Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (9)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3155 Неутрално

  Мишката изяде книжката.

 2. 2 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Снимка 7. Дечицата с червени знамена - промивката започва от най-ранна възраст. Все пак хитлерюгенд не е измислено от нацистите, а е заето от СССР.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 3. 3 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1788 Неутрално

  До коментар [#2] от "Сашо":

  ''... the original Auschwitz tattoo was an IBM number.''

  http://www.washingtonsblog.com/2015/03/nazis-got-ideas-america.html

 4. 4 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Много хубава инициатива.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 5. 5 Профил на quasimodo
  quasimodo
  Рейтинг: 581 Неутрално

  С удоволствие ще се сдобия с копие на тази книга
  Само за развлечение - текст от българско букварче (мисля от 80-те), отразяващ кацането на Луната. Възможно е и да допускам леки грешки в цитирането му, но текстът е автентичен:
  "Летяхме 7 часа и стигнахме Луната,
  гласът на баба НАСА разцепи тишината"

 6. 6 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Любопитно

  "200 години в първи клас" звучи доста обезкуражаващо...

 7. 7 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  Промиването на мозъците на децата с тези идеологически рисунки от комунизма е най-гнусната политическа пропаганда. Бас държа, че комунистическите апаратчици не са пропуснали да сложат портретите на Бащиците в буквара. Какъв живот ще живеят един ден тези дечица, ако не научат от ранна детска възраст кой е Ленин, Сталин, Маркс, Енгелс, мумията Димитров, Живков? Като чуя "буквар" аз си представям книга с рисунки на животни, стихотворения, басни. А то - дечица размахват червеното знаме и отстрани хвалебствено слово за социализъма и неговото "светло" бъдеще. Ето затова винаги ще се противопоставям на комунизма, промиващ мозъците на децата. Ако видиш жив комунист - застреляй го. Все ще намериш някоя причина.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 8. 8 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Имам спомен как бях облечен в първи клас в началото на училище и как се сбих в междучасието с някого. Как е изглеждал букварът ми и читанката не знам, първите ми впечатления са от граматиката в пети клас, не знам какво ме привличаше в тия глаголи и обстоятелствени пояснения, но българския го обичах като предмет. Тая сбирка на буквари е много ценна като исторически експонати, а за антики да не говорим. Такива неща трябва да се издирват, реставрират и пазят.

 9. 9 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Любопитно в снимка №7 – наред с всички типични неща от пропагандата на новия работническо комунистически строй е изобразен и един КАТИНАР! Явно много се краде по това време!

  @)----,--'--
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.