Снимка на деня: Първа среща с Кристалина Георгиева като директор на МВФ

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Шоршо
  Шоршо
  Рейтинг: 848 Весело

  Браво на Сталинка, срещнала се е с един от министрите на Пеевски.

 2. 2 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 880 Весело

  Следващия път като хореография предлагам всеки да бръкне в джоба на другия!

  Доброто е заразно
 3. 3 Профил на Santos
  Santos
  Рейтинг: 1094 Весело

  Браво на Сталинка, срещнала се е с един от министрите на Пеевски.
  —цитат от коментар 1 на jeq19606355


  Е не, ще се срещне с един от министрите изпод опашката на коня!

 4. 4 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  Ето това се казва улибка, в компанията на най-честните хора, които познавам.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 5. 5 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2844 Неутрално

  Знанията и уменията на Кристалина получиха световно признание. Можем да се гордеем. Кристалина и Лаура Кьовеши ще променят Европа.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 6. 6 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1291 Гневно

  До коментар [#2] от "АзКлавдия":

  '''''''''......
  Grigor Lilov
  15 часа ·
  Човек, банка или цяла верига важни лица е обекта на скандала?
  ЕВРОПЕЙСКАТА БАНКА – НОСИТЕ НИ РЕПУТАЦИОННИ ЩЕТИ!
  *** Задържаха се 110 милиона евро заем за интерконектора с Гърция. ***
  **** Вместо репутацията на важно лице налице е „репутационна верига”: през КОЙ – депутата и олигарх Делян Пеевски, през бивш консултант на кокаиновия европейски крал Брендо – сега фърст банкер, през банка на приятелка на премиера, та до БНБ, енергийното министерство и самото правителство. ****
  .
  .
  Заради потенциални „репутационни щети” у нас за нея Европейската инвестиционна банка протака фактическото отпускане на 110 милиона евро заем за газовата връзка и интерконектора с Гърция.
  .
  В бизнес и политическите среди се твърди, че причината е заради неофициален списък с лица, с които не е хубаво да се поддържат делови и бизнес връзки.
  Според колеги от Медиапул става дума за Жаклен Коен - шефа на БЕП – Българския енергиен холдинг (БЕХ е ръководството на цялата ни енергетика – от топлофикациите през газа до атома). БЕХ е рецепиента на заема и той ще го разходва за строителстото на газовата връзка.
  .
  Репутацията на Коен наистина е скандална – той дирижираше скандалния „Южен поток”, скандалния атомен гьол „Белене”, „Булгаргаз” със скандалните му договори за цени и условия по транзита в угода на руснаците .

  ~~~~~~~ Какво се случи?~~~~~~

  Заемът е подписан на 10 октомври, като непосредствено преди това в ръководството на БЕХ правителството включи нов човек – Ина Лазарова. От тримата членове на Борда двама са били „за” и един „против”.
  Според версията този член на Борда обаче е отказал да подпише Протокола от събранието, с което вписването на промяната в Търговския регистър е блокирано (бел. в нормалните чужбини на секундата целият Борд на такова държавно предприятие ще бъде разчистен от луксозните му кабинети.)

  ______________________________________
  Според моята версия обаче умишлено се създават юридически спънки, вкл. със съдействие от Министерството на енергетиката и правителството, за да се забави интерконектора с Гърция (от десет години все започва да се строи и досега – нищо!)
  ____________________________________

  Това личи и по факта, че официален или неофициален „репутационен списък” на лица (родни и чуждестранни) в Европейската централна банка няма и никога не е съществувал, както твърдят колеги. Това е фейк, пуснат им от техния държавен информатор с цел да прикрие по-грозна истина.

  Обаче репутационни списъци на компании, дружества и банки винаги е имало, има и сега!

  ГРОЗНАТА ИСТИНА ЗА ВЕРИГАТА ЛИЦА

  Истинският проблем опира до родната банка, през която ще бъде оформен заемът.
  Става дума за Българската банка за развитие! Тя е със скандална репутация въпреки характера си на официална държавна институция!
  Един пример - БНБ и правителството я изключиха от проверката на Европейската централна банка на тези финансови институции у нас, като не й разрешиха да ровичка.

  Банката е трансмисия – взима пари и ги раздава на най-едри олигархични кръгове, дирижира и чрез националните проекти (санирането например) кой ще се облажи.
  Наскоро беше изключена и от обхвата на контрола по променения Закон за публичните предприятия (това стана по предложение на партия "Атака", подкрепено в гласуването от все депутати и партии. За вас останаха публичните им изявления "против" такова изключение, зад кулисите - гласът "за".

  ~~~~~~~~~ Смърди, та се не трае! ~~~~~~~~~~~~

  Шеф на тази банка е Стоян Маврудиев.
  Ще напомня, че за тогавашният председател на Комисията за финансов надзор в моите книги и в мои публикации се казва, че е консултант по офшорните въпроси на фирми, свързани с кокаиновия крал на Европа – Брендо.

  На съдебните процеси, които започнаха у нас и в чужбина срещу Ивелин Банев - Брендо, тези факти бяха официално потвърдени и предизвикаха невероятен задкулисен международен скандал, за който също ви информирах.
  Малко по-късно Стоян Маврудиев изгоря като шеф на Комисията за финансов надзор (втората институция наред с БНБ, която контролира тази система).

  `````````` ПРИ КОГО ОТИВАТ ПАРИТЕ? ```````````

  В момента под ръководството на този Брендо-консултант Маврудиев Българската банка за развитие е известна като най-щедър донор на фирми и дружества, гравитиращи в бизнесимпертията на КОЙ - депутата Делян Пеевски.
  **** малко данни в тази връзка: „Булгартабак” е взел над 150 млн. от банката, веригата „Техномаркет България” сега, септември, през собственика й – Маркет инвестмънтс”, взе още 100 млн. и т.н., та общо станаха четвърт милиард и т.н. , и т.н.
  Така Делян Пеевски освен келепира направи още една стъпка от друга финансова операция - покри паричната връзка на дружествата в орбитата му с банката на Бойковата приятелка Цветелина Бориславова (така нар. Българо-американска кредитна банка), от която те бяха взели заеми.

  А защо казвам, че банковите заеми в такива размери опират до верига?
  Защото решения за такива огромни кредити, които поставят в риск капитала на банките, се взимат по особен ред – не само от шефа на Борда й. Те задължително се докладват и разрешават от Банковия надзор на БНБ. За Държавната банка за развитие се съгласуват с МФ и правителството.

  Въобще тази „репутационна верига” се оказа много дълга – от един енергиен шеф до консултант-държавен банкер
  на световен гангстер,
  от един мастит депутат – сред най-едрите олигарси у нас,
  та до разни банки,
  от най-голямата държавна бизнесструктура до едно министерство,
  за да опре накрая в БНБ,
  правителството и
  дори премиерът. ...............''''''''''''''''''''

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 7. 7 Профил на Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Гербер ДайБългарист ДеСеБар
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Успех на Кристалина. Горанов е най-добрият финансов министър в новата история на България.

 8. 8 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 668 Весело

  Независимо от отрицателните коментари все пак Българка е директор на МВФ.А иначе този сайт от водещ по толерантност и компетентни дискусии се превърна в най-помиярският.

  Ръй! Ръй!
 9. 9 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Поредната неадекватна калинка.

 10. 10 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4268 Весело

  До коментар [#7] от "Гербер ДайБългарист ДеСеБар":

  Влладето Горанов е най добрия не само в най новата ни история финансов министър ами от времето на Хан Аспарух до ден днешен!
  Такива бяха и дружките му Искров и Мавродиев , добри и честни момчета!!!

  klimentm
 11. 11 Профил на DDR
  DDR
  Рейтинг: 2241 Неутрално

  Една успешна личност. Чехите по ЧТ24 и отделиха специално време, за да запознаят зрителите с историята и. Показаха много добро отношение.

  Frieren für die Freiheit. Tempolimit für die Freiheit. Ein Kühlschrank im Sommer – notwendig oder Kriegstreiberei?
 12. 12 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 1825 Неутрално

  Вече има отговор на въпроса на Георги Марков отправен в задочните репортажи. И то не само как са прекръстени Стлинките а и какви са станали.

  "Едва ли има истински българин, който да не се е зарадвал от преименуването на стотиците улици „Сталин“, от възвръщането на истинските имена на Варна, Перник и Шумен. Помня каква радост беше във Владая, когато възвърнаха на това село толкова звучното име. Бяха го прекръстили Райко Даскалово. Нямам представа само как бяха прекръстени децата, на които родителите фанатици бяха дали името Сталин."

 13. 13 Профил на Rex
  Rex
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Знанията и уменията на Кристалина получиха световно признание. Можем да се гордеем. Кристалина и Лаура Кьовеши ще променят Европа.
  —цитат от коментар 5 на Корки


  Аз пък смятам че е кощунство да се споменават в едно изречение имената на Кьовеши и на тая номенклатурна тьотка.

 14. 14 Профил на Араламбене му е майката
  Араламбене му е майката
  Рейтинг: 24 Любопитно

  Ръкостискането с Владко май е някакво нетипично?

 15. 15 Профил на Иосиф Давидович
  Иосиф Давидович
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Ех тази Сталинка, весеки път като я видя ми става драго на душата , защо един път лично й скъсах нервите.. Беше преди 6-7 години, с жената бяхме за последно в МАсква, наши родственики ни бяха организирали посещение на концерт на кубанския балшой гасударствений хор. Наша Сталинка на първия ред зад деригента, пляска пя, чак и казачок поигра, аз 3-4 реда зад нея, след края на концерта я посрещам с култовия въпрос: "а бе неразумна сталинке, заяо се срамиш да се назовеш православа евразийка"... Пощуря горката.....
  https://www.youtube.com/watch?v=uR35zmILefA&list=RDuR35zmILefA&start_radio=1
  на минута и втората секунда и после още три четири пъти се вижда сталинката...

  Я еще допою, допою Комсомольскую песню свою, — Только кто мне придумает новый Тайшет, Кто другую найдет Ангару?
 16. 16 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#15] от "Иосиф Давидович":

  тримата на снимката са си лика-прилика – верни слуги на КОЙ! а калинката е и агент за влияние на КГБ. като бай цар.

 17. 17 Профил на Димитър Благоев
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4422 Весело

  Следващия път като хореография предлагам всеки да бръкне в джоба на другия!
  —цитат от коментар 2 на АзКлавдия


  И тримата дружно да бръкнат в джоба на Клавдия! Оооопс - нейният джоб се оказал празен! 😂🤣

 19. 19 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4422 Весело

  Успех на Кристалина. Горанов е най-добрият финансов министър в новата история на България.
  —цитат от коментар 7 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  Много е добър Горанов! Но пък защо е толкова беден? Един апартамент не може да си купи горкият! 🤣😂

 20. 20 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4422 Весело

  Поредната неадекватна калинка.
  —цитат от коментар 9 на lordcris


  Заключи най-адекватният! 😂🤣

 21. 21 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4422 Любопитно

  И ползата за България ще е....? /Един голям четвъртит ***
  —цитат от коментар 17 на Димитър Благоев


  А ползата на България от "Димитър Благоев" е?

 22. 22 Профил на kesh
  kesh
  Рейтинг: 1389 Весело

  Успех на Кристалина. Горанов е най-добрият финансов министър в новата история на България.
  —цитат от коментар 7 на Гербер ДайБългарист ДеСеБар


  .......аааааа........!!!!!?????!!!!!........аааа за шефа на Б Н Б........????!!!!!?????........ко ши каишшш.........

  България .....!!!!!.... на ТРИ .....ПИТИЕТААА......!!!!...
 23. 23 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#8] от "Клюводървец":

  +++! Много си прав, така е.

 24. 24 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#8] от "Клюводървец":

  +++! Много си прав, така е.

 25. 25 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#8] от "Клюводървец":

  +++! Много си прав, така е.

 26. 26 Профил на ДСиБ
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 695 Неутрално

  Кристалина е умна, а пък не разбира, че колкото по-далеч стои от подобни индивиди и техните началници, толкова по-добре ще е за имиджа ѝ.

 28. 28 Профил на Джони Глупавия
  Джони Глупавия
  Рейтинг: 242 Неутрално

  Ужас!!!
  Е то това е истинският огромен срам за България, а не подвикванията на няколко лумпена по време на мач...

 29. 29 Профил на Суджук Герберите
  Суджук Герберите
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дялан камък е Сталинка. И във Вашингтон пасва, и в Москва.

  Голям апартамент купи, голяма сума не плащай!
 30. 30 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Успех на Кристалина

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 31. 31 Профил на Един вампир броди из Европа
  Един вампир броди из Европа
  Рейтинг: 2254 Неутрално

  След тази снимка не само българите, но и хората по целия свят ще изпитват сигурност за спестяванията си.

  Демокрацията е най-големият враг на планетата (https://foreignpolicy.com/2019/07/20/democracy-is-the-planets-biggest-enemy-climate-change/)
 32. 32 Профил на ubl38615689
  ubl38615689
  Рейтинг: 8 Неутрално

  НАЙ-ГОЛЯМИТЕ!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK