Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (17)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Правите реклама на Тръмпи нещо и то безплатна.
  Иначе го хулите.

 2. 2 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 9316 Неутрално

  Хубаво нещо е да се празнува, и от "италианките" на снимка 5 и от другите. Иначе хората си почитат и героите катоофицер Петрочело, а фотографът е решил да стои срещу Тръмп тауър за да го забележат :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 3. 3 Профил на ВаняХр.
  ВаняХр.
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Снимка 5 е много...розова!

 4. 4 Профил на id
  id
  Рейтинг: 456 Неутрално

  Това е расистки празник. Празник на унищожението на местната култура, тържество на геноцида. Католиците и саксонците са винаги начело.

 5. 5 Профил на Божикравов
  Божикравов
  Рейтинг: 539 Любопитно

  Колумб е противоречива личност. Безспорна е заслугата му за откриването на Новият свят, въпреки че той самият не е бил изследовател, а е предприел това рисковано (и скъпо) пътешествие с изключителната цел да натрупа лично състояние и престиж, до последно вярвайки, че е открил Индия, а не нов континент. За последното други личности имат честта, но не и същата слава.

  СВОБОДНИЯТ СЕ СТРЕМИ КЪМ СЪВЪРШЕНСТВО, ПОРОБЕНИЯТ - КЪМ СВОБОДА, А РОДЕНИЯТ РОБ - ДА СИ ИЗБИРА ГОСПОДАРЯ.
 6. 6 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 5068 Весело

  До коментар [#4] от "id":

  Още и е чиста глобализация и либерализация?! Ех бедни ми Колумб защо не си стоя в къщи!

  klimentm
 7. 7 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 1708 Весело

  Е, в някои градове е отменен, защото либералфашагите строго си държат на новговор-а.
  Не може да има ден на Колумб, само на Мандела например

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 8. 8 Профил на benefikato1
  benefikato1
  Рейтинг: 482 Неутрално

  До коментар [#4] от "id":


  До коментар [#5] от "Божикравов":

  Откритието на Колумб има епохално значение за историята на света и в частност на Америка.То дава възможност за разпространението на цивилизацията и върху тази част от света.Всички личности са противоречиви,ангели съществуват само в небесата.Всеки от нас е носител едновремено на добродетели и пороци.При хора като Колумб това е хиперболизирано на макс.Какво очаквате от човек ,който предприема пътуване ,което по тогавашните стандарти е все едно днес да тръгне за Луната.Само човек с изключителна воля и кураж може да доведе такава експедиция до успешен край.Само не знам какви ги дири там хахото Бил де Блазио,който искаше наскоро да събаря паметника на Колумб по политкоректни съображения.

 9. 9 Профил на damned
  damned
  Рейтинг: 240 Неутрално

  Забавната страна на откриването на Америка е, че Колумб си е мислел, че обиколката на Земята е с 1/3 по-малка отколкото всъщност е била измерена още от математика Ератостен някъде 200 години преди Христа : https://en.wikipedia.org/wiki/Eratosthenes
  Интересно дали би тръгнал, ако знаеше че може да му се наложи да измине примерно 20 хиляди километра?!

 10. 10 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4302 Любопитно

  Прочетох, че този "празник" не е много обичан от местното индианско население. Впрочем, видях, че не във всички американски щати този "празник" се отбелязва.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 11. 11 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 1623 Неутрално

  Открита от Колумб, кръстена на Америго Веспучи и населена от пилигримите на кораба Мейфлауър в Плимът, Масачузетс. Благодарни потомци.

 12. 12 Профил на xxl17532244
  xxl17532244
  Рейтинг: 342 Неутрално

  Ще перефразирам един писател фантаст...

  Пещерния човек се е страхувал от динозаврите, така както индианците от Колумб и както нашите деца ще се страхуват един ден от извънземните :-)

  За една цивилизация колонизацията е трагедия, за друга празник... като всяко нещо в историята...

 13. 13 Профил на тулса
  тулса
  Рейтинг: 2299 Неутрално

  До коментар [#11] от "man_un":...
  населена от пилигримите в Масачузетс
  ....»»Наскоро четох, че пилигиримите се били насочили доста по на юг, мисля че към Вирджиния.Обаче корабните им запаси от бира(полагало се по един галон дневно...) привършили преждевремено към Масачузетс.


 14. 14 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4480 Весело

  До коментар [#13] от "тулса":

  На този етап бирата не е била пастьоризирана и не е могла да издържи толкова време без да се вкисне, по-вероятно е да е имало дажба ром :-). Исторически, след два месеца лашкане от океана бурята ги отвява на север и на 9 ноември 1620 те някак си се пришвартоват в залива на Плимут. На 11 ноември се опитват да подновят опита се за Вирджиния, но бурята прави пътуването много опасно, запасите от храна са били на привършване, и те се връщат. Искали са да се присъединят към холандците в днешен Манатън, които са имали търговки пост за кожи основан 1609, но и там не станало, в Нова Англия също защото патентът им е бил за 41 паралел, та са подпислани ковенанта за новата колония - днешния Масачузетс. Холанците, при вида на конкурентите, основават в манхатън своята официална колония. И т.н. :-)

 15. 15 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4480 Весело

  До коментар [#13] от "тулса":

  Оттеглям си възражението за бирата. Даа, пилигримите и корабните екипажи са носели, а при нужда и варили на място и пиели бира вместо вода като нискоалкохолен разтвор с антипатогенни свойства. Тъй като хмела има тези свойства, бирата е била с по-голямо количество от него, с алкохолно съдържание 5-7%. Предполага се, че са варили някаква разновидност на ейл.
  Портърът е открит по-късно (споменава се през 1722) а след това Източноиндийската компания разработва и специална рецепта за корабна бира за дълги пътувания. Но все пак не са спрели на Плиймут Рок заради изчерпани запаси от бира :-)

 16. 16 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 5068 Неутрално

  До коментар [#8] от "benefikato1":

  Освен това дава тласък на нови географски открития и пътешествия,почти всички морски държави съставят експедиции Вашко да Гама, Фернандо Магелан, Америго Веспучи, Абел Тасман, Джеймс Кук.

  klimentm
 17. 17 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 5068 Весело

  До коментар [#14] от "daskal1":

  Интересно е че заливът на Ню Йорк е открит от друг италианец Джовани Верезано на който е кръстен моста свързващ Бруклин и Стейтън айлънд. Дълго време е битувала тезата обаче че откривател е Хенри Хъдзън но историческата правда е възстановена!

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.