снимка 6 .. В кадър: Заек с естрагон и коприва ...?!
//Илиан Илиев обяснява, че както и при снимките на други обекти, и при храната е важно да "гониш" светлината. Основното е как работиш със светлините и сенките, как ги "манипулираш" така, че да извадиш максимума от обема на снимания обект. И накрая чинията да изглежда триизмерна.
Ами, какво да кажа...Напоследък има някакви нови тенденции в кулинарията, и то все от млади готвачи. Сигурно си имат и почитатели. Гледах скоро следната манджа: нарязано на парчета телешко, запържено, в същия тиган бекон на парчета, до златисто. Зеленчуци с подправки, после се смесват. Първо се налива чаша бренди, после вино, после литър бульон. Слага се три вида боб консерва-бял, чер и шарен, и се похлупва да къкри на умерен котлон до сгъстяване. Сервиране с черпака в паница щедро с връх, на върха пържено яйце и всичко поляно с кленов сироп. Яж и благославяй. У дома има шкембе чорба, боб с пастърма и кифлички по рецепта на "Хотел "Бъртрам."
Желанието ми да опитам ястия, ''аранжирани'' по този начин, се изпарява, веднага щом си представя колко време са били манипулирани от пръстите на готвача, дори и да са били облечени в латексови ръкавици (или даже още повече, заради това).
Снимка 7,нещо не ми харесва.Не самата снимка,сниманото е ...ами гадно е.Явно не ставам за сноб. Снимка 9,хм хайвер от белуга!?!По скоро перушина от костенурка.Все пак корубата поможе да мине за перушина.Алоооу,белугите са бозайници.Живораждащи като нас човеците.К'ъв хайвер к'во чудо?
You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност.ОK
Cara Mia
Рейтинг: 352 НеутралноСтрахотна галерия.Направо ми се прияде от всичко!ММММММ
Nil satis nisi optimum
Рейтинг: 1112 ВеселоУсещане за храна? Като гледам порциите по-скоро усещането ми е за глад. А при шкембе чорбата - за немита чиния...
Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.Valeria
Рейтинг: 836 НеутралноКрасиво е, но дали засища стомаха или само очите?! :)
penetrating
Рейтинг: 5969 НеутралноНевероятно добри снимки :)
Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David HilbertЩо се отнася до храната... бих хапнал заека на баба ми вместо този изглеждащ като зелен домат на снимка 6 :)
Johannes Cabal
Рейтинг: 527 ВеселоХраната не се снима, а се яде! :)))
SAVE EUROPE!!!hmmmmm
Рейтинг: 255 НеутралноЕ на снимка 7 се едно гългъба се е размазал на тая дъска. Хич не ми е апетитно, не съм толкова изискан явно...
wsxdre
Рейтинг: 466 Неутралноснимка 6 ..
В кадър: Заек с естрагон и коприва ...?!
//Илиан Илиев обяснява, че както и при снимките на други обекти, и при храната е важно да "гониш" светлината. Основното е как работиш със светлините и сенките, как ги "манипулираш" така, че да извадиш максимума от обема на снимания обект. И накрая чинията да изглежда триизмерна.
Къде се е скатало зайчето??
wsxdre
Рейтинг: 466 Неутралночиста кулинарна гатънка се крие зад Номер 6
roosty
Рейтинг: 449 НеутралноСнимките определено са доста добри!
man_un
Рейтинг: 609 НеутралноАми, какво да кажа...Напоследък има някакви нови тенденции в кулинарията, и то все от млади готвачи. Сигурно си имат и почитатели. Гледах скоро следната манджа: нарязано на парчета телешко, запържено, в същия тиган бекон на парчета, до златисто. Зеленчуци с подправки, после се смесват. Първо се налива чаша бренди, после вино, после литър бульон. Слага се три вида боб консерва-бял, чер и шарен, и се похлупва да къкри на умерен котлон до сгъстяване. Сервиране с черпака в паница щедро с връх, на върха пържено яйце и всичко поляно с кленов сироп. Яж и благославяй. У дома има шкембе чорба, боб с пастърма и кифлички по рецепта на "Хотел "Бъртрам."
princess_x
Рейтинг: 1611 НеутралноЖеланието ми да опитам ястия, ''аранжирани'' по този начин, се изпарява, веднага щом си представя колко време са били манипулирани от пръстите на готвача, дори и да са били облечени в латексови ръкавици (или даже още повече, заради това).
princess_x
Рейтинг: 1611 НеутралноЛипсва всякакво ''усещане'' за храна от тези снимки.
manasiev
Рейтинг: 409 НеутралноСнимка 6: заекът е бил алангле, ама бая алангле, и е избягал, преди да го увековечат в снимката.
betona
Рейтинг: 570 НеутралноДо коментар [#12] от "princess_x":
принцеске кументатор номер едно си! беспощадна и точна!
sandman
Рейтинг: 1054 ВеселоСнимка 7,нещо не ми харесва.Не самата снимка,сниманото е ...ами гадно е.Явно не ставам за сноб.
You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.Снимка 9,хм хайвер от белуга!?!По скоро перушина от костенурка.Все пак корубата поможе да мине за перушина.Алоооу,белугите са бозайници.Живораждащи като нас човеците.К'ъв хайвер к'во чудо?
princess_x
Рейтинг: 1611 ВеселоДо коментар [#14] от "betona":
Мерси, Бетон, старая се. :)
princess_x
Рейтинг: 1611 ВеселоДо коментар [#15] от "sandman":
Освен белуга-кит има и белуга-есетра/щука:
https://en.wikipedia.org/wiki/Beluga_caviar
:)
princess_x
Рейтинг: 1611 ВеселоДо коментар [#15] от "sandman":
Освен белуга-кит има и белуга-есетра/щука:
https://en.wikipedia.org/wiki/Beluga_caviar
:)
sandman
Рейтинг: 1054 НеутралноДо коментар [#18] от "princess_x":
You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.Е това не го знаех.Признавам си.
princess_x
Рейтинг: 1611 НеутралноДо коментар [#19] от "sandman":
Аз пък свързвах ''белуга'' само с хайвера, макар че отдавна съм развила алергия към него. :)
sandman
Рейтинг: 1054 НеутралноМоже би защото не обичам хайвер,ама никак,та за това и не съм чувал.
You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.Все пак благодаря за инфото!
ofe29523420
Рейтинг: 250 НеутралноКакво освен мъжко име е хавиер? Да го пишеше веднъж, да кажеш, че е поредната от много грешки, ама два пъти...