Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (99)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 499 Неутрално

  Това е само на повърхността. Подсъзнателно хората избягват все по-често създаването на деца и семейство поради други причини: не финансови. Всичките "права" на жените и децата чисто и просто идват в повече, особено на мъжете: за чий да създавам семейство при положение, че ми е гарантирано това, че жената , децата и тъщата ще ми се качат на главата понеже вече дори не мога да ги бия легално?! Просто е!

 2. 2 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  Нормално. Човек не е създаден да се възпроизвежда при всякакви условия.
  Робите в Америка не са се възпроизвеждали, затова от Африка корабите непрекъснато са внасяли нови партиди.

  При съвременния корпоративен робовладелски капитализъм наблюдаваме същото.
  При белия човек пък, който може да се каже че е по "разглезен", особено в Западна Европа по високо образование и стандарт на живот води до по високи претенции и по ясно осъзнаване на социалните несправедливости, което пак се изразява в спад на раждаемостта.

  В недемократичните системи се опитват да решат този проблем с програмиране на хората да живеят по определен начин - идеология, "култура", религия, национализъм, социална капсулация в семейството и т.н.

  Демократичните системи засега внасят хора, защото горното "решение" не би се приело.

  Изходът е цялостна промяна на парадигмата на обществото към все по голяма степен на ляв либерализъм, при който социалните противоречия ще са по малко. Всичко друго предполага насилие и принуда - както над съзнанието, така и в останалите му форми.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 3. 3 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  Иначе Северна Корея била проблем...

 4. 4 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 641 Весело

  До коментар [#1] от "Митко Палаузофф": за чий да създавам семейство при положение, че ми е гарантирано това, че жената , децата и тъщата ще ми се качат на главата

  В коментара ви съзирам неприсъща за истинския мъж боязън, колега!
  Щели са, да ви се качат на главата. А защо да не им се качите на главата вие? Опитайте - не е толкова трудно.

 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Искам да подчертая две неща -
  1. Намалявеането на раждаемостта не е лошо само по себе си. Овехтелите теории, че държавите с по-голямо население и теритотия живеят по добре не важаха още през 20-и век, да не говорим за 21...
  2. Във всички държави, където жените са образовани и имат възможности за развитие и кариера раждаемостта е ниска...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1204 Разстроено

  Защо в Южна Корея да раждат деца, като севернокорейските им сестри раждат достатъчно? Когато един ден двете Кореи се обединят, ще стане като в Германия от едните бачкаторите, от другите технологиите!

 7. 7 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3097 Разстроено

  Колкото повече се повишават изискванията към отглеждането на деца, толкова по-трудно семействата се решават да ги създават. Било е трудно и преди, но "все някак ще се оправим" е изглеждало достатъчно основание. Сега образованите и богати общества започват за се самоубиват като китовете, излезли на брега, а примитивните се разрастват.
  Вносът решава временно проблема за сметка на качеството.

  Еретик
 8. 8 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3159 Неутрално

  Поредният левичарски пасквил на Ройтерс.
  Целта е да представят Южна Корея в негативна светлина.
  Внушава се , че южнокорейците избягват да имат деца , защото нямат средства да ги издържат. Демек, бедни са. По-евтино им било да си отглеждат кучета.
  Не се посочва , обаче с конкретни данни каква е раждаемостта в Южна Корея, сравнена с тази в други страни. Толкова ли е ниска, че да ни занимават специално с нея като някакъв проблем за страна с 50 милиона население , живеещо на територия по-малка от България.
  Всъщност от показаните снимки се вижда един висок стандарт като обзавеждане дома на южнокорееца.
  Представям си , ако в Северна Корея бяха на власт "крайно десни" , що огън и жупел срещу тях щеше да има от левичарски медии като Ройтерс.
  В този репортаж обаче нито дума за Северна Корея като сравнение.
  Внушава се , че в Южна Корея се живее бедно , защото хората нямат средства да отглеждат деца. Предпочитат да отглеждат кучета за по-евтино.
  Поредна левичарска гадост.

 9. 9 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Палаузофф": за чий да създавам семейство при положение, че ми е гарантирано това, че жената , децата и тъщата ще ми се качат на главата В коментара ви съзирам неприсъща за истинския мъж боязън, колега!Щели са, да ви се качат на главата. А защо да не им се качите на главата вие? Опитайте - не е толкова трудно.
  —цитат от коментар 4 на otg46594191


  Но, колега, по вашата логика аз трябва да бъда готов да създам семейство и с маймуни или прасета например: като ми смърдят, квичат и катерят по главата, аз да ги надсмърдя, надквича и т.н. Жената, децата и тъщата се качват на главата на мъжа благодарение на своето нахалство, безочливост, претенциозност и тесногърдие, все качества природно неприсъщи на истинския мъж :)

 10. 10 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1853 Неутрално

  Много психопатологично звучи.

  E PLVRIBVS VNVM
 11. 11 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Баба ми казваше "шашава работа"

 12. 12 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":

  Не е въпросът населението да е голямо, а да има достатъчно млади хора. Нация от пенсионери не може да е богата. На запад компенсират с имиграция, което също си носи своите проблеми. Ние с нищо не компенсираме.

 13. 13 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#5] от "Nil satis nisi optimum":Не е въпросът населението да е голямо, а да има достатъчно млади хора. Нация от пенсионери не може да е богата. На запад компенсират с имиграция, което също си носи своите проблеми. Ние с нищо не компенсираме.
  —цитат от коментар 12 на Whoops


  Това е вярно само при пенсионни системи от типа на европейската (създадена от Бисматк през 19-и век), когато работещите млади плащат пенсиите на пенсионерите. При лични пенсионни вноски, когато човек харчи собствените си пари, съотношението работещи-пенсинери няма значение.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 14. 14 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  Не се учудвам... И в България има такива откачалници.

  Бивш tww09306483.
 15. 15 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Разстроено

  Във всички развити държави раждаемостта е ниска
  https://data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.TFRT.IN
  А в развитите държави политиката е такава, че да се субсидират бедните и непродуктивни слоеве да се размножават. Семейство на работещи плаща огромни данъци, които се преразпределят към бедните (разбирай, неработещите) да им осигурят приличен стандарт като достатъчно голямо жилище, прехрана, здравеопазване, образование за децата и т.н.
  Високите данъци и цените на жилищата оказват огромен натиск върху работещите, които трябва да имат някакви доста високи доходи преди да се решат да имат деца. Предполага се, че единият (обикновено жената) ще трябва да си остане вкъщи за някакъв период от време, а през това време трябва да се плаща за жилище (наем или ипотека) и всички други сметки.
  И обикновено раждането се отлага до по-късна възраст, като детето остава само едно.

 16. 16 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Весело

  До коментар [#1] от "Митко Палаузофф":

  Ти да видиш! На човека му отнели правото да бие жена си, децата и тъщата и това е причината да няма семейство!
  Пак добре за жените, че такива мъже да не искат да се женят.

 17. 17 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Голямото население не прави проспериращата държава. Пример - Северна Корея е 80 милиона, но хората там живеят на корички хлебец и фотосинтеза. Преди векове в аграрния период е било важно да има голяма раждаемост, за да има достатъчно хора да обработват земеделските площи и да се бият на бойното поле в време на безкрайните войни.

  Днес работата в 90 % от най-доходоносните отрасли се извършва от компютри и роботи, които се ръководят от малък брой работници. В тези развити държави голяма част от БВП идва точно от високотехнологични отрасли. Там нямат нужда от много работна ръка, а от малко, но високо квалифицирана работна ръка. Друго е положението в страните от третия свят, където все още аграрната дейност е водеща и там логично имат голяма раждаемост, за да има повече бачкатори.

  Всякакви глупави лозунги като онзи "да станем 9 милиона" в днешния свят звучат смешно. Населението в Африка е огромно и като гледам, нито са цъфнали, нито са вързали. тънат в бедност, глад и мизерия. Търсят всяка възможност да отидат да живеят в богатата Европа. Ако голямото население даваше просперитет, защо не си стоят в родните "проспериращи" държави? Дори една Германия, която е известна с недостига си на работна ръка, търси основно квалифицирани чуждестранни работници, а не ниско образовани туземци, които цял живот са брали плодове от дървото и копали нивата.

  Разбира се, и тези необразованите няма да умрат от глад - ще мият чинии, ще чистят кенефи, ще, бъдат боклукчии и други "престижни високоплатени професии".

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 18. 18 Профил на anona
  anona
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#17] от "Lou":

  Северна Корея е 25 милиона, Южна е 50.

 19. 19 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Проблемите са в правителство. Правителствата изземват все повече и повече функции, които преди да са се изпълнявали от обикновения човек. И за тази цел събират всеки повече и повече данъци. И сега се чудят що хората не раждат деца - щото чакат на правителството да им направи деца. Ама то не може. :)

  И другото е еманципациите на жените. Жените не им се ражда просто.

 20. 20 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Не се посочва , обаче с конкретни данни каква е раждаемостта в Южна Корея, сравнена с тази в други страни.
  —цитат от коментар 8 на tacheaux


  Една от най-ниските - 1.323 деца на жена.

 21. 21 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  Либералното бъдеще... Негрите и мюсюлманите си раждат, пък и много им се иска нещо по-светло и затова ще си го получат насила, когато се почустват у дома си в държавите-приемници.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8121 Неутрално

  Те севернокорейците раждат и заради тях, по команда. Един ден ще са една държава.

 23. 23 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10370 Неутрално

  Идва само да покаже, доколко обществото е болно емоционално (не толкова икономически) избирайки заместители или снижавайки целите

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 24. 24 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#1] от "Митко Палаузофф":Ти да видиш! На човека му отнели правото да бие жена си, децата и тъщата и това е причината да няма семейство! Пак добре за жените, че такива мъже да не искат да се женят.
  —цитат от коментар 16 на pamela


  Това е образно казано. :)

  Но да кажем, че жените получиха доста права за последните 100 год и това е цената, която се плаща сега.

  Примерно, преди жените са били безгласни букви. Много от браковете са били уредени без да има съгласието на жената. Щом бащите се договорят е било достатъчно. Жените също и не са работели (освен на нивата и у дома) и не са гласували.

  Но не съм много сигурен че това е главната причина. Все пак едно време правителствата са ти прибирали 10-15% данъци и са ти оставали някакви кинти. Сега като включим ДДС и акцизи ти прибират над 50%. Айде у нас ДОД не е толкова висок, но на Запад и е доста висок - там се получава че ти остават едно 35-40% за теб - другото отива за правителството.

 25. 25 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1321 Разстроено

  Стига с това раждане бе, света се пука по шевовете.

  Апокалипсисът апокалиптичен
 26. 26 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 596 Любопитно

  За сметка на работливите корейци, при които се пада по 1.1 деца на жена утрешният свят ще е пълен с граждани на:

  1 Niger - 7.2 деца на жена;
  2 Chad 6.4;
  3 Somalia 6.3;
  4 Congo, DR 6.3;
  5 Angola 6.2;
  6 Mali 6.0;
  7 Burkina Faso 5.5;
  8 Nigeria 5.5;
  9 Burundi 5.5;
  10 Gambia 5.4...

 27. 27 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 596 Неутрално

  Стига с това раждане бе, света се пука по шевовете.
  —цитат от коментар 25 на БМЗ


  Е точно на корейците ли го казваш това?

 28. 28 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#26] от "lustmord":

  Значи така трябва да бъде.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 29. 29 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  Не само в Корея е така, в много западни държави вкл. и такива, които са силно социални положението е подобно.

  Всъщност нормално в свят , където жените се образовани , много често по-добре от мъжете, по-взискателни са за нивото на партньора си и средата, в която ще отглеждат децата и в резултат създават по-късно семейство.


  А корейките са много хубави лични впечатления.

 30. 30 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#29] от "olimpipanov":

  Пропускаш, че има и семейства без деца.
  Съжителство НЕ означава непременно деца.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 31. 31 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#13] от "Nil satis nisi optimum":

  Система при която пенсионерите харчат собствени пари не съществува никъде и няма как да съществува. Дори в САЩ основните приходи на един среден пенсионер идват от държавната пенсия. Едно че няма как да бъде въведена, защото ако заделяш половината си приходи за пенсия няма как да плащаш и за настоящите пенсионери. И второ световната икономика не е толкова стабилна че хората да разчитат да си внасят кротко цял живот без да ги сполети война, депресия или Жан виденов и да затрие всичко.

 32. 32 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Защо в Южна Корея да раждат деца, като севернокорейските им сестри раждат достатъчно? Когато един ден двете Кореи се обединят, ще стане като в Германия от едните бачкаторите, от другите технологиите!
  —цитат от коментар 6 на Дедо Либен


  Пропусна най-важното - и управляващите.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 33. 33 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Но, колега, по вашата логика аз трябва да бъда готов да създам семейство и с маймуни или прасета например: като ми смърдят, квичат и катерят по главата, аз да ги надсмърдя, надквича и т.н. Жената, децата и тъщата се качват на главата на мъжа благодарение на своето нахалство, безочливост, претенциозност и тесногърдие, все качества природно неприсъщи на истинския мъж :)
  —цитат от коментар 9 на Митко Палаузофф


  Вашият коментар ме заинтригува и ще си си позволя да отговоря на него.
  Не , не сте задължен нищо да създавате и нищо да правите. Ако имате вътрешна потребност и достатъчно сили и кураж да живеете с друг човек и да носите отговорност за други хора, то създайте семейство. Ако пък се чувствате плах и неуверен и при мисълта, че ще трябва да взимате решения от които зависи и съдбата на други хора ви се разтупва силно сърцето - ами по-добре недейте, насила хубост не става. В крайна сметка светът е оцелял и ще продължи да оцелява без да е необходимо някой да изживява душевни драми или насила да бъде принуждаван да узрява психически за нещо си.
  Така, че не се притеснявайте от нищо, следвайте сърцето си, шестото си чувство, разума, съветите на фейсбук или там това, което ви носи душевен мир.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 34. 34 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Весело

  ... Пример - Северна Корея е 80 милиона, .......
  —цитат от коментар 17 на Lou

  Прочетох до тук. Нататъка няма смисъл :-)))))

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 35. 35 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2240 Весело

  Може да не раждат, ама "мигранти" няма да приемат, хеле пък да им строят джамии. Стига сте се оглеждали какво правят хората с живота си. Нито е ваша работа (на грантополучателите) нито ще ви влезе в аджендата. Корейци, японци и китайци са най-възпитаните и дисциплинирани хора, когато ходят в чужбина, но в страните си са безкомпромисни. Няма да има културно обогатяване там, разберете.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 36. 36 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Жълтата и бялата раса са обречени на изчезване ако не се вземат мерки.Основната причина за това е,че народите и етносите, които имат демографски ръст живеят при условията на трибализъм,а белите и жълтите са индивидуалисти.Тези, които живеят при условията на трибализъм го правят по същия начин както и нашите предци допреди един век-ранни бракове на жените,като жената се грижи за децата,а семейството,кланът,групата се грижи за прехраната им.В България е характерно за циганите, които нарастват като население,за разлика от българите,които намаляват с най-бързи темпове в света.
  От друга страна мъжете все повече се феминизирана и жените не виждат смисъл да почват връзка с такива мъже или да им раждат деца.
  Финансовите и жилищни проблеми също са важни за намалената раждаемост,но те са второстепенни.

 37. 37 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#36] от "Мусаши":

  Ами това е положението.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 38. 38 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Стига с това раждане бе, света се пука по шевовете.
  —цитат от коментар 25 на БМЗ


  Важно е само не нарастването на населението,но и кое точно население нараства и кое изчезва.Нараства населението с нисък коефициент на интелигентност,а измира това с висок.Само до 150-200 години ако се продължи с тези темпове белите и жълтите ще бъдат екзотични малцинства.И светът ще се населява преимуществоно от хора с Ай Кю 70.Такива никога няма да изобретят нови лекарства, автомобили, космически кораби.

 39. 39 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Познавам няколко млади корейки, които са женени, но нямат деца. Те са красиви, добре соанирани и облечени, имат всякакви екстри, но не споменават нищо за деца. Личи си, че имат висок стандарт, мъжете им са ИТ специалисти, печелят добре, но не отварят дума за деца. Ако ние чакахме да си надвием на масрафа, за да раждаме деца, нямаше никога да ги родим. Това е твърде егоистично, но всеки сам решава.

 40. 40 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  В България раждаемостта е 9 на 1000, а в Южна Корея, Япония, Сърбия, и Италия--8 на 1000.
  Китай - 12 на 1000
  Русия - 13 на 1000
  Северна Корея - 14 на 1000
  Бангладеш - 19 на 1000
  ЮАР - 21 на 1000
  Пакистан - 28 на 1000
  Афганистан - 33 на 1000
  Сомалия - 42 на 1000
  Нигер - 48 на 1000

  Средно Ай Кю в Южна Корея - 106
  https://brainstats.com/average-iq-by-country.html
  В Япония - 105
  В Пакистан - 84
  В ЮАР - 77
  В Нигер - 69
  В Сомалия - 68

  По межународни мерки "гранично състояние" е между 79 и 70.
  "Умствено изоставане" започва от 69 надолу.
  http://wilderdom.com/intelligence/IQWhatScoresMean.html

  https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states_and_dependent_territories_by_birth_rate

 41. 41 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мусаши":

  Може би има смисъл в това.
  Интелигентността осъзнава собственосто си безсмислие и безсмислието на живота, затова се обрича на изчезване.

  Според източните философи е важно да се спре цикълът на преражданията. Едно от проявленията на това е намалената раждаемост.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 42. 42 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#36] от "Мусаши":Ами това е положението.
  —цитат от коментар 37 на Боян Таксиров


  Изобщо не съм оптимист какво ще е бъдещето на света.Щото в най-кървавата война в Европа след Втората световна война насам-в Югославия имаше 30 хиляди жертви.В Руанда само за една година бяха 1 милион.Тия хора никога няма да се цивилизоват като европейците,а винаги ще се избиват помежду си или ще избиват други хора.

 43. 43 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#38] от "Мусаши":Може би има смисъл в това.Интелигентността осъзнава собственосто си безсмислие и безсмислието на живота, затова се обрича на изчезване.Според източните философи е важно да се спре цикълът на преражданията. Едно от проявленията на това е намалената раждаемост.
  —цитат от коментар 41 на Боян Таксиров


  Е точно в хиндуизмът, където съществува като концепция прераждането има демографски бум.Индия скоро ще мине Китай по брой население.

 44. 44 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мусаши":

  Така е, но само непросветените и низшите духом се размножават като добитък.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 45. 45 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#42] от "Мусаши":

  Ами кой знае. То белият човек е направил най много пакости на света.
  Гледал ли си филма "Нещото", на Шаямалан?

  Там дърветата изпускаха вещество, което караше хората да се самоубиват, което бък беше тяхната самозащита от това, че хората изсичат дърветата.

  Може би ниската раждаемост е следствие на унищожителните действия на бялата раса?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 46. 46 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Система при която пенсионерите харчат собствени пари не съществува никъде и няма как да съществува.
  —цитат от коментар 31 на Whoops


  Пенсиите, задно с ДДС са едни от най-ужасните "политически" данъци измисляни някога. Да не говорим за възможността корпорациите да плащат данъците където им е по-евтино.

  Преди 100 год нито пенсии е имало нито ДДС и е нямало проблеми с раждаемостта. Или поне не са били толкова сериозни. :)

 47. 47 Профил на Иосиф Давидович
  Иосиф Давидович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  "В допълнение към разходите за образование, средното южнокорейско домакинство трябва да бюджетира приблизително 12.8 години доход, за да си купи жилище от среден клас, в сравнение с 8.8 години през 2014 г., показват данните на KB Kookmin Bank. "
  Явно и в Южна Корея е победил напълнобанкстерския капитализъм. близо 13 години да работят двама корейци от едно средно южнокорейско семейство, за да си купят един апартамент от 50-60 квадрата, за да им взимат лихви на тези пари.... После се чудят защо тези хора не могат да си позволят деца....А след 20-30 години като се пенсионират тези хора, кой ще им изработва пенсиите, които със сигурност ще бъдат ограбени от същите тези банкстери, кой ще се грижи за тях когато се разболеят, кой ще ги погребе вкрайна сметка?
  Всички тези въпроси сега не са важни-сега е важно банкерите да имат големи печалби и бонуси....За съжаление така става навсякъде..........

  Ах, Александр Сергеевич, милый Ну что же Вы нам ничего не сказали О том, как держали, искали, любили, О том, что в последнюю осень Вы знали
 48. 48 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#42] от "Мусаши":Ами кой знае. То белият човек е направил най много пакости на света.Гледал ли си филма "Нещото", на Шаямалан?Там дърветата изпускаха вещество, което караше хората да се самоубиват, което бък беше тяхната самозащита от това, че хората изсичат дърветата.Може би ниската раждаемост е следствие на унищожителните действия на бялата раса?
  —цитат от коментар 45 на Боян Таксиров


  Ако не бяха постиженията на белият човек хората още щяха да живеят в първобитният строй.Един грип или счупен крак в повечето случаи биха били смъртоносни.

 49. 49 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 802 Весело

  Безалкохолна бира, надуваема кукла и куче е най-евтино!

 50. 50 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#47] от "Bobox":

  Но нещата се балансират с ниската раждаемост.
  Хората отказват да пиремат това блъскане цял живот и робство на сситемата, като не създават деца. Коте в перспектива ще тласне системата към промяна.

  След черната чума , май така се казваше, в Европа измира 1/3 от населението, което води до остър недостиг на работна ръка и подобрение на положението на селяните.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 51. 51 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  *което

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 52. 52 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#48] от "Мусаши":

  Това е само едната страна на нещата.
  Нямаше да има замърсяване, стрес, блъскане цял живот за две бетонни стаички в някой ужасен панелен квартал, смъртоносни войни, атомна заплаха и т.н.

  В Китай преди 40 000 години се е живяло по добре отколкото днес. 5-6 часов работен ден - лов или събиране на плодове, здравословно меню от месо и плодове и много свободно време.

  Днес - 14 часа бъхтене за паничка ориз.

  Е, струва ли си?

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 53. 53 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#52] от "Боян Таксиров":

  И колко е била продължителността на живота?Човекът е живеел в лишения и мъки с ужасяваща детска смъртност.Утрешният ден никога не е бил сигурен.

 54. 54 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#53] от "Мусаши":

  Че да не би днес да е сигурен?
  Напротив, днес е по несигурен.
  Кризи, непостоянни работни места, прекариат и т.н.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 55. 55 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Любопитно

  До коментар [#47] от "Bobox":...След черната чума , май така се казваше, в Европа измира 1/3 от населението, което води до остър недостиг на работна ръка и подобрение на положението на селяните...
  —цитат от коментар 50 на Боян Таксиров


  Това сериозно ли го мислиш/вярваш?

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 56. 56 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#54] от "Боян Таксиров":

  Само дето ако поради някаква причина човекът не е можел да осигури прехрана само няколко дни ,това е означавало смърт.А сега в развитите държави от глад рядко някой умира.

 57. 57 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Весело

  До коментар [#48] от "Мусаши"......В Китай преди 40 000 години се е живяло по добре отколкото днес. 5-6 часов работен ден - лов или събиране на плодове, здравословно меню от месо и плодове и много свободно време....
  —цитат от коментар 52 на Боян Таксиров

  Ти сериозноли го вярваш това?
  На село при баба и дядо ходил ли си? Май не си :-)))))
  Може да наваксаш, ако посетиш някой европейски фермер, дето бачка по 4-5 часа и има много свободно време.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 58. 58 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#55] от "DDR":

  Това съм го чел и гледал.
  Имало е еманципация на селяните, поради недостига им се е видгнала надницата, започнали са да се обличат като благородници, от което развитие благородниците са се уплашили и са наложили закрепостяващи закони.
  Документирано е.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 59. 59 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#57] от "DDR":

  Хомо Сапиенс - Ноел Ювал Харири

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 60. 60 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Весело

  До коментар [#55] от "DDR":Това съм го чел и гледал.Имало е ..............
  —цитат от коментар 58 на Боян Таксиров


  Ясно, больше вопросов нету, както се казва на старобългарски :-)))))

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 61. 61 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Любопитно

  До коментар [#57] от "DDR":Хомо Сапиенс - Ноел Ювал Харири
  —цитат от коментар 59 на Боян Таксиров


  ОК. :-))))

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 62. 62 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2240 Любопитно

  До коментар [#55] от "DDR":Това съм го чел и гледал.Имало е еманципация на селяните, поради недостига им се е видгнала надницата, започнали са да се обличат като благородници, от което развитие благородниците са се уплашили и са наложили закрепостяващи закони.Документирано е.
  —цитат от коментар 58 на Боян Таксиров


  Къде си го чел това? Цитат дай. Щото в многото книги на тема история на Китай, които съм чел - такова нещо не съм видял. Виж обратното - нескончаеми селски бунтове от глад има всеки век...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 63. 63 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#62] от "Тюфлекчия":

  Отдавна го бях чел, по наскоро го гледах по дискавъритата, визираше се средновековна Англия.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 64. 64 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2240 Весело

  До коментар [#48] от "Мусаши":Това е само едната страна на нещата. Нямаше да има замърсяване, стрес, блъскане цял живот за две бетонни стаички в някой ужасен панелен квартал, смъртоносни войни, атомна заплаха и т.н.В Китай преди 40 000 години се е живяло по добре отколкото днес. 5-6 часов работен ден - лов или събиране на плодове, здравословно меню от месо и плодове и много свободно време.Днес - 14 часа бъхтене за паничка ориз.Е, струва ли си?
  —цитат от коментар 52 на Боян Таксиров


  Аха - и понеже им било толкова добре, за това Китай е едно от само няколкото места в света (заедно с Близкия изток, Сахел в Африка, Андите, Централна Америка и Нова Гвинея), където земеделието и животновъдството са се зародили спонтанно, без външна намеса. Толкооо хубаво им било, че решили да си създадат силни емоции за разнообразие...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 65. 65 Профил на Тони КОСТОВ
  Тони КОСТОВ
  Рейтинг: 1262 Любопитно

  До коментар [#25] от "БМЗ":

  За негрите и мюсюлманите става дума, нали ?

 66. 66 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2240 Неутрално

  До коментар [#62] от "Тюфлекчия":Отдавна го бях чел, по наскоро го гледах по дискавъритата, визираше се средновековна Англия.
  —цитат от коментар 63 на Боян Таксиров


  Аааа - ти за Англия ли говориш. Съжалявам - обърках постовете. Това за след Черната смърт е вярно - макар и доста преувеличено де. Не случайно икономическите закони за търсенето и предлагането са изведени първо в Англия и Шотландия. :)

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 67. 67 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#64] от "Тюфлекчия":

  Цивилизацията води до разделение, но има различни видове цивилизации.
  Това което важи за Китай, не важи за "джендърска" Европа.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 68. 68 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Ти сериозноли го вярваш това?
  На село при баба и дядо ходил ли си? Май не си :-)))))
  Може да наваксаш, ако посетиш някой европейски фермер, дето бачка по 4-5 часа и има много свободно време.
  —цитат от коментар 57 на DDR


  В момента в много от БГ селата пенсионерите ги мързи и понеже вземат пенсия, предпочитат да не работят и си карат горе долу така.

  Иначе на село има един по-работлив пенсионер дето си живее точно така. 3-4 часа работа на ден. И жули плодове и зеленчуци и вино. Обработва 3-4 декара двор и още 2 декара лозя. Сее квото се търси и го продава. Има пенсия там 250 лв. Децата му големи, ама им праща чат пат буркани и пари им дава. Но той няма животни и това му спестява доста от работата. А земята се оре и обработва почти механизирано. Чат пат ходят на екскурзия в чужбина с пенсията на жена му и от спестените.

 69. 69 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  [quote#60:"DDR"][/quote]

  Наистина е станало така.Преди чумната епидемия е имало много кандидат ратаи съответно надниците са били ниски.След нея потенциалние работници намаляват драстично и надниците се вдигат.Закони на търсенето и предлагането.В днешно време това не се случва,защото се вкарват имигранти ,които държат заплатите ниски.Ей го и Домусчиев иска да вкарва севернокорейци.

 70. 70 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#66] от "Тюфлекчия":

  Така е. Имало е търсене, а не е имало предлагане.
  Днес на много места е обратно, т.е.:

  Има предлагане, а няма търсене :)

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 71. 71 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Весело

  До коментар [#52] от "Боян Таксиров":

  Че сега кой ти пречи да живееш по същия начин? Е, с лова може и да те поограничат с ловните сезони, но останалото можеш да го имаш.
  Отиваш в някое забутано село, къщите са почти без пари, ток ти не трябва, вода от кладенеца на двора, копаеш в градината, гледаш си животни и пей сърце! Кеф ти два часа работиш, кеф ти пет! Обаче ядеш само това, което си произвел.

 72. 72 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#69] от "Мусаши":

  Колко патриотичен е "Националния Капитал" нали?
  Вместо да вдигне заплатите на българите, предпочита да подмени българския етнос с най големите азиатски мизерници, които са навити да му робуват.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 73. 73 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#71] от "pamela":

  Всеки е продукт на своето време, затова точно това няма как да стане.
  Аз предпочитам да се боря за своя рахат по други начини.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 74. 74 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 3454 Неутрално

  Ти сериозноли го вярваш това?
  На село при баба и дядо ходил ли си? Май не си :-)))))
  Може да наваксаш, ако посетиш някой европейски фермер, дето бачка по 4-5 часа и има много свободно време.
  —цитат от коментар 57 на DDR


  В момента в много от БГ селата пенсионерите ги мързи и понеже вземат пенсия, предпочитат да не работят и си карат горе долу така.

  Иначе на село има един по-работлив пенсионер дето си живее точно така. 3-4 часа работа на ден. И жули плодове и зеленчуци и вино. Обработва 3-4 декара двор и още 2 декара лозя. Сее квото се търси и го продава. Има пенсия там 250 лв. Децата му големи, ама им праща чат пат буркани и пари им дава. Но той няма животни и това му спестява доста от работата. А земята се оре и обработва почти механизирано. Чат пат ходят на екскурзия в чужбина с пенсията на жена му и от спестените.
  —цитат от коментар 68 на realguru


  Примера ти не е меродавен. Описваш живота на пенсионер с пенсия, който се грижи само за себе си, никой не зависи от него и дори и нищо да не му роди градината, пенсията, колкото и да е малка, ще го държи над водата. Той бачка за да не деградира, акто останалите си колеги по пенсия.
  Ако трябва да живее едно семейство нормално, то тогава филма е друг....

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 75. 75 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#69] от "Мусаши":Колко патриотичен е "Националния Капитал" нали?Вместо да вдигне заплатите на българите, предпочита да подмени българския етнос с най големите азиатски мизерници, които са навити да му робуват.
  —цитат от коментар 72 на Боян Таксиров


  Терминът "чорбаджии изедници" не е възникнал случайно.В "Записки по българските въстания" Захари Стоянов пише,че на овчарите се позволявало да ядат месо само няколко дни в годината на определени празници.И то тогава са работели основно за прехраната си.
  Така че днешните мутробизнесмени са техни достойни наследници.

 76. 76 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Весело

  До коментар [#73] от "Боян Таксиров":

  Вярно! Но това е признание, че днешният живот с всичките му кусури ти харесва повече, отколкото животът на първобитния човек.
  Аз лично смятам да отида на село след като се пенсионирам. Обаче няма да се откажа от придобивките на цивилизацията.

 77. 77 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1476 Неутрално

  Световното население в милиарди:

  1804 - 1
  1927 - 2
  1960 - 3
  1974 - 4
  1987 - 5
  1999 - 6
  2011 - 7
  сега 7.7 милиарда

 78. 78 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#75] от "Мусаши":

  Да, и те се борят това робство да се приеме за нещо нормално, за "цивилизация", "култура" и "ценности", "патриотизъм" и "дълг".

  да, ама НЕ!

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 79. 79 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#76] от "pamela":

  Всеки има за база собственото си положение.
  Ако живеех като китаеца, който блъска във фабриката, може би бих бил склонен на живот в дивото.
  Но пък там властта не би ми позволила това.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 80. 80 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#78] от "Боян Таксиров":

  Е чак пък.Българите свободно си пътуват по света и емигрират.
  Общо взето два са основните проблеми пред днешните българи-бедността и циганското население.Правят се опити да се вкарат мигранти ,които са без образование,мързеливи и с високо ниво на престъпност.Които смятат жените за по-нисши същества и има много изнасилвания.
  По отношение на бедността мерки не се вземат.Поне съумяваме да се опазим от мигрантска вълна.

 81. 81 Профил на Боян Таксиров
  Боян Таксиров
  Рейтинг: 2443 Неутрално

  До коментар [#80] от "Мусаши":

  Точно така, българите емигрират, вследствие на действията на олигархията, което потвърждава тезата ми, че олигархията, която лицемерно се представя за защитник на нацията, традициите и ценностите, всъщност унищожава българския народ и етнос.

  mutricata.blogspot.bg deinstall.blogspot.bg
 82. 82 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2168 Весело

  До коментар [#79] от "Боян Таксиров":

  Да, обаче и в България има достатъчно блъскащи по фабриките, но няма голям наплив от желаещи да живеят по селата и да се препитват с това, което произведат.

 83. 83 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#80] от "Мусаши":Точно така, българите емигрират, вследствие на действията на олигархията, което потвърждава тезата ми, че олигархията, която лицемерно се представя за защитник на нацията, традициите и ценностите, всъщност унищожава българския народ и етнос.
  —цитат от коментар 81 на Боян Таксиров


  Така е.Няма нито една партия в момента,която да не преследва интереси на близки до нея бизнесмени.

 84. 84 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#57] от "DDR":

  Човекът говори за преди 40,000 години. Тогава не е имало селско стопанство. Събирали са коренчета, киселици и са ловяли скакалци. Не вярвам да са били много по-зле емоционално - щастието е трудно уловима субстанция, но не ми се иска да съм на тяхно място.

 85. 85 Профил на voxy
  voxy
  Рейтинг: 647 Неутрално

  не раждат деца защото в момента имат достатъчно забавления, които напълно обезсмислят създаването на деца, преди може да е било интересно, в момента е огромни грижи, време и пари вместо да си живееш живота, реално хората в западните общества нямат нужда от деца, още повече децата след 15-тата си годишнина не обръщат никакво внимание на родителите си и се интересуват само от своите неща. Та какъв е целия смисъл да имаш дете освен проблеми.

  -voxy
 86. 86 Профил на Консерватор
  Консерватор
  Рейтинг: 470 Весело

  [quote#9:"Митко Палаузофф"][/quote]

  "Жената, децата и тъщата се качват на главата на мъжа благодарение на своето нахалство, безочливост, претенциозност и тесногърдие, все качества природно неприсъщи на истинския мъж :)"

  Грандиозен пример за комплексиран мъж!!!

  Чудя се, защо още се назовава "мъж"!?

  Мога да напиша хиляди думи по тази тема, но един въпрос е достатъчен.

  Въпрос към всички ви:
  - Защо все повече млади мъже - предимно от София, претендиращи за интелигентност, баламосват момичетата с тантра-секс и подобни "обмени на сексуална енергия"?

  ПП: Аз не намерих отговор на ей-този въпрос, който ми зададоха две мои бивши ученички, сега студентки:
  - И какво да правим, господине? С цигани ли да се чукаме?

  Да оцелем ни предричат/и в бъдещето-чудеса!/Но тез,след нас,ще са различни,/пак "българи" ще се наричат,/но българи дали ще са? РОДОТСТЪПНИЧЕСТВОТО Е ПЪРВОТО УБЕЖИЩЕ НА НЕГОДНИКА.
 87. 87 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  Преди време четох някакви сравнения между Токио и някаква провинция. В тази провинция в Япония си било песен. Зелено, спокойно, нулева престъпност. 2-3 пъти по-ниски заплати, но работа има. Имотите повече от 2-3 пъти по-евтини (японска къща горе долу на цената на нов апартамент в София в Младост, примерно). Няма стрес, но няма и голяма перспектива за развитие. Спокоен, улегнал живот. Перфектно за отглеждане на деца.

  Обаче, тц - раждаемостта същата като в Токио.

 88. 88 Профил на Мусаши
  Мусаши
  Рейтинг: 544 Неутрално

  До коментар [#86] от "Консерватор":

  Точно.В Япония е същата история-гледах предаване за причините много японки да не се омъжат.И на първо място в анкетите японките сочеха фактът, че японските младежи са феминизирани.

 89. 89 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  ПП: Аз не намерих отговор на ей-този въпрос, който ми зададоха две мои бивши ученички, сега студентки:- И какво да правим, господине? С цигани ли да се чукаме?
  —цитат от коментар 86 на Консерватор


  Прати ги насам :)

 90. 90 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 2458 Любопитно

  """... 4/18
  ................... както и изключително дългите работни дни.....""""
  """".... 6/18
  ...................... южнокорейците работят най-много часове в света, преди тях са Мексико и Коста Рика. ....""""
  Аджеба , колко часа е работния им ден ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 91. 91 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 8607 Разстроено

  би била редно семейство да отгледа две деца или поне едно, но не мога да го наложа дори на собствените си деца.

 92. 92 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#48] от "Мусаши":Това е само едната страна на нещата. Нямаше да има замърсяване, стрес, блъскане цял живот за две бетонни стаички в някой ужасен панелен квартал, смъртоносни войни, атомна заплаха и т.н.В Китай преди 40 000 години се е живяло по добре отколкото днес. 5-6 часов работен ден - лов или събиране на плодове, здравословно меню от месо и плодове и много свободно време.Днес - 14 часа бъхтене за паничка ориз.Е, струва ли си?
  —цитат от коментар 52 на Боян Таксиров


  Ами не е паничка ориз отдавна. Малко над българските.
  Wages in China increased to 74318 CNY/Year in 2017 from 68993 CNY/Year in 2016.
  https://tradingeconomics.com/china/wages

  74318 CNY=11012.28 USD
  https://cny.currencyrate.today/usd/74318

  13620 BGN=7933.13 USD
  https://tradingeconomics.com/bulgaria/wages
  Wages in Bulgaria increased to 1135 BGN/Month in September
  https://tradingeconomics.com/bulgaria/wages

 93. 93 Профил на Vlad
  Vlad
  Рейтинг: 20 Неутрално

  """... 4/18................... както и изключително дългите работни дни....."""""""".... 6/18...................... южнокорейците работят най-много часове в света, преди тях са Мексико и Коста Рика. ....""""Аджеба , колко часа е работния им ден ?
  —цитат от коментар 90 на Чардо


  Вече е 52 часова седмица (12 са извънреден) - до миналата година беше 68.
  Голям проблем е и традицията с жилищата - на сватбата родителите подаряват на младото семейство собствен дом. Но при сегашното пренаселване и цени, апартамент от 45 квадрата (средния размер) се плаща над 10 години. Затова младите хора се женят чак след 30, а дотогава живеят с родителите си, като - друга традиция - им дават 9/10 от приходите си за да се събере чеиз за сватбата. И разбира се като се оженят, си казват "Цели 20 квадрата само мои - дай да не бързаме с децата, че после 30 години ще са ни все на главите вечер." (Корея е към 12 пъти по-гъсто населена от България)

 94. 94 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 431 Неутрално

  До коментар [#13] от "Nil satis nisi optimum":

  Колега, учете я тази история, бе... защо така само наизуст пишете....

  Системата от Бисмарково време е фондова. Е, да, ама при световните войни пенсионните фондове са разсипани, а каквото е останало след втората световна го конфискува държавата. Така че се сърдете на Аденауер, а не на Бисмарк за тази пирамида, при която младите плащат пенсиите на възрастните, щото по думите на този Аденауер ... не ни трябват пенсионни фондове, понеже немците винаги ще раждат деца. Е, да, ама не....

 95. 95 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#86] от "Консерватор":

  Любопитно ми стана, ако бях написал "Простаците се качват на главите на другите хора чрез своето нахалство, безочливост, тесногръдие и претенциозност", дали щяхте да решите, че това е грандиозен пример за комплексиран човек? Май мисленето не ви е силна страна...

 96. 96 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#86] от "Консерватор":

  И още нещо: ако жена беше написала "Мъжете се качват на главите на жените чрез своето нахалство и агресивност", това щеше ли да бъде "грандиозен пример за комплексирана жена"? Ох, май мисленето наистина не ви се отдава?

 97. 97 Профил на Митко Палаузофф
  Митко Палаузофф
  Рейтинг: 499 Неутрално

  До коментар [#86] от "Консерватор":Точно.В Япония е същата история-гледах предаване за причините много японки да не се омъжат.И на първо място в анкетите японките сочеха фактът, че японските младежи са феминизирани.
  —цитат от коментар 88 на Мусаши


  В какво по-точно се изразява феминизирането на мъжете - да не би да са почнали да питат изрично за съгласие преди секс и да са спрели да бият след секс?

 98. 98 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1711 Неутрално

  южнокорейско домакинство трябва да бюджетира приблизително 12.8

  Може ли,значи, да ми го преведете на български?

 99. 99 Профил на patilanskomeze
  patilanskomeze
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  [quote#97:"Митко Палаузофф"][/quote]

  Хихи, колко осторумно и прогресивно, това променя всичко--значи японките лъжат и въобще непрекъснато тайно раждат.

  А иначе, майтапа настрана, има цели поколения льольовци които стават за "приятелче" максимум, но не и за ибач или издържач на семейство. В Япония още се очаква мъжът да издържа семейството, а икономиката не е мръднала от 30г, и вече няколко поколения младежи му теглят една майна и си седят вкъщи и играят игри и лъскат на хентай. Също така се очаква твоя мъж да може да те защити ако трябва. Въбще, скандални патриархални атавизми, от които младежите се отказват, и японките въздишат.

  Изходът е или а) пак да имат динамичен ръст (не се очертава), или б) японките да започнат да се издържат сами като европейки, и вече да избират мъже само по линия "тоя днес ще го чукам" а не "ще може да ми издържа децата". Тогава секса ще се върне в Япония.

  Нали, там го има другия риск като в белите държави--независимата жена се плъзга по куровата въртележка и изпуска момента и почва да търси задомяване и първо раждане на 40, когато тия неща вече са на ръба на не много възможни. Ама пак поне има повече избор.

  Ама има е Япония (и Корея) яко съпротива срещу промяна. Нали преди няколко месеца се оказа че с десетилетия махали точки от изпитите на жени за докторки примерно, за да си седят вкъщи и да не се правят. В Корея дори е забранено да се показват целувки уста в уста по телевизора.

  Единствените места в източна Азия където жените бачкат наравно с мъжете са там където вълна сталинизъм е изкоренила традиционните навици. Там където не се е случило това, са си кибер-патриархат.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.