Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (8)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 8476 Неутрално

    Хубаво изглежда, да ви е сладко.

  2. 2 Профил на Алф
    Алф
    Рейтинг: 2184 Неутрално

    У дома се прави подобен сладкиш с ябълки. Едно му е лошото - веднага свършва.

    Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
  3. 3 Профил на Музар
    Музар
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    Тази рецепта ми хареса! Сигурно по новогодишните празници ще я пробвам, че за днес сме на тиквеник.

    Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
  4. 4 Профил на sjaakiie
    sjaakiie
    Рейтинг: 516 Неутрално

    Рецептата се пробва обезателно още другата седмица! Глазурата ще я опростя до крема сирене със пудра захар и лимонов сок. Поне така я правим за морковената торта на работа. А щом има яйца, ще пробвам с овесено брашно.

    Има хора, които ревностно пазят изпитаните домашни рецепти. Затова, благодарности за споделеното!

    "I'm quite illiterate, but I read a lot."
  5. 5 Профил на sjaakiie
    sjaakiie
    Рейтинг: 516 Неутрално

    До коментар [#3] от "Музар":

    Малко heads-up

    Пропорцията за тестото 1:1 захар и брашно ми се стори излишно сладка, затова намалих захарта наполовина. Съмнява ме да е заради това, обаче (!) тестото не успя да покрие всичко добре (!). Във всеки случай не както на снимките. Трябваше да си поиграя с лъжици и шпатули, че да придобие вид. Но крайният резултат е впечатляващ, с круши обаче хехе! Около 30 мин. печене бяха достатъчни. Успех, вкустоийка си е!

    "I'm quite illiterate, but I read a lot."
  6. 6 Профил на Музар
    Музар
    Рейтинг: 1316 Неутрално

    До коментар [#5] от "sjaakiie":

    Хм, може би някакъв набухвател... да речем разбит белтък към тестото дали няма да компенсира обема? Аз също не си падам по много сладкото и коментарът ти ще ми е от полза. Освен ако не е карамел, захарта доста я намалявам .

    А за крушите - мислех, че зелените ябълки са киселки и дават по-профирен вкус на сладкиша. Може би там е балансът?

    Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
  7. 7 Профил на sjaakiie
    sjaakiie
    Рейтинг: 516 Неутрално

    До коментар [#6] от "Музар":

    Може би с белтъци консистенцията ще стане приятно пухкава, но рехава. А в крайна сметка се цели не само обем, а и плътност, все пак е база на сладкиша. Според мен може спокойно да се сложат две чаши брашно към 1/2 до 1 чаша захар. Така ще има достатъчно и да се стече по стените и да се получи хубава форма на основата. И внимавай като го обръщаш!

    След като проверих в тълковния речник какво е "профирен" (прекрасна дума, благодаря ), трябва да призная, че си прав. Обаче и с тези круши киселее приятно. Сортът им е такъв - не са нито сочни, нито меки, нито сладкки. Бяха купени случайно и, както не ставаха за ядене, трябваше да бъдат оползвотворени.

    "I'm quite illiterate, but I read a lot."
  8. 8 Профил на sjaakiie
    sjaakiie
    Рейтинг: 516 Неутрално

    До коментар [#6] от "Музар":

    Оф, чакай, може да те подвеждам. Ползвах овесено брашно. Нали не съдържа глутен, може би реагира по друг начин и придава по-малък обем за разлика от пшениченото. Въпреки че това трябва да стане по време на печенето (?).

    "I'm quite illiterate, but I read a lot."




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK