В Малмьо, Швеция беше открит нов музей Disgusting Food Museum (Музеят на отвратителните храни), той е създаден от Самуел Вест, клиничен психолог.<br /><br />В музея ще бъдат изложени 80 експоната от целия свят, които ще покажат малка част от различните култури на хранене.<br /><br />Целта на екипа на музея не е само да покаже културното разнообразие на храната по света, но и да накара хората да се замислят докъде стигат възможностите за приемане на нови вкусове.<br /><br />Морското свинче е деликатес в Перу.

© Reuters

увеличи
, 7951

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (30)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на Костадин Иванов
    Костадин Иванов
    Рейтинг: 3199 Весело

    Няма да стъпя в този музей!

    Еретик
  2. 2 Профил на Sabbath
    Sabbath
    Рейтинг: 1579 Любопитно

    Липсва най-отвратителната храна-мишмашът,който и на външен вид,и на мирис силно напомня повръщня.Тази гадост ни даваха всеки понеделник в казармата на вечеря и аз изобщо не влизах в столовата а ако нямах пари за лавката си лягах гладен.

  3. 3 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11595 Неутрално

    За търсачите на отвратителни усещания...

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  4. 4 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ онзи същия
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
    Рейтинг: 250 Весело

    До коментар [#2] от "Sabbath":

    То вЕрно че не съм служил в славната и непобедима/непобедена БНА, та съм пропуснал този деликатес.😀

    Иначе като дете мишмаш с яйца и сирене ми беше едно от "любимите" ястия😀

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  5. 5 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ онзи същия
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
    Рейтинг: 250 Весело

    За търсачите на отвратителни усещания...
    —цитат от коментар 3 на penetrating


    Усещания или асоциации😀?

    То и жабешки бутчета, и....тестиси ("топки" де, наричаха ги "бели бъбреци"), и пържени скакалци, и градински червеи, змийско звучат кофти, ама са деликатеси на вкус😀
    До коментар [#3] от "penetrating":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  6. 6 Профил на Daniel Paparo
    Daniel Paparo
    Рейтинг: 225 Неутрално

    Ние пък си хапнахме морско свинче в Перу и мога да ви уверя, че е много вкусно. Далеч по отвратителни са нашите индустриално-химически заместители на храната.

  7. 7 Профил на Daniboy
    Daniboy
    Рейтинг: 612 Весело

    Английската национална "кухня"?
    Като пържен МАРС например :)

    "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
  8. 8 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 3338 Неутрално

    "По вкус и цвет-тавариш нет"-так сказал наш приятель руснак...

  9. 9 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2742 Весело

    Снимка №5 ми напомни Индиана Джоунс като беше в Индия!


    До коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":

    По нашият край на тестисите им викаме момици. Не съм опитвал. Май свинските момици ги ядат.

    Колегата Сабат изглежда има необясними психологически причини да се гнуси от тази иначе голяма вкусотия миш-маша-а!
    Когато служих в БНА нямаше миш-маш.


    До коментар [#2] от "Sabbath":

  10. 10 Профил на stephanco
    stephanco
    Рейтинг: 447 Гневно

    Дневник, толкоз ли няма по-смислени новини в неделя, та ни занимавате с тия дивотии!

    Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
  11. 11 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ онзи същия
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
    Рейтинг: 250 Весело

    .... Колегата Сабат изглежда има необясними психологически причини да се гнуси от тази иначе голяма вкусотия миш-маша-а! Когато служих в БНА нямаше миш-маш. До коментар [#2] от "Sabbath":
    —цитат от коментар 9 на deaf


    Колегата Шабат май има обяснима психологическа причина-службата му в БНА

    До коментар [#9] от "deaf":


    До коментар [#2] от "Sabbath":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
  12. 12 Профил на blondofil
    blondofil
    Рейтинг: 2017 Неутрално

    В Китай му казват просто ходене на ресторант.

  13. 13 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 672 Неутрално

    Отвращението от храна е най често подсъзнателен спомен от минала травматична случка и/или, асоциация с много силен мирис, по рядко вкус.
    А иначе момиците са лимфни възли в гръдната и коремна кухина на едрите животни.
    Тестисите, на прасета, телета и дори пернати, са деликатес, ако знаеш как се приготвят. Не агитирам, но пропускате нещо отлично.
    Общо взето, за т. нар. отвратителни храни има регионален интерес и традиции.

    roo
  14. 14 Профил на Николай Георгиев
    Николай Георгиев
    Рейтинг: 1146 Весело

    От нашата страна може да им пратим невероятния деликатес "Родопски калмар"!

  15. 15 Профил на Dankol
    Dankol
    Рейтинг: 499 Неутрално

    Спокойно си ги изгледах снимките , без да изпитам никакъв душевен и стомашен дискомфорт . Виж на снимките от събора на Бузлуджа и разни гей паради ми се обръща стомаха , и ми се додрайфа обикновено . Това прави ли ме хомофоб и нетолерантен към либерало-левичарството !?

  16. 16 Профил на gonz0104
    gonz0104
    Рейтинг: 364 Неутрално

    Колегата Сабат изглежда има необясними психологически причини да се гнуси от тази иначе голяма вкусотия миш-маша-а! Когато служих в БНА нямаше миш-маш. До коментар [#2] от "Sabbath":
    —цитат от коментар 9 на deaf


    Той ще е бил връзкарче.Щом са го хранели с миш-маш и го е оставял,за да яде в лавката.Тя лавката беше за някои екстри,а не да се изхранваш от там

  17. 17 Профил на citoyen
    citoyen
    Рейтинг: 1413 Неутрално

    Африканските и азиатски пазари са целогодишен музей. Говоря от собствен опит. Латииноамериканските не ги познавам.

  18. 18 Профил на comandante  vs  либерални ентусиасти&корпократи
    comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
    Рейтинг: 4092 Неутрално

    До коментар [#2] от "Sabbath":
    Ти не си ходил в казармата бе ай стига лъгал!
    Вярно е в казармата имаше много булмачи, но причината беше лошо съхранение на продуктите , некомпетентност на фатмаците готвачи и посредствено кухненско оборудване!
    Специално продукти като яйцата,доматитеите,лука и т.н. са едно от нещата които връщат носталгия по тези времена.

    Китайците от как разбраха ,че ориза е гарнитура започнаха да ядат всичко останало!

    Libertarianism is just anarchy for rich people
  19. 19 Профил на Daniel Paparo
    Daniel Paparo
    Рейтинг: 225 Неутрално

    😁Добре приготвени момици са деликатес голям....това ибаче не е ли тимусната жлеза? Не съм добър в анатомията, тъй че може и някоя глупост да пиша. До коментар [#9] от "deaf":

  20. 20 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2742 Неутрално

    😁Добре приготвени момици са деликатес голям....това ибаче не е ли тимусната жлеза? Не съм добър в анатомията, тъй че може и някоя глупост да пиша. До коментар [#9] от "deaf":
    —цитат от коментар 19 на Daniel Paparo



    До коментар [#19] от "Daniel Paparo":

    Не знам дали на тестисите им казват "тимусна жлеза",но съм виждал с очите си,че отрязват точно "топките" - без кожицата - и ги готвят.

  21. 21 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2742 Неутрално

    До коментар [#16] от "gonz0104":

    Не се бях сетил,но Сабат наистина може да е връзкар,защото през 80-те години,(когато служех),въпреки че жизненият стандарт вече беше се поиздигнал,в казармата не ни хранеха с миш-маш. Имаше понякога пържоли,всеки петък риба,(бяла риба!),но не и миш-маш.
    А пък в лавката имаше предимно вафли,сухи пасти и безалкохолно. Да не говорим,че през началното обучение просто нямаше време да се посещава лавката.

  22. 22 Профил на babyroo
    babyroo
    Рейтинг: 672 Неутрално

    Много съм запален по кулинария, та пак повтрям:
    Момиците са лимфни възли. Адски вкусни при правилно приготвяне! Същото се отнася за тестисите!!! Едните се "режат" отдолу, другите се вадят от коремната и гръдната кухина. Сами се сетете кои, как...

    roo
  23. 23 Профил на Daniboy
    Daniboy
    Рейтинг: 612 Неутрално

    До коментар [#6] от "Daniel Paparo":

    Интересно. На какво има вкус?

    "Щастие за всички даром, и никой да не бъде пренебрегнат!"
  24. 24 Профил на Sabbath
    Sabbath
    Рейтинг: 1579 Разстроено

    До коментар [#4] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":


    До коментар [#21] от "deaf":


    До коментар [#16] от "gonz0104":

    Не съм служил в БНА,а в ГУСВ(83-85 г.) и храната ни (с изключение на мишмаша в неделя,който от малък недолюбвам) беше горе-долу добра.На обед на обекта ни даваха и допълнително второ от стола на комбината.С него веднаж станах за резил-ястието беше боб с кренвирши,мен ми се падна малък,оплаках се на старшината и той след като раздаде всички порции ме посочи и се провикна "хей ти,с малкото парче..."

  25. 25 Профил на Peni Nikol
    Peni Nikol
    Рейтинг: 9895 Неутрално

    Наистина са отвратителни храни, колкото до "белите бъбреци" от прасе са вкусни панирани, така ги приготвях на половинката си.

  26. 26 Профил на wiligri
    wiligri
    Рейтинг: 571 Неутрално

    Горкото морско свинче - у нас е домашен любимец, а в Перу - манджа! Макар че като се замислиш, суджукът какво е - абсолютна гавра - убиваш обикновено свинче, смилаш го и го натъпкваш в собствените му черва. После го ветрееш цял месец за завист на комшии и котки.

  27. 27 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 2742 Неутрално

    До коментар [#24] от "Sabbath":

    Ама аз също съм служил накрая в Строителни войски,(87-89г.)защото така бях на една крачка от дома си. Иначе в началото съм служил в елитно артилерийско поделение в Сливница. И на двете места нямаше миш-маш. Може би при теб е било някакво голямо изключение.
    Старшината те е засрамил с право,защото войник да се оплаква се счита за недостойно и дори позорно. Трябвало е СЛЕД като се наядеш,да отидеш при старшината насаме,да поискаш разрешение от него да говориш,(както е по устав) и да му обясниш какъв е проблемът. След това чакаш какво ще реши и изпълняваш. Когато ти публично си се оплакал на старшината пред твоите бойни другари,(!) от малкият кренвирш,така всъщност рушиш дисциплината и подлагаш на съмнение авторитета на старшината и го предизвикваш да те "задейства" и сложи на място.

  28. 28 Профил на penetrating
    penetrating
    Рейтинг: 11595 Неутрално

    До коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":

    Прав сте - асоциации. Жабешките бутчета ги харесвам :)
    Иначе в Китай винаги слагат в алкохола някакви земноводни и животни в големи стъкленици като в кабинет по биология. Винаги помагат за нещо, в над 50% от случаите за потентност. :)

    Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
  29. 29 Профил на man_un
    man_un
    Рейтинг: 3338 Неутрално

    Който иска да се просвети на тая тема, нека гледа "Странни храни" по Травел, кулинарно предаване на Андрю Цимерн. Там предлагат такива дефекации, както на улицата, така и по ресторантите.Като почнеш от Индия, Китай, Виетнам, после Карибския басейн, Америка и т.н.

  30. 30 Профил на МОЙШЕ  ТОЛКОЗ онзи същия
    МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия
    Рейтинг: 250 Неутрално

    До коментар [#4] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":До коментар [#21] от "deaf":До коментар [#16] от "gonz0104":Не съм служил в БНА,а в ГУСВ(83-85 г.) и храната ни (с изключение на мишмаша в неделя,който от малък недолюбвам) беше горе-долу добра.На обед на обекта ни даваха и допълнително второ от стола на комбината..."
    —цитат от коментар 24 на Sabbath


    УАЛАК...ТРУДОВАК си бил😀😀😀?!? Е тогава ВСИЧКО (е, почти всичко де😀) ти е простено😀. Нейсе да служиш в БНА с тъпанари низши и средни командири, малоумни садистични фатмаци и вся 'Астальная сволоч-в БНА поне ти казват че пазиш Родината от лошите капиталисти.

    Ама да бачкаш 2 г' ангария в НРБ, и то в униформа...не е за нормалните хора. Разбирам за циганите-така ги учеха да работят в строителството, и да придобият някоя професия от бранжа...По онези времена май и за турците/помаците това им е дало възможност да придобият нова професиия в строителството и да "излЕзнат от село"....Ама НЕ и за нормалните хора...

    До коментар [#24] от "Sabbath":
    --------------------------------------------------

    До коментар [#5] от "МОЙШЕ ТОЛКОЗ онзи същия":Прав сте - асоциации. Жабешките бутчета ги харесвам :)Иначе в Китай винаги слагат в алкохола някакви земноводни и животни в големи стъкленици като в кабинет по биология. Винаги помагат за нещо, в над 50% от случаите за потентност. :)
    —цитат от коментар 28 на penetrating


    Е, те и мексиканците слагат гъсеница в по качествените им Текилот (Мескал), и пиндостанците им подражават в тяхните Мескали (не съм виждал Текила/Мескал мейд ин Мехико, само мейд ин ЮСА). Ама гъсеницата е бая вкусна след като се свърши бутилката😀

    И поляците слагат една трева в Джубровката-дава интересен вкус. Да не говорим за 'талянците с крушата в бутилките на "Уийлямс"-СТРАХОТНА напитка😀

    В Китай не съм бил, ама съм бил два пъти в Тайланд😀Там куснах неща за които не съм и сънувал, камо ли да ги опитам в "мойта кулинарна академия"-етническите ресторанти в Лондон през 70те и 80те😀И където след много "трайъл енд ерор" разбрах коя чужда кухня най' ми се 'аресва-Средиземноморската, и специфично-'талянската😀 И в частност-морските дарове.

    През 80те до 90те бая често пътувах до Италия (по ред причини, част от тях не е за пред НАП). Та като кацах в Рома и шатъл'буса (тогава) возеше пристигащите до гарата (Термини) ПОЧТИ ВИНАГИ драпах 3-400 м' до закусвалните в сокаците в дясно от Термини: Там предлагаха на СМЕШНИ цени "инсалата фрути ди маре" и свестно Фраскати в 1/2 л' бутилки😀И бяха само на 5-600...може би малко повече м' от "мойта спалня в Рома"-Хотел Куиринале (НЕ СУПЕР модерен, но класа от фин'де'сиакъл, ВПЕЧАТЛЯВАЩА!!!)

    Като правиш това 2 пъти месечно почват да те разпознават, и да ти предлагат и други свестни манджи. Ама аз бях неустоим: Подобно наплюскване с "фрути ди маре"+съответното количество Фраскати на ресторантски цени в нашенско ми струваше колкото 1/2 двупосочен билет от нашенско. А бонусът беше че разходите се сваляха от облагаемите приходи (в моя такс'бракет-около 45% крайно облагане).


    До коментар [#28] от "penetrating":

    THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.