Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (8)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2383 Любопитно

  "Поканен е и Държавният архив на Република Турция и поканата е била приета, но внезапно възникнала заетост на техните специалисти е възпрепятствала участието им, "

  Това е любопитно. Тези специалисти да не са се оказали гюленисти?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 2. 2 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  "Ние, император Александър Втори, решихме да действаме самостоятелно, когато Ние сметнем за нужно и когато честта на Русия изисква това. Затова днес, призовавайки Божията благословия над нашите доблестни войски, Ние повеляваме те да настъпят в пределите на Турция."

  Звучи подобаващо на истинска империя и велика сила. Жалко че днешна Русия и най-вече Лилипутя са на космическо разстояние от великите си предци особено що се отнася до чест и достойнство!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 3. 3 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2383 Неутрално

  "Възрастен турчин напуска Русе заедно с харема си пред настъплението на руските войски, 1877 г."

  Богатите турци наистина са първите които напускат България но в Североизточна България това става след лятото на 1878г когато е уредена капитулацията на турските гарнизони.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 4. 4 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2466 Любопитно

  "Ние, император Александър Втори, решихме да действаме самостоятелно, когато Ние сметнем за нужно и когато честта на Русия изисква това. Затова днес, призовавайки Божията благословия над нашите доблестни войски, Ние повеляваме те да настъпят в пределите на Турция."Звучи подобаващо на истинска империя и велика сила. Жалко че днешна Русия и най-вече Лилипутя са на космическо разстояние от великите си предци особено що се отнася до чест и достойнство!
  —цитат от коментар 2 на Julian Mall


  България. Численост на окупационната армия. Разноските ще бъдат понесени от България. Руските съобщителни връзки с необходими складове.
  Числеността на руския окупационен корпус, съставен от шест пехотни дивизии и две кавалерийски, който ще остане в България след напускането на Турция от императорската армия, не ще надхвърля петдесет хиляди души. Той ще бъде издържан за сметка на окупираната страна. Руските окупационни войски в България ще запазят своите съобщителни връзки с Русия не само през Румъния, но също през пристанищата на Черно море – Варна и Бургас, където те ще могат да създават, докато трае срокът на окупацията, необходимите складове.

  Е тва също звучи доста подобаващо като се има впредвид че е цитат от Санстефанският мирен договор.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 5. 5 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2383 Любопитно

  До коментар [#4] от "dedoliben":

  Ти сигурно би предпочел като английската аристократка турските войски да бъдат на мястото на руските? Сигурно те щяха да създадат и въоръжат българската войска?

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  Александър Йорданов: Ако руси и българи са били братя, защо Русия е искала пари за освобождението ни?

  http://www.faktor.bg/bg/articles/aleksandar-yordanov-ako-rusi-i-balgari-sa-bili-bratya-zashto-rusiya-e-iskala-pari-za-osvobozhdenieto-ni

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3558 Неутрално

  "Датата 3-ти март включва две неща - фактите, които се случват, и как го възприемаме. За мен 3-ти март е една дата, защото фактологически нищо сериозно не се случва. Това каза в студиото на БНТ бившият посланик и председател на парламента Александър Йорданов.

  3-ти март е свързана с две империи – Руска и Османска, които водят една война, но никъде не се нарича освободителна. Които подписват един предварителен договор, но той не ни поставя на картата на света. Това става чак след Берлинския конгрес..."

  Александър Йорданов

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 8. 8 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 225 Гневно

  Всъщност датата на подписване на договора е 18 февруари (стар стил) ,3-март е по нов стил.
  Изключително много ме дразни стар стил-нов стил. Подписан е на тази дата и точка. Все едно Съединението да се празнува на 18 септември (понеже е на 6 по стар).
  Историците и политиците определят кога да се празнува някое събитие на датата на която им е удобна...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.