Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Ще хамнат дръвцето тия шибани чифути

 2. 2 Профил на izbiratelche
  *****
  Неутрално

  едва ли
  може да са неприятни,
  но са изумително ефективни, особено при сражения на 10-60 метра в градска среда.
  американските инструктори изкараха спешни 3 дневни семинари при тях след проблемите им в Могадишо преди години
  Хамас имат почти същата ефективност, но само срещу по-слаб противник като Фатах, никога позиционни боеве повече от един-два дни. Така че сега се очаква следното: след седмица боевете ще спрат, повечето полеви командири на Хамас ще са избити или ще избягат в Египет и след това Сирия/Иран.
  Редовите воници на Хамас ще бъдат избити от Фатах, които сега правят списъците. Ще има избори в Газа, след съставяне на временно правителство прието от Израел. Съответно за изборите Фатах ще гепят яко кинти от САЩ и ЕС, които преди време им ги бяха спрели.

 3. 3 Профил на oshte
  *****
  Неутрално

  Факирите на петрола
  С понижението на цените, спадат и амбициите на Хюго, Владимир и Махмуд
  “Уолстрийт джърнал”

  Да отделим миг за червеното трио икономически жертви – Хюго, Владимир и Махмуд. Техните мечти за световна доминация и здрав контрол върху властта се рушат заедно с падането на петролните цени. Ако има лъч надежда в глобалната рецесия…
  Този спад отново повдига завесата над тези пияни от петрол, самозвани факири на Венецуела, Русия и Иран. При цени над 140 долара за барел, господата Чавез, Путин и Ахмадинеджад можеха да тормозят своите съседи и своите народи.

  Сега, когато цената на суровия петрол е около 40 долара, те са смалени автократи, които стоят начело на разклатените си режими и икономики.

  И тримата дължат всичко на петрола, който може и да ги погуби. Приемайки, че цените ще останат високи, те избягваха реформи, които могат да диверсифицират и отворят икономиките им и да подхранят широка средна класа на предприемачи. Техните петродолари отиваха за субсидии и социални помощи с надеждата, че хората няма да забележат как избрани инсайдъри отмъкват богатството, както и за подклаждане на проблеми в други държави.

  Вързани към цена 60 долара за барел, бюджетите на Иран и Венецуела усещат напрежението. Чавез планираше да увеличи разходите с 23% следващата година и сега ще има проблеми да изпълни обещанието си. Инфлацията вече е 36% - наказателната такса, която ще плащат масите, за които сеньор Чавез твърди, че се бори.

  Иран разчита на петрола за 60 на сто от бюджета си, половината от който се харчи за социални помощи. Жаден за пари, Ахмадинеджад предложи да се освободят някои от потребителските цени и да се съкратят разходите. Корупция, лошо управление (инфлация от 25%) и неизпълнени популистки обещания вече направиха Ахмадинеджад непопулярен у дома. Настоящите разговори за затягане на коланите покачват температурата. През октомври стачка на търговци на дребно принуди правителството да отложи данъка върху продажбите. Университетите отново са неспокойни, а правителството иска да прокара омразния план за режим на бензина.

  Като най-голяма от трите, Русия може да има най-много проблеми. Унищоженото върховенство на закона от страна на Путин, както и последвалите глобални кредитни неволи, понижиха руските акции със 70% за шест месеца. Тогава дойде колапсът на енергийните цени, които пълнят половината от бюджета и формират две трети от износа.

  Растежът, който бе 8% миналата година, тази есен тръгна надолу. Привикнали на пълна заетост и стабилна валута през този век, руснаците са нещастни заради скока на безработицата и инфлацията. Рублата е на най-ниското си равнище за тригодишен период, независимо, че бяха напомпани 150 млрд долара за стабилизиране, а “Стандард енд Пуърс” намали руския дълг за пръв път от кризата на рублата през 1998 г.

  Последните няколко месеца разкриха истинския характер на Путинизма. В неговия възход нямаше никакво чудо: при толкова скъп петрол и половината от работната сила ангажирана на държавна работа, всяка страна като Русия щеше да е в подем. Сега обаче може да се види по-добре каква е цената на изоставените от Путин пазарни реформи, на обезсилените от него държавни институции и частен сектор.

  Руската политическа система също е зле подготвена да се справи с кризата. Руските власти забраниха на държавните медии да използват думата “криза” и въпреки това 42% от руснаците са заявили в социологическо проучване, че страната е обхваната от такава и че очакват ситуацията да се влоши. Същото проучване, за което съобщи единствената независима национална радиостанция, Ехото на Москва, показва, че 39% са неудовлетворени от режима, като в някои индустриални райони този процент достига 54 на сто.

  Ако някой е забравил, руснаците си падат по едрите мащаби. След като държавата е неспособна да толерира или да канализира обществения гняв в демократичен дебат, враждебността може да изригне по непредсказуеми начини.

  По-рано този месец в около 30 руски градове се проведоха демонстрации срещу новите по-високи тарифи за вноса на коли втора ръка. Обикновените руснаци обичат своите тойоти колкото и американците и знаят, че само руските магнати, които владеят кретащите руски автомобилни заводи, ще спечелят от тази мярка. Московски части за борба с безредиците бяха пратени на 6 035 км на изток във Владивосток, където бе епицентърът на недоволството. Към момента демонстрациите срещу повишените тарифи не са открито политически, но Кремъл изглежда вярва, че това може да се промени и не иска да рискува.

  Не твърдим, че моллите, Путинокрацията и режимът на Чавез са на смъртен одър. Никой няма да сдаде властта лесно. Достатъчно е да се отчетат последиците от понижението на петрола за американските врагове. Чавез няма да може да помага на Кастро или на колумбийските терористи както по-рано. Иран ще има тежки времена да озапти непокорната средна класа и може би по-малко пари за финансиране на Хизбола или на терористичните си звена зад граница – макар да приемаме, че неговата ядрена програма ще продължи както досега. Путин ще има по-малко възможности да използва енергийния клуб срещу Украйна или ЕС.

  Колко хубаво би било, ако петролът остане евтин достатъчно дълго, за демократичен Иран, Венецуела или Русия да се съвземе от кризата. Има голяма вероятност това да не се случи. Но американските политици трябва да гарантират, че тези червени “факири” няма да бъдат помпани от друг петролен разгул. Как? Това няма да стане с енергия от вятър или с по-строги стандарти за вредните емисии.

  Основният виновник за бума на петролните цени през това десетилетие беше прекомерно разхлабената монетарна политика на Федералния резерв и спадът на долара. Цените на петрола нарастваха толкова бързо, колкото падаше долара. Това е грешка, която в името на американските интереси не бива да бъде повтаряна от шефа на Федералния резерв Бен Бернанке или от неговия наследник.

 4. 4 Профил на where are they
  *****
  Неутрално

  О,oshte от 3, Кажи ми къде е задникът американски, а също и този на еврейслия федерален резерв, дето е в САЩ. И аз да Ги целуна благоговейно.

 5. 5 Профил на Моше
  *****
  Гневно

  Израел е агресор и трябва да бъде разформирован както и техния спонсор САЩ Това са терористични държави

 6. 6 Профил на петър
  *****
  Неутрално

  Проблема наречен "световна финансова криза" е в резултат от отказа на Иран и други подкрепящи го арабски държави да продават петрола си срещу напечатаните в САШ хартийки наречени долари. Никой не купува и никой не продава така наречените "деривати" на долара.
  Спря да работи и Уострийт превърнал се в игрална зала за залагания на валутните резерви на абуригенски държави между които е и нашия. Част от валутния ни резерв е и фискалния- този който според Станишев ни прави спокойни.
  За най-голямо съжаление ще се наложи в много скоро време да купуваме с рубли природния газ и петрола.Те естествено няма да ни се предоставят от Америка , а от банките на Путин.
  Смъртта на долара е факт който искаме или не сме длъжни да приемем.

 7. 7 Профил на real
  *****
  Неутрално

  ДЕМОКРАТИЧНАТА ОБЩНОСТ ГЛЕДА ОТСТРАНИ ИЗБИВАНЕТО НА НЕВИННИ ХОРА.ПРАВИТЕЛСТВАТА СА С ВЪРЗАНИ РЪЦЕ.ЯСНО ЗАЩО.КОЙТО ДЪРЖИ ПАРАТА ПОРЪЧВА АРТИСТИТЕ МУЗИКАТА ДАЖЕ ПЛАЩА НА ПУБЛИКАТА .НО ИДВА ДЕН И ВСЕКИ СИ ПЛАЩА ЗА ВСИЧКО.

 8. 8 Профил на Мечът на Свети Михаил
  *****
  Неутрално

  Във фантастичния филм “Дюн”, който предвиди нахлуването на САЩ в Средния Изток, питат Духовния водач на Съпротивата: “Ще постигнем ли някога Мир в земите си?"

  “Ще постигнем Победа” отговаря той.


  И наистина, нашественикът – временно доволен от постигнатото – може да търси мир, но атакуваният ТРЯБВА да се стреми към Победа над него и да отхвърля опитите му за установяване на мир. По време на Виетнамската война на САЩ “добрите” американски унищожители на земя и хора настояваха за “мир”, но народът на Виетнам и подкрепящите го се стремяха към ПЪЛНОТО ИМ ПОРАЖЕНИЕ – и го постигнаха.  “По-добре е да бъдеш яростен, ако в сърцето ти вие яростта, отколкото с покривалото на кротостта да прикриваш безсилието на Духа.”
  Мохандас К. Ганди  Това мъдро правило често се забравя от съвременните проповедници на “мира” и “ненасилието”. Те проповядват ненасилие на потиснатите, внушавайки им, че точно това ще излекува всичките им беди. При това положение не е изненадващо, че ненасилието шества бодро и всеобземащо из медиите и щедро се предоставя на унижените и оскърбените в огромни количества.

  Напоследък Светата земя беше ощастливена от проявата на внук на Махатма Ганди, който се зае да учи палестинците в Рамала (!?!) на ненасилие. Добра идея – погрешно място: ненасилието е ежедневният хляб на огромното мнозинство от палестинците, а тяхната “ярост на целенасочено унищожавани жертви” е рядко и ценно явление – без нея ненасилието се лишава от смисъл. Лъвската част от насилието се извършва от Еврейската държава, въпреки че често то е “контролирано, задържано насилие”, както го нарича Ади Офир (Adi Ophir), израелски философ и приятел на Палестина.  “… насилие, висящо заплашително над главите на палестинците като Дамоклевия меч: всеки момент готово да развихри кървавия си ужас над тях. Т.н. “борци за мир” го загърбват, сякаш то не съществува: ето защо вместо да търсим мир, ние ТРЯБВА да се стремим към ПОБЕДА.”  Още по-обезпокоителен е опитът ненасилието да се приеме като единствения приемлив път – като догматично-религиозна православна норма на несъгласие. “Нищо не оправдава насилието” или “Две злини не раждат правда”: ежедневно ни атакуват с тези две фалшиви “мъдрости”. От всяка гледна точка те са поредната манипулираща лъжа; даже от най-висока морална позиция насилието се оправдава и изисква дори, когато става въпрос за спасяване на живота и достойнството на Човека. Набожен човек може плътно да следва съвета на Проповедта от планината и да предоставя и дясната си буза за плесница – но той няма право да подмине изнасилвач или убиец, заети с мръсните си дела, без да се опита да ги спре и спаси жертвите им. Ако няма друг начин да спре убиеца, той е морално задължен да го убие. Всички ние сме свободни да жертваме нашия живот и достойнство, но НАШЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ е да защитаваме ДРУГИТЕ. Ако следваме същата логика, то реализираната справедливост “прави зло” като затваря, глобява или екзекутира лице, което е “сторило зло”, убивайки или насилвайки някого; но в този случай “двете злини” наистина “раждат правда”!

  Това простичко правило често преднамерено “се забравя” от проповедниците на ненасилието. В дискусията по Т-нет (представена по-долу) Адрешир Мехта, пацифист от Канада, свързан кръвно с Индия, заяви: “Пред човека има две възможности – да бъде християнин или защитник на насилието – но той не може да бъде и едното, и другото.”

  Той не беше нито едното, нито другото, но цитираше думите на Христос със същата лекота, с която Ницше цитира Заратустра. Радикалният Джо Доминго от Южна Африка му отговори:”Оправдавам ли палестинското насилие? Не – аз го ПОДДЪРЖАМ!”

  Яростната съпротива на потиснатия грях ли е от християнска гледна точка?

  Този въпрос ми напомни картина, която видях в Медина дел Кампо, малък кастилски град, домакин на изложба в памет на Изабела ла Католика, кралица на Колумб и Гренада. Картината - дело на съвременника й Ел Маестро Де Зафра (Алехо Фернандес) – е един от най-поразяващите и впечатляващи шедьоври на този период - всъщност, на всеки период. В центъра на Апокалиптическа битка, сред светци и ангели, сред дяволи и дракони, на наситено син фон искреше красивото, спокойно, ведро изражение на Свети Михаил с издигнат меч в едната ръка и красиво инкрустиран щит в другата, образ на върховна красота, донякъде неопределен като пол – както се рисуват ангелите по принцип. Във ведрия израз на Свети Михаил няма и следа от омраза; яростен облак не хвърля сянка върху спокойната синевина на очите му. Гняв не бразди челото му, короновано с кръста Господен – но мечът му не е играчка: ясно става, че е вдигнат, за да удари смъртоносно.

  Закътано в дълбока долина се гуши палестинското село Ен Карим, където червените и пурпурни кичури на местния вид тропическо дръвче прегръщат с трепетна обич прекрасната Църква на Божията милост, която отбелязва мястото на срещата на двете бъдещи майки. Горе е изложено голямо платно, представящо морската битка при Лепанто със Светата Дева като Вдъхновителка на битката, Водач на Небесната армия и Защитница на Вярата, сродна по дух и замисъл на кастилския Свети Михаил – на Нике на Гърция – на Валкириите на севера. Манифестация на Христос, който заявява: “Не ви нося мир, а Меч” – мечът на Свети Михаил.

  На вид християнската вяра съдържа противоречиви идеи – и това е едно от неповторимите й качества. Тя включва примерът на Свети Франциск Асизки, за когото унижението и захвърлянето в снега е най-доброто възможно удоволствие. Но тя включва и заплашително вдигнатия меч на Свети Михаил. Тези две противоположности са хармонизирани от любовта ни към Господ и към себеподобните си. Тази любов може да ни накара да се откажем от всичко – включително и от живота си – но тя може да ни накара и да отнемем живот.

  Или както Майкъл Нюман, приятел и философ, красноречиво заяви: “Християнството е религия на любовта, но не от задушаващия, сладникав тип. Разкаялият се грешник е обичан. Упорствощият в греха е ужасяващ и отблъскващ, но се къпе в Божията любов, когато се разкае, осенен от милостта Божия. Спомнете си за Тертилиан (Tertullian): урокът ни от Съдния ден е, че – накрая – научаваме кой е мразеният. Ние трябва да обичаме враговете си – но не и враговете на Господа.”

  Твърде често ненасилието възниква не от смиреност и готовност за саможертва, а от желание за самосъхранение и от страх – страх да вдигнеш глава и да застанеш на страната на правдата в една мръсна война. Много по-лесно е да бъдеш “против войните и насилието” изобщо, отколкото да се изправиш срещу нашественика – особено, ако твоята страна е този нашественик и агресор.

  Лидерът на Комунистическата партия на Италия Fausto Bertinotti, например, прокламира, че е “против войната в Ирак, защото е пацифист и е против всички войни.” След подобно изявление, той няма причина да изисква връщането на италианските войници у дома. И той не го направи. Каква потискаща промяна в една партия, която навремето беше взела на въоръжение камбанните думи на онзи велик бунтовник, Председателя Мао: "Силата се ражда от дулото на оръжието!”

  Вярно, италианците бяха затикани в ъгъла. За втори път през последните шейсет години страната им избира погрешен партньор – а два пъти вече е прекалено много! Преди шейсетте години младите италиански войници отидоха с Хитлер до Сталинград; днес децата и внуците им последваха Буш в Багдад. И все пак тогава, както и сега, болезнено задължение на италианеца е да иска бърза победа на хората, които стрелят по италианските войници – били те съветски войници край брега на Волга или бойци на Иракската съпротива край Ефрат.

  Някои войни са толкова глупави: какъв беше, например, смисълът на Втората световна война? Липсваше дори Хубавата Елена, за да бъде върната край бреговете на Шпрее. Човек не би трябвало да участва в такава война. Но в тази война днес една срещу друга са изправени Правдата и Кривдата и нашето задължение е да подкрепим Правдата.

  Третата световна война ежедневно жъне кървава жетва в Палестина, Ирак, Афганистан и другаде. Предвид тоталното разрушение и игнориране на човешкия живот в тези страни, що за човек е този, който се осмелява да заявява “Аз съм против войната” и дори има наглостта да проповядва ненасилие “и на двете страни”? Човекът с морал и кураж трябва да даде пълна морална подкрепа на бойците, които се съпротивляват на нашественика със същата самоотверженост, с каквато съветските хора се изправиха навремето срещу германската и италианска агресия през Втората световна война. По време на Виетнамската война на САЩ срещу нея застанаха добрите граждани на тази страна, а добрите французи – като приятелите ни Ginette Scandrani и Serge Thion – подкрепяха Алжирската съпротива. Пацифизмът предлага изход за страхливеца, когато е изправен пред морален избор.

  В морално отношение историята на пацифизма е далеко от съвършена. По време на Втората световна война в САЩ излезе книгата на д-р Кауфман, който предлага всички германци да се стерилизират, за да се приключи с генетично заложения у тях стремеж към войни. Министерството на пропагандата на Германия отпечата книгата в милиони екземпляри, за да втвърди духа на войниците си, като им напомни, че те защитават не само Бащинията си, но и личната си способност един ден да станат бащи. Доста хора са чули за тази книга, но малко знаят, че същият д-р Кауфман предложи да се стерилизира и мъжкото население на САЩ – докторът беше убеден пацифист и беше убеден, че единствено масовата стерилизация може да донесе всеобщ мир.

  Друг голям пацифист, лорд Бърнард Ръсел, застана зад идеята да се изпепели Съветския съюз с атомно оръжие, за да има мир. Бащата на ненасилието, Махатма Ганди, посъветва евреите да извършат масово самоубийство, за да засрамят нацистките си потисници, а политическата му кариера приключи с едно от най-големите кланета в човешката история. Накратко казано, пацифизмът е чудата, съмнителна и провалена идея.

  Враговете на Христос в миналото са се опитвали да убедят християните (според мен и мюсюлманите са християни, тъй като и те вярват в Христос) да приемат ненасилието и пацифизма, прибягвайки до различни софизми*. Забавният (макар и отявлен противник на християнството) популярен юдейски автор през ІV век Толедот Йешу, ни разказва за еврейски хитрец, който манипулира първите християни от именно на Христос:

  “Евреите причиниха страдания на Христос, но той ги прие покорно, без съпротива. Вие трябва да страдате без съпротива по същия начин, каквото и да ви правят евреите, и да не се опълчвате срещу тях. Ако евреин ви каже да вървите пеша километър, извървете два, ако евреин ви нарани, не му връщайте със същото. Ако евреин ви удари по дясната буза, от любов към Христос предложете му и лявата. Не причинявайте никакви неприятности на евреите - били те малки или големи. Ако евреин ви обиди, не го наказвайте, а му кажете: “Така говори вашата надменност” и го пуснете да си ходи. Ако искате да бъдете с Христос в Рая, трябва да изстрадате всичките злини на евреите и да им се отплащате за тях с добри деяния и милосърдие.”

  Не знаем дали подобен опит за манипулация наистина е станал в онези смутни времена преди покръстването на Император Константин в ІV век след Христос и превръщането на християнството в официална религия на Римската империя, но ако действително го е имало, то той се проваля изцяло – както много нагли евреи го изпитват на гърба си. И причината не е в забравата на думите на Христос – между другото, пацифичните му проповеди не са свързани конкретно с евреите – а в това, че християнството не е колекция от сентенции на Христос; то се изразява в живото тяло на Църквата, в нейната доктрина и практика и включва както цветята на Свети Франциск, така и меча на Свети Михаил.

  Обществото, както всяко нещо във Вселената, е в най-добро състояние, когато има равновесие между yin (пасивния, женски принцип) и yang (активният, мъжки принцип). Християнството беше силно, когато неговият yang беше силен. Тогава Църквата благослови много войни и беше благословена от тях. Свети Георги, унищожителят на Дракона, и Жана Д’Арк държаха мечове в ръцете си. Западната Църква има своите рицари от ордена на тамплиерите, а Източната тачи Свети Александър Невски, който побеждава германците, и Свети Сергей, които се моли за победа над татарите. Защото войната може да има духовен смисъл; и можем да приемем че “войната е възможен аскетичен и обезсмъртяващ път”, както Julius Evola резюмира средновековната християнска традиция. Нашите мюсюлмански братя загатват същото в двойната си концепция за Малък Джихад (война за вяра срещу потисника) и Голям Джихад (война за вярата в душата на човека).

  Днес пасивното женско начало – yin – превзе духа на Запада, а естественият, неукротен yang се раздели с хармонията. Движението за мир е доминирано от жени и това не е случайно. В статията си “Малките възрастни дами за мир”, рецензентът на книгата ми “Пардес”, Оуън Оуънс отбелязва, че външният облик на Лагерите за мир определя едно потискащо мнозинство от ниски, възрастни жени. Благословени да са, но преобладаването им е знак за нарушаване на равновесието. Освен Yin движение за мир има – или трябва да има – Yang Движение за Победа. Те, бойците с АК автомати, предпазливо патрулират тесните улички на Наблус или Фалуджа, френските фермери на Бове мачкат отровните хранилки на МакДоналдс с булдозерите си, демонстрантите от Сиатъл и Генуа, партизаните на Че Гевара и бунтовниците на Мишима са Войни на Христос в наши дни, изправени срещу най-мощната анти-християнска сила в историята на християнството.

  Поздравете бойците, не висете на ръцете им, вкопчени в автоматите.

  Може би няма да имаме мир – но затова пък ще имаме ПОБЕДА!
  http://www.israelshamir.net/Bulgarian/bulg6.htm

 9. 9 Профил на реалист
  *****
  Весело

  Браво "oshte",от твоята ръка в божийте очи.Искам цените на петрола да се задържат ниски,и долара да не поскъпне,което ще е ужасно за икономиките на недемокротичните и авторитарни производители на петрол.А те,като изключим Норвегия,са все такива.Браво и на "izbiratelche" има вероятност така да се развият нещата.Когато се планира такава отговорна и скъпа акция,срещу,която се очаква да скочат всички в света, чиито интереси са противоположни,а те определено не са малко,всичко се предвижда и пресмята.Израел е доказъл изключителната си ефективност в това отношение.Успехът на тази акция определено ще направи този район по-сигурен и предвидим.Самите палестинци ще живеят по-добре.

 10. 10 Профил на Виктор Юго
  *****
  Неутрално

  “Има минути, когато човешката съвест взема думата и заповядва да я слушат. Необходимо е да се обърне внимание на европейските правителства върху един факт, толкова дребен, че правителствата, изглежда, никак не го забелязват. Ето този факт: избива се един народ. … Този факт има ли свидетели? Само един свидетел - целият свят. … Дошъл е моментът да се издигне глас… Кога ще свърши мъченичеството на този малък героичен народ? Време е цивилизацията да издаде своята величествена забрана да се продължава така… Да се убие един човек е престъпление, а да се избие един народ е само “въпрос”.”
  Виктор Юго

 11. 11 Профил на психиатър
  *****
  Неутрално

  Определено мненията под статии за Израел бият всичко по налудничавост и глупост.

 12. 12 Профил на реалист
  *****
  Неутрално

  Ей "Меч на Свети Михаил",голяма бъркотия има в главата ти.Цял роман си написъл.От 10 кладенеца вода носиш.Приемаш мечтанията за действителност.Дюн е фантъзи роман.На практика пустинни революционери без никакъв ресурс,умиращи от жажда и с водач"богоизбран",яздщ "Червеи", във времеви план намат никакви шансове срещу технологичната и богата империя и прилича на "стани куме да седне жена ми",но все пак това е приказка,която подържа мечтата за справедливост.Що се отнася до демокрацията и справедливоста,преди 90 години в една държава Русия, група екзалтирани революционери с помощта на народа свалиха "недемократичния" царски режим и какво?направиха ли демокрация? Не,а само още по-голям терор и заробване и на други народи.Стана така,че този "народен строй" се срути без да гръмне пушка.Предстоящо е рухването и на останалите подобни режими.В случая ,Израел е демократичната държава.Там има светска власт закони,правосъдие , а при палестинците,които са също семитско племе но мохамедани,закон е исляма и не искат да създадът държава.Израел се бори за своята, дадена им от Бога,според Библията земя и иска съвместно с палестинците да живеят там.Освен това ОН през 1948 единодушно призна това.Не изстрелва ракети и не казва,че Палестина не трябва да съществува,докато палестинците искат Израел да не съществува.Абсурд!

 13. 13 Профил на все едно кой
  *****
  Неутрално

  Абе,еврейчета неблагодарни...ако бяхте живяли в Германия като мен , щяхте да знаете ,че в Германия във всеки един дом се изучава "Моята борба" на Хитлер и тази книга е нещо като тяхна библия.Следващият път ,когато някой тръгне да ви прави на сапун,
  и докато висите по концлагерите,хич не се надявайте ,че ще идват братушките да ви спасяват.Що не ви дадат американците един техен щат там да си направите държава???? Нямате права в Палестина ! И не сте никакви европейци ,а сте чиста проба циганяги и езика ви е цигански!!! Айде леитраот!

 14. 14 Профил на фикен зи швабен
  *****
  Неутрално

  лапен зи шванцен дойче булгариш шванцлучер

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 16. 16 Профил на до Дебила от пост 6
  *****
  Неутрално

  И кога по-точно рублата ще замести долара?

 17. 17 Профил на Меч на Свети Михаил
  *****
  Неутрално
 18. 18 Профил на do 13
  *****
  Неутрално

  кой знае в кое забутано изто4ногерманско село си живял, не6тастник. никой себеуважава6т себе си дой4ер не се занимава с такива глупости. даже смятат да забранят нацитата със закон. всяко едно нем4е е принудено да се разходи из конц.лагерите, да се поспе4е стабилно- ти явно никога не си бил- то у ва6то село не е имало у4или6те сигурно. затова мнението ти 5 пари не струва, както и ти впро4ем...

 19. 19 Профил на AHMED
  *****
  Неутрално

  Н13 ТИ маи не знаеш че ,,писателя,,на моята борба,се самоуби ж шезофреничен пристъп,що не последваш ,,великия,,творец А

 20. 20 Профил на N8
  *****
  Неутрално

  ДО8 ДНЕС ВИЕТНАМ МАИ ПАК Е СЪС АГРЕСОРА,ИЛИ ПОНЕ СТРОИ НЕГОВИ ЗАВОДИ НА СВОЯ ЗЕМЯ

 21. 21 Профил на do 13
  *****
  Неутрално

  ХА-ХА-ХА Уж плюеш циганите,пък после защитаваш ХАМАС

 22. 22 Профил на do ludiqt N8
  *****
  Неутрално

  ало Лудия,от теб не лъха никакво смирение,не си личи че разбираш ХРИСТОС,,царя на евреите,,

 23. 23 Профил на masalze
  *****
  Неутрално
 24. 24 Профил на vertolet4e
  *****
  Неутрално

  Много добре планирана операция.

 25. 25 Профил на do 8
  *****
  Неутрално

  Тъпо,ти си болен мозък.Ходи да се прегледаш!?

 26. 26 Профил на ?ИСТИНАТА ?
  *****
  Гневно

  Маи трябваше да хяърлат едно "нюкче" на скапаните иранци та сега всичко щеше да е наред.

 27. 27 Профил на hmmm
  *****
  Неутрално

  набиии си го отзадзе бе копеле нещастно

 28. 28 Профил на шшш
  *****
  Гневно

  евреите страхливци убийци на деца хитлер затова не ги е пожалил.а америка каде е сега

 29. 29 Профил на КРЕКМАНСКА
  *****
  Неутрално

  .....ЕВРЕИТЕ ДВИЖАТ СВЕТА !? ВСИЧКО Е ПЛАНИРАНО !КАК СТАНА ТАКА , ЧЕ НЯМА НИТО ЕДИН ЕВРЕИН ЗАГИНАЛ НА 11.09 В НЮ ЙОРК ПРИ ТОВА ,ЧЕ РАБОТЯТ НЯКОЛКО ХИЛЯДИ ТАМ!

 30. 30 Профил на шшш
  *****
  Неутрално

  5 ма евреина да убиат вси4ки от страх ша избягат

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.