Това, което прилича на цветна феерия в космоса, е кадър от телескопа Хъбъл. Снимката беше разпространена от НАСА и е образ на звездата NGC 6326. Кадърът показва планетарна мъглявина. Това е сравнително кратка фаза от еволюцията на 95% от звездите (включително и Слънцето), при която червените гиганти се превръщат в бели джуджета. Тези космически обекти се виждат като малки пръстеновидни или дископодобни светли мъглявини, трудно различими от другите звезди, характерни с прости очертания и резки краища.

© NASA.gov

, 3605

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (7)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9174 Неутрално

  Красива еволюция на една звезда.

 2. 2 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Впечатляващо, Хъбъл е революция във наблюдението на космоса !!!

 3. 3 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 885 Любопитно

  Снимка на деня: Еволюцията на една звезда?!
  По скоро това е революция! То е сравнително кратка фаза от еволюцията на 95% от звездите (включително и Слънцето), при която червените гиганти се превръщат в бели джуджета. Тези космически обекти се виждат като малки пръстеновидни или дископодобни светли мъглявини, трудно различими от другите звезди, характерни с прости очертания и резки краища.

  Така е при звездите! А при нашите "звездочелци" нещата са много по различни!!!

 4. 4 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  Хъбъл ни показа , че вселената е много по-красива от сюрреалистичните картини на съвременните художници. Почвам вече да се съмнявам , че те плагиатстват от Хъбъл.

 5. 5 Профил на Ген. Колев
  Ген. Колев
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Прилича на експлодирала Петолъчка (Матушка Руссийка), но само на пръв поглед - тук на снимката нещата са много "безобидни" - само планетарна мъглявина със свръхмасивно Бяло Джудже в центъра.
  Истинската Руссийка съвсем скоро ще имплодира и в последствие ще експлодира като Свръхнова, учените в момента наблюдават предсмъртните и пулсации, в резултат на спирането на засмукването на доларова и еврова материя от близки и далечни съседи сегашният Северноазиатски Червен Свръхгигант и предстоящето изземване на валутната материя от същия, се очаква колапс и последващ разпад на когото. Като резултат загубите на материя, енергия, валюта, народи и територии, мижавите остатъци от когото колабират до съвсем малко Червено едва видимо с просто око Джудже.

 6. 6 Профил на dasvidaniya
  dasvidaniya
  Рейтинг: 221 Весело

  Красивичко, от там идвам, въпреки че моя вид спря да еволюира

  Руски трол. https://мвд.рф/
 7. 7 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 3114 Неутрално

  Тоя вид еволюция важи само за звезди с маса под границата на Чандрасекар, която е 1.7 слънчеви маси. Над тази граница звездите избухват като Нови и Свръхнови.

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.