Фотогалерия: Жълъди и фиданки в акция срещу поправките в закона за горите

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Ей това е страницата във Фейсбук на лобиста на Републиката Мирослав Найденов:

  https://www.facebook.com/miroslavnaydenov

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4465 Любопитно

  това не беше ли храна за................... дупетати ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 616 Весело

  Със жълъди няма да стане, трябва развалени яйца по гербераски дупетати.....Ако не хване декиш- камънье...и дървье

 4. 4 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Браво за протестите. Срещу този проект трябват по-серизни протести и от тези за шистовия газ. Трябва да се увеличи масата на хората до приемането му в пленарната зала

 5. 5 Профил на Kaschei Bezsmertni
  ****

  Този коментар е изтрит, защото съдържа информация, която може да бъде санкционирана по Закона за кредитните институции, предвиждащ глоби за разпространяване на невярна информация или обстоятелства за банка, с което се уронват доброто име на банката и доверието към нея.

 6. 6 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Пазете жълъдите!
  Че както е тръгнало, може да потрябват за нова гора.

  Всяка комуналка - бункер, всеки москвич - крепост...
 7. 7 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 727 Любопитно

  Шистовият газ подяжда печалбите другарите от североизток.
  Затова и въпросът там беше решен бързо и радиклно...
  А българската гора - кучета я яли, според бившият началник на Екоравновесие - Мирослав Найденов

 8. 8 Профил на skior4eto
  skior4eto
  Рейтинг: 450 Гневно

  Мноого започвам да се дразня как зад булото на любимия ми спорт - ските, разни мутри и политици се опитват да прокарат нови механизми за разграбване на държавата и то най-ценното останало й - ГОРИТЕ. Долу тая популистка партия от властта!

 9. 9 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Хубаво е повече хора като скиорчето да обяснат на дебелите герберски тикви, че като няма гора, няма да има и ски писти в най-скоро време.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 10. 10 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  Продължава узурпирането на една справедлива кауза "Клубна ценност"! Това цели само едно , канонизирането на Тома Белев, този ще вземе да се окаже напълно откачен егоцентрик! по жалък и отколкото предполагах!
  Защо не го обявиха това нещо по-гласно!
  Защо там са само неговият възгрозен антураж от мадами?
  Ако го бяха обявили щяха да отидат и други хора а не само светците и техните херувими, които виждате на снимката!
  И ние по-простоватите инженери от ВИАС и разни други професии от други ВУЗОВЕ различни от ЛТУ милеем за тази гора!
  Или да вземем да си разделим България на води, почва , въздух и т.н.т. и всяка чест да бъде опазвана и обичана само от специалисти!

  Детински егоистична общественна практика налагат Белев и Андрей Ковачев! Ковачев пък нещо за чезна от този форум? Къде ли е? Не съм го забравил още и ми липсва да кръстосам "шпага за шашльйци" с него!

  Хитростта пречи на мисълта!
 11. 11 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Весело

  СВЕЩ НА ЦЕКО ЗА АЛЕКО!

  Хитростта пречи на мисълта!
 12. 12 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ГРОБ трябва да бъдат незабавно изхвърлени от управлението. Дори и Жан Виденов не успя да сътвори толкова свинщини колкото тях.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 13. 13 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  До коментар [#10] от "Stream":Не приемам, че това е PR акция на ЛТУ. Аз също не съм техен възпитаник, но ми пука за гората. Според мен идеите на тези хора е да се спаси гората от щенията на Мирослав Найденов, Емил Димитров, Диана Атанасова и покровителстваните от тях олигарси и "инвеститори". За мен личността на Тома Белев е на второ място. Тези хора от акцията милеят за горите и са разтревожени от предстоящото им унищожаване. Ковачки и Белев според мен искат същото. А какви професионалисти са е друг въпрос.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 14. 14 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#1] от "agata_kristi":

  Ето и моята публикация на стената на Миро Мършата във Феисбуук:

  Господин министре, какви бяха тези подмятания в интервюто ви по радио "Фокус"" само един зелен ективист на колело дойде на нашето мероприятие , но й той бързо избяха, когато го запитах ..."Г-н Найденов, като министър би трябвало да не си позволявате да давате оценки по подобен начин. Арогантността и простотията в исказа характерна, която премиера е умилна за вашите потдръжници лумпенизираната част от електората и това е факт. Но има някаква граница. Ако сте се качили и вие на джип , купени с моите пари от данъците, това не Ви дава право на ехидничите по адрес на тези, които караме колела! Типично селташки манталитет, на Андрешко на висш държавен пост, правещ престъпление спрямо българската природа но подбутващ се ,споглеждащ се и похилкващ се като някои слабоумник от детската градина.Един известен Софийски зевзек преди известно време , каза следното"Най-големият проблем на Гражданите за Европейско Развитие на България е, че повечето са от село а останалата част не са цивилни!"И за да довърша:1-во Зелените , колкото и да сме различни не обичаме да се време във вашите "чалгарски кръгове" - ГНУС НИ Е! 2. Подхвърлянето на забележки е просташко, ,ако че на някой им прилича! 3-то. Карането на Велосипед е право на личен избор! Избор далечпо морален и нормален, отколкото да се качиш на свръх джип купен с парите за бензина на "Бърза помощ". 4-то Вашето мислене е характерно за министър в накоя Латиоамериканска Бананова Република Управлявана от хунта в средата на миналият век. Да ВИЕ СТЕ ХУНТА, и нищо друго!

  Хитростта пречи на мисълта!
 15. 15 Профил на Bubka
  Bubka
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Абе, много спретната на тоя ......министър страницата във Фейсбук, кой ли му я поддържа такава хубава и с чии пари? Нахални, нагли, нямам думи!

 16. 16 Профил на delfina
  delfina
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Митовете в промените в Закона за горите

  Мит 1. Ще се бетонират планините в България.

  89% от горите у нас са публична държавна собственост, като почти 100% това се отнася за високите части на планините, където може да се развива зимен и ски туризъм. Тези територии освен от Закона за горите са защитени и от Закона за защитените територии, Закона за опазване на околната среда, Закона за биоразнообразието, в т.ч. Натура 2000 и основния документ - плановете за управление на природни национални паркове, които забраняват изграждането на нова леглова база.

  Мит 2. Ако се приемат поправките в закона, всекище може да строи където си пожелае в планините.

  За да бъде реализиран проект за изграждане на нови или подмяна на стари лифтове и съоръжения, за трасиране на писти, трябва да се направи оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) и оценка за съвместимост, които да са съобразени с изискванията на посочените по-горе закони и планове за управление. Това подлежи на мониторинг от страна на обществото и медиите. Тези проекти подлежат и на съдебен контрол пред административния съд.

  Мит 3. Горите ще бъдат поголовно изсечени.

  Годишният прираст на дървесина в България е почти 15 млн. куб. м. Общият запас на страната е 750 млн. куб. м. Годишната сеч в България е малко над 5 милиона. Всяка година има свръхприраст над 10 млн. куб. м. Това е отчетено и в доклада на Юростат за 2011 г., където България и Франция в рамките на ЕС са най-добре защитени и с увеличаващи се горски територии. Отделно там, където се реализира проект за ски зона и ще има сеч на дървета, са предвидени компенсаторни мерки, най-малката от които е за отсечено дърво да се засаждат 3 нови.

  Мит 4. Изискването да не се променя статутът на земята е нерегламентирана финансова помощ в полза на инвеститорите и ще лиши бюджета от приходи.

  Два са вариантите за управление на горските територии: да не се променя статутът на земята и териториите да си останат публична държавна собственост, което ги прави достъпни за всички туристи целогодишно и безплатно, както и недопускане на застрояване.

  Другият вариант е промяна на статута на земята и превръщането на тези територии в урбанизирани зони, в които вече има възможност да се строят хотели, хижи и т.н. Таксите за право на строеж на лифтови съоръжения са като таксите за промяна на статута на земята.

  Мит 5. В заменените горски територии ще се строи.

  В действащия Закон за горите, в частта, където няма предвидени изменения, е забранено строителството в заменените горски и земеделски територии.

  Мит 6. Планините ще бъдат презастроени, като крайбрежието.

  Дори и да се реализират всички заявени проекти в Родопите, Рила, Пирин, Витоша и Стара планина, те обхващат площ от 12 000 хектара, което е едва 0,03% от горските територии в страната, които са 4 100 000 ха или 41 000 кв. км.

  Мит 7. На Витоша ще има огромна ски зона.

  Съгласно Плана за управление на природен парк “Витоша” ски зона “Алеко” е определена на 213 ха, което е 2130 дка. Новият проект обхваща 158 ха, т.е. 1580 дка, съдържащи се в тези 213 ха. Общата площ на “Витоша” е 27 300 ха.

  Мит 8. Планините в България не са подходяща височина за ски туризъм.

  40% от територията на страна е заета от планини. Според проф. Тянко Йорданов България е полупланинска страна и има 120 върха над 2000 м. Средната височина на ски зоните е от 1400 м до 2000 м. Същата е височината на основните ски зони в Алпите, Доломитите, Карпатите и Андите.

  Надали има българин, който да не желае да се съхранят уникалните природни дадености на страната. Но надали има и българин, който да се гордее, че сме най-бедната страна в Европа. Разумното използванe на природните дадености и народностните традиции, култура и кулинария е панацеята, която ще осигури напредъка ни.

  ФИЛИП ЦАНОВ, председател на Национална гражданска коалиция “Природата за хората и регионите

 17. 17 Профил на agata_kristi
  agata_kristi
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#16] от "delfina":

  Удобно пропускате да напишете, че това е копи/пейст от статия на Цеко-миневата коалиция "Природата за хората". Същата коалиция, която с автобуси доведе разни хора да протестират ЗА промените в Закона за земята и, коит опротестиращи не знаеха защо аджеба са докарани от Банско и какво всъщност искат. Същата фондация, която лобира за строежите на Витоша, и която ратува хората да опоскат планината за да са наядени, щастливи и дебели.

  Същият пасквил беше публикуван в близките до властта медии и си минава за чисто платено-поръчков буламач,

 18. 18 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  До коментар [#16] от "delfina": Не мисля, че Цеко Миневците ще спазат каквото и да било предписание, което му пречи на печалбите. Българите няма да станат по-богати, като излеят бетон в планините и построените съоръжения се стопанисват от шепа алчни престъпници. Да не би хората в Банско да са забогатели от безумното строителство? Продадоха си безценна земя за по един автомобил на старо, оставиха мутрите да си изперат парите в грандомански хотели и за тях остана смо да слугуват на мутрите и да се хвалят "колко са добре". Та мит №9 е, че българите ще забогатеят, ако оставят монополисти да строят безумия. И най-качествено построения курорт не може да носи богатство на хора, които не знаят как да посрещат. А 8 мита не се нуждаят от "ловците на митове" за да са на пух и прах.
  Нито един текст не гарантира контрола на строителството. Видятхте как се "отрази" в медиите проекта на "Витоша Ски" за разширение на ски-зоната и как поправките бяха вкарани по терлици. А прословития "свръхприраст" на горите не е проблем. Би било добре да съществува. Обаче всички забраввят за бракониерите. Чиято дейност този закон ще легализира. И на края да те попитам, колко дървета засадиха от "Юлен" в Банско? И защо правителството продължава да им бетонира монопола?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 19. 19 Профил на maria_sv
  maria_sv
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Писна ми от българската природозащитна доктрина - много примитивна е, а според мен тя вече е в период пост . В нея не може дори да се вярва, защото тя ни представя за кауза омаскаряването на един банкер. Е вече всички разбраха за какво става реч, но самите горски май мислят, че не сме се усетили, защото ни мислят за кретени

 20. 20 Профил на ferita
  ferita
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#7] от "Петър Иванов":

  Нали еколозите протестираха и срещу добива на шистов газ.Правителството наложи мораториум,а сега пищите ,че било заради руски интереси.То за вас няма угодия,все нещо ви е криво

 21. 21 Профил на ferita
  ferita
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#8] от "skior4eto":

  Аз пък си мислех,че са хората и всичко което им улеснява живота е добро.
  Скиорчето,
  Лозунгите бяха присъщи на един друг обществен строй.Човек трябва все пак да се развива.

 22. 22 Профил на ferita
  ferita
  Рейтинг: 229 Неутрално

  А за галерията-"Много сме-е ,силни сме-е"
  Сега поне можете и сами да се преброите.
  И от къде ги извадихте тия снимки/едното май не е и снимка ами някакъв проект за морски курорт/?От всички снимки видях една писта/незнайно коя/.По другите се виждат разни градски части.
  Страхотен протест!

 23. 23 Профил на jo_kras
  jo_kras
  Рейтинг: 229 Неутрално

  НЕ ВЕЛИЧАЙТЕ ТОМА БЕЛЕВ. ТОЙ ПРОСТО Е НЕРВЕН

  Ако беше си премълчал с достойнство раздялата със синекурната си пизициика, той щеше да има рейтинг като жертва. Но къде у него толкова ъкъл, той си обича размахването на пръст и затова стана мишена.

 24. 24 Профил на maria_sv
  maria_sv
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Ти пък Йо, човекът Тома Белев със сигурност не е чел Конфуций и Макиавели. Вероятно се е ограничил единствено с Карл Маркс. Да разчиташ на хората, които си пробутал във висшите административни и зелени структури е повече от наивно, а и стана ужасно досадно... така ми се иска и някой друг да го подкрепи, но такава липса на здрав разум е трудно да бъде намерена у някой друг.

 25. 25 Профил на buzata
  buzata
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#18] от "Gopeто":

  Нещо май не разбираш.Никой не казва,че българите ще станат по-богати с новите съоръжения на Витоша.Целта е да караме близо до къщи в нормални условия.Щото досега беше мъка.

 26. 26 Профил на buzata
  buzata
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#14] от "Stream":

  А ти можеш ли нормално да говориш?Всичките ти коментари са пропити с обиди.Е за някои личи,че са под упойка ама този си го писал рано сутринта.
  Модераторите,следете го този човек,че много се изпуска.

 27. 27 Профил на sneshanka
  sneshanka
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#26] от "buzata":

  Той Стриймчо си е такъв.Но сега има нещо ново.Усетил се е кой стои зад тези протести и го напада.Ако не го познавате-кратка характеристика:
  -бивше ченге/призна си го/
  -Няма Тома Белев,няма Цеко Минев,няма министри и политици- всичко под ножа.

 28. 28 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  В момента на Витоша има ски съоръжения, които не работят. Знаете заради кого. И проблем освен унищожаването на горите е поощряването от държавата на неспазване на правилата и неравни условия за бизнес. Правителството не трябва да променя закони по терлици за да угоди някому. Трябва да обясни на хората в Банско, че могат да жертват един или два сезона, но да има ясни правила и държава, която държи да се спазват. А природозащитниците нямат за цел да омаскаряват никого. Те искат да се запази природата ни, защото тя е най-голямото ни богатство. Банкерът се омаскари сам с помощта на приятелите му политици от целия спектър.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 29. 29 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#26] от "buzata":

  Не та знам дали си горна буза или ... , но не смяташ ли че е малко рано още от първата седмица да започваш да раздаваш правосъдие?

  Не ти ли е малко раничко?

  [quote#26:"buzata"]Модераторие,следете го този човек,че много се изпуска.[/quote]

  Да не бъркаш форума със стенвестник в Банката или в ПлЮцейската школа?

  А?

  Я кажи?

  МилЮционерче, мило подскажи?  Моя, Ти целта ни покажи!
  Хитростта пречи на мисълта!
 30. 30 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Любопитно

  До коментар [#23] от "jo_kras":

  Прав си!
  Тъпо парче е Белев а и комплексирано!
  Ако зелените не спрат да ни го въвират в очите, ще си останат хора за две карета карти!

  Хитростта пречи на мисълта!
 31. 31 Профил на buzata
  buzata
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#29] от "Stream":

  Ето , че съм прав.Още първото ти изречение започваш с обидни подмятания.Само че моя прякор са ми го дали приятели,а твоя си си го измислил сам за да избиваш комплекси.
  Учтиво те моля да престанеш с поетичните си напъни,защото хич не ти се получава.Смешен си...

 32. 32 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1391 Разстроено

  До коментар [#31] от "buzata":

  Не г-н Андрей Ковачев, не сте прав!
  А и само Вас, приятелите могат да ви нарекат "бузата", защото имате:
  "Бузи само за плесници"!

  И какво стана извикаха Ви във в.Капитал, да Ви вземат едно интервю, и Вие се самообявихте за "Римският папа на Зелените"! Започнахте да раздавате оценки и за мъртви хора! Да връчвате "папски вули" и "папски анатеми"дори и за покойници!
  Вие на колко години бяхте през 90-те години, че съдите Амадеус?Знаете ли, че има и молби които не можеш да откажеш? Не знаете ли? Кой Ви дава правото да скверните паметта на хора?
  Ние сме хора а не полски мишки или буболечки, г-н Ковачев!

  Кой ли?

  Ами това, че Ви липсва морал!

  А и сте нагъл , като Рускиня? Нали ме разбирате за какво Ви говоря!

  За мъртвите или добро или нищо!

  И още нещо: generous eguus hard curat latraum canum!

  Нещо много бързо сте се взели за "алфа дог" на "зелената глутница!"
  [quote#31:"buzata"]Смешен си... [/quote]

  Хитростта пречи на мисълта!
 33. 33 Профил на buzata
  buzata
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#32] от "Stream":

  Не познавам Андрей Ковачев и никога не съм казвал нищо по адрес на Амадеус,но продължавам да твърдя , че си смешен.Без да ме познаваш ми приписваш чужди действия.Смешен си и с това ,че ме обявяваш за новобранец,което според теб не ми дава право да ти опонирам.Ти явно наистина си бивше ченге-комплексар,на което много му липсва казармения ред в ДС.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK