Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (34)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 823 Неутрално

  интересна галерия. каквито и да са причините за ерозията на острова, дано да направят нещо за хората там, отвъд употребяването им за целите на публичното говорене.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 2. 2 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Има ли климатични промени предизвикани от човешката дейност? Да. Отиваме ли към глобално затопляне? Най-вероятно. Това лошо ли е за човечеството? Не. А за останалите живи същества на Земята. Изобщо не.
  Трябва да се научим да мислим локално точно както искат от жителите на този остров - за нас в България затопляне от 2-4 градуса ще е чудесно. Погледнете навън и кажете, че не искате всеки Октомври да е така. В голямата картина е малка цена, че Маршаловите острови ще отидат под водата след като цяла северна Европа, Азия и Америка ще стане обитаема.
  Ако тъй наречените природозащитници наистина им пука за екосистемата трябва да насочат силите си към намаляване на замърсяването, към намаляване на населението, към запазване на горите и животинските видове. Това става не като намалиш СО2, а като намалиш азотните окиси и всички останали гадости. СО2 е ключов за живота, без него Земята щеше да е ледена топка.
  Само по-старите помнят как през 70-те години се обсъждаше, че Земята навлиза в нов ледников етап - не казвам нова ледникова епоха, защото откакто ние сме тук Земята не е излизала от такава. И ставаше дума не за след 50 000 години, а за след 100. Благодаря, но аз предпочитам да е топло, растенията да живеят, да има живот. Само идиоти, на които тундрата им допада искат обратното. Или на живеещите на Екватора.

 3. 3 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 957 Неутрално

  Може ли остров да вярва в каквото и да било.Климата е нещо,което жинаги се е променяло.Има си логичните обяснения за това,но все пак трябва малко задълбаване в астрономията.Хората не обичат да се образоват,по лесно им е да викат в един глас със тълпата.А тъплпата е водена точно от мошеници като Гор.Глобалното замърсяване е истинския проблем.Глобално замърсяване породено от налагания начин на живот.Потребление издигнато в религия.Културата на свръхпотребление е изцяло в интерес на производителите на стоки.Вещи със заложени в дизайна срокове на годност.Изхвърляш и купуваш ново.Планини от негоден технологичен боклук и пластмаси.Ние изчерпваме ресурсите на планетата все едно са безкрайни.А те не са.
  Някой да е забелязал призив в ограничаването на свръхпотреблението?Не,заети сме да се борим с климатичните промени.

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 4. 4 Профил на philologist
  philologist
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "Журналисти и политици гледат на острова като символ на климатичната криза."

  За журналистите и политиците...Интересно как учените не фигурират в това изречение...

  Защо не е забранена, за престъпленията си срещу българския народ, регистрираната на 5.IX.1945г. комунистическа партия, преименувана на БСП на 3.IV.1990г.?!
 5. 5 Профил на d10001
  d10001
  Рейтинг: 791 Неутрално

  До коментар [#2] от "johnniewalker":

  не е толкова лесно обаче. Има много изисления и анализи докато стигнем до заклщчението "Оп чудесно за нас". Времето ще стане по-нестаблилно, силни ветрове, потопи, наводнения, суша неочаквани застудявания - реколти, растителни и животински видове ще бъдат афектирани или заличени....то да беше само по-малки сметки за парно...

 6. 6 Профил на rootless
  rootless
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#2] от "johnniewalker":не е толкова лесно обаче. Има много изисления и анализи докато стигнем до заклщчението "Оп чудесно за нас". Времето ще стане по-нестаблилно, силни ветрове, потопи, наводнения, суша неочаквани застудявания - реколти, растителни и животински видове ще бъдат афектирани или заличени....то да беше само по-малки сметки за парно...
  —цитат от коментар 5 на d10001


  То и сега има места с много по нестабилно време, и там живеят хора, и то доста от тях - по добре от нас.Климата се променя -и затопляния, и застудявания, та чак ледников период е имало преди 10 000 години , а хората се приспособяват към новите условия.Всяко нещо си има добра и лоша страна, какво като арабите ще пукнат от жега, ще им продаваме вода , ще стане по скъпа от петрола!

 7. 7 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Абе тия хора гледат някаква стена, че ги предпазвала?! Как може да вярват на нея, а не на Гор, Обама, Хилъри и Сорос. Заблудени тръмписти!

 8. 8 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5484 Неутрално

  Безнадеждна работа. Хората от снимките живеят ден за ден. Такива като тях не могат да оценяват събитията, камо ли да мислят стратегически...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 12. 12 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1849 Весело

  Безнадеждна работа. Хората от снимките живеят ден за ден. Такива като тях не могат да оценяват събитията, камо ли да мислят стратегически...
  —цитат от коментар 8 на penetrating


  За това - танкове и тежко въоръжена полиция, нали? И всеки несъгласен - в ГУЛАГ.
  Хората са ти обяснили - причината за проблемите им е ерозията и те отлично го осъзнават. И вместо да им помогнат да построят стена (борбата с ерозията се води от хилядолетия от Човечеството, надявам се не мислиш, че и тази природна сила е причинена от нас), разни като Ал Гор, който прави добри пари от борбата с климата (и в личния си живот нанася поражения много по-големи от всички жители на този остров), ходи там да говори пропагандни глупости. И се тюхка що не всички са "умни и красиви" да го слушат.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 13. 13 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3027 Любопитно

  И ако всички на осторова минат на фотоволтаици, ерозията ще спре?
  Кой кого взема за шаран?

  Еретик
 14. 14 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 620 Неутрално

  Истината е, че промените в кслимата не могат да бъдат спрени отн човека. Дори да забавим глобалното затопляне с някакъв процент, нека сме охтимисти и да речем че са 10, 20 процента, то пак ще си е налице. На небесния реактор не можем да му влияем :)

 15. 15 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  Има решение - правят си понтонни жилища и всичко е шест.
  Е, в началото ще страдат от морска болест, но с времето се свиква.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 16. 16 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  И ако всички на осторова минат на фотоволтаици, ерозията ще спре?Кой кого взема за шаран?
  —цитат от коментар 13 на Костадин Иванов


  Ами ти, драги, сигурно не си прочел текста. Там ясно пише ето това:
  "в рамките на няколко десетилетия островът, който вече страда от тежка ерозия, ще трябва да бъде напуснат от жителите си."

  Хората просто не вярват, че нещата прогресивно се променят и си мислят, че само трябва да правят нова стена.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 17. 17 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#4] от "philologist":

  Може би защото учените не се вълнуват от "символи"?
  Поне така съм чувал...

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 18. 18 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#2] от "johnniewalker":

  Всъщност промяната в климата е лошо нещо предимно за човека. Не го виждаш, защото според мен си малко скаран с разумните разсъждения.
  (А това за "топлия приятен октомври" не заслужава друго, освен подигравка.)

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 19. 19 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Нещата са простички, само че пишман еколозите не искат да ги кажат. Защото не им пасват на теорията за перманентната революция. А и собственият им комфорт ще пострада.

  ПОТРЕБЛЕНИЕТО е в основата на всичко. Тези корпорации не правят мини, заводи, електростанции и още много такива защото изпитват удоволствие да рушат природата. Те просто отговарят на исканията на хората да КОНСУМИРАТ, отговарят на пазарното търсене. Вие ВСИЧКИ искате все нови и нови потребителски стоки, това което вчера е било лукс днес го искате ежедневно /стоки, почивка в чужбина и още толкова много/. А това са ресурси и те трябва да се вземат от земята, пътем рушейки природата /колкото и екологично да се опитаме да го правим/.

  Когато бях студент София стигаше до булевард Г.М.Димитров, от едната страна сгради а от другата царевици. Сега докъде стига София? Всичките тези сгради, коли, електропроводи, всичко което ви виждат очите е взето от природата защото искате да живеете по-добре, по-богато. Включително господа еколозите, колко от тях сте видели да се откажат от града и да отидат например на село, да живеят в хармония с природата? Няма и да видите, нито един. Консумират и следователно рушат природата както всички останали,само лицемерието им е по-голямо.

  Не са ви виновни корпорациите, те изпълняват това което искате, дават ви стоките които искате. И докато го искате природата ще страда. Тя страда още от момента в който първият човек е измислил първото копие, от тогава човекът е излязъл от определената му от природата екологична ниша и само я руши. Просто сега стана толкова силен, че вече и слепият го вижда. Така че докато не престанете да консумирате като безумни нищо няма да се промени. Гор и подобните само лъжат хората сочейки грешната причина.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 20. 20 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 692 Неутрално

  ПАК ВИ КАЗВАМ ЗА ДА СИ ЗАКУПЯ ОТ ПЕТ ПЪТИ ПО СКЪПИЯ КРИСТАЛНОЧИСТ СОЛАРЕН ТОК , ПРОИЗВЕЖДАМ ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВРЕДНИ ГАЗОВЕ,ТАКАВА МИ Е РАБОТАТА , ДЕ ВИ Е КИРО НА КИРИЯТА ПИТАМ АЗ , ЛОГИКАТА КАКВА ВИ Е , СЪМ ЗА ЧИСТОТАТА НА ПРИРОДАТА АМА ВИЕ ПРАВИТЕ ГЛУПОСТИ , ОКОЛО ЧЕРНИТЕ СОЛАРИ ВЕЧЕ ТРЕВА НЕ НИКНЕ ТОЛКОВА Е ГОРЕЩО ТАМА ,СИГУРНО СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ДЕКАРИ ГИ НАКВАЦАХТЕ С ТАЯ ЧЕРНИЛКА , ЕНЕРГОСПЕСТЯВАЩИТЕ КРУШКИ СА ПЪК КАНЦЕРОГЕННИ ОТВСЕКЪДЕ ,МИЛЯРДИ СА ВЕЧЕ В ОБРЪЩЕНИЕ ОКОЛО ГРАДОВЕТЕ НА СМЕТИЩАТА И НАВСЕКЪДЕ ВЕЧЕ Е ПЪЛНО С ТИЯ ХИМИЧЕСКИ ОРЪЖИЯ БИХ ГИ НАРЕКЪЛ , АБЕ КАКВО ПРАВИТЕ БЕ ХОРА , САМОИЗТРЕБВАТЕ СЕ

 21. 21 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#3] от "sandman":

  Това е точно така, разбира се, но нека направя една лека добавка - на глобалното "затопляне" (което може да се окаже изстудяване, но във всеки един случай е дисбаланс) може да се гледа като на породено от "замърсяване" с различни видове газове, породено от свръхпотребление на услуги или обработка на материали за производство...

  Но във всеки един случай коренът на злото е там - в свръхпотреблението. Което пък е било въведено с "добри" мисли наум - за да се избегнат кризи като Голямата депресия.

  Както се казва - пътят към Ада е постлан предимно с добри намерения

 22. 22 Профил на tsu
  tsu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  А също искам да посоча и една голяма заблуда - лозунгът, че "вредим на планетата" с дейността си... Не е така. Планетата е била и ще е тук много преди и след като ни е имало и ще намери перфектния начин да достигне до друг динамичен баланс, който би се задържал еони, поради отсъствието на човека в картинката.

  Вредим единствено и само на себе си - увеличаваме собствените си страдания и директната смъртност от замърсен въздух, вода, продукти. Намаляване на имунитета, бум на всевъзможни заболявания и пр. - всичко това е пряк резултат от собствената ни дейност. Проблемът е, че основните идеолози и екзекутори на "прогреса" са сравнително добре защитени в небостъргачите си със златни бидета.

  Но е ужасно, че заради човека всекидневно изчезват растителни и животински видове. Това е най-ужасното ни престъпление спрямо планетата. И затова е нужно да платим жестока, но справедлива, цена

 23. 23 Профил на edin slep
  edin slep
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Ама че щуротии. Освен мантрите правиш ли нещо по въпроса? Колко панталони, обувки, фанелки, ризи, тенджери имаш? Колко пъти излезе на заведение?

  Производителите на дрехи са виновни? Добре. Иди в етнографския музей в София и разгледай дрехите от преди сто години - здрав шаяк, ще изкарат десетки години без да мръднат. Искаш ли да ги носиш? А с козяк завива ли ти се вместо с отвратителните олекотени завивки, които са си синтетика? А прекасните миризливи юргани от само преди 20-30 години?

  Пре социализма нямаше лоши производители, всичко бе планово. Да ти кажа ли колко издържаха обувките?

  Истина е че има маркетинг и той измисля нови начини хората да си купуват определени неща, но те не са ненужни. Никой не ти пречи да използваш и 15 годишен телефон. Със старите коли обаче е проблем, защото са мръсни и шумни.

  Огромната част от отпадъците се рециклират. Да има замърсяване, но по въпроса се работи. От години торбичките не са вечни, а се разпадат след броени месеци. Почти цялата пластмаса се преработва. Хартията се преработва. Електронните джаджи се претопяват.

  Мислили ли сте какво ще стане, ако се счупи сегашния икономически модел на пътувания, хранене на вън, покупка на нови стоки за бита?

  Войни, глад, разрушения. Милиарди ще останат без работа, ще започнем да се избиваме най-вече от скука. Общото икономическо блакополучие всъщност направи света по-мирен. Вижте прекрасната история на Европа преди 19 век - войни, войни, войни и чат пат някоя епидемия.

  Потребление издигнато в религия.Културата на свръхпотребление е изцяло в интерес на производителите на стоки.Вещи със заложени в дизайна срокове на годност.Изхвърляш и купуваш ново.Планини от негоден технологичен боклук и пластмаси.Ние изчерпваме ресурсите на планетата все едно са безкрайни.А те не са.Някой да е забелязал призив в ограничаването на свръхпотреблението?Не,заети сме да се борим с климатичните промени.
  —цитат от коментар 3 на sandman


  preklara rara
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3027 Неутрално

  До коментар [#16] от "keen":

  "Ами ти, драги, сигурно не си прочел текста"
  ==================
  Напротив, четох. Отвратително е, че точно тях са тръгнали да зарибяват.

  Еретик
 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5484 Неутрално

  До коментар [#10] от "Моа Преател Тайпи":

  :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#25] от "Костадин Иванов":

  Демек, ти си от поколението, което не разбира писмен текст?
  Да, за съжаление има много като теб.
  В текста се казва, че политици се опитват да убедят хората да се преместят другаде (в САЩ не могат да те изселят насила), но те не вярват, че климатът се променя.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 28. 28 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  До коментар [#20] от "reply":

  Аз съм си сложил солар на терасата, яд ли те е?
  А там и преди това пак нямаше трева.

  Два дни "Работа, Работа, Работа"... да Му се зачитат за три при Бай Ставри!
 29. 29 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1414 Неутрално

  За това - танкове и тежко въоръжена полиция, нали? И всеки несъгласен - в ГУЛАГ.
  —цитат от коментар 12 на Тюфлекчия

  Не, затова да ги оставят на мира, след някоя и друга година сами ще се преместят, ако не искат да се издавят.

 30. 30 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Тези ще си потънат, докато повярват.

 31. 31 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4031 Разстроено

  Защото е глобално сложен проблем и е трудно да бъде свързан с един или друг локален...

  На потърпевши от катастрофи не им е до глобални решения,
  а за глобални решения е нужен невъзможен международен консенсус.

  А замърсяващите и затоплящи човешки фактори се усилват.
  Фабрики, коли, самолети, войни...

  Развлечения и състезания с коли и мотоциклети трошки или нови, космически туризъм, въздушни "Формула 1" и прочее... генератори на дим.

  Отделно или заедно: дезинформационни димни завеси.

  "Според компанията за проучваия "Ипсос" повече от една трета от американците - главно републиканци, отхвърлят научните изследвания, че изменението на климата се дължи на човешката дейност. По-малко от една трета от американците смятат, че глобалното затопляне представлява непосредствена заплаха за САЩ. Проучването е направено след серията опустошителни урагани това лято."

 32. 32 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4031 Разстроено

  секи 4ти км

  Все още има такива, за съжаление

  Плащат им скъпо и прескъпо да произвеждат вредни газове
  и плюят по кристално чиста соларна енергия.

  До коментар [#20] от "reply":

  ПАК ВИ КАЗВАМ ЗА ДА СИ ЗАКУПЯ ОТ ПЕТ ПЪТИ ПО СКЪПИЯ КРИСТАЛНОЧИСТ СОЛАРЕН ТОК , ПРОИЗВЕЖДАМ ПЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВРЕДНИ ГАЗОВЕ,ТАКАВА МИ Е РАБОТАТА

 33. 33 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2938 Неутрално

  Според мен статията е леко подвеждаща.

  След като една стена им е решила проблема с ерозията от едната страна на острова, те си искат втора стена.

 34. 34 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 953 Неутрално

  До коментар [#18] от "keen":

  Не, че нещо, но за да даваш оценки на разума на някой друг, първо трябва да можеш ти самият да разсъждаваш. Което ти засега не си доказал.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.