Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на dorn
  dorn
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Тия верно са големи плагиати - първо гърците изреваха че им откраднаха Звездата на Вергина. Сегашното им знаме е копие на японския военен флаг, а като гледам на снимките вече са на път да припознаят и знамето на Германия.

 2. 2 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 403 Весело

  Още не е признат македонският за първи, пък албанският се натиска за втори език.

 3. 3 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 674 Неутрално

  Интересни неща могат да се видят на снимките: първа - българският герб, втора - някаква Македония преди 1913???; трета - сЛобода или смрт, нощни вълци и тн

  I shave with Occam's razor
 4. 4 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 2278 Неутрално

  Грозни, прости личица. Личи сръПкото влияние- жените са намазани като палитри. Партийната сган на Никас Груяс. Реално Груевски изпълни безпощадно сръбско- гръцките нареждания- БЮРМ да остане извън ЕС и НАТО. В момента само боговете знаят колко са дълговете на държавата. Заеми се взимат за изплащане на пенсиите. Този месец има четири нови задължавания със заеми на държавата. Като потомък на преселници от тия земи, не бих си мръднал пръста и не бих дал и един лев за тия хора. Политическата партизация в Македон е без аналог, като само Турция се доближава. Там дори и чистачките са партийно оцветени, а след като една партия победи на избори уволнява противниците си до нива- шофьор. Затова тия личица вместо да се занимават с лични дела, ги карат с автобуси по уж спонтанни събирания.

 5. 5 Профил на petar_georgiev
  petar_georgiev
  Рейтинг: 466 Разстроено

  Мъко, мъко македонска!!!
  И ние няма да доживеем да я видим ... Както не можаха Гоце, Пейо, Яне!
  Мъко македонска...

 6. 6 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2604 Весело

  Още не е признат македонският за първи, пък албанският се натиска за втори език.
  —цитат от коментар 2 на batgosho


  Член 7 на Конституцията на Република Македония казва:

  "Во Република Македонија службен јазик е македонскиот јазик и неговото кирилско писмо."

 7. 7 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 7573 Неутрално

  Двете основни македонски партии трябва да загърбят партийните пристрастия и заработят заедно по кардинални за съдбата на Македония въпроси

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 8. 8 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2604 Весело

  Интересни неща могат да се видят на снимките: първа - българският герб, втора - някаква Македония преди 1913???; трета - сЛобода или смрт, нощни вълци и тн
  —цитат от коментар 3 на Сахаров


  Интересна е и ролята на международната македонистка организация "Обединена македонска диаспора" (ако правилно интерпретирам коментара към снимка 7). Мъжът на снимката все още развява първото знаме на Република Македония (от 1992 г.) със звездата от Вергина, което бе заменено по споразумение с Гърция през 1995 г.

  Да добавя и любовта към България декларирана в коментара към снимка 10. Да напомня, че основателят на ВМРО-ДПМНЕ и трети премиер на Република Македония Любчо Георгиевски по-късно бе отлюспен от партията, промени правописа на името си, прие българско гражданство и създаде алтернативната ВМРО-Народна Партия.

 9. 9 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 798 Неутрално

  Никога не съм изпитвал и грам симпатия към Груевски, но това което направи Заев е отвратително. Заслепен от личната си омраза към Груевски, този човек предаде милион и половина свои сънародници. Затова и сега бяга от призивите за нови избори - нещо което е най-логичното в демократичните страни при подобна конфигурация след избори.
  Един нов вот ще е фиаско за него и за партията му.
  Лошото е че печеливш би бил Груьо.
  Патова ситуация.

 10. 10 Профил на sporta
  sporta
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Още е любов , след правителството ще има и кютек. ВМРО не може да съществува извън властта. Колко много сме българи и си приличаме : ) С ГЕРБ не е ли същото? И при тях, и при нас идеята за ревизия и справедлив поглед към управлението , предизвиква истерия.

 11. 11 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  ВМРО не може да съществува извън властта. Колко много сме българи и си приличаме : ) С ГЕРБ не е ли същото?
  —цитат от коментар 10 на sporta


  Вярно е, че това е още едно доказателство че сме един народ от двете страни на границата :-) Все пак, дали защото са подмамени от благинките идващи от Брюксел, но българските политици се научиха да предават властта без бой и да чакат пак да им дойде реда да лапат отново. Те дори и в опозиция не остават напълно на сухо :-(


 12. 12 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 403 Весело

  До коментар [#6] от "plamen_b":

  "Во Република Македонија службен јазик е македонскиот јазик и неговото кирилско писмо."

  Щом като в САЩ говорят на американски,в Австралия на австралийски,в Мексико на мексикански, защо пък в "Македония" да не говорят на "македонски".

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9119 Неутрално

  Македонския е смесица от български и сръбски. Историята я откраднаха от нас. Азбуката присвоиха и царете ни също. Те си нямат нищо свое.

 14. 14 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2604 Весело

  Щом като в САЩ говорят на американски,в Австралия на австралийски,в Мексико на мексикански, защо пък в "Македония" да не говорят на "македонски".
  —цитат от коментар 12 на batgosho


  Пропуснахте Австрия и Швейцария (на австрийски и швейцарски респективно)... :-)

  Преди години (когато малко хора водеха дискусии на интернет) се опитвах да получа от лингвисти формално определение за "език" и по какво това понятие се отличава от "диалект". Оказа се, че "език е диалект с армия и флот"

  https://en.wikipedia.org/wiki/A_language_is_a_dialect_with_an_army_and_navy

  Република Македония има армия, но за флот не ми е много ясно (може би на Охридското езеро :-))

 15. 15 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1571 Неутрално

  Беден и нещастен народ. Нашият го мачкаха десетилетия руските комунисти, там пък сръбските. То и затова сега най-големите защитници на Македония в момента са нашите т.нар. русофили, за да може тая жалка държава да си остане сръбска провинция.

 16. 16 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Македонския е смесица от български и сръбски.
  —цитат от коментар 13 на Роси


  Не знам нещо да е взето от сръбски (освен приетата през 1945 г. адаптация на кирилицата разработена от Вук Караджич, която изписва, например, Й като J и Я като JА). Разбира се, с навлизането на нови технологични и други понятия от двете страни на границата се приемат различни термини ("самолет" в България и "авион" в Р. Македония и Сърбия; "влак" в България и "воз" в Р. Македония и Сърбия), но лексиката не е нещото което е отличителна черта на езика. По същия начин, в някои български диалекти (както и в "македонския язик") се казва "мисирка" вместо "пуйка" и "компир" вместо "картоф", но това не прави "пловдивския" или "самоковския" диалект езици. Това, което отличава различните езици е граматиката. За разлика от всички останали славянски езици (включително и сръбския) в българската и македонската норма няма падежи (дори звателния падеж в българския език като че ли изчезва).

 17. 17 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1685 Неутрално

  Още не е признат македонският за първи, пък албанският се натиска за втори език.
  —цитат от коментар 2 на batgosho


  Стават смешни с този език, който не съществува. На една конференция, на която присъствах, македонския представител поиска преводач, а сръбският говори без преводач и чудесни го разбрахме. Макетата много се страхуват от това, че нямат идентичност, че никой де факто не признава нито държавата, нито нацията им.Каквото и да правят, ще трябва да се федерализират, това е положението.

 18. 18 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 98 Неутрално

  България следва да се държи далеко от македонските щуротии и да не се замесва в глупости.

 19. 19 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 98 Неутрално

  До коментар [#17] от "proza":

  Глупости! Човек е такъв за какъвто се счита. Не сте вие човекът, който ще определя, кой е българин и кой не. Още повече, че БГ няма никаква полза да се сближава до една неразвита, криминална, етнически разделена, примитивна територия.

 20. 20 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 662 Неутрално

  До коментар [#19] от "von_seeckt":

  Прав си, но много хора не са прежалили Мъкадония, национални катастрофи сме си докарали заради тях и някои още искат. Ще ни кажат две-три мили думи и ние ще забравим цялата помия, която изливаха отгоре ни толкова години. Българския мазохизъм край няма.

 21. 21 Профил на Гошко
  Гошко
  Рейтинг: 403 Весело

  До коментар [#14] от "plamen_b":

  Пропуснах и кипърски и беларуски и сирийски и тайвански и още 100 езика

 22. 22 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 1429 Неутрално

  До коментар [#14] от "plamen_b":

  имат флота на охридското езеро
  даже и адмирал си имат братята македонци
  Чудно но до преди 4 месеца водих разговор с историци на тема Македония и положението там и казах че албанците ще ги оправят братята макета- Интересно че така и става.
  Ако има вариант братята макета да изчезнат от нея територия и ние да си вземем обратно земята ще е чудесно.

 23. 23 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 2604 Неутрално

  Ако има вариант братята макета да изчезнат от нея територия и ние да си вземем обратно земята ще е чудесно.
  —цитат от коментар 22 на vesko19


  Съжалявам, но не съм съгласен! Не може да оправим това, което имаме в България - предимно благодарение на корупцията и до някъде - на некомпетентността на властите. Това трябва да е целта на всички български патриоти! Останалото е популизъм, национализъм, или дори нещо по-лошо!

 24. 24 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2688 Неутрално

  До коментар [#11] от "plamen_b":

  Без бой ли ? :)) Само при намек за отговорност, спиране на възможности за крадене , ти да видиш каква тълпа протестиращи би се изсипала. При варианта лека победа за БСП , оглушиха всички с вариант "избори до дупка". Големи защитници за референдум , всъщност ....там нищо няма да направят. При бързи мажоритарни избори , ГЕРБ ще загубят много сериозно. Подценяваш възможностите на ГЕРБ за протести, те контролират всички охранителни фирми . В тях има към 80 000 души !!!

 25. 25 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 2425 Неутрално

  Бесният сръбски македонизъм не можеше да не предизвика ответна реакция на останалите жители немакедонци в държавата Македония и особено на албанците , които като етнос са най-старите коренни жители на Балканския полуостров. Те знаят , че тяхната история е истинска , докато на македонците е фалшива, измислена. Когато агресивният сръбски македонизъм крадеше от българската история, ние унизително си кротувахме и мълчахме, но албанците , за разлика от нас имат чувство за национално достойнство и защитават своите права. Албанците не признават сръбския македонизъм като политическа доктрина и считат македонците за българи, докато една голяма част от българите в България са на страната на сърбите и се примиряват с това ,че и в днешно време се помакедончват младите подрастващи етнически българи и те стават българомразци, съвременни еничари. Албанците са естествен съюзник на българите срещу сръбския македонизъм, но това малко българи осъзнават.

 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5720 Неутрално

  Все още младо вино е тази "стара" държава, не е прекипяло...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на disorg
  disorg
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Все още младо вино е тази "стара" държава, не е прекипяло...
  —цитат от коментар 26 на penetrating


  Чиста боза е, до вино още не са я докарали.

 28. 28 Профил на iak
  iak
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  До коментар [#18] от "von_seeckt":

  По принцип си прав. Но от устата на русофил звучи гадно. Защото македонската нация я създадоха руснаците, за да обезкръвят България! И сега ни казвате да нямаме нищо общо с тази територия.......................

  И най-глупавия руски трол не би заменил, най-бедната част от Европа, за което и да е място в Русия. И в същото време - несъзнателно, прави всичко възможно България да прилича на примитивната и деградирала Русия.
 29. 29 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5897 Любопитно

  До коментар [#19] от "von_seeckt":

  Ти какво общо имаш с България, та даваш акъл от какво ние, българите имаме полза?

  Gunter glieben glauchen globen
 30. 30 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5897 Любопитно

  Груьо
  —цитат от коментар 9 на Virgin


  Ти до кой клас си учила?

  Gunter glieben glauchen globen
 31. 31 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Ако македонките продължават да не раждат македончета, албанките ще ги надвият. Жените на всяка нация са като нивата - по-голяма нива - по-голяма численост на нацията. Това е природен закон и срещу него не може да се съпротивяваш, както срещу земното привличане.

 32. 32 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1140 Любопитно

  Тези още ли не са си затрили менте-държавата? Нищо, виждам, че опитите не спират...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 33. 33 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 433 Неутрално

  [quote#25:"tacheaux"]Албанците не признават сръбския македонизъм като политическа доктрина и считат македонците за българи,
  ..............................

  И къде го чу или прочете това?

  И ако е така, защо албанците в македония са опнали албански знамена на балконите?
  И защо дума не обелват за българските интереси?

  Надайте се вие на албанците.
  Ще си отцепят част от македония и хич няма да ни питат нас.
  И едно благодаря няма да ни кажат за подкрепата, ако им дадем такава.

 34. 34 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3134 Неутрално

  Долнопробен карнавал, какъвто само ГруЮвски може да измисли.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.