Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (12)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  Шапките с надпис BULGARIA на английски са много патриотични...

 2. 2 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2951 Неутрално

  Браво,
  Странно, че още не са се появили културталибаните да заклеймят фестивала като бай ганьовщина, простащина, патриотарство и още каквото се сетите. Сигурно са я на опера я на концерт на Дворжак или на рецитал на Кафка в оригинал.

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 3. 3 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2951 Весело

  А, докато съм писал вече са се появили културталибаните, явно днес не им е ден за Кафка , сигурно им е за Хашек (ама Доминиик)

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 4. 4 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1522 Неутрално

  До коментар [#2] от "DDR":

  Досега не съм срещал някой да недоволства от кукерите.
  Критикуват се ония селяндури дето бяха нагазили в онова езеро на Рила, тия наистина бяха бай ганьовци. Или пък тричането на кучета - и това е простащина и идиотщина.

 5. 5 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2951 Любопитно

  До коментар [#2] от "DDR":Досега не съм срещал някой да недоволства от кукерите. Критикуват се ония селяндури дето бяха нагазили в онова езеро на Рила, тия наистина бяха бай ганьовци. Или пък тричането на кучета - и това е простащина и идиотщина.
  —цитат от коментар 4 на Yard


  1. какво значи "селяндур" и кой определя, че някой е селяндур. Ето, аз мога да кажа, че сте селяндур, защото сигурно не сте чел Кафка в оригинал.
  2. какво значи "бай ганьовщина"? Същото като "швейкофщина " ли е или Швейк е положителен герой ?

  Принадлежността към дадена нация не е даденост, тя е въпрос на възпитание а след време и на осъзнат избор. Културталибан - с комсомолски плам определя кой е културен и кой чалгаджия.
 6. 6 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 2296 Неутрално

  Традицията е от дълбока древност и свързана с Дионисиевите празници на траките.

  Ксенофонт: "Траките размахвали своите мечове и най-после се удряли един друг, та всеки мислел, че действително се убивали“.

  Псевдоплутарх: "Когато се празнуват Дионисовите празници, местните жители са облечени в животински кожи и с тирси“.

 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 8955 Неутрално

  Стари традиции...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на Imaginary Friend
  Imaginary Friend
  Рейтинг: 625 Неутрално

  Завиждам на акредитираните фотографи - бяха толкова много, че често прецакваха с присъствието си снимките на нас простосмъртните.

  Иначе и тази година имаше доста интересни групи. Сега ще ми кажат фуражща, но една малка група от Москва много се бяха постарали с костюмите :)

  Не цъкам плюсове и минуси.
 9. 9 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1879 Неутрално

  Досега не съм срещал някой да недоволства от кукерите. Критикуват се ония селяндури дето бяха нагазили в онова езеро на Рила, тия наистина бяха бай ганьовци. Или пък тричането на кучета - и това е простащина и идиотщина.
  —цитат от коментар 4 на Yard


  всъщност, тричането на кучета и кукерите са тясно свързани и са част от обичаите около Сирни заговезни - да речем, че Сирната седмица започва с кукерите и завършва с тричането на кучетата на Песи/ Чисти понеделник... а на места и обратното :)... за какво са ползвали кучешките г_а искаш ли да знаеш?

  а простащина и идиотщина от людмиложивковски тип си е точно пернишкия фестивал :)...без да обиждам местните участници, те са ок засега, поне голямата част от тях

 10. 10 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Ся, не разбрах дали са част от маскарада, но имаше и двама ... рокери, да ги наречем, които вееха руско знаме. Иначе ние попаднахме на добра плескавица.

 11. 11 Профил на doo08488440
  doo08488440
  Рейтинг: 299 Весело
 12. 12 Профил на wtz53314030
  wtz53314030
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Бях там. И мога да кажа, че не е лошо, но има какво да се желае. И като организация и като регламент. Съпоставяйки, двете шествия, веднага ще направи впечатление организацията в Испания, костюми, младежите. Очевидно е, че минават през много места.
  Това онзи ден, в гр. Перник ми приличаше на селска вечеринка. Признавам, имаше много добри маски, попадение и желание от страна на някои участници. Личеше си, че са се готвили много.
  За съжаление организацията, условията.. да ги види публиката.. е трагична. А с цялото това чакане, да излезеш на площада и да те види "журито" ... тъжно

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.