Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (10)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 599 Любопитно

  Е досега тия фермери къде си продаваха продукцията

  гошо
 2. 2 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 300 Неутрално

  До коментар [#1] от "гошо":
  Е то си пише, на ПАЗАРИТЕ !!!

  VD
 3. 3 Профил на 1001
  1001
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  ша бе, не си ли съкратиха работниците

 4. 4 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 476 Весело

  Е досега тия фермери къде си продаваха продукцията
  —цитат от коментар 1 на гошо


  В Западна Европа и Северна Америка работи едно нещо наречено SFSC (Short Food Supply Chains) - къси вериги за доставка на храна. Тоест храна произведена на разстояние максимум 50-100 км от търговската точка. На някои места е 160 км, на други предлагаха даже 200, но общо взето принципът е един и същ - хем храната да е по-прясна, хем да се подкрепя местното земеделие (когато имаш удобни магистрали дори 200 км не е чак толкова много).
  В някои страни това е само пожелание, в други е оформено като закони или наредби. Обаче номерът е, че там го правят отдавна - от десетилетия. След 2000 година започна да става още по-модерно и Европейската комисия започна усилено да го препоръчва. Но ние в България, разбира се не го правим, защото в ЕК са лоши и ни мразят.

  И ето сега в момент на криза и на изолация, когато вече дори отделни градове са затворени зад КПП, хората там вместо да разчитат като нас на вносни плодове и зелнчуци вече имат локални работещи мощности, които могат да задоволят търсенето поне на първо време. И понеже става дума за едногодишни растения, то лесно могат да увеличат производството, понеже тъкмо сега е време за разсади. А ние ще стоим гладни и ще продължим да обсъждаме колко са важни фермерските пазари.

 5. 5 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 497 Весело

  Швейцария, преки фермерски доставки на...Я да се вгледам по-внимателно в снимката. Какво има мешано с ябълките...Ми даааа, банани. Преки фермерски доставки. Откога по швейцарските ябълкови дървета, растат банани?

  мурзилка
 6. 6 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 599 Неутрално

  До коментар [#4] от "tamada":

  Абе вие какво не разбрахте ли ,как ще заместят вноса за два дена със собствена продукция Нали първо трябва да я имат а за да я имат трябва да е произведена Е ако е била произведена къде са я пласирали , отиди,особено тая швейцарската

  гошо
 7. 7 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 489 Неутрално

  До коментар [#1] от "гошо":

  В западните държави има обособении пазари във всяко населено място. Биват два типа, постоянно действащи, обикновенно е една голяма сграда тип хале, което вътре е разделено на отделни сергии/магазинчета и временни, например се знае, че в това градче всеки четвъртък от седмицата има пазар, те са открити и са тип сергии които се поставят на някой паркинг, затворена улица или друго подобно място.
  На снимка 5 има подобна сергия от открит пазар.

  когато се въведоха забраните за вируса се затвориха и тези пазари.
  лично аз всяка сряда и петък продавах плодове на пазара в моето село и на това в съседното, приходите бяха около 40-50 евро от пазар/ден.
  В момента имам няколко доставки по домовете на хора които ми се обадиха да им закарам плодове, общо 65 евро за две седмици, което е 35% по-нисък приход...

  Модератора е неадекватен!
 8. 8 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 476 Весело

  До коментар [#4] от "tamada": Абе вие какво не разбрахте ли ,как ще заместят вноса за два дена със собствена продукция Нали първо трябва да я имат а за да я имат трябва да е произведена Е ако е била произведена къде са я пласирали , отиди,особено тая швейцарската
  —цитат от коментар 6 на гошо


  Вие не сте разбрал. Не става дума за заместване на вноса. Показват фирми, които и досега са имали успешни продажби на регионална продукция. Просто отдавна са си разработили пазара да разчита на местни производители и са възпитали клиентите да търсят по-прясна храна, а не като у нас докарана с влака от Полша.

 9. 9 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 476 Весело

  В чужбина даже си имат термин за локалната храна - "locavore". Не само пазари, но дори ресторанти имат такива. Включително в Швейцария.
  https://www.google.com/search?q=Locavore +"switzerland"

 10. 10 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  На сн. 13-липсва само една черна ряпа, но явно хората разбират от маркетинг.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.