Сладките, направени от ядлива роза, са популярни в китайската югозападна провинция Юнан, където цветните насаждения са изобилие. Фабриката, която произвежда сладкиша, обработва около 30 тона розови листенца годишно.<br />

© Reuters

увеличи
, 3564

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (5)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на aboto
    aboto
    Рейтинг: 470 Весело

    Сн. 7 - вкусен вкус ?!?!?!

  2. 2 Профил на half truth
    half truth
    Рейтинг: 1781 Неутрално

    Сн.7 Ако леко я бяха размили, щеше да се превърне в картина от импресиониза.

  3. 3 Профил на selqnin
    selqnin
    Рейтинг: 1403 Неутрално

    Ех, да можехме и ние да направим истински бранд и да маркетираме Българската роза, но не в стил "Балкантурист" а адекватно на 21-ви век...мечтииии!!!

  4. 4 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 5497 Весело

    (Шеговито) Да си намажем по филия с розово масло :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  5. 5 Профил на historama
    historama
    Рейтинг: 3729 Неутрално

    По някой път се дразня от това прехласване по Китай. В Европа има много повече традиции за използване на различни цветове в кулинарията, най-вече по земите на бившата Римска империя, т.е от поне 2000 години - било то за сладкиши, салати, педястие - особено популярни са цветовете на акацията, тиквата, дори и розата. На Балканите от поне 500 години са известни традициите в кулинарията с роза и розов сироп, алкохолни напитки.
    Добре би било някои кулинари у нас да поемат предизвикателството, но кои? След като знаем, че е изключително трудно да намерим ресторант, в който да открием свястна каварма, а не дай Господи да потърсим истински таратор!





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.