Туристически автобуси с екскурзоводи, туроператори и хотелиери от цялата страна се събраха днес в София, за да напомнят на управляващите, че браншът е в силно затруднено положение въпреки облекченията на противоепидемичните мерки. Няма интерес от хората към организираните пътувания, а това означава липса на доходи и невъзможност за обслужване на кредитите и лизинговите схеми за собствениците на автобуси, за екскурзоводите, туроператорите.

© Георги Кожухаров

увеличи
, 3369

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 1065 Весело

  " да не протестират срещу българския туризъм като избират Гърция."


  :D:D:DD:D:D:D лоши българи ЛОШИ!!! :D:D:D:DD:


  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 2839 Любопитно

  Не разбрах какво точно искат превозвачите???Да не са само те в трудно положение....Насила не могат да качат хората в автобусите......А за това че лайноморието е празно да се сърдят на "бизнесмените" разрушили всичко на нашият черноморски бряг.....Да се замислят (ако имат с какво) защо хората предпочитат Гърция!!!Фалшивият патриотизъм тук не работи..Сори!

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 3. 3 Профил на Dankol
  Dankol
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Да пускат чартърни автобуси до Гърция !

 4. 4 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 714 Неутрално

  "Ние искахме нисколихвени кредити с лихва 1-2% и гратисен период от 1-2 години, а ни се предлагат кредити с 6% лихва"

  Ами като по документи фирмите им нямат оборот, ще им предлагат 6%. За нормалните "бели" фирми кредитите в момента са около 1.8% с особен залог и под 1.5% при залог на имущество.

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  Само преди едва 30 години не можеше да имат проблеми с доходи, лизинги, кредити.. Дори и автобуси не можеше да имат

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4842 Неутрално

  Сутринта в Центъра бе ад .

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 7. 7 Профил на balgariez
  balgariez
  Рейтинг: 312 Весело

  Прави са хората, туристическите бусове са реномирани ковидарници, допринасящи за естествената "имунизация" на популацията.
  Да им се помогне !! (ツ)

 8. 8 Профил на t5eyes
  t5eyes
  Рейтинг: 537 Неутрално

  ако искат някой да им обърне внимание трябва да сложат по 1 автобус на кръстовище, иначе емпатията у Българина и Християнското са закърнели

  свят, спри да се кланяш на богинята Кали
 9. 9 Профил на Alan Blackmore
  Alan Blackmore
  Рейтинг: 528 Любопитно

  До коментар [#2] от "Willy Messerschmitt":

  Точно това искат. Понеже хората нямали интерес от организирани пътувания, Боко да им нареди да проимат.

  Всъщност така започва организирания туризъм в Германия точно преди век. Работната седмица се намаля от 48 на 40 часа и работодателите започват да извозват работници по "курорти" ( нем. 'място за лечение' ) за да компенсират загубите и да им вземат парите ;)

  only illogics can find hidden flaws in a straight logic line only erratics can recognize errors in patterns of a perfect design
 10. 10 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5410 Неутрално

  "Няма интерес от хората към организираните пътувания,..."

  Освен да им налее пари по някоя измислена грантова схема, друго какво да направи държавата. И да има късен вътрешен туризъм, всеки ще се стреми да пътува със собствен транспорт.

 11. 11 Профил на Batezuzi
  Batezuzi
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Значи ако някой прави дюнери, но всички искат спагети държавата трябва да гласува закон за задължително ядене на дюнери? Къде е питам аз търговския риск или според туроператорите българското правителство е платило за създаването на епидемия, с цел унищожаване на някои бизнеси?

 12. 12 Профил на Boriana Gecheva
  Boriana Gecheva
  Рейтинг: 52 Неутрално

  До коментар [#8] от "t5eyes":

  Що, християнско е да помагаме на всеки протестиращ ли?

 13. 13 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#4] от "rww11647733":

  Пълни глупости...! Дори и нормални "бели" фирми с оборот и редовни вниски по кредити, банките в момента се опитват да ги дерат и да им вгорчават живота. Вдигане на лихви, промяна на условия и обезпечения, вдигане на такси и комисиони с пъти...! И не го чувам от един или двама. Не знам дали ГЕРБ си дават сметка, какво могат да им докарат на главата, нашите озверели от алчност банкери...!

  Бивш tww09306483.
 14. 14 Профил на plamen_b
  plamen_b
  Рейтинг: 855 Неутрално

  Не знам защо туристическите компании (както и много други) смятаха, че мерките срещу коронавируса им пречат на бизнеса. Пречи им институт за самосъхранение на хората. Ако ги нямаше мерките, ако процентът на заразените в България бе на нивата на повечето европейски страни, ако бяхме преминали през травмата на Италия, Испания и Великобритания, сега хората още повече щяха да избягват туристическите автобуси (и не само тях). Единствено масовият имунитет (най-вероятно, чрез имунизация) може да върне чувството за спокойствие и да възстанови тези бизнеси. До тогава- трябват разумни мерки за предпазване (като например масовото използване на маски, тестване и проследяване на контактите на новозаразените).

 15. 15 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Всеки си е вземал икономическите решения сам. Да си носи последствията пак сам. Аз не мога да плащам заемите на хора, които са се набълбукали доброволно.

 16. 16 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#4] от "rww11647733":Пълни глупости...! Дори и нормални "бели" фирми с оборот и редовни вниски по кредити, банките в момента се опитват да ги дерат и да им вгорчават живота. Вдигане на лихви, промяна на условия и обезпечения, вдигане на такси и комисиони с пъти...! И не го чувам от един или двама. Не знам дали ГЕРБ си дават сметка, какво могат да им докарат на главата, нашите озверели от алчност банкери...!
  —цитат от коментар 13 на Petleshev


  Както казваш "чувал" си. Аз аз знам от първо лице. Миналата седмица фирма в която имам малко участие (затова знам - защото трябваше да ударя наколко подписа) договори кредит на лихва 1.8% без материални обезпечения - само срещу залог на "бъдещи вземания". Фирмата няма никакво имущество, но има стабилен бизнес от години и всичко е на светло.

 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  До коментар [#16] от "rww11647733":

  Като казвам, че чувам... Не го чувам на пазара, ами от мои клиенти, които са директните потърпевши.

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#16] от "rww11647733":Като казвам, че чувам... Не го чувам на пазара, ами от мои клиенти, които са директните потърпевши.
  —цитат от коментар 17 на Petleshev


  Явно са много богати клиентите ти :-) защото единствената нова такса която вкараха банките, е да ти удържат пари когато държиш повече от 5 милиона (в някои банки е 2 или 1) по сметката си.

 19. 19 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Ако една фирма е финансирана със 100% собствен капитал, няма да пострада от кризата - просто собственикът й няколко месеца ще живее от спестяванията си. Това е обаче доста скъп и бавен начин да се финансираш и да растеш.
  Ако е на другата крайност - финансирана с близо 100% заемен капитал, така се работи най-сладко (с чужди пари), но и най-близо до фалита - един месец ако нямаш приходи и пропускаш вноските, пък 3-6 месеца и вече идва съдия-изпълнителя.
  Затова редно е управителят на всяка фирма да намери правилния баланс. Толкова дълг да поеме, колкото може разумно да обслужва, с предвиждане на евентуален спад в бизнеса, без да фалира.
  Хубавото за клиентите е, че и да фалира самата фирма, автобусите си остават. Банката ги взема и препродава, ще ги купи друг предприемач. Така че моля нека не ни плашат, че ще загинел бизнеса и няма да има на какво да се возят хората. Бизнесът ще оцелее, просто ще го поеме друг собственик (надявам се, по-разумен). Старият нищо не му пречи да се хване като наемен работник.

 20. 20 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#19] от "Камен":

  По принцип, независимо дали става дума за фирма или за частно лице, да теглиш кредит и да нямаш настрана пари за поне 6 вноски си е безумие. Но има много неграмотни хора и затова после плачат по медиите.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3109 Любопитно

  До коментар [#16] от "rww11647733":Фирмата няма никакво имущество, но има стабилен бизнес от години и всичко е на светло.

  ??

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на PoToP
  PoToP
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#16] от "rww11647733":Фирмата няма никакво имущество, но има стабилен бизнес от години и всичко е на светло.??
  —цитат от коментар 21 на дерибеев


  ИТ

 23. 23 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Настъпи Видов ден и за мутрите по морето!

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 24. 24 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4842 Неутрално

  До коментар [#16] от "rww11647733":

  Няма как да знаеш, че сте получили кредит по програма а не собствени средства на банката. Освен това кредитът ви е застрахован от Банката.
  А е възможно и да го знаеш но да пропускаш тази информация.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 25. 25 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 640 Весело

  За шофьори на ТИРове има огромно търсене?Автобусите в гаражите.

  Ръй! Ръй!
 26. 26 Профил на Клюводървец
  Клюводървец
  Рейтинг: 640 Весело

  За шофьори на ТИРове има огромно търсене?Автобусите в гаражите.

  Ръй! Ръй!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.