Фотогалерия: Общински приют за кучета в кв. Сеславци.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (18)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на subandhu05
  subandhu05
  Рейтинг: 8 Неутрално

  И тук, както с много други нещша в България, проблемът е най-вече в отдавна остарели представи за нещата. Това неименно води и до остарели методи, а те просто не работят вече. Проверете дали в някоя страна без безстопанствени кучета проблемът е бил решен с избиване. А да не говорим и че хората страхотно много допринасят за пролема като се отнасят с безотговорност както към любимците си, така и към средата, в която живеят (изоставят кучета, защото не им се гледат, защото не искат да ги лекуват и пр.; пускат кучетата си на бездомни кучки; изхвърлят новородени и т.н. и т.н.) Докато гражданите активно допринасят за кучешката популация, няма как да бъде решена тази ситуация. Затова според мен проблемът е най-вече в информираността ни и собственото ни отношение, което ми се струва е безотговорно и много остаряло.

 2. 2 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 826 Неутрално

  От фотографиите е видно, че в приюта условията са задоволителни. За съжаление много хора не могат да си позволят такъв стандарт!

 3. 3 Профил на борко
  борко
  Рейтинг: 983 Неутрално

  По този повод - виждал съм снимки на кучета в приют в Израел. Условията там са като в поликлиника в средно голям български град.

  Иначе всичките са сладури, особено мъникът от последната снимка! Дано да си намери стопани

  If you want to kiss the sky, better learn how to kneel.
 4. 4 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 811 Неутрално

  Клошарите живеят между три и пет години

  Няма официална статистика колко точно са просяците и бездомните хора в страната. Според различни организации и фондации, които се занимават с техните проблеми - български и чуждестранни, те са близо 25 000 души. Никой никъде не води регистър за тях - те нямат имена, защото никой не се интересува от тях. Нямат и лични документи - просто защото нямат пари за такива. По-голяма част от половината безименни страдалци са роми, но те някак са по-оправни и приспособими в сравнение с тези, изгубили по-нормалния си живот. В посочената бройка не влизат обикалящите по кофите за боклук, събирачите на хартия, бутилки и желязо.

  Обикновено тези хора са незабележими - нямат постоянен дом и спят под мостове, по пейки, паркове или в кашони. Денем ги срещаме по улиците, а нощем често ги приютяват катакомбите. Това са километрични подземни тунели - тръбите на парното, бомбоубежищата, където те търсят топлинка особено по време на студените зимни месеци. На тези места бездомниците могат да влязат отвсякъде. Всяка метална шахта по улиците е вход към подземния град, а за немотията и ужаса, който цари по подземията, четем само в книгите или гледаме във филмите. Това за всички нас "навън" е един нов и непознат свят, пълен с мизерия, болести и глад.

  Наричат ги клошари, аутсайдери, бездомници. Сред тях има много и хора с различни потресаващи съдби - сираци, жертви на имотни измами, бивши затворници, бивши елитни спортисти или други популярни хора от близкото или по-далечното минало, но всички те днес са изпаднали в крайна нужда и безизходица. Прехранват се най-често чрез подаяния, някои крадат, други се опитват да спасят малкото им останало достойнство и работят - предават събраните хартии и железа на пунктовете за вторични суровини. Не спестяват пари, защото съседът без дом просто може да им открадне и малкото спечелени с труд стотинки...

  http://www.marica.bg/show.php?id=10632

  ☭ "Если у вас начинается дрожь негодования при каждой несправедливости, то вы мой товарищ" ☭ — Эрнесто Че Гевара ✭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
 5. 5 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Да subandhu05,в Германия през 70-те години бездомните кучета първо са избити.След което са въведени строги правила за стопанисване на домашни любимци,които СТРИКТНО СЕ СПАЗВАТ и до днес.Преди години в Букурещ също бяха избити бездомните кучета.Драги псевдоприродолюбители,прото попитайте познат ловец колко зайци,пътпъдъци,сърни и друг дивеч са унищожени от глутници кучета,които са вече и по полето.Всичко е въпрос на качествено основно образование.А до това колко е пресилена оценката дали едно куче е агресивно,го изпитах лично,след като бях ухапан преди една година на път за супера от"осиновеното"от бабата с розова шапка в последния вход на блока ми куче.

 6. 6 Профил на dyy
  dyy
  Рейтинг: 213 Неутрално

  сладурчета, дано бързо да си намират осиновители, които да се грижат за тях.

 7. 7 Профил на невалиден
  невалиден
  Рейтинг: 534 Неутрално

  65vesso, ама вярно разсъждаваш като селски счетоводител . и не ни карай да се допитваме до авджиите ! най-туземската част от обществото.

  поручик Т.
 8. 8 Профил на невалиден
  невалиден
  Рейтинг: 534 Неутрално

  telqk-о ,що не отидеш ти да живееш на това "задоволително" място ? или поне да го разгледаш. тогава изказвай компетентно мнение!

  поручик Т.
 9. 9 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 470 Неутрално

  @65vesso, можеш ли да посочиш къде го пише това за избитите кучета в Германия, защото малко не ти вярвам. Макар че знае ли човек, те през 30-44 г. избиха и евреите, но както е известно това не им донесе нищо добро.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на ugi
  ugi
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#5] от "65vesso":

  А според мен пък ти просто си мразиш животни и гледаш само да си излееш злобата. Мен са ме хапали 4 пъти кучета и пак продължавам да ги харесвам, обичам и да се грижа за тях. Защото знам, че за да те ухапе куче си има причина - изключително рядко някое куче просто ще скочи да те хапе. Казваш било те ухапало на бабата кучето - а дали пък ти не си го дразнил, бил или тормозил преди това? Защото е много лесно да се изказваш тук, премълчавайки част от фактите. А проблемът с кучетата си идва от хората - взимат кучета и после ги изхвърлят на улицата, защото ги мързи да ги разхождат, защото се разболяват, лаят и какви ли не други безумни причини - да вземеш животно е ангажимент подобен на този да имаш дете - него изхвърляш ли го когато плаче, когато е болно или иска да го изведеш навън?

 11. 11 Профил на Ники
  Ники
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Та исках да кажа, но може би някой не ме разбра, то така се почва - дай да избием кучетата, после циганите, негрите, евреите...

  Навремето един мой познат така си отучи малкия син да мачка жаби и други дребни гадинки: "Лесно беше, нали? Хайде сега - направи я да е жива!" Не можеш, нали? Никой не може. Затова никой няма право да отнема живот. По никакъв повод.

 12. 12 Профил на Десен
  Десен
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Милите животинки! Дано си намерят стопанин или стопанка.
  Кучетата са големи приятели.
  Не мога да си представя живота без животинка в къщи.
  А и доказано е че децата отрасли без досег до животни, израстват жестоки и с изкривени представи за животинския свят после.
  На село видях един мой връстник който го е страх от крави примерно. Това за мен не са хора споособни да живеят на върха на еволюционната стълбица.
  Най-гадно ми става за тия изверги каот оня капут дето отрязаха лапките на Мима, а после си траят. Страхливци са това. Страхливи изверги.
  За разлика от такива кучетата никога не изпитват жестокост и 100 пъти повече уважение заслужава кучкар който си вземе куче от кучкарника, вместо от обява или магазин.

  Не цъфтиш ли като цвете, гниеш като бурен.
 13. 13 Профил на бат Здравко
  бат Здравко
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Мен куче никога не ме е хапало щото ще го изкормя, инак имам ирландски вълкодав

  Светът е създаден от бог... всичко друго от Китай
 14. 14 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#10] от "ugi":


  Като гледам какви ги къдриш, и пети път трябва да те ухапят.

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 15. 15 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#10] от "ugi":

  Предствата на българина за агресивните животни е като за насилието - щом са те ухапали (пребили, изнасилили) значи има някаква причина.
  Сиреч сам си си го търсил.
  Драги гледай по-често Зоополицаите. Основния поведенчески тест е опит за отнемане на храна от кучето. Ако то ухапе изкуствената ръка, която се опитва да му бръкне в паничката, животното безусловно се евтаназира. Дори и в друга ситуация да е най-милото същество на този свят.
  За един българин такова хапане е най-естественото нещо на света.
  И докато нагласата вината да се прехвърля от извършителя върху жертвата съществува, няма да се реши нито проблемът с кучетата, нито много други проблеми на сбърканото ни общество.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 16. 16 Профил на Red Hot
  Red Hot
  Рейтинг: 514 Неутрално

  До #11:

  Ако имаше начин, щях да натракам още много плюсове за урочето

  Red Hot
 17. 17 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 616 Неутрално

  "Късметлиите" (снимка №10) нема да е лошо да ги проверят на излизане от България да не са натъпкани с хероинец "мулета".

  Нищо много необичайно ми се струва...

  Проклета да е Русия!
 18. 18 Профил на КДС
  КДС
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#9] от "Ники":

  Не обръщай внимание на "65vesso".

  Както ти обясни, той е лично засегнат от осиновеното от бабата с розовата шапка помиярче.

  Проклета да е Русия!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK