Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на delrus
  delrus
  Рейтинг: 118 Неутрално

  Изгони руския поробител от България.
  Изгони руснаците от фк Левски. Спаси честта на дякона.
  Той казва: Който ни спаси, той ще ни пороби.
  И ето факт Борисов и Русия поругаха неговата памет.

  "Тоз, който ни освободи, той ще да ни и пороби!" В. Левски
 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  "Гражданите" ако наистина протестират за правото а не да спъват развитието на планинския туризъм,да отидат да протестират пред централата на ДПС,че изнесоха горите,дори, без да плащат!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 4. 4 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 1887 Неутрално

  Искаме да броят и нас като присъстващи, тези, които не можем да дойдем физически на протеста, защото не сме в България, но 100% заставаме зад него.

 5. 5 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  "Витоша без Тома"... За мен това е неподустимо смесване на лични интереси и природозащитна кауза. През последните десетина години Тома Белев съвсем не е бил безукорен стопанин на Витоша, за да се превръща опазването на природата на планината в акция по опазването на поста му. Докато природозащитните групи не започнат да отделят принципното в каузата от личните и груповите си интереси, аз няма да се присъединя към протеста им. Мисля, че Витоша има нужда както от категорично пресичане на стремежите на ски-бизнеса към разрушително разширяване на ски-зоните в планината, така и от нов стил на управление на съществуващата основна туристическа инфраструктура, различен от досегашния, граничещ с безстопанственост.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 6. П. п. Вън Цеко от "Алеко"!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 7. 7 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#5] от "Югозомби":

  Напълно съм съгласен с Вас!


  [quote#5:"Югозомби"]През последните десетина години Тома Белев съвсем не е бил безукорен стопанин на Витоша, за да се превръща опазването на природата на планината в акция по опазването на поста му.[/quote]

  Браво!
  +++++++++++++++++++++++++


  СВЕЩ НА ЦЕКО ЗА АЛЕКО !

  Хитростта пречи на мисълта!
 8. 8 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1380 Неутрално

  Как се отнасяме към тези ,които наистина обичат планината и птиците им засвидетелстват внимание а тое винаги взаимно..еми лашкаме ги на лифта шото богоизбрания орфей мислели да е грък ама сори,палец!

 9. 9 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Моля, кажете дали ще защитите горският, който стреля по крадци в гората ???
  Като Природозащитници в София, Пловдив и Бургас ще се съберете ли пари за добри адвокати на горския ????
  Честит Празник !

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 10. 10 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#9] от "Владимир Йосифов":

  Аз бих го защитил, но съм по скоро турист (и планински чешмеджия) отколкото зелен!
  Все по-трудно ми е да споделям зелените тежнения въпреки, че още упорствувам! Ако продължават и на следващият митинг да възпяват Тома Белев ще им стана върл противник, защото считам подобно поведение за обидно към мен! Лидерите на "зелените"започват да се държат както "Активните борци против фашизма и капитализма" на времето.

  Въпреки, че въпроса е сходен с този като"Бих те ли защитили полицай стрелял по крадец!" Ами как да го защитя като те само се прегръщат по кръстовищата и се черпят по чалгатеките!

  Хитростта пречи на мисълта!
 11. 11 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  [quote#5:"Югозомби"]"Витоша без Тома"... За мен това е неподустимо смесване на лични интереси и природозащитна кауза. [/quote]
  - КОГАТО личният интерес на човека Тома Белев е природозащитната кауза, и когато заради природозащитната му (и лична) кауза срещу този човек е извършено посегателство, ТОГАВА двете неща са неразделни.
  Така мисля аз.

  [quote#10:"Stream"]...считам подобно поведение за обидно към мен[/quote]
  - В какво упрекваш предишната управа на парка?

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 12. 12 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Не съм в час с персоналните промени, но подозирам, че смяната на Тома Белев е част от канонадата на Цеко. Не го защитавам, наистина не знам какво добро е направил. Спомените ми от витошките пешеходни пътеки е отпреди 15-на години... Тогава бяха в отчайващо състояние. Струва ми се, че не става дума за защита конкретно на Тома, а е протест стрещу начина на действие - поправки в закон чрез изнудване и рекет, смяна на човек-спънка за Цеко...

  Апропо - някой да знае къде е публикувано работното време и цените на Симеоновския лифт? Въпросът ми е реторичен, търсих и не намерих никакви тазгодишни данни.

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 13. 13 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  До коментар [#11] от "keen":

  Аз упреквам Тома Белев в безстопанственост!
  В това че за толкова години успя само да подмени и боядиса само едни колци по пътеките и това стана миналото лято. През предните години той НЕ НАПРАВИ НИЩО за хората!
  Пътеки градени с доброволен труд на Хиляди туристи и държавата спостепено се съсипваха, поради липса на най-елементарна потдръжка (да се почистят улеите и оттоците) за да се отведе дъждовната вода. В резултат на което стана това на което сме свидетели пътеките бяха унищожени.

  За около десет години БЕЛЕВ съсипа това което хората бяха градили и поддържали от 30-те години на миналият век до негово време.
  Не бе поправена нито една, повтарям НИТО ЕДНА ЧЕШМА, на Витоша. поправят ги хора като мен, с доброволен труд, нелегално и безвъзмездно. Не знам дали е незаконно но едва ли Оторизиран Проектант но ВИК и инженер с 25 годишен опит да няма компетентност за подобна дейност.
  Не бе поправена нито една беседка.
  Тази година падна беседката по пътеката Владая, тихият кът! Аз лично съм чистил оттоците по тази пътека, с голи ръце под бурята и в поройният дъжд.

  АЗ ОБВИНЯВАМ тома Белев в ТЕМЕРУТЩИНА и безобразна наглост. Ето и примерът: миналата година през пролетта имаше почистване на Витоша в което аз участвувах за втори пореден път. По миналата година открих и разчистихме огромно незаконно сметище под Спирката на Автобуса до ресторант Воденицата(лифта Драгалевци) . Миналата година, открих друго малко над Манастира което почистихме тогава.
  На какво беше изумлението ми когато при откриването ми. Гледам господина с една щипка (Механична ръчичка с пружинка и се управлява с нещо като спирачка на колело) и го питам за какво Ви е това?
  -Ами на някои хора , ръцете ни са нежни и ... (разбирай ни е гнус)!
  Взехме си ръкавиците с детето и тръгнахме. След малко аз пак се натресох на сметище. И дойде една англичанка с една тениска и по дънки с работни ръкавици.
  Бяха ни казали, че има хора от Английското посолство и хората на Белев се суетяха около тях, като мухи на ...
  Та дойде англичанката и те тръгнаха да и дават лопата. На което аз се опънах, защото с лопата се вкарват и клечки в найлоновите чували и те се късат. Аз и 11 годишния ми син изнесохме чувалите, около един курс на ЗИЛ с леген, както се оказаха по-късно.
  Но да се върнем на г-жа Англичанката. та аз накрая кандисах и се заех да ръжа чувалите и тя ги пълнеше! Пълнеше ги с лопата! Чевръсто без дума да промълви!Жената въртеше лопата и толкова. Останалите жени, между които и една журналистка от "Списание 8" пълнеха боклуците(пластмасови и стъклени бутилки, пластмасова посуда и т.н.т. отпадъци от една каравана продаваща наблизо и заровени от нейният собственик,според мен) с ръце! Та тези жени пълнеха с ръце в ръкавици.

  И почистихме всичко. Няма да коментирам повече!
  Само ще кажа, че накрая като започнаха да се раздават малките сувенири и награди тази госпожа, се оказа познайте кой?

  Госпожата с лопатата се оказа Английската посланичка!

  Тогава не реагирах, за да не разстройвам сина си и най-вече защото ми беше все едно, за мен той бе поредния ПЛУЖЕК УРЕДЕН НА ТОПЛА СЛУЖБА!

  Но сега, когато слагате знак за равенство между, това влечуго и Витоша,наистина ЗАПОЧВАТЕ ДА МЕ ВБЕСЯВАТЕ!

  Мнага от ходещите редовно на Черни връх не познават нито един "зелен" защото не са виждали такъв!

  За тях зелен съм аз. Дори и заради вечният вик с които от дълго време влизах в чайната "Свещ на Цеко за Алеко!"

  А аз никога не съмчленувал в зелена организация, записвал съм се за доброволец да помагам но никои не ме е потърсил! Просто си ходя по Витоша и като видя боклук, го вземам,!като видя чешма поправям доколкото мога!

  Защото ТАКА ПРАВЯТ ТУРИСТИТЕ!
  Господа, зомбирани зелени!

  това са част от забележките ми към Белев и сие. Няма да се спирам на други неща. мисля, че това е достатъчно.

  Ако г-н Ковачев, които днес защитаваше Белев на митинга, реши нека да ми се обади ще му го потвърдя и в присъствието на Тома Белев (мейла ми го има в профила тук)! Но е редно да престане твърдението че между Тома Белев и Витоша има знак за равенство.
  Такъв НЯМА!

  Между впрочем Ковачев, пък ми е адски симпатичен и заради краткото му появяване тук във форума и заради обемния му външен вид! Аз като Юлии Цезар имам повече доверие на по-едрички (и по-широки в гърдите) хора!

  Защото ми е омръзнало от "мъже", на които задниците са им по широки от гърдите!

  Въпрос на вкус и светоглед.

  Хитростта пречи на мисълта!
 14. 14 Профил на siimplicimus
  siimplicimus
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Двама горски задържани за 24 часа за застрелян бракониер (натоварил кола с изсечени дървета). Циганите секат където и както могат пред алтернативата да измрат като кучета от студ; българите - "горди" собственици на горите, не могат да секат и само гледат горите "си" с нега и притома, защото нямат разрешение; промишлените бракониери горят всяко лято горите за да изнасят обгорена дървесина; бизнес-лобитата туристически, строителни и пр. лобират за терминално "изчистване" на горите и разпростиране на бетонната смрад и луксозни железа навсъде...

  ... а в Америка торнадата и едрата градушка вече почнаха...

  ...някой гледал ли е "След утрешния ден"? А някой наглежда ли измервателните содни из Гълфстрийма? Дали не идва време Денис Куейд да облича екипировката?
  Вече е 2012г. и дори маите да са объркали календара или просто тълкувателите им да са сметнали погрешно точната дата на края на света (те го обявяват за предстоящ така или иначе на всеки 10г. горе-долу), нашите властимащи вече над 20г. продължават да унищожават човекоудобната природа в страната.
  Защото, каквото и да си говорим, еколозите се борят да запазят природата, във вид годен за обитание от човека, а природата, и без да ги има на света хората, пак ще си е самодостатъчна.
  Ние, както се движим, определено скоро ще се самоизличим, ще спрем да й пречим да съществува, ама дотогава много ще има да се мъчим.
  Освен ако, все пак, таз' година всичко не приключи през декември. Така де...

  "Таралежът - туй е птица упорита. Не го ли ритнеш - не излита". Сите бугри сме упорито летящи таралежи. Кога, кога ще кацнем... и как?
 15. 15 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  До коментар [#11] от "keen":

  Високопарни нелепости. Личната кауза на Белев е природозащитата, съгласен съм с това, но задълженията на директора на един природен парк са нещо по-широко от природозащитна дейност. Ако Белев иска да е природозащитник, неправителственят сектор със сигурност ще му предложи поле за действие. Ако обаче той иска да е доректор на природен парк, то ще трябва да върши много други неща, които за десетина години престой на поста директор е доказал, че не е годен да върши качествено и в срок. Става дума за поддържане на алеи, пътеки, мостове, зимна стълбова маркировка, указателни табели, карти и прочие. Реалността е, че под управлението на Белев с години не се поправят ерозирали пътеки, пропаднали мостове, отводнителна система на туристическите маршрути, паднали маркировъчни стълбове, табели и така нататък. През последните години - след протести на възмутени граждани! - се направиха някои ремонти, но за съжаление с не особено високо качество. Например повечето нови мостчета са изработени от много тънки клони или пък от старо изгнило дърво и след една година започнаха да се чупят. Това е недопустимо, всеки малко по-възрастен турист помни какво представляваха мостовете преди директорството на Белев и колко по-солидни бяха те. След като много от табелите от периода преди Белев (и дори преди 10 ноември 1989 година!) постепенно изпопадаха и за няколко години не бяха слагани никакви нови, първоначално Белев започна да поставя дървени табели, които бяха толкова лошо надписани, че след първата зима спряха да се четат, а освен това станаха лесна жертва на вандализъм (в планината са необходими дуракоустойчиви материали, нещо, което "експертът" Белев явно не отчете). В резултат на всичко това паркът няколко години подред стоя без необходимите за посетителите му указателни туристически табели. Разчистването на падналите върху пътеките дървета не се прави понякога с години, няма организация тези дървета да се забелязват навреме и отрязват. Има и драстични случаи като отказ на парковата администрация да разчисти изцяло затрупана с дървета пътека, понеже те били оставени там от енергоснабдителна структура и тя трябвало да поправи нещата, не хората от парка. Резултатът на това нищоправене е, че хората си утъпкаха ново паралелно трасе, а пътеката си стоя затрупана години. Мога да продължа с примерите за абсурдната "политика" на Тома Белев по (не)поддържането на туристическата инфраструктура. Съжалявам, но Витоша като основна рекреационна зона на София, столицата на България, една европейска държава, има нужда от съвсем друг стил на управление и поддържане. Белев е доказано негоден за това.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 16. 16 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#15] от "Югозомби":

  БРАВО!
  ++++++++++++++++++++++++++

  И аз потвърждавам , това което сте написали!

  Хитростта пречи на мисълта!
 17. П. п. Не бих искал някой да мисли, че моето противопоставяне на оставането на Тома Белев на поста директор на природния парк има нещо общо със ски-лобито и късогледия "бизнес" по нашенски. Не искам сеч, не искам бетон и не искам долнопробни дерибеи във Витоша. Вън Цеко от Алеко!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 18. 18 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Разстроено

  До коментар [#16] от "Stream":

  Пиша всичко това с голямо съжаление, тъй като не искам да сатанизирам Белев. Той има големи заслуги за недопускането на застрояването на средната и високата част на парка до този момент. За съжаление обаче природозащитниците у нас се държат така, сякаш всичко под негово управление е добро, а това съвсем не е така. Публичният дебат за или против избора на нов директор премина изцяло в контекста на апетитите на дерибеите от ски-лобито и това е разбираемо и неизбежно, но някой все пак трябва да каже, че освен скандален проект за разширяване на ски-зоните в парка има и други проблеми, които не се решават с години или пък когато се решават, това става на незадоволително ниво. И отговорността за това е на дирекцията на парка.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 19. 19 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Запазване на Витоша може да има само ако има много туристи и охрана !
  Всичко друго е ужасна гадост !

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 20. 20 Профил на Андрей Ковачев
  Андрей Ковачев
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Стриим" е поредният трол на Витоша ски. Но ми е много интересно как са се добрали до висок рейтинг такива като него. Иначе ръси изворна омраза и лъжи. Направо като фюрер.

  А днес се събраха около 800 души - броиха хи приятели орнитолози от терасите на НДК. Което е много готино. И въобще атмосферата беше готина.

  www.bulgariangreens.org
 21. 21 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#13] от "Stream":

  Прочети какви са правата на дирекциите на Природните паркове и тогава обвинявай Тома Белев в безстопанственост.
  Природен парк Витоша има множество собственици на терени и те са длъжни да поддържат инфраструктурата в техния имот.
  Напълно си прав, че държавата и общината напълно зарязаха подръжката на инфраструктурата, но това няма нищо общо с Дирекцията на Природен парк Витоша. Бюджета на парка е стотина хиляди лева годишно...
  Дирекцията има основно ПР функции и би трябвало да си благодарен на Тома Белев, че въпреки всичко това успя да прокара няколко проекта за възстановяване на пътеки и маркировка...

 22. 22 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#18] от "Югозомби":

  Напълно Ви разбирам но "месианизирането" на Белев много ми прилича на това което стана със СДС и Костов! И постепенно за мен, ден след ден "зомбираните зелени"започват да ми наподобяват на "патладжанено сините демократи".
  Да Тома Белев е постъпил мъжката като се е разшумял за взривените морени и по този начин е спасил Витоша! Може да има и огромни заслуги в опазване на животински видове, за връщането на дивите кози на Витоша, за още някакви животинки също (от сорта на полската мишка която беше с дивото прасе в Цар лъв) също знам и съм му благодарен! Но аз съм Турист и също обичам планината!
  Неколкократно съм се пробвал да им сигнализирам за нещо и или не са ми отговярали или нищо, било ми е много по-лесно да се развикам на 6-по РУП на СДВР и т.н.т.
  Аз съм и професионалист и това ме накара да напиша "СВЕЩ НА ЦЕКО ЗА АЛЕКО!" защото знам какво стана в Банско! И какво ще стане с Витоша. но като професионалист мога да преценя и за един директор по състоянието на поддържаната от него инфраструктура и съоръжения. И тук оценката ми е под среден.

  Баща ми казваше "Добър, ама за комшия!", такъв е и Белев, за ДИРЕКТОР НЕ СТАВА!

  Повтарям НЕ СТАВА и то без никакво извинение пред, когото да било!

  СВЕЩ НА ЦЕКО ЗА "АЛЕКО"!

  Хитростта пречи на мисълта!
 23. 23 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#20] от "Андрей Ковачев":

  Не мисля, че стрийм е трол на Цеко. Много хора наистина не знаят какво точно става и кой е отговорен за това.
  И единственият начин да се промени тази ситуация е да се дават адекватни обяснения на всички въпроси, а не да се заклеймяват директно хората с противоположни мнения.

 24. 24 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#20] от "Андрей Ковачев":

  Ковачев, точно за този арогантен и от позиция на непогрешимост маниер на държание става дума в коментарите по-горе, изразяващи резерви спрямо манталитета на родните природозащитници. В тях се говори за конкретни проблеми в управлението на природния парк, като при това не се защитава разширяването на ски-зоната. Запазването на поста на Тома Белев не е равнозначно на опазване на природата на Витоша. Също така критикуването на слабото управление на Тома Белев не е равнозначно на пропаганда в полза на ски-лобито. Спекулирате по много грозен начин, защитавайки групови, фамилни и лични интереси. Поради това намирам, че тонът Ви е крайно неуместен и съвсем ясно показва с какво споменатият арогантен манталитет отблъсква гражданството, вместо да разширява подкрепата за каузата на природозащитата.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 25. 25 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Разстроено

  До коментар [#23] от "гражданин":

  Няма смисъл. Опитвал съм се да говоря и с Ковачев, и с Белев. Резултатът е точно този, надменно отношение и мислене в логиката "Който не е с нас, е против нас!"

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 26. 26
  Stream
  Рейтинг: 1391 Гневно

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 27. 27 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#21] от "гражданин":

  Категорично не мога да се съглася с подобна спекулация с размитата отговорност. Именно дирекцията на парка на дело организира направените ремонти на инфраструктурата, за които говоря в коментарите ми по-горе. Няма как да се твърди, че тя изобщо няма отговорност за управлението на тези процеси.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 28. 28 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Весело

  [quote#20:"Андрей Ковачев"]Направо като фюрер. [/quote]

  Вярно е, на вашият фон!
  Днес само мънкахте под носа си! И едно благодаря забравихте да кажете на хората за това, че са дошли на събирането! Ама нали сте "богоизбрани" защо Ви е да благодарите?

  А и да ти кажа нещо, Бенито Мусолини е бил далеч по добър оратор от Адолф Хитлер успявали са да достигнат до душите на хората, за добро или не!

  "Те яйцеглавите знаят решението на всеки Световен проблем, но едно яйце не могат да сварят (сами)!"
  Линдън Джонсън - Президент на САЩ
  (определение за прекалено интелигентните)

  Хитростта пречи на мисълта!
 29. 29 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#26] от "Stream":

  Не знам защо ми викаш льольо?
  Просто те помолих да провериш кой за какво е отговорен и какво може да направи и какъв бюджет е имал за това на територията на Природен парк Витоша.
  Провери и тогава обвинявай хората!

 30. 30 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  До коментар [#26] от "Stream":

  Нека се опитаме да останем в границите на добрия тон дори когато се опитваме да бъдем критични.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 31. 31 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#27] от "Югозомби":

  Дирекцията на парка започна да организира ремонтите в Парка след стартирането на Оперативна програма "Околна среда" през 2009 или 2010 година. Преди това разполагаше с общ бюджет от стотина хиляди лева годишно за абсолютно всичко в парка!
  Успоредно с това голяма част от обектите са собственост на общината или държавата (в лицето на съответните горски стопанства). Но тях никой за нищо не ги обвинява. Даже не знаете, че те са истинските отговорници за пътеките на тяхна територия.
  Тома Белев не стига, че успя да спечели проекти през последните няколко години, с които да започне някакво възстановяване на туристическата маркировка, но пак е виновен, защо чак сега го е направил...

 32. 32 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#20] от "Андрей Ковачев":
  [quote#20:"Андрей Ковачев"]А днес се събраха около 800 души - броиха хи приятели орнитолози от терасите на НДК. [/quote]
  Ковачев,
  Днес Аз бях там и знаменце със "чешмичка" се вееше над плаката ми "Свещ на Цеко за Алеко"! и до мене беше синът ми със плаката от митинга пред парламента "Бай Бойко убива "Алеко", сега!"

  Ти да нямаш монопол върху свободата и истината в тази страна? Да не ти е дошло нещо в много слънцето и вятърът днес!
  [quote#20:"Андрей Ковачев"]И въобще атмосферата беше готина. [/quote]

  Да бе страшно готина с тъпите Ви!Не беше ли по-хубаво пред Народното събрание, когато си мълчахте Вие лидерите?
  Кажи ми, ама честно!

  И ако си мислиш, че бях дошъл заради Вас с Тома Белев и останалите нескопосни оратори, дълбоко се лъжеш! Бях дошъл заради Планината, заради Делото на Алеко и заради синът ми!

  Но той остана разочарован от Вас!

  Хитростта пречи на мисълта!
 33. 33 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#30] от "Югозомби":

  Извинявай ама, като ме наричат трол и ме обвиняват в какво ли не ставам избухлив!

  Трудно ми се отдава добрият тон, признавам си!

  Хитростта пречи на мисълта!
 34. 34 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#29] от "гражданин":

  "Който иска, намира начин!*
  Който не иска, намира оправдание!"

  * с доброволци, ако щете. Но мисля че,вие не можете да съберете. А от този момент загуибхте още.

  Хитростта пречи на мисълта!
 35. 35 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#31] от "гражданин":

  Категорично не мога да приема, че дирекцията не е имала възможност да направи много повече. За съжаление по мои впечатления в нея владее дух на непоносимост към критиката и нахално прикриване на провалите чрез оправдания с липса на пари и правомощия, при което се премълчава как точно се управляват дейностите в планината, какви са възможните източници на средства и какво партньорство с неправителствения, гражданския и бизнес сектора съществува. Имам сериозното подозрение, че дирекцията е харчила значителна част от ограничения си бюджет за неприоритетни проекти и че в ред случаи е правила некачествени ремонти не поради липса на средства, а поради некомпетентност. Дървените табели-еднодневки са един от примерите. При това не най-драстичният. Туристическата инфраструктура беше занемарена до степен на практическо затваряне на някои пътеки, почти всички мостове по които бяха пропаднали и оставени без навременен ремонт. Общото ми впечатление е, че нито комуникативността на дирекцията, нито приоритетите и методите на поддържане на инфраструктурата са такива, каквито трябва да бъдат.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 36. 36 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#35] от "Югозомби":

  Само погледнете как"възстановиха"пътеките, например кв.Владая - Златните мостове и другите останали. насипаха ги с трошляк, типично "далавераджийски подход"!Тук не става въпрос за некомпетентност, това си е престъпление!
  дори и да е документално изрядно от гледна точка като процедира и отчитане, като продукт си е престъпление и нищо друго.

  Хитростта пречи на мисълта!
 37. 37 Профил на Андрей Ковачев
  Андрей Ковачев
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Стриим" ти си напуснал добрият тон още с първите си написани редове. Парковата дирекция на фона на мизерстващия си бюджет се опитва от години да докарва външни проекти и за инфраструктура (не само за диви кози и т.н.) и да оправя и инфраструктура (само не почвай с пропаганда за милионите почерпена от жълтите вестници). Хора които жлъчно се нахвърлят да критикарстват и разкъсват ближния "привеждайки доводи" са ми прозрачни в своята манипулативност. Поне на мен. И тука освен по директора (досегашния) вие хулите и целия екип на парка. Хулители, като вас заслужават само едно - забвение. И аз с никого не отказвам да говоря и излизам винаги с името си и не оставам анонимен хулител. Всичко това, което казах и написах в този текст съм готов да защитя с факти и октрито без да се крия зад псевдоним. Това е разликата.

  Chameleon - създания, които сменят цвета си за да се слеят с околната среда и да не бъдат разпознати.

  www.bulgariangreens.org
 38. 38 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  [quote#15:"Югозомби"]Става дума за поддържане на алеи, пътеки, мостове, зимна стълбова маркировка, указателни табели, карти и прочие. [/quote]
  - Илюстрованите годишни отчети на парка показват, че това се е правело:
  http://park-vitosha.org/sites/default/files/GODISHEN_OTCHET_2011.pdf
  Относно СРОКОВЕТЕ, самият Тома Белев многократно е обяснявал на какво се дължи - годишният бюджет на парка стига за много малка част от тези дейности. Негова заслуга е привличането на спонсори за разширяване на тази дейност - може би сте забелязали, че на много от табелите пише кои са спонсорите.
  Отделно от това, много от пътеките изобщо не са на територията на парк "Витоша". Преди време и аз се заблуждавах например, че Обиколната алея (или т.нар. "Алея на здравето" между Симеоново и Железница) е част от парка, но се оказа, че по-голямата част от нея не е.
  ...
  [quote#13:"Stream"]Гледам господина с една щипка...[/quote]
  - Нима си убеден, че в задълженията на ДИРЕКТОРА на парка влиза и почистването му?
  Почистването на парка си мисля, че винаги е ставало с доброволен труд на туристите. А ангажимент на парковата управа в цялото това нещо може да бъде само като организатор и предизвикване на обществен интерес.
  Колкото до английската посланичка - нейната роля там едва ли е била да почисти българските туристически лайна. Нейното присъствие там се изчерпва със засилване на обществения интерес.

  Апропо, не се сърдете на Андрей Ковачев, че ви е объркал с "цекови тролове" - в момента наистина точно така звучите (погледнато отстрани)! Е, аз знам, че не сте, защото познавам мненията ви, но сегашното ви включване е много объркващо за мен - изобщо не разбирам на какво се дължи.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 39. 39 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  До коментар [#37] от "Андрей Ковачев":

  Ковачев, каква е ползата от конфликтното говорене? Каква трябва да е целта на публичната комуникация, разширяване на подкрепата или създаване на враждебно отношение? Според мен дори с негативно настроени хора трябва да се разговаря така, че да се търси възможност за сближение на позициите. Ако обаче целта е окончателно отблъскване на инакомислещите и критично настроените от позиция на правозащитната непогрешимост, то мога само да Ви пожелая успех.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 40. 40 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#38] от "keen":

  По-горе вече обясних защо за мен извиненията с ограничения бюджет и сроковете са неприемливи.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 41. 41 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#38] от "keen":

  П. п. Ще поясня защо извинението със сроковете е напълно неуместно. Белев по принцип организира ремонт на мостове след като те вече са паднали. И нещо повече, имаше цели пътеки, по които почти всички мостове вече бяха паднали, преди да се предприеме кампаниен ремонт. Тези пътеки бяха практически затворени за повечето излетници. Тренираното и добре екипирано планинарско малцинство е вседеходно, то може да се движи и без мостове и пътеки, но възможностите на мнозинството отишли на разходка обикновени граждани са много по-ограничени. Подмяната на един стар и загниващ мост трябва да става още преди да е паднал, още когато дървото му започва да губи здравина и да създава риск от пропадане. Това е оптималното управление. Ако не се процедира така, един вече паднал мост трябва да се възстановява бързо, за да не се нарушава проходимостта на пътеката, тоест със забавяне от няколко дни до най-много седмица или две. През последните десетина години във Витоша обаче се стигна до неремонтиране с месеци и години и до практическо затваряне на цели пътеки. Каквото и да е направено след това за ремонтиране на мостовете, а доста от тях са ремонтирани некачествено, с много тънки клони и изгнили дървета, е вече ненавременно и е управленски провал. Поддръжката трябва да е навременна и качествена. Надявам се, че с това позицията ми става достатъчно ясна.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 42. 42 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#40] от "Югозомби":

  По тази логика аз би трябвало да искам от шефа си заплата от 5000 лева и да му кажа, че ако иска ще ми ги намери парите...
  А ако не ги намери е гаден идиот...
  Но спокойно... парка има нов директор и ако наистина искрено го обичате, то много скоро ще разберете каква е била разликата между г-н Белев и този, който го смени...

 43. 43 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#2] от "lz2":

  бегом ти пред централата на ДПС щом мислиш че това е проблема. ако искаш и пред Позитано или Раковска. От компютъра не става.

  gorskia
 44. 44 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#41] от "Югозомби":

  Позицията ти е ясна.
  А ти разбра ли, че Парка няма бюджет и въпросните пътища и мостове се водят или на общината, или на някое от горските?
  Въпросът ми е защо не отидеш да искаш оставката на техните шефове, а искаш точно оставката на директора на Парка (без значение как се казва той)?
  Моля Ви прочетете закона за горите и закона за защитените територии, вижте какви са функциите на дирекциите на природните паркове и какви са отговорностите на различните собственици, проверете какъв е бил бюджета на дирекцията и какво е направено с него и тогава обвинявайте Дирекцията на парка...

 45. 45 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#3] от "Андрей Ляпчев":

  а ти защо не си в западен парк или поне на протест на Московска като толкова те боли?

  gorskia
 46. 46 Профил на Андрей Ковачев
  Андрей Ковачев
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Ще ти разкрия една тайна "югозомби" (нали съм публична личност и като такава за мен не трябва да има тайни) - аз съм руски възпитаник не поради друго, а поради моето възпитание получено майка ми. И съм израсъл с песничките на Висоцки, които и сега възприемам много насериозно. И въобще приемам сериозно въпросите на морала, който отвсякъде куца в българското общество. Върнете се в дверите на този морал, престанете да хулите, извинете се, обърнете се за малко информация преди да давате мнение за нещо което не познавате и ще научите доста неща за дейноста на парка. Или сте хамелеони или горделивостта ви е вашият враг. Действията ви ще покажат. Но понякога каузата може да пострада повече от приятелите отколкото от враговете.
  В този смисъл не ми философствай за ролята на публичното говорене. Не съм словоблудец и няма да стана. И може би не съм типичен политик. Не знам дали това ти харесва. Но има елементарни норми на човешкото общуване, които следва да не напускаме.

  Бюджета на парковете се определя от системата МЗХ (МГЗ) - МС - НС.

  www.bulgariangreens.org
 47. 47 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Разстроено

  До коментар [#42] от "гражданин":

  Не гаден идиот, а човек, който поради особеностите на мисленето и характера си не гледа на поддържането на туристическата инфраструктура като на приоритет не само на думи. Намериха ли се пари за ремонт на паднали мостове чрез спонсорство? Намериха се. Само че това стана след като вече всички мостове по някои пътеки бяха изпопадали. Някои паднали мостове останаха невъзстановени повече от година. А това, моите уважения, е управленски провал. Навременността е важна. Ето защо гледам на думите ти като на спекулативен опит за извинение с нямане на пари. Ако пиша всичко това тук, то го правя с надеждата, че хората, които години наред си затваряха очите за лошото ниво на поддържане на инфраструктурата, ще спрат да се оправдават с млякото горещо или друго нещо. За голямо мое съжаление мисля, че Тома Белев не е съвсем подходящ за поста директор на този природен парк, но изпитвам ужас от мисълта какви може да са последствията от евентуалното пълно предаване на управлението на парка в ръцете на ски-лобито. За мен и двата проблема, поддържането на съществуващата инфраструктура и недопускането на нови поражения върху природата, са съществени.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 48. 48 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 559 Неутрално

  До коментар [#41] от "Югозомби":

  Лесно е да се пише и критикува по форуми, но е доста трудно да се намерят милионите, които са нужни за цялостно възстановяване на туристическата инфраструктура в планината...
  И когато някой успее все пак да направи нещо (което както вече казах съвсем не е негово задължение), не мисля, че е коректно да се обвинява защо не го е направил преди 5 години...

 49. 49 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  [quote#41:"Югозомби"]Подмяата на един стар и загниващ мост трябва да става още преди да е паднал[/quote]
  - Не мога да преценя дали това е било възможно, затова спирам с коментарите по тази точно тема. Мисля, че такава оценка е необходим специализиран анализ, с какъвто не разполагам.
  Но тъй като познавам лично Тома Белев, за себе си знам, че мога да му вярвам, когато ми каже, че средствата не са достатъчно, за да се отговори на туристическия натиск (разбирай чупене).

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 50. 50 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално


  До коментар [#26] от "Stream":

  Стрийм наистина ли мислиш че беседките са на дирекцията на парка или алеите? Явно не разбираш от собственост - дирекциите на природните паркове нямат нито 1 кв.м. собственост в парковете.

  gorskia
 51. 51 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#41] от "Югозомби":

  ха на бас че алеите в ПП Витоша са в по-добро състояние от улиците на София?

  gorskia
 52. 52 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#37] от "Андрей Ковачев":

  Повече е трябвало да работи върху тебе Барселонеца преди години! Пропуснал е, въпреки че го мачках че те е тормозилна младини!

  [quote#37:"Андрей Ковачев"]И тука освен по директора (досегашния) вие хулите и целия екип на парка. Хулители, като вас заслужават само едно - забвение.[/quote]

  Абе ти да не мислиш че си на пионерско събрание или толкова ти е умствения багаж?

  Да не би да сте ваксинирани срещу критика?

  А и интелигетноста ти от провинциален ВУЗ очевидно не включва как се работи с хора и то във електронна медия! Ние не сме полски мишки? Това трябва да разбереш, а за моето забвение не се грижи, то си е лично моя работа!

  До коментар [#39] от "Югозомби":

  "Месианство" това е диагнозата!те са праведните, неразбраните, разпънатите върху кръста на общественото мнение! Дванадеседте апостоли (може и да са повече "настоящите" просвещаващи нас простосмъртните и изпращащи на кладата неверниците и съмняващите се!

  И след това "keen" се чуди защо сме обидени и защо си променяме отношението. Ами като ни презират и обиждат ние си връщаме и то тъпкано! Ние не боледуваме от "стокхолмски синдром" и с това поведение само гледайте какво ще стане за в бъдеше!

  Жалко за планината!

  "Куче, което не знае да лае, само вкарва вълкът в кошарата! "

  Искали 100 000 поканени на следващия митинг! Боже мили вие сте си за Карлуково и трябва да Ви завържат ръкавите от зад зад гърба!


  Хитростта пречи на мисълта!
 53. 53 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#52] от "Stream":

  Отново си позволяваш прекалено конфликтен език.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 54. 54 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#51] от "gorskia":

  Не се излагай бе човек! Ти поне ми се струваше разумен.
  Всичките ли се Костовизирахте?
  Ти разбираш от гори аз разбирам от строителство ( е мисля си че е така след 25 години опит)!
  Та те ги направиха все едно, че са в южния парк, метнаха им по един трошляк и толкова! Ако знаеш колко съм разкопал и възстановил през живота си не е работа!


  Хитростта пречи на мисълта!
 55. Желая приятна нощ на всички дискутиращи, успех на протестите и... вън Цеко от "Алеко"!

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 56. 56 Профил на Лимонетко
  Лимонетко
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#52] от "Stream":

  От нападане файда няма, особено към Андрей. Трябва да се търси разбирателство с всеки заинтересован. То колкото хора, толкова идеи по принцип, а конфликтите се решават най-добре чрез смирение (Ахам, когато отсрещната страна не те намира за опасен, сама сваля оръжието).
  Ето и № 53 ти го каза!

 57. 57 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#50] от "gorskia":

  Г-не, Вие на какво сте били директори?

  На облаците над Витоща ли или на Боянския водопад и на онези другите под Алекова чешма?

  За какво са Ви плащали заплати, въобще не говоря за други пари изключвам ги? И никога не съм ги имал в предвид?

  За какво получаваше народни пари? С какво си ми бил полезен на мен туриста и данъкоплатеца? Едно нещо?

  П.П.
  Аз знам, че държавния служител има само две състояния:

  - До обед бил гладен, а след обед му се спяло!

  Хитростта пречи на мисълта!
 58. 58 Профил на Андрей Ковачев
  Андрей Ковачев
  Рейтинг: 561 Неутрално

  И етооо един надменен музикален поздрав от Андрей към друштвото на съмняващите се анонимни разпространители на слухове, съмнения и възмущения:
  http://www.youtube.com/watch?v=sZ97BTBGCMI&feature=related
  http://www.youtube.com/watch?v=xyY0Z8Rv2mQ
  С цялото ми уважение към активната им форумна дейност и позиции

  www.bulgariangreens.org
 59. 59 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  ЕХО !
  Защо не коментирате горския ?
  Какви алеи, пътеки, ски писти ?
  Този човек е защитил гората с оръжие, а не с думи и Хард Рок.
  Няма как де интегрираме ромите ако не посочваме проблемите !
  Да съберем пари за двете семейства !
  И на убитият ром , и за горския !!!
  Само с думи нищо не става !

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 60. 60 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#56] от "Небулус":

  Остави ги!
  Те са като въшките, толкова са се ояли че са излезли на челото ни!
  Нищо добро не очаквай от тях!

  Има стара максима, която казва, че:

  "Корупцията в едно общество е като разврата (в Древният Рим примерно) винаги всеобща и никога частична!"

  Много мирише тук, много!


  Аз Ви оставям да си говорите!

  СВЕЩ НА ЦЕКО ЗА "АЛЕКО!"

  Вече започвам да се съмнявам, че той е по опасният вариант! Боже каква кочина?

  Хитростта пречи на мисълта!
 61. 61 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#59] от "Владимир Йосифов":

  А парите не са при мене! Попитай, другите от разговора!

  Те си знаят, защо?

  Хитростта пречи на мисълта!
 62. 62 Профил на Гражданин
  Гражданин
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#29] от "гражданин":

  Уважаеми гражданино, единственото което мога да кажа е, че Белев бе сменен заради проклет да е Цеко. Не го познавам лично, но следях с внимание опитите му да спасява защитените територии и се стигна до уволнението му. Бог да пази България и в частност нейните природни красоти! Другото е изцепки на разни псевдоприродозащитници!

 63. 63 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#47] от "Югозомби":

  така и не разбрах къде те сърби - че падналите мостоове не ги ремонтират е гадно, че ги ремонтират с пари на спонсори пак гадно.

  gorskia
 64. 64 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#57] от "Stream":

  ако водопадите на Витоша свършват с Боянския или Алековите сте пропуснал много. Хейтърството е признак на липса на социални контакти и любов в семейството. Лекува се но изисква ставане от бюрото и излизане сред хората.

  gorskia
 65. 65 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  [quote#59:"Владимир Йосифов"]Този човек е защитил гората с оръжие, а не с думи и Хард Рок.[/quote]
  - Аз лично му се възхищавам. (Пък и един от любимите ми разкази на Хайтов е "Горски дух".)
  Но това няма връзка с промените в Закона за горите, които са надвиснали. И срещу които беше днешният пореден протест.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 66. 66 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Алеко беше гадно и мръсно място, където никой от Вас не би изпил и бутилирана вода .
  Плъхове, хлебарки и ония Кольо Честния.
  Вие, младите не знаете какво защитавате .
  Търговски обекти като Алеко има само в етно гетата из България .
  Туризмът храни държавите !
  Ежедневната кражба на дървесина е огромна и никоя партия не смее да обяви мащаба !
  Замислете се защо хиляди българи карат ски в Словения .
  Там няма обекти за обществено хранене като Алеко.


  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 67. 67 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#54] от "Stream":

  според мен по тази алея продължава да се работи, нека да изчакаме да свършват и да видим резултата. като строител едва ли се изказваш за строежа на фаза изкоп?

  gorskia
 68. 68 Профил на jorram
  jorram
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Югозомби - за първи път пиша изобщо коментар под статия онлайн - обикновено се отчайвам от дискусиите там преди да стигна до писане, но ще го направя само заради теб, понеже отговорите ти са много адекватни, но според мен пропускат същността на проблема, заради който се бяхме събрали днес. Въпросът не е дали Тома Белев е бил идеалният управител на ПП Витоша. Въпросът е, че той беше буквално отстранен, очевидно, безочливо и подигравателно под натиска на частни интереси. Ако се появи по-подходящ кандидат за този пост - нека го вземе. Тома е направил достатъчно според мен, дори да не е постигнал оптималните резултати. Но ти смяташ ли, че Снежана Петрова, с нейните компетенции, биография и въвеждане в конкурса, е правилният избор? За това е въпросът - никой не излиза да протестира, за да решава един конкурс. Протестира се, защото държавата буквално се ПОДИГРАВА с гражданите си - веднъж със закона, втори път с конкурса. Това е много по-голям проблем, отколкото конкретно изборът на един директор (който за да бъдем обективни бе споменат само веднъж на целия митинг и то за 3-4 минути от Андрей Ковачев). Самият закон е също много по-голям проблем. Липсата на държавност е най-огромният проблем. Това са нещата, заради които трябва да се обединим, независимо колко сме "зелени" или колко харесваме работата на Тома Белев. Това, че зелените са имали повод и добрата воля да организират този протест, е само подтик да се осъзнаем, да си дадем сметка какво се случва в тази държава и да защитим НЕЯ от управляващите я - задължителното условие, за да можем изобщо да говорим за защитаване на природата, за което винаги ще сме в малцинство. За добро или лошо, хората на които им пука за природата, са малко, и това е така не само в България. Но успееш ли да покажеш на хората, че наглостта на властта ги засяга във всяка сфера от техния живот, тогава имаш много по-голям шанс да помогнеш и на природата. Така че нека оставим работата на Тома Белев настрана - и да не забравяме, че основната причина за яд, не е че той вече не е директор, а че това се случи по безцеремонен, недемократичен и циничен начин. С това вярвам си съгласен.

 69. 69 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#65] от "keen":

  Всеки път, когато се събираме е важно да има нещо полезно .
  Какво добро направихме днес ?
  Слушахме музика, пихме кой, каквото си носи и си тръгнахме озодачени.
  Това ли е ?
  Така беше и за боклука в Суходол.
  Остана усещането, че са ни използвали.
  Няма лошо.
  Но да свършим и нещо добро, което не е планирано от партията, организатор.
  Да помогнем на двете семейства !
  Така ще покажем на ромите, че не сме против тях, а против кражбите им.
  Нещастието им е ужасно и ние ще им помогнем като българи.
  Днес, на 3 март, бе ПРАЗНИК на всички българи, нали ?

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 70. 70 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#58] от "Андрей Ковачев":

  Момче, с твоето скромно представяне е срамно да си служиш с Висоцки като довод, особено пред хора, които са ти вярвали и са те защитавали дори онлайн тук в този форум!

  "Месианството " Ви пречи!

  Я погледни тук, да видиш как се признасят речи! Как хората ти вярват, когато говориш със сърцето си!(Каквото и да си казал и каквито и да са били последствията) той Адолф Хитлер е бил велик оратор! И това не можеда му се отрече!


  卐 Rammstein - Ich Will Das Dritte Reich (I want the Third Reich) - with English Subtitles
  http://www.youtube.com/watch?v=gQQU3tahEm8

  А и Рамщайн са направили хубав клип и парчето е връх.


  На този фон поне да разбереш, колко бяхте жалки и посредствени като оратори днес!

  Остана и сега Вие* да ме обявите и за фашист и ще ви пратя Барселонеца, да Ви вкара в прави път! Направо ще Ви изяде с парцалите!


  " На зло куче, зъл прът!"

  Мили детски спомени!Нали?


  * Либерастите

  Те посяха съмненията. Но вие в паниката си започнахте да поливате всички със собствената си жлъч! И това бе началото на краят Ви!

  "Кагато боговете искат да накажат някого, първо му вземат акъла!"

  Хитростта пречи на мисълта!
 71. 71 Профил на Лимонетко
  Лимонетко
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#60] от "Stream":

  Няма значение кой какъв е, трябва работа да се свърши и престъпници, и роми, и турци, и Костов, и Сергей Станишев, и Волен Сидеров, и Боян Расате, изобщо не ме интересува какви са. Всички трябва да участват и никого не питам какъв е, защото връщане назад няма. То ЕК надявам се да им издруса от същото, дето го друсна на МАЛЕВ, на приятеля на Бойко Виктор Орбан.

 72. 72 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно


  До коментар [#69] от "Владимир Йосифов":

  Не сме народ, не сме народ, а мърша,
  хора, дето нищо не щат да вършат.
  Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
  "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.
  И не знаем, не можеме, не щеме
  да работим за себе си със време.
  Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме...
  Помежду си лихи, буйни, топорни,
  пред други сме тихи, мирни, покорни...
  Все нас тъпчат кой отдето завърне,
  щот сме туткун, щото не сме кадърни...
  Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -
  а всякому мерамът е развала...

  Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
  пак ще кажа и с това ще да свърша.


  Славейков

  Хитростта пречи на мисълта!
 73. 73 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#70] от "Stream":

  Бил си на НДК, а не си говорил? Там излязоха много хора и говориха. Защо сега пишеш със жлъч колко били слаби ораторите а ти замълча и не излезе?

  gorskia
 74. 74 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#72:"Stream"]Само знаем и можеме, и щеме
  един други злобно да се ядеме... [/quote]

  мдаааа

  gorskia
 75. 75 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#72] от "Stream":

  Благодарение на мои снимки Кметство София изми мръсотията около Паметника на Славейкови .

  Сега, като гражданин, се боря за районът около Паметникът на Патриарх Евтимий и гадната площ зад него да бъде оформена като площад Патриарх Евтимий .

  Ако Алеко, Славейков, Стамболов и други видни българи могат да видят Алеко, Витоша и какво защитават децата и внуците им ще се избягат в Одеса .

  Народ е безлична маса от анонимни хора .
  Нация е сборът от хора с качества, гордо носещи името си .

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 76. 76 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#54] от "Stream":

  между другото Костов позволи срещу % участие в една от офшорките да се застрои незаконно ски-зоната в Националния парк Пирин

  gorskia
 77. 77 Профил на Андрей Ковачев
  Андрей Ковачев
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Мда все пак "Стрийм" е прав в някои неща - и аз не съм хич доволен от ораторските си изяви (няма оправдание за времето ще каже той!). Но всяко нещо се учи. Но хейтърството ти е направо смразяващо ( )- тук горския е прав. Ти сякаш не си видял всички тези хора дето се събраха. Да не би да имаш капаци на очите бре човече. Ти да видя някой да се яде един друг. Даже и да не съм бил перфектния оратор никой не ме изяде, напротив. Беше невероятна амтосферата от невероятни хора. Ама ти май въобще не ги видя тези хора. Живееш си във виртуалния хейтинг към вся и вси. А май се оказа, че "уважаваш" Висоцки. Вероятно щот вече не е сред живите и не е българин. Иначе и него да го изядеш с парцалите.

  И сегааа още един поздрав към съмишленика "югозомби" утре, като се събуди (ще наруша демократично наложената забрана и цензура от "стрийм" да се позовавам на Висоцки) с лек елемент на иносказателност:
  http://www.youtube.com/watch?v=VvmFegMOfGw&feature=related

  www.bulgariangreens.org
 78. 78 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#73] от "gorskia":

  Не аз нападнах първи! Аз просто се съгласих с констатаците на Югозомби, защото според мен тя е права!

  И си позволих да коментирамднешният митинг с правото си на участник! И тогава се появи Антрей Ковачев и аз станах трол на Цеко Минев, след това дойде и ти и стана калабалъка!
  Върни се нагоре по дискусията!
  Там аз казвам защо Белев никога не говори да не е ням?
  И като толкова си го харесвате това си е ваш проблем, но аз вече не харесвам Вас, даже сте ми и противни! нещо ми идват в повече обидите от Вашите среди а аз си връщам!
  Първо отмъщавам после прощавам!
  Ген, хайдушки!

  Така, че ме бройте срещу Вас, достатъчно се компрометирахте напоследък! Писнало ми е от себевлюбени ...ти!


  Важното е да спасим планината, а че Не Вие чист косъма за мене вече е вън от съмнение! Убеден съм чеВие не сте моята компания!
  Ясен ли съм?
  [quote#73:"gorskia"]Бил си на НДК, а не си говорил? Там излязоха много хора и говориха. [/quote]
  Когато ме питат аз говоря, не се бутам по трибуните с изявени оратори като г-н Ковачев, които между впрочем се представи най-добре от говорилите зелени фактори!
  Аз имам право на оценка или считаш, че това е забранено!
  А когато са ме попитали аз съм отговарял, ето и линк.

  http://www.skat.bg/videos/12-01/news_12-01-11_4.wmv

  Но изглежда, "Зелените босове" се отнасят много ревниво към всяка оценка, подобно на Иван Костов по мое мнение!
  Та това е днешната история а мисля че тя предопределя и бъдещите наши взаимоотношения.

  Просто за мен, Ковачев се издъни и ще си носи последствията.

  Хитростта пречи на мисълта!
 79. 79 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#77] от "Андрей Ковачев":


  [quote#77:"Андрей Ковачев"]Мда все пак "Стрийм" е прав в някои неща - [/quote]

  Като се събудеш утре тази мисъл ще се доразвие, и така с дните ще напреднеш, сигурен съм!
  Но ще бъде късно за Планината,това е жалкото.

  Хитростта пречи на мисълта!
 80. 80 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1562 Неутрално

  [quote#70:"Stream"]той Адолф Хитлер е бил велик оратор! И това не можеда му се отрече![/quote]
  - Хайде сега, оратори и речи...
  Ето ти реч на друг велик оратор:
  http://www.youtube.com/watch?v=5IvPIWzQcUY

  В момента виждам, че се озлобяваш и хиперболизираш причините за озлоблението си, защото си разочарован, както разбирам, не за първи път. Но не можеш да накараш хората да мислят точно като теб. Хората, които обединяваш в озлоблението си, са обаче също много различни и имат огромни разногласия по ужасно много въпроси. Но онова, което ги обединява, е нагласата да действат единно ВЪПРЕКИ различията си. Защото някои неща изискват да се ангажираш и да действаш, без отлагане. И за това е необходимо да сдържиш честолюбието си, да не търсиш признателност у другите, често да не срещаш разбиране и т.н.
  Аз се провалих тук, затова се оттеглих от Зелените. Но прекрасно знам какво коства това на онези, които стоят активно зад каузата. Затова винаги ще ги подкрепям (макар и вече не от първия ред), дори и когато ги критикувам. А и Зелените са не толкова партия, колкото агломерат от активни граждани.

  Отнемане на имуществото на всеки, който не е жигосан с COVID "ваксина"!
 81. 81 Профил на joan12
  joan12
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#35] от "Югозомби":

  Прав си, че една калза като Витоша не може да се защитава само от еден човек та ако ще той да е Левски, но не вярвам, че един ителегинтен и разумен човек не е в състояние да възстанови едни пътеки и табели. Предполагам, че това което си констатирал е така. Но може би бюджета на Витоша е крайно недостатъчен. Аз мисля, че имаме една великолепна плана в подножието на София и трябва да направим всичко възможно да я запазим зелена и красива "гиздава" по думите на Алеко. Благодарен съм на Беев, че е удържал фронта против задстрояването и и ще радвам това да остане така и занапред. Витоша не е магистрала люлин, нито трябва да я опсипем с лифнове за да може всичкото турист да бъде горе.....

 82. 82 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#78] от "Stream":

  ех стара генерацио - като ми питат отговарям. днес не е така, днес хората отиват и си взимат микрофона или застават пред камерите за да бъдат чути. нали така чакахме да ни поканят да им кажем как се вършат нещата в областите които сме специалисти. и какво - не само не ни питаха, но и не ни видяха, приватизираха всичко за жълти стотинки, от некомпетентност изпозатвориха и фалираха половината предприятия а това което остана го управляват неефективно.
  И двамата по-възрастни мъже в клипа на Скат говорят умно (не пише кой е стрийм ), тъй че следващия път направо взимай микрофона и говори. Иначе не знам кой прав, кой крив ама знам , че винаги е рано за отчаяние и никога не е късно да защитиш нещата които обичаш.

  gorskia
 83. 83 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#78] от "Stream":

  пропуснах - ако бях на твоето място и на югозомби , като видя Белев на следващия протест бих отишъл и му хвърлил един тупаник. а ако тази реакция ти се вижда много емоционална - бих поговорил с него. това ни липсва на нас дето помним времената преди 1989 - много си мълчим и крием чувствата и мислите си, а времената са станали едни ексцибиционистки.

  gorskia
 84. 84 Профил на Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Югозомби. Безсрочен бан след модераторски произвол
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  До коментар [#83] от "gorskia":

  Причината да не виждам смисъл да говоря с теб е, че за конструктивно общуване е нужно поне известно ниво на честност, човешка и интелектуална, а впечатленията ми от теб са, че спекулираш безогледно в стремежа да прикриеш проблеми, да отречеш отговорности и да защитиш интереси, били те твои лични, приятелски, професионални или групови, това е без особено значение. И тъй като се държиш като типичен последовател на митологичния Александър Матросов, едва ли е логично да очакваш внимание. Въпреки това ще направя изключение, но с уговорката, че нямам никакво намерение да влизам в последващ допир с един толкова нечистоплътен комуникационен подход. Всичко, което ще напиша, вече е било писано в коментарите по-горе и самият факт, че се налага да го повтарям, подчертава абсурдността на опитите за диалог с типажи като теб, чиято цел е да разрушат тезата на събеседника чрез подминаването на конкретиката и цялостната й логика. Общата ситуация за последните десетина години в природния парк е, че ремонтите са кампанийни и крещящо ненавременни, проблемите не се отстраняват с месеци и години, поправките често са и недостатъчно качествени, бюджетът и извънбюджетните ресурси не се разпределят приоритетно за поддържане на рушащата се туристическа инфраструктура, самата концепция за поддържането й не включва запазването на предишното й ниво и се свежда най-вече до грубо изкърпване (например при ремонт на ерозирала алея се насипва неподходящ материал, но се не възстановяват бордюрите и отводнителните канали), а критиките на гражданството се посрещат с неудоволствие, неискреност и дори негативистичност. Имало е опити за диалог, но впечатленията са такива, каквито са описани по-горе в коментарите ми: склонност към прикриване на съществена информация (изразявам се възможно най-меко), неглижиране на проблемното, системно оправдание с липса на средства, правомощия и прочие уж независещи от личността на управленеца фактори, надменност, нетърпимост към критика и практическо действие по логиката "Който не е с нас, е против нас!" В такива условия усилията за продължване на диалога са безсмислени. В края на краищата от гледна точка на гражданина, който - за разлика от теб - не е подвластен на лични, приятелски, групови и професионални интереси и зависимости, нещата стоят така: след като въпросното лице с години не може да организира ремонта на една ерозирала пътека или на един пропаднал мост, то очевидно не е подходящо за поста, който заема, и трябва да го отстъпи на друг, който да се опита да направи повече. Незаменими няма, а замяната при системно несправяне с работата е задължителна. Точка.

  Модерацията системно трие критични към политиката на изданията коментари и налага бан на авторите им. Тази несвобода обезсмисля коментирането в "Икономедиа“.
 85. 85 Профил на gorskia
  gorskia
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#84] от "Югозомби":

  краткостта е признак на ясна мисъл. съжалявам но твоят коментар е прекалено дълъг и емоционален още от началото за да го прочета. човек трябва да е наясно със себе си преди да тръгне за да се изяснява с другите.

  gorskia
 86. 86 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#82:"gorskia"]И двамата по-възрастни мъже в клипа на Скат говорят умно (не пише кой е стрийм ), тъй че следващия път направо взимай микрофона и говори. [/quote]

  Е аз съм първият , но за мене тази тема е приключена! Днес бях на Витоша, Драгалевци, Черни връх, Железница! Прекрасно време, Голи връх - Черни връх по шорти*
  голям кеф, слънце лек приятен ветрец!
  Защо, ми е да си тровя нервите?

  И нямам намерение, да се зареждам повече с отрицателна енергия .

  * Аз съм "Йети" , както ни наричат зевзеците в планината!

  Хитростта пречи на мисълта!
 87. 87 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Ето читава фотосесия от събитието!

  https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150654457359839.414336.680754838&type=3

  Хитростта пречи на мисълта!
 88. 88
  d.berov
  Рейтинг: 628 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 89. 89 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#88] от "d.berov":
  До коментар [#77] от "Андрей Ковачев":
  И на вниманието на:
  До коментар [#80] от "keen":
  До коментар [#84] от "Югозомби":
  До коментар [#83] от "gorskia":

  Дали въобще се струва да Ви отговарям не знам!
  Но ще се пробвам, като същевременно отговоря и на двама Ви!

  Ще започна от по далече.
  Проблемът е в следното Ковачев, Белев,"keen" а предполагам и Вие г-н "d.berov" имате големи и неоспорими заслуги към "зеленото движение" в България и опазването на Българската природа, което аз не подлагам на никакво съмнение. Но господа занимавайки се толкова дълго време с тази материя , според мен Вие просто сте се бюрократизирали в смисъл, че изтървате от погледа това, че не само вие имате цели и интереси в тази област. И като едни истински бюрократи, възприемате това че живота Ви издигнал като говорители на едни обществени тежнения, като даденост а вашата представа за нещата като неоспорима и НЕ ПОДЛЕЖАЩА НА НИКАКЪВ КОМЕНТАР! Избирайки формата Вие забравяте за съдържанието, и почти като истински държавни чиновници започвате да мразите гражданина по начинът описан от класиците!*

  Мотивите Ви са съвсем истински, честни и почтени за Вас но дългата борба и общуване с държавната администрация , което за е не е като танцуване, Ви е изсушила и Ви е превърнала в почти точно копие на държавните служители!
  Само превърнали сте се в ЗЕЛЕНА НОМЕКЛАТУРА !

  Честни и почтени за Вас, вашите методи и маниер на поведение се явяват най-меко казани омразни, неразбираеми или да си го кажа директно противни за нас!

  Си позволявам да Ви препоръчам редица автори по въпроса, като Сирил Н.Паркинсън "Законите на Паркинсън" и Лоурънс Питър и Раимънд Хил с "Принципът на Питър"а за отпускане бих Ви препоръчал едно тънко книжле на Дийпак Чопра "Седемте духовни закона на успеха".
  Погледнете тези книги ще Ви бъдат полезни а от там и на нас, тъй като делото е общо и важно!

  А Витоша е по-голяма от всички нас взети заедно.

  * Казано научному Вие сте се себеиндентифицирали с решаването на проблема, което съвсем закономерно ви превръща и в част от самият него. Това е така и не се сърдете. погрешният или едностранчив подход е също част по скоро от проблема а не от решението.

  Хитростта пречи на мисълта!
 90. 90 Профил на Ognyan Gerassimov
  Ognyan Gerassimov
  Рейтинг: 631 Неутрално

  [quote#12:"Музар"]Въпросът ми е реторичен, търсих и не намерих никакви тазгодишни данни. [/quote] Музар тази година на Витоша нищо не работи (Освен Ветровала и Офелии ама това е офтопик). Накратко след тези промени стил изнудване е почти ясно какво ще настъпи - поне аз така си мисля масова сеч като тази до писта Лале там имаше страхотна гора през която беше гот да минеш със ските сега от 6-7 години има едни грозни дънери. Отделно лифтовете са в отчайващо състояние ... Един ден ще ни казват чужденците - дааа Б-я имаХте хубава природа.

 91. 91 Профил на Mont Blanc
  Mont Blanc
  Рейтинг: 409 Неутрално

  подкрепям протестиращите - нека да има развитие, но то да е в интерес на обществото, а не на малка група перачи на пари, каквито се вихрят с багерите си из черноморието, Банско и пампорово. искам да има туризъм в планините, но да си останат там и горите! всяко дърво ми е мило.

 92. 92 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Мдаа, никой не му се идскутира зелената номеклатура и желанието да делегираме вземането на решенията на някои друг!
  Има хубава мисъл
  "На робът свобода не му трябва,
  трябва му друг роб*!"

  *човек които той да мачка , презира и т.н.т!
  Жалка работа!

  Хитростта пречи на мисълта!
 93. 93 Профил на offspring
  offspring
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Браво на протестиращите и на водачите им!
  Следващ протест – 14 март, 18 и 30 НДК

  Виждам, че във форума се вихрят с пълна сила добрият стар инстинкт да риташ падналия и още по-исконната българска черта да сееш дрязги в най-критичния момент. При това всички знаят, че Тома Белев го махнаха не заради тая или оная недоправена алея, а защото си свърши основното задължение – опази природата в природния парк. Алеите ще се възстановят, природата няма да се възстанови. И после: 50 000 лв. бюджет на парка за 2011 г.? Вие шегувате ли се, че парите са без значение? Само “Научи се да караш ски” беше... колко? 250 000 лв., че и повече годишно. Доброволци ли нямало? Кой намери ЧЕЗ, Милка, Тойота, да не би баба ми Гюргя? Познавам хора, дали лично над 1000 лв. за разсад за болната от корояд гора и знам фирми, ежегодно качващи се да правят пейки, мостчета и маси на Витоша.
  Сега природата на Витоша е на карта, Пирин е на карта, Рила, Стара планина, Родопите, горите ни. Така че форумци вместо да се цупите защо тоя или оня не поздравявали като влезели в чайната на Бай Кръстю, по-добре се сетете за Народното събрание. Да, вътре е пълно с кухи лейки, пазаруващи от бутик “Клаус Барби”, но на вратата пише нещо дяволски важно.

 94. 94 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#93] от "offspring":


  [quote#93:"offspring"]Виждам, че във форума се вихрят с пълна сила добрият стар инстинкт да риташ падналия и още по-исконната българска черта да сееш дрязги в най-критичния момент.[/quote]

  И така само ние сме виновни за конфликта тук защото се усъмнихме в чат от делата на Светиня МУ - Тома Белев.

  И понеже само ние Ви се извинявахме а пък Вие ни плюхте, сега ще видиш какво ще стане от тук до 14-ти! Първо спирам всякаква подкрепа за Вас тук във форума!Заемете се Вие с нея! Вие пускайте по пет пъти на ден анонси и линкове в Дневник LIVE! Нали имате персонал, нали имате доброволци,и даже получавате и заплащане за идеите си? Даже и "сламка" ще ти дам, отиди на Дневник LIVE, там чукваш на профила на човека и намираш как и какво е публикувал в хронологичен ред. Хващайте се на работа, но кой ще Ви прочете, като никои не Ви познава а пък на тези които Ви опознахме

  ВИЕ НИ ОПРОТИВЯХТЕ!

  Знаете ли, че ми е омръзнало от разни организации, които си намират някакъв идиот и започват да му се кланят като на месия и да го обожествяват, както Филип Димитров на времето в СДС и сега Тома Белев при вас "казионно зелените"! И поради тази причина дълбоко ЩЕ СЕ ЗАМИСЛЯ дали да дойда на 14-ти в 18.30часа, на ВАШЕТО ЧАСТНО ПАРТИ и да наруша клубната атмосфера на "правоверно зелените талибани"!

  Хитростта пречи на мисълта!
 95. 95 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#93] от "offspring":

  [quote#93:"offspring"]При това всички знаят, че Тома Белев го махнаха не заради тая или оная недоправена алея, а защото си свърши основното задължение – опази природата в природния парк.[/quote]

  И мене са ме уволнявали, но не съм занимавал никого с това!

  И да продължа вместо на вашето частно парти, на "ИЗЦЪКЛЕНИ ОТ НЕПРИМИРИМОСТ към чуждото мнение ЕКОТАЛИБАНИ", ще отида на същото място но малко по късно при el Prezidente, за да "куфея с детето на воля!
  Пак в сряда и под девиза:
  "Който пие
  да не сяда!

  VIVA EL PREZIDENTE!

  А Вие вървете на май*ата си!
  Хитростта пречи на мисълта!
 96. 96 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#95] от "Stream":

  Разбрахме, че си противник и на Цеко Минев и на Тома Белев. Аз също мисля, че незаменими хора няма. Обаче човека, който замества Тома съмнително ни подготвя за реализиране на ски-зоната Витоша. Затова съм съгласен, че смяната му в този момент е услуга на Цеко Минев. Факт е, че ИАГ, към която работеше Белев не се вълнува от проблемите на планината. От теб разбирам, че много неща не е направил за парка. Не приемаш нищожния бюджет за оправдание. Добре. Не ти харесва като човек и ръководител. Добре. Трябва да признаеш обаче, че не отстъпи от позицията си против застрояване на парка. И това според мен е основната причина за махането му. И затова е нужно да го подкрепим. Защото предполагам, че в парка има хора, които споделят идеите му и те сега трябва да се борят освен срещу инвеститорите и политиците им и срещу прекия си ръководител. Каузата на природата би трябвало да ни обедини. По добре е човек като теб да присъства на протеста. Добре е да говориш, защото си емоционален, но убедителен. А с Тома се разправяй след като дойдат по добри времена за парка .
  Та накрая мисля, че Тома е успял да свърши една част от работата по опазване на парка. Която в този момент се оказа най-важната. Разбирам, че не е свършил много работа по поддръжка. Идеални хора няма. Но нека като си тръгне от ръководството на парка, да го замести човек, който също така ще се бори за запазването му. И ще се сработи с хора като Вас за да оправи инфраструктурата. Това сега обаче не се случва. Та не се отказвай от идеята заради някой и друг човек. Няма значени какво му е името. Понеже имаш дете (колкото моето), предполагам, че имаш и семейство. И предполагам знаеш, че за да съществува семейство, трябва да се правят компромиси. Никога обаче компросите не са по равно. Един винаги прави повече.
  Ако те е грижа за природата не се отказвай да идваш на протестите. Те са смислени, заради качествените хора, които участват. Добре е те да са повече.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 97. 97 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#96] от "Gopeто":

  Добре!Съгласен съм, но ако може да минем без речи,че се притеснявам да не изтърся нещо неподходящо!

  Хитростта пречи на мисълта!
 98. 98 Профил на hary
  hary
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Аз не знаех за протеста, обаче случайно пътувах с автобус през Орлов мост - прибирах се в къщи, и го видях. И слезнах да видя за какво иде реч... И много, ама много ми харесаха тия младежи- организирали се по Фейсбука, другите социалните мрежи за броени часове, приготвили си плакати, надписи, и блокираха движението. На някои пишеше- "Извинете ни за неудобството, но го правим за бъдещето на страната ни!" Много симпатични, идеалисти , смелчаци- насядаха на пътя и не им пука! Полицаите бяха доста груби. Обаче протестиращите по едно време почнаха да ги прегръщат и да ги целуват- стана голям купон...- с това искаха да кажат, че изразяват обща кауза- включително и на самите полицаи, и на техните деца. Всички сме българи! България има надежда с такива хора!!!
  Канят се и следващите дни да са там. Аз призовавам повече столичани да се присъединят към тях. И тийнейджърите, вместо да се шляят без работа, да дойдат там и да ги подкрепят, ако се считат за смели. Това е справедлива кауза!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.