Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (25)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1301 Неутрално

    Тавите не са "по рецепта".В Троян в музея има изложени, точно какви трябва да бъдат

  2. 2 Профил на Amot
    Amot
    Рейтинг: 479 Гневно

    До коментар [#1] от "xalikarans":
    Чакаме с нетърпение фотогалерия с 'правилните' тави!

    Цацата трябва да бъде изпържена!
  3. 3 Профил на ВаняХр.
    ВаняХр.
    Рейтинг: 625 Весело

    Хубаво и нашенско, но на мен ми е по-лесно да си я пазарувам от магазина

  4. 4 Профил на majorman
    majorman
    Рейтинг: 962 Весело

    До коментар [#1] от "xalikarans":

    Галериса, не завиждай на другите, които пускат галерии. Ние и без това си знаем, че твоите са уникални.

    We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
  5. 5 Профил на Нефертити
    Нефертити
    Рейтинг: 1811 Весело

    Специалистите в действие!

    Предразсъдъците са за ограничените.
  6. 6 Профил на БМЗ
    БМЗ
    Рейтинг: 1336 Неутрално

    А бе така на снимка е много хубаво, ама който не е правил лютеница, той не знае каква хамалогия е. Още повече със старите ръчни машинки за мелене.

    Апокалипсисът апокалиптичен
  7. 7 Профил на convince
    convince
    Рейтинг: 1267 Неутрално

    Боко в леха на площада в Банкя, ще засади картоф, пред смаяните погледи на младите банкянци, а после ще има конкурс за надяждане с филии намазани с мас, за време и бройки!

    Добре дошли!

  8. 8 Профил на Grizacha ot Razgrad
    Grizacha ot Razgrad
    Рейтинг: 583 Весело

    [quote#1:"xalikarans"] точно какви трябва да бъдат [/quote]

    До коментар [#1] от "xalikarans":

    Дърти задължително.

  9. 9 Профил на Ghost
    Ghost
    Рейтинг: 1054 Любопитно

    Мила и будеща носталгия, новина...

    Вече съм голяма и сама приготвям домашната зимнина, но когато това го правеше баба, беше истинско приключение и забавление...

    Форумът е в будна кома...
  10. 10 Профил на Grizacha ot Razgrad
    Grizacha ot Razgrad
    Рейтинг: 583 Любопитно

    [quote#3:"violeta7"] я пазарувам от магазина [/quote]

    До коментар [#3] от "violeta7":

    Само да знаете какво има в тези от магазина,никога няма да си купите,друг е въпроса ако обичате да ядете боклуци.

  11. 11 Профил на izabell
    izabell
    Рейтинг: 1301 Неутрално

    До коментар [#2] от "Amot":Това са тенджери за компоти.В статията от вчера е описано за тавите.

  12. 12 Профил на Големи яйца:)
    Големи яйца:)
    Рейтинг: 553 Весело

    На сн. 12 са показани дежурните кибици които стоят винаги настрана и коментират. А на сн. 4 вечните ентусиасти които се пускат без да знаят какво трябва да правят. Всичко това обаче създава страхотно настроение!

  13. 13 Профил на hushhush
    hushhush
    Рейтинг: 454 Весело

    Мнооооого ме радва бабето на снимка 4, каквото е захилено )))

  14. 15 Профил на dnk
    dnk
    Рейтинг: 577 Неутрално

    [quote#3:"violeta7"]но на мен ми е по-лесно да си я пазарувам от магазина[/quote]

    Да ама там лютеница не продават! Има само червен бъркоч с неустановен произход, в чието създаване не вложено нито сърце, нито душа нито майсторлък - само бакалски сметки от къде да се изпили цената!

    Моралът не е порок!
  15. 16 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1588 Неутрално

    До коментар [#11] от "xalikarans":
    До коментар [#14] от "zen69":

    Абсолютно съгласна! Основната идея е да се изпари водата, която се сдържа в зеленчуците, а това става значително по-лесно и бързо от по-голямата площ на тава, отколкото на казан, да не говорим, че и по-лесно се разбърква.

  16. 17 Профил на kashpirovska
    kashpirovska
    Рейтинг: 863 Весело

    До коментар [#2] от "Amot":
    Права е! Тъкмо се канех и аз да пиша,че лютеницата се прави в огромни дълбоки тави. Говоря за старите жени,които съм гледала да свещенодействат с божествената смес!
    И огънят трябва да се поддържа не много силен,за да не залепва лютеницата по медните калайдисани тави.

    Джордж Оруел-1984
  17. 18 Профил на kashpirovska
    kashpirovska
    Рейтинг: 863 Весело

    До коментар [#14] от "zen69":

    И аз такава тава съм виждала и съм помагала за приготвянето на лютеницата.В такъв плитък съд много по-бързо се изпарява течността. и колко жестоко пръска,когато се сгъстява....

    Джордж Оруел-1984
  18. 19 Профил на areta
    areta
    Рейтинг: 1588 Неутрално

    До коментар [#15] от "dnk":

    зависи. Българската лютеница от магазина е доста по-вкусна от македонския бъркоч. не всички български лютеници, де, само някои видове ми допадат. аз лично харесвам да има и малко печен патладжан плюс люта чушка, това придава особено пикантен вкус, сестра ми я прави така.

  19. 20 Профил на brassway
    brassway
    Рейтинг: 217 Неутрално

    Желая следващата година повече удоволствие от правенето на лютеница. Много сериозни са ви лицата, усмихнете се бе, нали е лютеницотерапия
    Може съчетание с малко греяна ракийка.

    Тавите - за калайдисаните не знам, но да не са алуминиеви, че алуминия го подозират в тежки увреждания на мозъка - само който има

  20. 21 Профил на Роси
    Роси
    Рейтинг: 8289 Неутрално

    Аз моята лютеница си я правя във фурната, в дълбока тава.Опичам всичко в чушкопека,само морковите посварявам,пускам на електричеката машина,за 5 минути всичко се смила и после само се вари във фурната на 180 градуса.Отвреме навреме бъркам,когато се сгъсти слагам сол,малко захар ,чесън,олио и накрая магданоз.Опитайте,не е толкова сложно,а е вкусно.

  21. 22 Профил на Bramasole
    Bramasole
    Рейтинг: 3595 Неутрално

    Жителите на Пожарево трябва да си запазят кмета - Горица със сигурност намира и нестандартни, но ефективни, решения на проблемите им.
    Браво за идеята и реализацията й!

    "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
  22. 23 Профил на Бат Димо
    Бат Димо
    Рейтинг: 426 Неутрално

    "Ако сместта е гореща - току що свалена от огъня, бурканите могат да не се изваряват. Пълнят се и се обръщат с капачката надолу. След хлътване на капачката - бурканът е вакумиран."

    Ей това е доста рисковано. И предпоставка за малка трайност и брак на голяма част от продукцията.

  23. 24 Профил на gdobranov
    gdobranov
    Рейтинг: 374 Неутрално

    Поздравления за инициативата, но тъй като имам известен опит с правенето на лютеница ще отбележа, че на пожаревци нито тавите за варене са им тави като за лютеница, нито бъркалките са им бъркалки, а лично за мен лютеница без патладжан няма как да бъде наречена "класика" Всички майстори ще ви кажат, че печения патладжан прави хубавата лютеница. Иначе тавата трябва да е много широка, разлята и дълбока, а бъркалката - с дръжка дълга поне 1.00 - 1.20 метра. Като ги гледам тия ентусиасти на снимките как са се надвесили над врящата лютеница... И това за варианта да не се изваряват бурканите - само ако са малко на брой и ще свършат относително бързо. Иначе задължително поне 30 мин следва да се варят, иначе отиват на кино.

  24. 25 Профил на gdobranov
    gdobranov
    Рейтинг: 374 Неутрално

    До коментар [#21] от "rosiraycheva50._":

    Е, пак става, ама го няма аромата на дим, или както обичам да казвам - не мирише на есен





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.