Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (59)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Ами то тия които протестират защо не си заведат по един от тия бежанци в къщи да си го храят,гледат и радват пък може и зет да им стане!

 2. 2 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1366 Весело

  Всичката мара втасала...

  УТОЧНЕНИЕ: СТАТИИТЕ ПОД КОИТО ПОСТВАМ ИЗРАЗЯВАТ ИЗЦЯЛО МНЕНИЕТО НА ДНЕВНИК И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ СЪВПАДАТ С МОЕТО МНЕНИЕ
 3. 3 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 497 Неутрално

  6-7 човека с плакати.
  Какво става?
  Финансирането ли намаля или тарифите за митинг се вдигнаха?
  А това че бежанците стоят зад решетките наистина не е правилно.
  Върнете ги в родината им!

  Попътен вятър в главите!
 4. 4 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Чак пък митинги и протести? #2 много правилно го е казал. Всичко ли цъфна и върза в България, та протестиращите почнаха да организират митинги в подкрепа на нелегални мигранти от Третия свят? Аз още не съм чул някой да е организирал митинг пред Съдебната палата срещу корупцията в съдебната система! Пак някоя Сорос-организация е дала някакви пари на някого на огранизира "масов протест" срещу показване на правата на горките пакистанци, искащи да достигнат до Европа, за да си направят гета и построят няколко джамии там.

 5. 5 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#3] от "Читателят":

  И Кристо /Явашев/ е бежанец от комунистическа България и е висял по лагери. И много други българи, на които им писнало навремето от архипелага "Варшавски договор".

  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 6. 6 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Окото, ако не си разбрал съществената разлика между хора като Кристо Явашев и някой сомалийски или пакистански многодетен 20-годишен татко, който иска да емигрира за да се "наслади на свободата" в Париж или Брюксел, значи ти липсват основни моменти от общата култура. Аз съм бил в Лувъра 2-3 пъти, ама още такива азиатско-африкански типажи не съм срещнал там....

 7. 7 Профил на Sir Humphrey
  Sir Humphrey
  Рейтинг: 714 Разстроено

  Много тъпа инициатива е тоя протест.
  Борят се не за свобода, а за слободия.

 8. 8 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  До коментар [#5] от "Okoto":

  Вярно е, но ако помниш това време би трябвало да разбираш огромната разлика. Имаше временен лагер в Турция /от 1 до 3 месеца/ за проучване, защото така, като бежанци пробутваше тогавашната власт понякога и "свои" хора. След това им се предоставяше възможност да избират Европейска страна, Щатите или където поискат. Голяма е разликата между политически емигрант и икономически такъв.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 9. 9 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#5] от "Okoto"
  Нямам нищо против хората които отиват с идеята да са полезни на себе си и на обществото.
  Да работят честно и законно.
  Но тези в голямата си част са паразити като нашите цигани в Норвегия.

  Попътен вятър в главите!
 10. 10 Профил на Събина
  Събина
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#6] от "kirsner":

  По-скоро ти не си разбрал, че всички хора имат човешки права. Само ходене до Лувъра билет от 10-15 евро не стига...

  http://www.sabinap.com/
 11. 11 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  Много интересно и любопитно е защо не ги ексрадират, а ги угояват???

 12. 12 Профил на yaga
  yaga
  Рейтинг: 458 Неутрално

  много тъпаци тук, я да си ходя овреме.

 13. 13 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 515 Неутрално


  От коментарите се вижда дълбочината на състраданието и разбирането, което имаме към съдбите на тези хора -
  С лека ръка ги определихме какви са - и също така какво следва да се случи с тях.

  Неслучайно България има тази прекрасна репутация по света -
  нявачкъде където отидем - като ни питат от къде сме - ние с гордост и самочувствие и блясък в очите казваме: 'От България.'

 14. 14 Профил на andiamo
  andiamo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ренегат - това което си написал е просто умопомрачително -
  Защо ли ядат изобщо тия -

  А защо ядеш ти ? Или сестра ти ? От къде на къде ? От само себе си ли се подразбира - че ти следва да ядеш ?

  Защо не екстрадират -наистина - всички хартисали по света българи, които са избягали от кр...ни като теб - с тази светлина в мисълта - които съсипват страната ни с ретроградния си манталитет и празноглавие ?

  Довечера - като седнеш да хапнеш в уюта на собствения си дом - нека да не ти се разваля апетита от мисълта за тези самотни, преебани, нещастни и неоправдани души увиснали по решетките на прозорците -

 15. 15 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Весело

  Нека да пожелаем на всички расисти, ксенофоби и нацисти в един прекрасен ден да им се наложи да бягат от война, природно бедствие, геноцид или просто да им се прииска по-добър живот. Да отидат в някоя друга държава, където вместо да им дадат право да работят и да се изхранват да ги затворят в затвор, да ги малтретират и обиждат, да ги хранят колкото да не умрат от глад, после да ги върнат обратно в бедстващите им държави, а ако им позволят да излязат от затвора да ги нападат по улиците заради цвета на кожата им...
  Нека искрено да пожелаен на расистите да им се случи всичко това за да могат по-добре да се поставят на мястото на хората срещу които сипят расистката си злоба под одобрителното око на Дневник..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 16. 16 Профил на sceptic
  sceptic
  Рейтинг: Неутрално

  Държавата-гостоприемник не дължи НИЩО, ама АБСОЛЮТНО НИЩО, на произволен кандидат-имигрант. Също както собственик на къща има пълно право да реши кого да пуска и кого да не пуска в къщата си, така и държавата има право да реши кого да пуска и кого да не пуска. Решението е окончателно. На когото не се харесва - ами да иде другаде.

  За цивилизованите хора няма проблеми да мигрират в други (цивилизовани) държави. Първо, този поток не е голям и второ (много по-важно), по правило цивилизованите хора ценят приелата ги държава, стават нейни пълноправни граждани, с времето се вписват в общността и допринасят с труда си и присъствието си.

  В контраст на това, диваците просто пренасят джунглата , която носят в себе си, на новото място, ако са компактна маса. На Пушкин прадядо му не е пренесъл Етиопия в Русия, щото е бил изключение и е нямало начин потомците му да не се впишат в руското общество. Но днешните премествания на компактни маси от дивашките райони на света в Европа и Северна Америка са съвсем друга бира! Бидейки компактна маса, те не се размиват в обществото-гостоприемник, а се опитват (и успяват, благодарение на левите идиоти и т.нар. мултикултурализъм) да пренесат на новото място същата свинщина, от която уж бягат. Допълнителен влошаващ фактор е исляма - ако нахлуващите диваци са и мюсюлмани, нещата стават наистина лоши.

 17. 17 Профил на Baizuo
  Baizuo
  Рейтинг: 1197 Весело

  Девет или десет човека са отишли? Не разбрах точно.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 18. 18 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#16] от "sceptic":

  Всъщност е точно обратното. Цивилизоваността и международното законодателство изискват да не се отказва убежище на хора в беда. А морала изисква да се даде възможност на хората да работят и да се придвижват спокойно. Затова и цивилизованите държави приемат най-много бежанци и имигранти. А в НЕ-цивилизовани държави като България не приемат никого, държат бежанците в затвори, скинарски банди бият хората които отиват на митинг в подкрепа на човешките права на бежанците, а расистите имат възможност да пишат необезпокоявани по форумите..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 19. 19 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4322 Разстроено

  Тези "чужденци" са хора които нямат легално право да бъдат в България, какво толкова протестират тези говеда? След като са нелегално у нас значи са нарушили закона, какво сега да ги настаним в Шератон ли??
  Единствената грешка която БГ прави е че не ги депортира веднага, на самолета и къш от където си дошъл.

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 20. 20 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  И кои са тия расисти по форумите, бе Мунчо?

 21. 21 Профил на d24
  d24
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Във Франция преди около 6 години имаше подобен център, но го бяха построили без прозорци. Имаше хора затворени с месеци в помещения без дневна светлина. После беше станал скандал и оправиха нещата.

  Иначе доста българи също са минали през подобни домове в Западна Европа преди членството ни в ЕС.

  Не, е лошо да се приемат тези хора, но мисля, че тези които бягат реално от територии където се водят военни действия представляват малка част. Мнозинството идват, за да печелят, за да търсят по-висок стандарт на живот.

  Европа започва да осъзнава, че не се справя никак добре със асимилацията (която някои наричат интеграция) на новодошлите и е логично да се намали притока им. В това няма нищо ксенофобско или расистко. В противен случай рискуваме да имаме сериозни обществени процеси на трасформация и подмяната на една култура и социално устройство с други.

  Дамата на снимка номер 8 идва с култура, която аз лично не бих искал да се пренася в България. Не ми пречи религията й, а начина по-който я демонстрира и значението, което й отдава. Значение, което е повече политическо отколкото религиозно.

 22. 22 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Събина #10, и какво значи точно всички хора имат човешки права? Правото да пресичат нелегално граници? Правото да се трътнат на социалната система на една страна и да живеят до кря на дните си така, като се опитват да налагат своите културни "ценности" на местното население ( колене на овни по улиците и апартаментите, многоженствие, каране на жените да вървят на поне 5 метра зад тях и пр. културни феномени)?
  Аз винаги съм казвал, че нелегалната емиграция е като комунизма. Защитниците и на двете идеологии изтъкват хуманноста, а са там заради пустата корист и финансови интереси. И двете са еднакво компрометирани- зад уж хуманните идеи стоят пари и интереси.
  На всички е ясно, че 99,99% от всички нелегални емигранти са икономически, а не политически. И че 90% от тях отиват в богатите страни не за да се интегрират и да дават, а само за да вземат.

 23. 23 Профил на raylight
  raylight
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Вместо да се слагат хора в затвора без да са престъпници, нека те освободят място за Гоце и Доган и станат част от производителната ни сила, нека дават данъци, вместо да храним тъмничари

  Истината е висша ценност
 24. 24 Профил на Master of Puppets
  Master of Puppets
  Рейтинг: 1100 Любопитно

  Просто съм трогнат от темите на митингите в последно време - педали, цигари, нелегални емигранти... А едно време протестирахме срещу Виденофф....

  "Master of puppets is pulling your strings, twisting your minds, smashing your dreams"
 25. 25 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Гражданските права не са функция на личните ви карти бе, ратаи.
  Те са функция на обществото което е изградено от индивидуални личности.
  Личности от които вашето общество изпитва конкретна нужда и недостиг.
  Да, вие наистина имате остър дефицит на личности, на човеци с лица, позиция, мнение и вяра.
  Но спокойно, не е това най-лошото.
  Най-лошото е че и имигрантите вече ви избягват за да идат в Албания и Сърбия.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 26. 26 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 571 Любопитно

  Дам, расистите заслепени от ксенофобията и омразата си към всичко шарено и различно не осъзнават че при тази демографска ситуация в Европа, да не говорим за България, имиграцията е просто необходимост.
  Те не знаят също така, че развитието и Еволюцията в биологически смисъл се базира на ИЗМЕНЧИВОСТТА, тоест на новото и различното и че затворените системи се израждат и загиват..

  Antiracist / Antifascist / Antizionist / Antiislamophobic / Anticapitalist ...NO BORDERS - NO NATIONS
 27. 27 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Любопитно

  "или просто да им се прииска по-добър живот. Да отидат в някоя друга държава, където вместо да им дадат право да работят и да се изхранват" - ами да, и аз искам да живея в страна, която няма да произведе мунчо и други като него, ама не става. Родил съм се и живея в България, като се опитвам да я променя по начин, че моите деца да нямат мунчовци за съучаници. Не съм отишъл в някоя друга страна, да тропам и да рева "хранете ме". И аз не смятам, че дължа нещо някому, само защото е решил че иска да живее както е гледал по филмите. И аз искам жена като Шарън Стоун - айде, давайте ми, веднага, искам, нали имам човешки права!

 28. 28 Профил на Гилгамеш
  Гилгамеш
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  За мунчо расист е всеки, който има убеждения различни от неговите, който не е мюсюлманин "атеист", който не съчувства на "горките" палестинци и талибани, на братския севернокорейски народ и т.н. Мунчо, драги, аз на севернокорейците им съчувствам, понеже те не по своя воля са докарани до положение та скотове, но виж, на хамасовците и талибаните, които по своя воля са оскотели, ми е малко трудно.

  Ако ББ беше президент на Египет => http://prikachi.com/images/27/4258027E.jpg
 29. 29 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 0 Весело

  "опитвам да я променя по начин, че моите деца да нямат мунчовци за съучаници. "
  Спокойно Хавлиен! Мунчовците, тоест високообразованите и способни българи отдавна са напуснали България. В България са останали алиенчовците - некадърните расисти които реват за помощи от Европа. Така че няма опасност децата ти да имат мунчовци за съученици. Най-вероятно обаче децата ти ще имат циганчета за съученици. С това или трябва да се примириш, или да вземеш мерки каквито Милошевия се опита да вземе..

  "Не съм отишъл в някоя друга страна, да тропам и да рева "хранете ме"."
  Всъщност никой освен псевдоконсервативните расисти от женския пазар които искат Европа да ги храни не реве да го хранят. Имигрантите както в БГ така и на запад са дошли там за да работят и да живеят добре от труда си. Това няма как да стане докато расистите ги държат в затвори, само защото са чужденци разбира се.
  Това е нещо като палестинците в Газа - Израел ги е блокирал и им отпуска само храна за да не умрат от глад. Принудени са да строят къщи от кал, защото не се допускат строителни материали в Газа, но псевдоконсерваторите и ционацистите не спират да реват "Ама защо не работят тия палестинци вместо да се оплакват само?!"

 30. 30 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#29] от "muncho":

  Ех, откога не бяхме чували личната легенда на високообразования дюнерджия от френското Билбао, завършил джебелското килийно училище. Как мислиш муня - ако ми повториш хиляда пъти тази глупост дали накрая ще ти се вържа?

 31. 31 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 0 Весело

  Ех, откога не бяхме чували фантазиите на псевдоконсерватовния християнски фундаменталист от женския пазар за местоположението и образовнието на хора за които не знае абсолютно нищо. Колкото и пъти да повториш фантазиите си Аналиен, те пак няма да станат истина
  Пак ти казвам - съжалявам че си преживял сексуална травма в детството си в някоя дюнерджийница в Джебел, но фиксацията ти не е основание да мислиш че всики хора които те комплексират и те карат да се чувстваш малоценен са дюнерджии в Джебел

 32. 32 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#31] от "muncho":

  Любимото ти качество като форумния идиот муньо е, че човек може да те провокира с половин дума, след което ти го заливаш с обяснения, помия и отрова. Толкова си забавен. Знаеш ли, някой ден ако се срещнем и аз първи разбера кой си няма да се представям, а само ще те бъзикам за да те гледам как се гърчиш наживо.

 33. 33 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 0 Весело

  Знаеш ли кое е най-смешното ти качество Аналиен - важността която си мислиш че имаш за другите
  Но това е типично за комплексираните расисти - нарича се суперкомпенсация..

 34. 34 Профил на kurvare
  kurvare
  Рейтинг: Весело

  Прочетох част от коментарите и според мен съответния високообразован Мунчо има дъщеря в чужбина, която пък е омъжена за сомалиец мюсулманин...

 35. 35 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 0 Любопитно

  До коментар [#34] от "kurvare":

  kurvare, ти ли беше тоя, дето се хвалеше във форума ан news.bg, че заедно с твои приятели скинари сте изблъскали с колата си турски автомобил на цариградското и сте предизвикали катастрофа?

 36. 36 Профил на qjtemikyra
  qjtemikyra
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#35] от "muncho":

  muncho, ти ли си агента на щат във форумите на Дневник ? Нещо много плюеш по християните, да не настъпиш опашката на котето някъде ? Или пък кутрето на някой скинар ?

  ВИЖТЕ МИ ИМЕТО
 37. 37 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 0 Любопитно

  qjtemikyra, и ти ли си християнин?
  Впрочем защо ли се учудвам. С тоя ник си само за християнски свещеник, диригент на детски църковен хор. Расизма също е типичен християнски добродетел

 38. 38 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Да ги връщат откъдето са дошли, негри араби и всякаква световна сган и утайка не ни трябва, да не говоим че аз ги храня тези мързелицви !!!!!

 39. 39 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 0 Любопитно

  Какво трогателно единомислие между национал-социалисти ( Бай П*тко) и псевдоконсервативни християн-нацисти (Алиен и пр.).
  Левите и десните фашисти за пореден път установиха, че са едни и същи...

 40. 40 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#39] от "muncho":

  Глупак тук не става дума за леви и десни а за доброто на България ! Аман от пишман либерали като теб, а на теб ти пожелавам да живееш с цигани, пакистанци, араби, индийици и всякаква най-долна паплач, такива глупаци като теб само по форумите сте силни а иначе сте мишоци по-ниски и от тревата. Ако толкова си загрижен ходи в Африка да учиш маймуните, само че ние тук си имаме вече едни маймуни, тези от Африка и Пакистан, Индия и Чад ще ни дойдат в повече.

 41. 41 Профил на capitalist
  capitalist
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  До коментар [#39] от "muncho":

  Един негър се качил на трамвай. Зад него седнал човек с декоративна маймунка. Животното започнало да дърпа косата на негърът, да го дращи и щипе. Ядосал се негърът, отишъл при ватмана и попитал:
  - Ватман, маймуна може вози на трамвай.
  Ватманът го изгледал учудено и продължил да си кара трамвая.
  негрът попитал още два пъти и тогава ватманът ядосано извикал:
  - Виж кво бе, щом си се качил, остани !

 42. 42 Профил на muncho
  muncho
  Рейтинг: 0 Весело

  ХАХАХАХА
  Те веднага побързах да потвърдят думите ми

  Иначе Бай П*тко, именно доброто на България изисква внос на имигранти. Иначе няма да има кой да работи. И противно на това което вие расистките свине си мислите цветът на кожата им няма никакво значение. Америка е велика държава именно благодарение на имигрантите..

 43. 43 Профил на greebo
  greebo
  Рейтинг: 703 Гневно

  По изключение този път ще се съглася с Мунчо, колкото и различия да имаме по принцип. Кои сте вие, светци, да казвате кой е измет и кой трябва или не трябва да живее в тази държава? Хайде, представете ми документ, в който пише, че вие сте ценни и необходими за държавата, и че само вие сте заслужили. С какво едно 21 годишно момиче е заслужило, да бъде наричано измет и да й плюете в лицето? И изобщо знаете ли коя е Татевик, или така си изливате комплексите на общо основание?
  Поне направихте ли си труда да прочетете исканията на протестиращите? Или пък изобщо да поровите малко за същността на проблема? Или държавата е кофти само когато ви настъпва по вашите мазоли, пък иначе всичко си е наред?

  Срам ме е от вас..

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 44. 44 Профил на Alien
  Alien
  Рейтинг: 1134 Весело

  До коментар [#39] от "muncho":

  Маймуно, къде точно видя, че мислим еднакво с бай Петко? Аз изразих позиция, че не смятам, че България е длъжна да приема всеки, който си реши, че търси нещо си, не че тези хора са отрепки. Всъщност засега само ти и бай Петко квалифицирате хората по този начин, така че всъщност приликите са между вас двамата.

 45. 45 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 684 Весело

  До коментар [#42] от "muncho":

  "Иначе Бай П*тко, именно доброто на България изисква внос на имигранти."

  Я това е ново. Мунчо се загрижил за доброто на България. Почти като Бат Бойко и Волен. Демек , целите са еднакви , само средствата за осъществяване за малко различни. Но пък термините си приличат: "внос", "материал" - все за хора става въпрос.

 46. 46 Профил на бай Петко
  бай Петко
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#42] от "muncho":

  При безработица от 15 процента да внасяме още хора, така ли? Хора който не знаят български и до сега са живели в землянки без ток и течаща вода !? Нали се сещаш тези хора с какво ще почнат да се занимават като дойдат тук? Ако внасяме хора то това трябва да е със точкова система и да се внасят само хора от който държавата има нужда, като им се постави условия да живеят поне 20-25 години в България, а не да им дадем паспорти и да ходят да ни представляват в Европа ! Освен това тярбва да има приоритетни държави и те да не са африкански, мисюлмански или такива с разни мангали, защото такива си имаме предостатачно.

 47. 47 Профил на ggogov
  ggogov
  Рейтинг: Неутрално

  Нека не забравяме, че затворените там са преди всичко ХОРА!

 48. 48 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#26] от "muncho":

  Мунчо виж какво правят във Франция тия дет ги защитаваш http://www.trinkerheim.com/?p=2312

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 49. 49 Профил на Mr. D
  Mr. D
  Рейтинг: 424 Неутрално

  До коментар [#43] от "greebo":

  Единствения смислен коментар от 46 постинга. Въпроса е, не България да приема всички хора по земята (пък едва ли има някой чужденец да си мечтае да живее тук), а да има справедливост. Т.е. когато някой бяга от политически режим, например баща му се е опълчил на талибаните в Авганистан, трябва да му се даде шанс да живее, да работи. Другото е тоталитаризъм и феодализъм (не че в България не е така) но поне да се опитаме да го променим. Защото в САЩ когато намерят някой бежанец от Куба или от България (сега и преди) - не го държат в затвор.

 50. 50 Профил на awortep
  awortep
  Рейтинг: 237 Любопитно
 51. 51 Профил на Mr. D
  Mr. D
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Аз по принцип съм с десни убеждения и не мога да разбера как мунчо, човек с леви убеждения, ви учи на демокрация. Защото не е смисъла на демокрацията да дадеш шанс и право на човек да се развива. Това дали наистина ще се работи или ще краде и дали наистина ще се развива е вече проблем на МВР и прокуратура. Ако някой от тях извърши престъпление, цапа или руши - нека да го вкарат в затвора - но да стоиш в затвора без да си направил каквото и да е било - НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ.

 52. 52 Профил на Mr. D
  Mr. D
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Съжелявам за правописната грешка "аФганистан"

 53. 53 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 965 Весело

  " Мразя расизма, също и негрите". Това е българинът л0л ИЛИ

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 54. 54 Профил на Йонас
  Йонас
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Хм... Защо ли ми се струва, че всеки плаче "да се спазват правилата и законите", а когато се разгласи сълзлива история с бременно момиче, хората забравят за правила и закони и искат изключение? За нея и за всички останали? Или си мислите, че в "цивилизованите страни" в митичния Запад няма нелегални емигранти без документи, затворени в подобни места?

 55. 55 Профил на greebo
  greebo
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#54] от "Йонас":

  Именно за законност става дума:
  "Спрямо Аревик законът е нарушен драстично поне няколко пъти - даден й е отказ за бежански статут, без да е мотивиран отказът на хуманитарен, задържана е в период, в който е имала разрешение да бъде в страната, не е незабавно освободена, след като е подала втората си молба за хуманитарен статут. Не е взето под внимание, че принудителното задържане е крайна мярка и че Аревик не е терорист или рецидивист, който може да се укрие.

  В демократичните страни законите защитават не само интересите на държавата, а и интересите и правата на отделния човек. Да смяташ за своя родина страната, в която си прекарал почти целия си съзнателен живот, е право. Да обичаш, е право. Да създадеш семейство, е право. Да бъдеш със семейството си, също. И докато гледаме на тези основни човешки права като на обикновена прищявка, докато не разбираме техния дълбоко хуманитарен смисъл, ще се лутаме между „държавността" и „човещината". "

  Та, конкретно на какви обвинения е базирано твоето мнение, че нещо не разбрах?

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 56. 56 Профил на greebo
  greebo
  Рейтинг: 703 Неутрално

  И въобще темата се разкривява от всякакви крайни коментари. На всяко нарушение би следвало да има съответстваща АДЕКВАТНА мярка. В случая на Аревик (като най-популярен, просто пример) подобна мярка би била подписка в кварталното РПУ да речем, до изясняване въпроса със статута й. Иначе, при подобно произволно прилагане на мерки, би следвало за неправилно пресичне или паркиране да лежим също в затвора?!
  Не се подвеждайте по разни екстремистки изказвания - не е целта в страната да няма никакъв контрол на имигрантите - напротив. Целта е законът да се формулира ясно и подобни казуси да се решават бързо и ефективно, а не да бъдат влачени с години без никой да си мръдне пръста. Така хем няма бай Петко да храни нелегалните, хем няма и те да седят в неведение за съдбата си.
  Не е ли своеволното прилагане на закона бич за всички ни? Няма ли всеки поне един случай, когато личните му права са били нарушени, без да може по законен ред да си ги защити? Помислете си...

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 57. 57 Профил на Йонас
  Йонас
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#56] от "greebo":

  Ох, четох, опитвах се да разбера случая Аревик. Гледах и няколко репортажа по няколко телевизии, които показваха и разказваха истории на хора от дома в Бусманци. Останах с впечатление, че става въпрос за адски сложни казуси, които няма как да изясните с елементарни фрази като "това са човешки съдби" или "Давид и Аревик имат право да се обичат". Има закони, има правила, има параграфи 22 - при това, не само тук. И цялата дандания е малко странна... Всички вие говорите в подкрепа на тезата, че тези чужденци трябва ей-сега, незабавно да бъдат пуснати, да им дадем едно българско гражданство набързо или да им платим билетите до държавите им. Ама така нищо не се оправя - и в случая не съм уверен, че точно законите са проблемът - обаче тъй като не съм наясно с тънкостите в тия закони (а и 99% от пишещите не са, това е сигурно), не мога да ти опонирам. Такива казуси ще има, винаги. Защото има граници, има държави.

 58. 58 Профил на greebo
  greebo
  Рейтинг: 703 Неутрално

  До коментар [#57] от "Йонас":

  Съгласна съм, не е никак лесно да се реши подобен казус. И да, не съм с юридическо образование, вярно е. От друга страна съм се нагледала на административно безхаберие. Нагледала съм се и на упражняване на власт с ненужно усърдие, само и само да се избият нечии комплекси (дори и продавачката в магазина го прави за бога, просто сме си такива). Затова е целия този шум - ако не вдигаш врява, мислиш ли, че на някой ще му пука за теб?
  Ти поне се опитваш да разбереш - мисля, че си от малкото, за което те поздравявам. Повечето даже не знаят за какво става въпрос, просто се кефят да сочат с пръст и да викат "смърт".
  И не, не съм от тия, които искат цветя и рози и любов, вместо война. Даже никак не съм такава. Но ми се иска хората да мразят по-малко и да мислят по-усърдно.

  Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект.
 59. 59 Профил на Enchev,Iliya
  Enchev,Iliya
  Рейтинг: 458 Гневно

  За да има МАРГИНИ,
  ОХТОПОДИ,
  КАЛМАРИ,
  ЗМИИ,
  ГУЩЕРИ и ЖАБИ,
  скин хед-ПОМИЯРЧЕТА и НАЦИСТ-ХИТЛЕРИСТЧЕТА
  в малка България, кой е виноивен??
  Защо сме се захванали с псевдо-«лечение», без да се намери причината на болестта?
  Каква е тази анархия за реализация на активност без РЕЗУЛТАТНО!!
  А причината за болеститe ни сa;
  УМИШЛЕНО създадения КОНФЛИКТ на вътре-Социалната ПОЛЯРИЗАЦИЯ.
  Поляризация на Култ-идеологии, Поляризация Култ-религиозна и най срамното ПОЛЯРИЗАЦИЯ-Култ-ЕТНИЧЕСКА!!
  ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??
  Ето резултата от поредното ни немърливо, Вътре-Социално отношение,
  какво направихме с Родината на БОТЕВ и ЛЕВСКИ;
  УЛТРА-ДЯСНО-Ц€НТРИСТКА, КУЛТ-Групирана БЪЛГАРИЯ!
  Къде е "СВЯТАТА РЕПУБЛИКА" за която те, ЛЕВСКИ и БОТЕВ ПЪРВИ заговориха в Европа и дадоха живота си, повече от Век назад??
  Къде е ДЕМОКРАЦИЯТА за която така много мечтаем и говорим сега??
  Докога бе мили Сънародници ще бъдем толкова немърливи в строежа на Вътре-Социалните си отношения??
  Задавалили сте си въпроса;
  Колко хляба може да си купи един Пенсионирал се Вишист след трудов стаж от 35г, и с пенсия 150лв??

  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която бърка в ДЪРЖАВНАТA си хазна и вади пари, под претекст "БЮЖЕТНИ стедства за разни КАМПАНИИ", и давани безвъзмездно на всички тези Култови, АМАТЙОРСКИ Фракции, Коалиции, Партии и Идеологo-Мажоритарни
  (Култ-Групировки)!

  Задавалили сте си въпроса защо БЪЛГАРИЯ е държава, която превилегирова държавните си служители като не облагва с данъци, а всички останали, ДА?
  Задавалили сте си въпроса,
  Защо се дават и откъде най-вече, по 60лв хотелски за ден на депутатите?

  Защо?
  Защото нямаме ИСТИНСКИ ДЕМОКРАТИЧНА КОНСТИТУЦИЯ!
  Защото не се ЗАБРАНИ КОНСТИТУЦИОННО НАМЕСАТА НА ЛИЧНИЯТ-КУЛТОВ и АМАТЙОРСКИ ФАКТОР;
  ИДЕОЛОГИЯ, РЕЛИГИЯ И ЕТНОС,
  ДА СЕ МЕСИ в ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ!!

  КРАДЕ се за ЧАСТНИ КУЛТ-ФРАКЦИИ, ЧАСТНИ-КУЛТОВИ-ГРУП-КОАЛИЦИ и ПОЛИТИЧЕСКИ ШАЙКИ, под претекст, КАМПАНИЙНИ.
  Един Вид "КОНСТРУКТИВНО" ограбване на ДАНЪЦИТЕ дадени от НАРОДА.

  Какво трябва;
  а / ЗАБРАНА на ВСЯКАВА намеса на аматъорските КУЛТ-ИДЕОЛОГИЧЕСКИ, КУЛТ-РЕЛИГИОЗНИ И КУЛТ-ЕТНИЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ, един път за винаги да поляризират открито И ГРУПИРАНО обществото!
  Най-вече КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА НА ВМЕШАТЕЛСТВОТО ИМ ВЪВ ВЪТРЕ-ДЪРЖАВНИТЕ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОТНОШЕНИЯ.
  ОЩЕ ПОВЕЧЕ В ДЪРЖАВИ С МНОГОНАЦИОНАЛНО ОБЩЕСТВО!!
  Става дума на КОНСТИТУЦИОННА ЗАБРАНА на ВМЕШАТЕЛСТВОТО на тези 3 горе упоменати груп-култови-прослойки , а не забрана на организациите им!
  Нека си останат, но по райони и проповядват идеи, вери и произход като хоби по домовете си вече, па макар и групирано!!

  б / След като това направим във ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ, трябва да преработим съвършенно нова КОНСТИТУЦИЯ, именно ИСТИНСКИ-ДЕМОКРАТИЧНА, а не
  Г€РБ-о-пейски €вроподвластна и блю-чипно Масон-Банково-заробваща, каквато е сега.

  Избирателната ни система трябва да преустроим на основата на УМЕРЕНИЯТ МАНДАРИНАТ, ОСНОВАНА НА ТАЛАНТА И ДАЛНОВИДНОСТТА ЗА ПОСТА НА ИНДИВИДА-КАНДИДАТ, А НЕ ГРУП-МАЖОРИТЕТНА И САМОИМУНИЗИРАЛА СЕ СИСТЕМА, ЛАНСИРАЩРА НЕЗНАЕЩИ И НЕДАЛНОВИДНИ ЛИЧНОСТИ С ПРЕСТЪПНИ ПОНЯКОГА НАКЛОННОСТИ.
  в / Само с такъв пример може да излезем и да се провикнем та да ни чуe Цялата ПЛАНЕТА:

  " О-оой ПСЕВДО-Д€МОКРАТИ, ВИЖТЕ КАКВО ЗНАЧИ ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ, А НЕ ТАЗИ ПАЗАРНО-ЗАРОБВАЩА И БАНКОВО-«Д€М€К-o-НОМИЧЕСКА» В КОЯТО «ДЕМEK-o-КРАТИЧНО» НИ ВЪВЛИЧАТЕ"!!

  "Истината за проблемите не престава да съществува, само защото сме я игнорирали."
  Фактите са неоспорими!

  С уважение:
  И.П.Енчев / [email protected]

  "За ПЪЛНОТО си щастие, Човек трябва да има СЛАВНО Отечество" Симонид Кьоский, 5 век преди Новата ера.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.