ! Всеки оспорен лев ще носи със сложна лихва 3-4 лева. А доколкото малко хора си пазятизрядно фактурите и протоколите за 5 години назад, данъчният башибозук ще коли наред! С всеки удар на сабята ще падат по 30-40 глави!

 19. 19 Профил на счетоводителка
  *****
  Неутрално

  И аз очаквам здрава сеч! Влязат ли в една фирма, и от нищото ще съдерат по 20 бона! Няма да си тръгнат, докато не го направят!

 20. 20 Профил на Чоко
  Чоко
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До втория драскач: защо да вдигат данъците? Щото завиждаш на тези дето изкарват повече от теб ли?
  Миналата година съм платил повече данъци и осигуровки, отколкото някои са изкарали. Не виждам защо да плащам все повече, а вие да плащате все по-малко. Щото сте по-умни и по-красиви ли?

  Proud to be anonymous!!!
 21. 21 Профил на ха!
  *****
  Любопитно

  В България са най-ниските данъци в ЕС и според мен на фирмите трябва да им се превърне в навик да се разплащат на държавата. Нямат никакво оправдание.

 22. 22 Профил на До болшинството от горните
  *****
  Неутрално

  ... абе Вие да не би да искате властта да приеме закон, според който данъци не трябва да се плащат? Или да се стимулира неплащането им?

  В по-старите демокрации, който не плаща данъци подлежи не само на лихви, но и на глоби.... че и в затвор се влиза....

  Докато в обществото битува мнението, че е най-хубаво данъци да не се плащат (а държавата трябва да ти осигулава много неща на готово.... т.е. армия, полиция, обществен транспорт и т.н.)... ще бъдем общество по-подходящо за третия свят, а не за Европа

 23. 23 Профил на realno
  *****
  Неутрално

  Когато данаците са дължими и са просрочени е редно да се плаща лихва равна на лихвата по кредита ,но и когато данаците са надплатени поради грешка на НАП също да се далжи лихва за срока, докато бъдат окончателно въостановени . Щото аз сам чакал да ми въостановят надвзети данаци цели 3 години .

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK