Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (33)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 2. 2 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Този парк няма късмет!

  Десетилетия и десетки кметове НЕ ОТЕЛИХА НИТО СТОТИНКА за поддръжка или ремонт.
  ТОЗИ ФАКТ НЕ СЕ СПОМЕНАВА В СТАТИЯТА .

  Тъкмо Фандъкова намери пари за възстановяване и проектантите допуснаха грешка , която наложи спиране на дейностите.

  Не знам дали възстановяването е подновено или все още е спряно.

  Сега ако започнат дела и нова процедура, съвсем ще се забатачи работата !

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4630 Неутрално

  До коментар [#2] от "faeton.":

  И каква е грешката- грешката Фандъкова !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#2] от "faeton.":И каква е грешката- грешката Фандъкова !!!
  —цитат от коментар 3 на КМЕТ В СЯНКА


  Фандъкова не прави проекта .
  Грешката й, че е избрала въпросната фирма - проектант , по- скоро това е грешка на Софийска община .

  Защо се е стигнало до там няма как да знам, вероятно ти си по- вътре в общинските дела .

 5. 5 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4630 Неутрално

  До коментар [#4] от "faeton.":

  Ти кажи каква е грешката пък ние ще отсъдим. Колкото и да ти е мъчно за фандъкова.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 6. 6 Профил на Andrew Slavchev
  Andrew Slavchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ремонтът на столичния Западен парк в подхода от бул. "Сливница" временно е спрян. Фундаментите на козирката при главния вход на парка се оказало, че са проектирани в зоната на магистрален водопровод и отклонението му за жк "Люлин", съобщиха от Столичната община.


  Съставен е акт за спиране на строителството, а на проектанта - "Проджект планинг енд мениджмънт" ООД, било възложено да изготви ново решение за входа на парка до 17 юни. Указаният срок обаче не бил спазен и проектантите са го представили на 25 юни.


  Проектът за възстановяване на Западния парк е финансиран с 10.9 милиона лева по оперативна програма "Региони в растеж", от които 2.3 милиона лева са национално съфинансиране. Главният изпълнител на обекта е "Галчев инженеринг", който спечели обществената поръчка с по-ниска предложена цена.

 7. 7 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4513 Любопитно

  Не можах да разбера защо ремонтът на Западния парк е спрян!? Нищо не пише за това в галерията.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 8. 8 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 448 Неутрално

  парка на моето детство и най щастливите ми мигове , виенско колело самолети въртележки циганско колело криви огледала ресторанти три на брой чешмички през всеки сто метра , природа , всичко йок , ФЪНДЪКОВА ТИ СРАМ НЯМАШ ЛИ

 9. 9 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4630 Неутрално

  До коментар [#6] от "Andrew Slavchev":

  И как точно тази "грешка" пречи на останалите СМР на обекта - Дъвка за наивници !!!
  Освен това кои са проектантите - не е ли пак Галчев ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 10. 10 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4630 Неутрално

  До коментар [#8] от "reply":

  Очевидно НЯМА срам !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 11. 11 Профил на Момчил Карабулев
  Момчил Карабулев
  Рейтинг: 1438 Неутрално

  Елате да снимате и ремонта в Северния парк.

 12. 12 Профил на Andrew Slavchev
  Andrew Slavchev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#9] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Нямам представа. Ето още по пълна статия:

  Ремонтът на столичния Западен парк ще се забави още. В момента обновяването, което се проточи повече от предвиденото, е спряно временно заради непълен и неточен проект. Работата е замразена, тъй като се оказало, че "фундаментите на козирката при главния вход (откъм бул. "Сливница" - б.а.) са проектирани в зоната на "разкрито наличие на водопроводи", пише на сайта на Столичната община.  Въпросните водопроводи са с диаметри ф1000 – магистрален втори ринг за гр. София, и ф700 – отклонение за кв. "Люлин". До 17 юни проектантите от "Проджект Планинг енд Мениджмънт" трябвало да преработят проекта си и работата да продължи. Те обаче се забавили и предали плановете на 25 юни.  Последвалата проверка на проекта от строителния контрол показала, че документите са непълни и неточни. Липсвали части "Геодезия", "ВиК" и "Електро", а представената част "Архитектурна" е "непълна и не е съобразена с предписанията за сервитута от "Софийска вода" за този тип водопроводи".  "Столичната община ще предприеме необходимите действия за възобновяване на ремонтните действия в Западен парк", пише в съобщението. В него обаче не се посочва кога работата по обновяването на парка, който стои разкопан от май миналата година, ще бъде възобновена и кога евентуално би приключила.  В началото на май от общината обясниха, че обновяването на парка трябва да приключи през октомври. Предварително определеният срок от 10 месеца се удължил на година и половина заради лошото време. Според информационната табела на обекта крайният срок за приключването на ремонта е 10 декември 2019 г.  Обновяването на Западен парк се извършва от фирмата "Галчев инженеринг", която бе избрана за това през 2018 г. Стойността на договора ѝ с общината е 7.7 млн. лева без ДДС.  Договорът с "Проджект Планинг енд Мениджвмънт" за проектиране е от 2016 г. Първоначалната му стойност беше 38 420 лева без ДДС. В началото на тази година обаче сумата е набъбнала с 6500 лева заради допълнителни дейности - проектиране на нови канализационни отклонения, тъй като се оказало, че наличното отводняване на парка не функционира и се налага ново заустване на битовите води.  Източник: Mediapool

 13. 13 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Любопитно

  Този парк няма късмет!Десетилетия и десетки кметове НЕ ОТЕЛИХА НИТО СТОТИНКА за поддръжка или ремонт.ТОЗИ ФАКТ НЕ СЕ СПОМЕНАВА В СТАТИЯТА .Тъкмо Фандъкова намери пари за възстановяване и проектантите допуснаха грешка , която наложи спиране на дейностите.Не знам дали възстановяването е подновено или все още е спряно.Сега ако започнат дела и нова процедура, съвсем ще се забатачи работата !
  —цитат от коментар 2 на faeton.


  Ми сигурно, щото не е магистрала и няма много фандък...пардон много хасвалт.

  мурзилка
 14. 14 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Галчев инженеринг се е напъвала докато спечели търга, след това работи инцидентно и обикновено в дни с валежи. Фирмата е захванала много обекти и роботи по парка, когато другите обекти са в застой. Такива изпълнители трябва да бъдат изключвани от държавни търгове до приключване на започнати обекти.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 15. 15 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4329 Неутрално

  "В момента обновяването, което се проточи повече от предвиденото, е спряно временно заради непълен и неточен проект. Работата е замразена, тъй като се оказало, че "фундаментите на козирката при главния вход (откъм бул. "Сливница" - б.а.) са проектирани в зоната на "разкрито наличие на водопроводи", пише на сайта на Столичната община."

  Не е за вярване , че Столична община може да дава такива смешни обяснения за забавянето на проекта. Те издават ужасяваща некадърност на нейните специалисти.
  Проектантът задължително започва да проектира при наличието на подземен подробен кадастър , за да се съобразява с подземните комуникации. Не ми се вярва проектантът да е започнал да проектира на сляпо, без наличието на подземен кадастър , който трябва да получи от техническата служба на общината.
  Ако подземният кадастър е бил неточен или непълен , затова е виновна общината , а не проектантът.
  Проектът се представя на експертен съвет към общината в който участват задължително специалисти от ВиК и Ел, които, ако забележат несъответствия на проекта с подземния кадастър могат да блокират приемането на проекта.
  А се е допуснало такова несъответствие: "фундаментите на козирката при главния вход да са проектирани в зоната на "разкрито наличие на водопроводи", както пише в сайта на общината, за това е виновен експертният съвет към общината, който е действал безотговорно и некомпетентно.
  Изразът "разкрито наличие на водопроводи" е смехотворен , сякаш са намерени археологически останки, а не подземна комуникация , която трябва известна и да е отразена в кадастъра.
  Ако трябва да обобщя с две думи, слагам оценка СЛАБ 2 на техническата служба на Столична община. Няма никакви оправдания за Фандъкова. Поредния резил в работата на общината по усвояване на средства за ремонти на парковата и улична инфраструктура на София.

 16. 16 Профил на Vlado Nikolov
  Vlado Nikolov
  Рейтинг: 3984 Неутрално

  Отново работа на парче и без мислене от поредните некадърни проектанти. Това ВиК, Енерго, Топлофикация, те не съществуват и нямат подземни мрежи за баламурниците. Пък после, олеле, тук има грешка.

 17. 17 Профил на b0b069
  b0b069
  Рейтинг: 632 Неутрално

  цялата ни работа е такава. просто като народ, последните 20г се доказахме 1е не ставаме за нищо, освен за тарикатлък

 18. 18 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5526 Весело

  1 година непрекъснати валежи. Кога да строят? Не се лъжете от хубавото време на снимките...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 19. 19 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2743 Неутрално

  До коментар [#14] от "Корки":

  Тоест, искаш да ни обясниш, че само Галчев е виновен а не тия от софийската община, които му пускат аванта...?

  Бивш tww09306483.
 20. 20 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#8] от "reply":

  Ако имаше, отдавна да се е разкарала от СО.

 21. 21 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Тоест, искаш да ни обясниш, че само Галчев е виновен а не тия от софийската община, които му пускат аванта...?
  —цитат от коментар 19 на Petleshev


  Галчев е изпълнителя и засега е виновен само той. Обикновено при изпълнение на договор, се изключва намесата на възложителя. След изпускане на срокове има договорени отбивки от цената, които се заобикалят с доп. споразумения и там е вината на общината.
  Не е сериозно при договор за една календарна година да се подписва допълнително споразумение за удължаване на срока поради дъждовни.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 22. 22 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2791 Неутрално

  Ужас, пусни герберски кмет и му гледай сеира!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7092 Неутрално

  Ами изберете такъв кмет, когото ще харесвате и ще върши работа.

 24. 24 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ами изберете такъв кмет, когото ще харесвате и ще върши работа.
  —цитат от коментар 23 на Роси


  Трудна работа. Изглежда столичани са мазохисти и си избират за кметове само личностите, които най-голямо неудобство и щета, са в състояние да им причинят.

  мурзилка
 25. 25 Профил на The Island
  The Island
  Рейтинг: 353 Неутрално

  Всички ремонти се започват, докарват се някакви строителни материали и изведнъж спират и се чака безкрайно.....Е кой е виновен най-накрая, има ли виновен или няма ? А обикновените хора - данъкоплатците страдат. Майките с колички да правят мускули, това ли е крайната цел ?

 26. 26 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Оставка, Фандъкова!

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 27. 27 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2264 Неутрално

  Вместо да обикаля заедно с Илияна Раева по ДКЦ-та, потънала в глибок размисъл, ще се кандидатира ли или нье, кака Данче да вземе един типов хляб и да ходи да храни гугутките в Западния парк, за предпочитане на 6/14

  I Want To Believe
 28. 28 Профил на Milen Kirilov
  Milen Kirilov
  Рейтинг: 51 Неутрално
 29. 29 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 424 Неутрално

  От снимките се вижда отношението на "обществеността" към парка - графити, потрошени пейки, вандализъм навсякъде. Това и заслужава въпросната 'общественост' - т.е. няма парк за такива дебили.

 30. 30 Профил на Ерик
  Ерик
  Рейтинг: 424 Неутрално

  Според кретени, кметът трябва да ходи подир вандалите и да поправя, чисти, възстановява, че е нови обекти за вандализъм да създава.

 31. 31 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 346 Неутрално

  За 30г нов парк не се изгради, но старите се съсипаха. Даже на един от тях и писолство опънаха, щото нямаше къде другаде!

  Мърфи е оптимист!
 32. 32 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Трябва повече паркове в София. имаме толкова красива природа

 33. 33 Профил на venziko
  venziko
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Трябва повече паркове в София. имаме толкова красива природа - https://www.youtube.com/watch?v=s0ZyMRYgIxw

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.