Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (19)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Николай Колев
    Николай Колев
    Рейтинг: 1831 Разстроено

    Хубава реклама му направихте. БАБХ да се самосезират и да му убият мерака. Яйца с фипронил може да пропуснат, но това - едва ли.

    Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
  2. 2 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 10219 Неутрално

    Ресторантът е ок. Не съм пробвал ферментирали продукти там, освен ако не са били в храната като подправки...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  3. 3 Профил на me13
    me13
    Рейтинг: 218 Неутрално

    "продукт, който се бере през юли, може по полезен начин да стигне до трапезата през януари. В "Багри" предлагат само сезонни храни" - това не е ли в противоречие???

  4. 4 Профил на volarok
    volarok
    Рейтинг: 2037 Неутрално

    Интересно, но в повечето случаи ми се струва, че става въпрос за консервиране, а не за ферментация.

  5. 5 Профил на Stanko
    Stanko
    Рейтинг: 217 Неутрално

    "продукт, който се бере през юли, може по полезен начин да стигне до трапезата през януари. В "Багри" предлагат само сезонни храни" - това не е ли в противоречие???
    —цитат от коментар 3 на me13


    Само хипстърският мозък е способен да се наслаждава на "сезонна туршия". Ново стъпало в еволюцията.

  6. 6 Профил на PavelCZ
    PavelCZ
    Рейтинг: 1855 Неутрално

    Дневник, оправете си текста към сникма 6. При ферментация не се отделя въглерод. Това би било или графит, или диаманти - т.е. твърди вещества. Нито едното от тях не съм намирал в туршия. това, което обаче със сигурност се отделя е въглероден двуокис, по новата номенклатура - диоксид, който вече е газът, който "щраква" при отваряне на бурканче.

    E PLVRIBVS VNVM
  7. 7 Профил на lz2
    lz2
    Рейтинг: 2760 Неутрално

    То е хубаво да си направиш туршия, ама не се знае как са произвели зеленчуците! Значи и зеленчуците трябва да си направиш!

    ПравописА е поле за изява на неграмотните!
  8. 8 Профил на Незнайко в Слънчевия град
    Незнайко в Слънчевия град
    Рейтинг: 4677 Неутрално

    До коментар [#6] от "PavelCZ":

    Карбон диоксид да напишат. Звучи западняшки и вървежно. И вече няма туршии, ами ферментирали зеленчуци.

    "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
  9. 9 Профил на Читател
    Читател
    Рейтинг: 2284 Неутрално

    Браво на г-н Николов! Харесвам такъв тип продукти!

  10. 10 Профил на comandante  vs  либерални ентусиасти&корпократи
    comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
    Рейтинг: 3350 Неутрално

    До коментар [#6] от "PavelCZ":Карбон диоксид да напишат. Звучи западняшки и вървежно. И вече няма туршии, ами ферментирали зеленчуци.
    —цитат от коментар 8 на Незнайко в Слънчевия град

    Глуповатите парвенюта харчат с кеф пари за всякакви извращения ако са им поднесени с подходящ пърформанс!


    Libertarianism is just anarchy for rich people
  11. 11 Профил на princess_x
    princess_x
    Рейтинг: 1706 Неутрално

    Кой може да предпочете консерви със съмнителен вкус и качество при положение, че целогодишно може да си купи пресни плодове и зеленчуци?

  12. 12 Профил на WWW
    WWW
    Рейтинг: 476 Неутрално

    надали ще отида в ресторант Багри

  13. 13 Профил на Stanko
    Stanko
    Рейтинг: 217 Неутрално

    Кой може да предпочете консерви със съмнителен вкус и качество при положение, че целогодишно може да си купи пресни плодове и зеленчуци?
    —цитат от коментар 11 на princess_x


    Жал ми е за вас, принцесо. Израснали сте през "демокрацията" и няма кой да ви каже, че консерва и туршия са две много различни неща.

  14. 14
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

  15. 15 Профил на cristo_n
    cristo_n
    Рейтинг: 552 Неутрално

    Кой може да предпочете консерви със съмнителен вкус и качество при положение, че целогодишно може да си купи пресни плодове и зеленчуци?
    —цитат от коментар 11 на princess_x


    Честно казано, ПРЕЗ ЗИМАТА предпочитам зелени домати от туршия, пред "пресните" такива, докарвани незнайно от къде, от незнайно какъв изтрещян сорт и докарани до червен цвят незнайно как, и които са по твърди и от морковите в туршията!

  16. 16 Профил на abdelhaqq
    abdelhaqq
    Рейтинг: 793 Неутрално

    бе това са си чисти туршии от каквото падне.

    и да - когато киселото зеле вкисне, на тоя език може да се каже, че е "ферментирало зеле".

    בני אתה אני היום ילדתיך
  17. 17 Профил на skyfighter
    skyfighter
    Рейтинг: 444 Неутрално

    До коментар [#4] от "volarok":
    И аз се замислих, но всичко може да се ферментира, дори риба и месо. Там се добавя и сол. С риба и месо трябва да се внимава.

  18. 18 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1562 Неутрално

    При правилна ферментация, отварянето на буркана е съпътствано от звук, който съпровожда освобождаването на въглерод.
    Много ми е интересно какъв е звукът на въглерода? И в каква аломофна модификация - диаманти ( ситни, облаче?), графит, сажди? Пет години медицина... Неорганична химия се учи в първи курс.

  19. 19 Профил на ahasver
    ahasver
    Рейтинг: 1562 Неутрално

    До коментар [#11] от "princess_x":Принцесо, вкусът е съвсем различен! Достатъчно е да сравните вкуса на пресните краставици и маринованите. Всяка разумна и уместна преработка на суровините обогатява трапезата.





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK