Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  Хора от всякакви възрасти се наредиха, за да влязат в Гербовата зала и да видят изложбата, която ще бъде отворена до 16.00 часа днес.
  ..............
  В Гербовата зала, доколкото съм чувал, можели да се видят и цвичките на бат Бойко от първият му учебен час по физкултура и спорт в Банкя, но може и само да е слух.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 2. 2 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4186 Неутрално

  Нека да напомним че руските представители са донесли в Търново дар от Царя освободител - нова конституция за княжеството. За чест на нашите народни представители те отхвърлят този подарък и отказват да приемат предложената им конституция, руските представители възмутени напускат събранието.Така започва историята след Освобождението ни, благодарният народ издига паметник на същия руски цар който и до ден днешен строго наблюдава Народното събрание , като вечен символ и проклятие на интересите на Русия в този район.

  klimentm
 3. 3 Профил на azmatahari
  azmatahari
  Рейтинг: 676 Любопитно

  Тази изложба ще бъде отворена само днес, само за няколко часа.
  По какви съображения ?

 4. 4 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3712 Неутрално

  Въпреки че Търновската конституция е приета по време на Руското привременно правителство, при окупация от руската армия и при мощна съпротива на руската имперска администрация, тя е една от най-демократичните конституции за времето си.
  Русия ще приеме своята първа конституция едва през 1907-ма година...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 5. 5 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 1396 Неутрално

  До коментар [#4] от "Депутат 241 - Майдан в Москве'2015":

  Ами била е копие на белгийската почти..

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 6. 6 Профил на m_style
  m_style
  Рейтинг: 652 Неутрално

  Не е лошо да се отбележи, че Търновската Конституция е прпиета съгл. чл.4 от Берлинският договор /1878г./, който на практика признава независимостта на Българската държава и задължава Русия да изтегли окупационните си войски в един определен срок. Много е важно да се отличи това от рожденият ден на руският цар, който ние след повече от 100г. чрез едно доминирано от комунисти ВНС, приехме за нац. празник! За 3-и март става въпрос и за Сан Стефанското примирие между войските на двете империи, като ОКУПАЦИЯТА преминава под руско командване. Какъв народ сме ние да честваме една нова окупация на територията ни за национален празник, европейска държава, 21-и век?

 7. 7 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 838 Неутрално

  въх, и като видат та що?

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 8. 8 Профил на Hristo Blagoev
  Hristo Blagoev
  Рейтинг: 354 Неутрално

  И сега да видим какво са направили "Освободителите" по време на „Временно” Руско управление на България. Най-напред – Основния Закон на Княжество България, прословутата Търновска Конституция. Проекта за Българска Конституция е изготвен от Руския комисар Сергей Лукиянов. Изготвен е по заказ и инструкции от Руското правителство и е представен в Народното събрание без да бъде дочакано мнението дори на Българските „рубладжии”. За сметка на това, обаче, „Проектът” е изпратен за удобрение от .... Руското правителство. То направило специални „препоръки”, които най-общо ограничавали правомощията на Българския княз (като презастраховане за евентуални прозападни настроения у Княза) в полза на едно про-руско Народно Събрание с големи прерогативи. Част от депутатите на Българското Велико Народно Събрание са назначените (не избирани от народа) от Руския императорски комисар. Събранието (ВНС) е проведено в Търново и открито с реч на Руския Генерал-Губернатор. Както и трябва да се очаква депутатите се изпокарали. Доста известни Българи като Петко Каравелов, Петко Славейков, Стефан Стамболов, Драган Цанков и други са настоявали да се отложи работата на Учредителното събрание, докато се реши националния въпрос за Съединението. Малко известен е факта, че се е стигнало до искането за отказ от свободата (само една година след „Освобождението”) и връщането на Княжествотп под властта на Султана. По предложение на Константин Стоилов е излъчена парламентарна комисия, която да изработи Български проект за Конституция, наблягаща на силна власт на Княза, двукамерен парламент и образователен ценз за избирателите. Подръжници на този проект са били консерваторите, всред които са били най-заможните и образовани представители на Българската интелигенция, завършили образованието си в Европейските университети. За съжаление тези хора били много по-малко. Победили малограмотните, революционизирани радикални представители на „либералите”. Така още тогава страната ни се е разминала с възможността да заживеем по Европейски.

  Последиците? Те са ясни – в последните 70 години България неотклонно заема последните места във всички Европейски класации по жизнен стандард и качество на живота, по качество на образованието и здравеопазването. Ние сме на първо место по броя на „нещастните, незадоволени и критично настроени хора”. Вследствие на което около два милиона Българи потърсиха и намериха своето место – именно в Европа и други цивилизовани страни. А „Освободителя”?. Негавата съдба също е ясна – правоприемникът „СССР” вече не съществува. Остана в Историята. Остатъкът от него – Путинова Русия, горе долу има нашата съдба. За годините на Путиновото властвуване (12 на брой) броят на напусналите страната си Руснаци е над 5 милиона. Горе долу колкото е цялата останала популация по родната Българска „територия”.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.