Фотогалерия: Военен парад по случай Деня на армията

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NPaine
  *****
  Разстроено

  Язък, като видях първата снимка с войниците около Гоце се зарадвах защото реших че го водят на ешафода, а то той Гоце бил на парада като официално лице да говори за държавност или поне за това което той разбира под термина....жалко...

 2. 2 Профил на ARRI
  ARRI
  Рейтинг: 1416 Весело

  Честит имен ден на всички именници Георги, Гергана, Георгия, Гошо, Жоро, Галя, Ганка. ЧЕСТИТО на всички !

  Плащат ми от швейцарското посолство да пропагандирам ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ ! Признавам, че трол-я в тяхна полза с/у 5 франка на пост!
 3. 3 Профил на nqma zna4ka koi
  nqma zna4ka koi
  Рейтинг: 1014 Весело

  Абе тая лелка да не е кондуктор от БДЖ на последната снимка и какви са тези медали, ще получи някоя херния жената! Явно в много сражения е участвала с нейния локомотив
  А иначе направих няколко сравнения между руската фотогалерия и нашата - руските войничета вдигат крак два пъти по-високо и снимките са на това, което наистина си заслужава да се види, а не като тук - това което гледаме всеки ден

 4. 4 Профил на Мъка, мъка
  *****
  Неутрално

  Най-трагичния парад в историята на България.
  И след Ньой пак сме били по-добре.
  До просешка тояга ни доведоха.
  Всите са маскари! Да се махат!
  Не ни трябват политици!
  Трябват ни честни, принципни и дисциплинирани хора!!!
  Такива май не останаха...

 5. 5 Профил на NPaine
  *****
  Неутрално

  До коментар [#3] от "nqma zna4ka koi":

  Лелката най-вероятно е прекарала младоста си като е обирала мандрите и си е вдигала краката в шумата.
  На лелката децата най-вероятно са влезнали и в гимназия и университет по линията АБПФК.
  Сега лелката поради веселото време което е прекарала из шумата, вирвайки краката и набирайки полата нагоре, най-вероянтно взима военна пенсия (АБПФКта взимат точно такива пенсии, защото при нас тероризма и държавния саботаж от 65 год се счита за героизъм).
  Лелката носи медали защото някога е стреляла, убивала и ограбвала невинни граждани.

  Мисля че е обяснима и очевидната симпатия между Гоце и лелката, нали?

 6. 6 Профил на Bruno Dante
  *****
  Весело

  хахахаха какъв този е този маскарад?всичко друго с изклучение на господин Борисов ,който със свръх усилие се опитва или да спре напиращите му отвътре газове или да ги пусне по терлици,е долнокачественна клоунада и пародиен перформанс без никаква идея и смисъл....гей парад е по интересен и забавен за гледане отколкото това .....шоу

 7. 7 Профил на Хорошо там где нас нет
  Хорошо там где нас нет
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Ще бе яко е - изкарали са ракетната остановка , хеликоптера и самолета ни (на буксир). Може би трябваше да вземат и куцото ТУ , за повече ефекти

  Хотели как лучше, получилось как всегда
 8. 8 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  Слава на Българския Дух!

 9. 9 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 515 Неутрално

  този флаг с гиричката от хеликоптера няма ли да го сменят с нещо по добре изглеждащо като например твърд плакат на знамето. така изглежда все едно някой си е прострял прането под хеликоптера.
  военна му работа!

 10. 10 Профил на весело
  *****
  Весело

  Заглавието трябваше да бъде "Снимки от мини военно парадче послучай деня на мини армията" . Истинският военен парад ще го гледаме по телевизията на 9 май.

 11. 11 Профил на svc
  *****
  Весело

  морските са най-секси

 12. 12 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 839 Гневно

  Или аз съм много претенциозен, или не ми е ясно значението на думата "парад", или и двете. Надявам се да не съм станал хейтърче ей така, за идеята.

  Все си мислех, че парадите се правят за природонаселението, да се порадва на храбрите войници от всякакъв калибър и части. А не само за група "вип" песони и персонажи воглаве с другаря именик. Заведох 2.5 годишния си син да види как маршируват войниците. Айде, криза е, няма да има техника, добре.

  Ето някои неща, които ме подразниха и/или не ми станаха съвсем ясни:

  - За пръв път видях градинки, заградени с полицейски ленти без да е станало престъпление. В едната, при Московска, изобщо не пускаха, а през другата, зад двореца, пускаха само с пропуски.
  Да, мерки за сигурност и прочее.

  - Войниците бяха с лице амо към помазаните "вип"-ове от управлвенски и дипломатически характер. Нек'ви си там граждани, дошли да гледат, гледаха твърде удачно красиви войнишки гърбове. Гледахме ги и ние, макр че бяхме иначе близо - на единия ъгъл на площада.

  - Слова и патетични излияния тип манифестация.

  - Другарят Гоце поздравява частта от населението, която му плсяска. (Вероятно си представя как и партизаните така... И му става мило на историческата душа.)

  - Другарят Гоце поздравява строя. Населението чува с ехо, но не вижда. Децата питат "к'во става", родителите импровизират.

  - Слово на другаря Гоце. Синът ми огладня (може и да е от чакането) и поиска кифлички. Купуваме кифлички. (тая част ми е ясна и нямам въпроси. Словото на др. Гоце е като един вид рекламна пауза в нещо, което не сме видели особено.)

  - Раздвижване. Един голяаааам военен джип, спрял пред руската църква (незнайно защо напряко на булеварда), се дръпва назад. Войниците идат!

  - Заставаме срещу Природонаучния музей, сиреч на няколко крачки от площада.

  - Минава хеликоптер. Обаче над "Аксаков". Всички го чуваме, но никой не го вижда. Пилотът явно тренира ниско незабележимо прелитане над населени райони, а ние си мислехма, че е част от парада. (След моето описание като какво нещо ще видим, когато звукът от невидимия хеликоптер затихва, синът ми ме пита "тате, къде е хеликоптерът?)

  - Първи минават гвардейците. В тишина, без музика. Ръкопляксания от очарованото гражданство.

  - После разните други части. Пак без музика.

  - Хъ, чу се музика, тя е отзад. Чухме даже част от марш. Той свърши на Раковска, 50-тина метра след началото на парада.

  - Непосветените в кризата очакват ей сега да дойдат танковете и прочее военна техника. Жена, която си е купувала кафенце, се чуди как е могла да изпусне цял един парад.

  - И туй то. Парадът в частта си на шествие трая не повече от 3 минути. Парад и половина. ("Тате, а къде са войниците?"

  - После разните военни части се снимаха пред Александър Невски", после на автобусите и толкоз.

  - Отиваме на въртележка, за да не е сутринта напълно загубена.

  - Абе, къде е парадът?!?!

 13. 13 Профил на brutaldeath
  brutaldeath
  Рейтинг: 8 Гневно

  Честит празник и на семействата на пленените български моряци в сомалия!Да се гордеят с нашата некадърна пеяндурско-лапаческа армия!!!!

 14. 14 Профил на Христо
  *****
  Неутрално

  До коментар [#12] от "Weingro":

  Парада е в сърцата на хората, озарени от Св Георги. Слава на Него !

  Георги мъченик живял и геройствал още по времето на римския император Диоклетиан (284-305 г.). Като юноша, Георги постъпил на служба в императорската войска и едва 20-годишен достигнал до чин военен трибун (началник на легион). Бил много красив, умен и способен младеж и императорът го направил и член на държавния съвет, без да подозира, че той бил християнин. По това време срещу тях били повдигнати страшно люти гонения: залавяли ги, затваряли ги в тъмница и ги подлагали на неописуемо страшни мъчения. Понеже младият Георги бил наследил от покойната си майка голямо богатство, наредил робите да бъдат освободени, а имотът и парите раздадени на бедните. Така той се подготвил за велик подвиг в името на Господ Иисус Христос.

  Явил се в двореца в Никомидия, столицата на тогавашна Витиния, и смело защитил християнската вяра. Напразно бил съветван и увещаван от императора да се откаже от Христа. Заради твърдата му вяра бил подложен на различни мъчения, от тежки по-тежки: слагали огромен камък върху гърдите му; връзвали го гол на дървено колело с набити пирони; държали го три дни в яма с негасена вар; обували му железни нагорещени обуща и го карали да тича с тях; давали му да пие силни отрови и киселини. Благодарение на силната си вяра в Христос Георги понесъл стоически всички мъчения. Сам Господ Бог му се явил и само с допира на ръката Си излекувал раните му. На новите мъчения, измисляни от страна на императора, Георги смело отговарял: "По-скоро ти ще се умориш да ме мъчиш, отколкото аз – да понасям мъченията."

  Мнозина, като видели твърдостта на Георги, веднага повярвали в Христа. Повярвала и Александра, съпругата на императора. Диоклетиан наредил и двамата да бъдат посечени с меч. По пътя към мястото на наказанието Александра припаднала и предала Богу дух. При вида на такава блажена смърт Георги прославил Бога и бодро продължил към своята Голгота. Когато стигнали на определеното място, мъченикът спокойно навел глава под меча на палача и бил обезглавен на 23 април 306 година.


 15. 15 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  Слаб парад, да.... Да се надяваме догодина да имат пари за бензин и да се порадваме на повече военна техника.


  А войниците определено са секси, не само морските, гвардейците също

 16. 16 Профил на Weingro
  Weingro
  Рейтинг: 839 Неутрално

  До коментар [#14] от "Христо":

  Чакай сега. Моята дума беше за т.нар. тържествен военен т.нар. парад.

  Духовният е съвсем друг въпрос и слава Богу, че не е оставен да бъде организиран от някого, а си е точно там, където си отбелязал и ти.

 17. 17 Профил на Kamen Kozarev
  Kamen Kozarev
  Рейтинг: 706 Весело

  Хихи, тая снимка с Гоце и Бойко е много готина - личи си как Борисов полага неимоверни усилия да не фрасне Първанов по мутрата

 18. 18 Профил на иван
  *****
  Неутрално

  добре,4е са гвардейците за да заприлича на парад !

 19. 19 Профил на Гоце и Бойко
  *****
  Неутрално

  Вярно от физиономиите им личи как не се обичат.

  Първанов е като припикано мушкато.

 20. 20 Профил на Империалист
  *****
  Неутрално

  Стига с комунистическите шаблони. По време на управлението си е бил Александър Първи - Български, никакъв Батемберг, а добавката Български е била за да се различава от Руския Александър Първи.

 21. 21 Профил на Баба ви Меца
  *****
  Неутрално

  Фатмак до фатмака, тулуп до тулупа... а пред техните погледи марширува войската и си мисли за агнешкото.

 22. 22 Профил на ndia
  *****
  Неутрално

  eeee vse pak e praznik stiga ve4e zloba

 23. 23 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално
 24. 24 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  А това е поздрав за ингилизите по случай изборите

  Български войници пред един от 3-те свалени на 29.Х.1917г. английски изтребители, Блерио - RAF B.E.12 (Bleriot)
  http://www.lostbulgaria.com/pic/1419.jpg

 25. 25 Профил на Да, дааа
  *****
  Неутрално

  На Сокола първият линк - 1729 - ето това пълни душата!! Хора, вижте само знамето! Едничко то дори е показателен израз и символ за всички военни преживелици на българина и българската армия. Наистина, това е парад - или както се е казвало в древния Рим - "триумф" - т.е. победно парадно преминаване на войската. Аз си сейвнах това фото - сигурно е от балканската или междусъюзн. война?

 26. 26 Профил на Сокола
  *****
  Неутрално

  До коментар [#25] от "Да, дааа":

  Инфо за снимката - Парад с бойното знаме на полка, 6 май 1930 г., София

 27. 27 Профил на Dimiter USA
  *****
  Весело

  Слава на БГ армия и на БГ дух!
  Слава!
  Ама нещо на 13-та снимка знаменосеца преиграва , а другите двама за егати селяците ) хехе
  Ай да ви е честит Гергиов ден !

 28. 28 Профил на Stojan Japan
  *****
  Неутрално

  верно ония пешкир преиграва но я погледни на снимка #8 Бате Бойко е като ...Марсел Марсо

 29. 29 Профил на Студент на 24
  *****
  Гневно

  Абе номер 5, трагичното не е, че си ненормален. Трагичното е, че някои са ти сложили плюсове на коментара... Как може да има такива хора като теб, обременени и заредени с толкова жлъч и омраза, която бива отприщена от някаква непозната бабка на снимката. Направо си жалък.

 30. 30 Профил на haha
  *****
  Неутрално

  Боко на 3-тата снимка кърти

 31. 31 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1424 Весело

  До коментар [#12] от "Weingro":

  Изтъркано, но вярно. Страх ги е от народната обич.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 32. 32 Профил на mikereto
  *****
  Неутрално

  жалка картина и тва ако е армия аз сам космонафт

 33. 33 Профил на 4i4u toni
  *****
  Неутрално

  щеше да ми хареса парада ако вдигнат дясна ръка и викнат зиг хаелл

 34. 34 Профил на nlazarov
  nlazarov
  Рейтинг: 233 Весело

  @Weingro - изключително описание, написано с талант. Браво!

  P.S. Добре, че не отидох.

  Връх на солидарността: велосипедист седи в задръстването.
 35. 35 Профил на ...
  *****
  Неутрално

  и двамата (президент и премиер) имат доста врагове, и двамата изгубиха доста другари, нищо чудно службите да разполагат с някаква информация, която касае сигурността на двамата. Затова са полицейските ленти, затова са загражденията и прочие. А иначе двамата ако бяха изкарали по някой лев от личните си спестявания можеше и да се получи страхотен парад - също като на избори с безплатна бира и скара...

 36. 36 Профил на NPaine
  *****
  Неутрално

  До коментар [#29] от "Студент на 24":

  Коментарът ми за бабката изобщо не е писан със злъч и омраза, просто (може би с изключение на леко ироничния ми подход спрямо сексуалните изживявания на жената) съм убеден че всичко което съм написал е вярно.
  Откъде мислиш е взела медалите, откъде мислиш тази радост при срещата със социалното Гоце?
  Има причина в момента да сме на това ниво, морално, духовно интелектуално и културно и тази причина се крие в "подвизите" на някогашните активни борци и тяхното успешно завземане на властта.

  Не може свинарите, пощальоните, лентяйте, илитератите и .т.н да застанат начело на една държава, да избият всеки по кадърен от тях и държавата изведнъж да цъфне и върже.
  Та затова такъв коментар направих: не от злоба, а от яд и дълбоко съжаление.

 37. 37 Профил на Бабата и Гоце
  *****
  Неутрално

  Ми приличат на активните мероприятия на товарищ Путин. И той като вземе да се кланя на едни накичени бабки по 9 май.
  Абе влече го Гоце комунистическата романтика и това си е.

 38. 38 Профил на пспс
  *****
  Весело

  за разлика от други години на парада присъстваха повече софиянци, нямаше ги селяните които живеят в София
  беше скромен парад все едно някога като в училище или на национална бригада
  а после снимки на деца с войниците / че нали са вече кът тези войници, а догодина на парада може и да ги няма !

 39. 39 Профил на kuku
  *****
  Неутрално

  лелката на последната снимка е баба Яга и има явно вземане даване с ВВС или НЛО, следкато се е наки4ила като коледна елха...

 40. 40 Профил на курсантче от Шумен
  *****
  Неутрално

  Преди двайсетина години един път седмично (мисля,че беше в четвъртък) след сутрешен развод минавахме парадному пред началството.Правихме по-добър парад от това сегашното.4 дивизиона по 5 блока, сержантското училище, ШЗО-то и в пъти по-добро маршируване.Гледам този шефа на спец.частите как се клатушкаше наляво-надясно.На морските водача им един трътлест и сакото му малко дългичко идваше.Морячката (покрай знамето) отляво главата и набита надолу.Сега гледам блока на моряците и какви са тези смесици от морското и от редовите моряци.В гръб много от холанките им не бяха с необходимите ръбове.Не се марширува с резки стегнати движения.Пародия!

 41. 41 Профил на kuku
  *****
  Неутрално

  яяя, гоцко и боцко как са се изтупали, все едно те 6те марвируват...

 42. 42 Профил на язе!
  *****
  Неутрално

  До коментар [#40] от "курсантче от Шумен":

  ами догодина ходи ти!.. Курррррррр-сантче

 43. 43 Профил на Будала без избор
  *****
  Неутрално

  Ху.ня , гаспада

 44. 44 Профил на az
  *****
  Неутрално

  ама много сте компетентни всичките относно парада като не Ви
  харесва не ходете да гледате и готово!

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация

Последни галерии

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK