Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 341 Любопитно

  Протест срещу нехуманно отношение към животните, жестокост или за подобряване условията във фермите - разбирам - ама протест като цяло срещу отглеждането им ми е малко непонятен - ако проблема идва от това, че животните накрая се умъртвяват за да се употреби кожата им с какво са по различни от стотиците ферми за свине, телета, птици или риба?

 2. 2 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Подкрепям инициативата.
  Ментално някои хора все още не са напуснали пещерите. Едни имат нужда да се обличат в кожи,а други пък дерат животни за да здоволят нуждите на първите.

 3. 3 Профил на 65vesso
  65vesso
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Края на човечеството наближава! Ум робува, ум царува, ум патки пасе.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5228 Неутрално

  Подкрепям !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на еко
  еко
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Тази ферма трябва да бъде забранена. Животните живеят в клетки, а после се убиват по особено жесток начин и труповете им се изхвърлят в сметища. За да могат разни пуйки и пуяци да се окичват с кожи на брутално убити невинни животни.
  Който не разбира къде е основният проблем, не знам дали има конгитивно разстройство, но със сигурност е предимно консуматор, вторачен в кирливия си живот.

 6. 6 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5945 Неутрално

  Ами ще започнат да отглеждат норките за месо :)
  А сега сериозно. Ако искат да постигнат нещо трябва да знаят какво искат. Тези с лобистите са го направили както им харесва. Държавата е враг на на здравия смисъл, затова и дружествата за защита на животните трябва да ложират, а не да протестират...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 7. 7 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1861 Неутрално

  Тези вегани даже искат новите лекарства и проучвания за тях да се правят директно върху хора. Слушах един такъв замаян по една телевизия преди няколко дни.
  Не подкрепям протеста.

 8. 8 Профил на ilev1940
  ilev1940
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Една малка група маниаци без капка логика, чиято грижа е как да обърнат внимание към себе си.....и измислят глупости с жирналята им се връзват на акъла !! Защо се захващат с фермите за норки, ами защо премълчават за "жестокостта" спрямо милиони свине, телета, агнета, шилета, пилета......и т.н. Очаквам да почнат епична борба за повсеместна забрана на месото и задължително вегетарианство!! Да се забрани лова......е тогавастава интересно - трябва да се опълчат на десетки хиляди въоръжени !! Е, ясно ли ви стана колко тъпи и смешни са тази група протестъри ??

 9. 9 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2430 Неутрално

  “ако проблема идва от това, че животните накрая се умъртвяват за да се употреби кожата им с какво са по различни от стотиците ферми за свине, телета, птици или риба?”

  За разлика от останлите примери, посочени от вас, от тези животни се ползва САМО кожата и то за луксозни стоки.

  I Want To Believe
 10. 10 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Подкрепям.
  Може да се убива животно единствено, ако ще го ядеш и всяка част от него бъде оползотворена, поради липса на друг заместител.
  При условия, че има всякакви видове дрехи и всякакви видове екокожи, почти неотличими от естествените, подобни неща са дивотия.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 11. 11 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#1] от "lustmord":
  Разликата между фермите за норки и фермите за свине е много проста и само предубеден човек нарочно не я вижда. Вече можем да произвеждаме по-красиви, по-евтини, по-топли и по-здрави тъкани от кожата на животинче. Като се научим да произвеждаме по-добри, по-здравословни и по-вкусни пържоли от свинските, ще започнем да затваряме и свинефермите. Има разлика в умъртвяването на норките и прасетата - често норките ги дерат живи, а свинете първо бързо ги убиват и чак след това ги разфасоват. Имай предвид, че усещанията за болка и агония при човека и останалите бозайници не се различават значимо. Освен това ако изпуснат няколко норки от фермата, то те ще променят екологията в региона.
  До коментар [#8] от "ilev1940":
  Горното се отнася и за тебе, а за вегетарианството и лова ще ти обясня допълнително. В голяма заблуда си да си мислиш, че зоозащитниците са непременно вегетарианци, вегани и други подобни, напротив. Повечето природолюбители обичат някои части от природата печени, други пържени и т.н. Вегетарианството е вид псевдонаучна глупост подобно на хомеопатията, лишава организма от вещества, които са му нужни и за да се компенсира трябва да се хапват други скъпи гозби. При лова нещата са малко по-спорни. За повечето нормални ловджии са по-важни преходите на открито, свежия въздух, компанията край огъня, общуването с кучетата. Освен това подхранват животините зимно време и не стрелят по животинските дечурлига. Разбира се, има и тъпанари, които избиват комплекси, кичат се с рога... и кожи.

 12. 12 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 464 Любопитно

  Да не забравяме - фермата за норки, край Стара Загора е на фирма "Градус" на братята Иван и Лука Ангелови.

 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Оползотворява се цялата норка. Трупа отива я за храна за кучета, я за риби или за нещо друго. Никой не го хвърля. И не се дере жива.

  Аман от митове и легенди.

 14. 14 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#13] от "realguru":
  Има интернет, просвети се! Норката (която е вид пор) и всички животни, убивани заради кожата им, се дерат по принцип живи. Ако са умрели преди одирането, се влошава състоянието на кожата им, а дерачите ги интересува тя, а не комфорта на животинката. Естествено в цивилизованите страни никой не би се примирил с дране на живо, та по тази причина в Европа и Северна Америка ги задушават точно преди одирането, което прави месото негодно за консумация и го изгарят. В Китай обаче никой не се занимава с природозащитни претенции, та там си ги дерат живи и даже по-издържливи животинчета мърдат в куповете одрани телца, които се изхвърлят. Всички норки се избиват по едно и също време, а не на порции целогодишно, понеже козината им е най-пухкава и красива в навечерието на зимата, та от там няма как някоя глутница прегладнели кучета да успее да се справи с всички трупове преди да се разложат.

 15. 15 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Хората са твърде самонадеяни. Въобразяват си, че като доминиращ вид могат да правят с останалите видове каквото си поискат. Интересно е, какво би било, ако този върховен статут на човека бъде отнет. Как ще реагират тези, които сега с лекота приемат убийствата на животни, ако в бъдеще се появи нов вид с интелект превъзхождащ човешкия. Ако този нов вид, дори и да не се храни с хора, започне да ги убива за да развива наука, от любопитство или просто за забавление. Мисля си, че в този случай ще настъпи повсеместен катарзис и човечеството ще стане върл противник на убийствата на други видове.

 16. 16 Профил на kaiser
  kaiser
  Рейтинг: 2118 Неутрално

  абе тъпо е да се дерат животни само заради кожата, но пък лозунги като ''кожата е смърт'' и вдигнати юмруци е по-тъпо

  ДБ ВЪРНАХА ДПС И БСП В УПРАВЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
 17. 17 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  В случая подкрепям протестиращите,щото тези животни се убиват единствено заради това някоя кокона да се кипри в нов кожух.Истина е,че се убиват милиони животни за храна,ама това е нещо съвсем различно.Хората са месоядни и с месото си набавят важни хранителни вещества.А това е безмислена жестокост.

 18. 18 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 341 Неутрално

  До коментар [#11] от "wiligri":
  Аргумента ви някак издиша - ако се протестира нацяло срещу носенето на кожи от норка то би следвало протестите да се правят по МОЛовете и пред магазините дето продават палта или пред министерството на икономиката, като се настоява да се забрани вноса на такива кожи.

  "често норките ги дерат живи" - откъде имате подобна информация? Безкрайно ме съмнява, че се ползват подобни безмислени садистични практики - още повече пък и в ЕС.

 19. 19 Профил на Владислав Алексиев
  Владислав Алексиев
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#5] от "еко":

  Кой е "особено жесток начин"? Приспиват ги с газ. Бройлерите ги приспиват със специална светлина. И това ли да спрем? Норките се хранят с вътрешности от коленете на бройлерите. Труповете на норките отива на екарисажа. Може и в Китай.

 20. 20 Профил на Владислав Алексиев
  Владислав Алексиев
  Рейтинг: 243 Неутрално

  До коментар [#12] от "pavkata2010":

  Не. На дъщерята на Иван е.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.