Тиквеният фенер се нарича Светещият Джак (Jack-o’-Lantern) и е кръстен на ирландски пияница, който бил грешник и не можел да отиде в Рая. Заради сделка с дявола обаче не можел да отиде и в ада и затова обикалял с въглен в издълбана ряпа по света в очакване на Страшния съд. Когато празникът се пренесъл в Америка, ряпата била заменена от тиква.

© Reuters

увеличи
, 4292

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1977 Неутрално

  Брат'чеда от снимка 1 ли е наредил така тиквите ?
  Голям е образ

  Panta rhei....
 2. 2 Профил на vucoff
  vucoff
  Рейтинг: 279 Неутрално

  И най-доволни май са маймуните!

 3. 3 Профил на betona
  betona
  Рейтинг: 1237 Неутрално

  твърде зъбавен е тоя прасник. а бе нека се забъвляват хлапетата .

 4. 4 Профил на ivan_ko9
  ivan_ko9
  Рейтинг: 225 Весело
 5. 5 Профил на happymimi
  happymimi
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Много големи сладури! С кеф да си посрещат празника :)

 6. 6 Профил на Boyko Hadjiyski
  Boyko Hadjiyski
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Хелоуин /Helloween/ е хеви метъл група и се поставя в кавички. Halloween е празник и се чете Халоуин.

 7. 7 Профил на sdfsdfsdf
  sdfsdfsdf
  Рейтинг: 225 Весело

  Все пак се оказа, че "празникът" бил посветен на пропадляк-пиАница :D

  УВАЖАВАМ [вече] !!!

  NO GDPR CONSENT WAS EVER GIVEN !!! Especially considering that the European data protection authorities have made it clear “that if a controller chooses to rely on consent for any part of the processing, they must be prepared to respect that choice and stop that part of the processing if an individual withdraws consent.” https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/reform/rules-business-and-organisations/legal-grounds-processing-data/grounds-processing/what-if-somebody-withdraws-their-consent_bg Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected] Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]Използваме данните, които ни предоставяте, за да Ви предложим съдържание, продукти и услуги, интересни за Вас. Ако не искате данните Ви да се използват по този начин, пишете ни на [email protected]
 8. 8 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5429 Неутрално

  Весело...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 9. 9 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Любопитно

  Това на снимка #5 не се ли казваше Пул-Пуш от "Пипи дългото чорапче"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 10. 10 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2886 Любопитно

  Все пак се оказа, че "празникът" бил посветен на пропадляк-пиАница :DУВАЖАВАМ [вече] !!!
  —цитат от коментар 7 на Makq Nekoitaaizlagal


  По време на празник май всичкки започват да се държат като пропаднали. Пият, тъпчат се като невидели и лентяйстват....
  Поради тази причина не трябва ли вместо "празник" да му казваме "пропадник"?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.