Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (26)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3306 Весело

    Леле колко страшно! Цели 8% се е "сринала" цената на туна-та.
    Впрочем,през карантината в началото на годината,купувах по-често консерви с риба тон,щото ме мързеше да готвя прясна риба.

  2. 2 Профил на padrino
    padrino
    Рейтинг: 2637 Любопитно

    Леле колко страшно! Цели 8% се е "сринала" цената на туна-та. Впрочем,през карантината в началото на годината,купувах по-често консерви с риба тон,щото ме мързеше да готвя прясна риба.
    —цитат от коментар 1 на deaf


    С малката разлика, че твоята консерва няма нищо общо с рибата за която става въпрос тук. Миналата година имаше рекорд за цена платена на една Токийска борса, за синьо перкова риба тон бяха платени 3.1 МИЛИОНА долара.

    На сеКУРити гардове (cgv37662786), малоумни (EUdefender) и тролове (Шака Зулу) не отговарям 😁
  3. 3 Профил на Jalis Ironhammer
    Jalis Ironhammer
    Рейтинг: 1444 Неутрално

    Гледал съм видео репортажи от подобни пазари. Изглежда много любопитно колко внимание обръщат японците на храната. Не знам дали бих опитал сурова риба тон , но със сигурност ми се ходи там.

    Underneath this flabby exterior is an enormous lack of character.
  4. 4 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3306 Неутрално

    До коментар [#2] от "padrino":

    Тоест,цената на "моята" риба тон е останала същата,а тази на прясната (струваща милиони долари),е паднала? Казано е - пари при пари отиват.

  5. 5 Профил на Индиана
    Индиана
    Рейтинг: 1161 Неутрално

    До коментар [#2] от "padrino":

    Цената на консервите, особено по-добрите, се вдига всяка година. Единствената добра новина е, че свръх улова може и да е намалял. Но аз сериозно се съмнявам.

  6. 6 Профил на Шакир  Зулов
    Шакир Зулов
    Рейтинг: 493 Разстроено

    Леле колко страшно! Цели 8% се е "сринала" цената на туна-та. Впрочем,през карантината в началото на годината,купувах по-често консерви с риба тон,щото ме мързеше да готвя прясна риба.
    —цитат от коментар 1 на deaf


    То остави другото 😷😥ами и една туна е умрела от коронавирусъ!🧜‍♂️

    Много съм прост
  7. 7 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3306 Весело

    До коментар [#6] от "Шака Зулу":

    Не само туната. Помниш ли в началото на "пандемията",че съобщиха за заразена с коронавирус...папая? И някаква козичка.

  8. 8
    ****

    Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

  9. 9 Профил на pet_fire
    pet_fire
    Рейтинг: 5455 Неутрално

    Страхотни снимки, особено с рибите тон.

  10. 10 Профил на half truth
    half truth
    Рейтинг: 1979 Неутрално

    Решението на всички проблеми свързани пренаселването на планетата е синтетична храна + чиста енергия.
    До година-две на пазаря ще имаме синтетично месо. Чиста и качествена храна. Тогава ще можем да се откажем от варварството да ядем животни.

  11. 11 Профил на laskovf
    laskovf
    Рейтинг: 573 Неутрално

    Обичам риба Тон, но с това темпо на консумация, не знам как я има още в природата!

  12. 12 Профил на jord bond
    jord bond
    Рейтинг: 2316 Любопитно

    Решението на всички проблеми свързани пренаселването на планетата е синтетична храна + чиста енергия. До година-две на пазаря ще имаме синтетично месо. Чиста и качествена храна. Тогава ще можем да се откажем от варварството да ядем животни.
    —цитат от коментар 10 на half truth


    То и сега го има, ама гледам хората не кълват, все още. Това ми напомня на "зелената енергия", която освен другото, хич не е толкова зелена...

  13. 13 Профил на biimbaambuum
    biimbaambuum
    Рейтинг: 328 Неутрално

    Не обичам сурова риба. Японците да си я ядат. Обичам чиста пържена цаца, попчета, хамсийка.... от чисто море, не лайняното варненско.

  14. 14 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
    CINZANO - оправете си сайта!
    Рейтинг: 1172 Неутрално

    Тъкмо да може да се възстанови малко рибата, че не остана.

    Мома, връщай 12 и 12А!
  15. 15 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3306 Неутрално

    До коментар [#2] от "padrino":


    До коментар [#5] от "Индиана":

    Рибата в консерва излиза по-скъпа от прясната като махнете сосът,мазнината и водата в консервата.

  16. 16 Профил на angeles
    angeles
    Рейтинг: 1356 Весело

    До коментар [#15] от "deaf": Уффф))))) Блуфин в консерва няма,този вид риба се използва 80% за най различни морски ястия и предимно суши! Това в консервите е риба от рода на туната,като албакор,иелотел и др! Даже и скумрията е вид туна!)

  17. 17 Профил на angeles
    angeles
    Рейтинг: 1356 Весело

    До коментар [#3] от "Jalis Ironhammer":


    Опитай блуфин сурова(със соев сос и уасаби естествено)! Чудно нещо,аз мислех същото като теб преди 20 години като ме заведоха до Сан Диего за туна! Директно се реже филето от хванатата риба и се почва яденето! От тогава не съм спрял да ям това чудо! Опитай,особено блуфин,не салмон от фермата наблъскан с какво ли не!

  18. 18 Профил на deaf
    deaf
    Рейтинг: 3306 Весело

    До коментар [#16] от "angeles":

    Ама пак си е риба тон тази в консервата. То има и огромен брой сортове боб,но за теб може само смилянският да е истински боб.
    Прясна риба тон няма в България,а само замразена. Което е бая различно...

  19. 19 Профил на Enter_K
    Enter_K
    Рейтинг: 1625 Неутрално

    Здравословно. Рибата тон е дълбоководна и пълна с живак. За деца въобще не се препоръчва.
    Ще хапваме Цаца.

  20. 20 Профил на MPetr
    MPetr
    Рейтинг: 2536 Весело

    Хм... риба тон ...... "panopea generosa" и "Pacific geoduck"........... сега са на мода.......

  21. 21 Профил на Петър Петров
    Петър Петров
    Рейтинг: 901 Неутрално

    По ме интересува че дигнага пържолите.

    Инсталатор на оптика в Мадрид и в свободното време - компютри мрежи сайтове.
  22. 22 Профил на Dimiter Monev
    Dimiter Monev
    Рейтинг: 1862 Неутрално

    До коментар [#3] от "Jalis Ironhammer":Опитай блуфин сурова(със соев сос и уасаби естествено)! Чудно нещо,аз мислех същото като теб преди 20 години като ме заведоха до Сан Диего за туна! Директно се реже филето от хванатата риба и се почва яденето! От тогава не съм спрял да ям това чудо! Опитай,особено блуфин,не салмон от фермата наблъскан с какво ли не!
    —цитат от коментар 17 на angeles


    В Италия около рибарските пристани на юг също може да се яде сурова риба тон. Препоръчвам. По-близо е от Сан Диего. :)

  23. 23 Профил на FourOhFive
    FourOhFive
    Рейтинг: 765 Весело

    Здравословно. Рибата тон е дълбоководна и пълна с живак. За деца въобще не се препоръчва.Ще хапваме Цаца.
    —цитат от коментар 19 на Enter_K


    Затова в Япония е пълно със столетници. Понеже ядат отрови.

    Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
  24. 24 Профил на FourOhFive
    FourOhFive
    Рейтинг: 765 Весело

    До коментар [#22] от "Dimiter Monev":

    Зависи от отправната точка. На някои от нас ни е по-близо Сан Диего.

    А още по-близо е японския супермаркет, където може да се намери прясна (не замразявана) японска риба тон, специално филетирана за сурова консумация.

    Наистина, струва 90 долара за 450 грама, но хубавите неща са скъпи.

    Граждани, не хранете трола. Минус, удивителна и да плува!
  25. 25 Профил на mekarshalev
    mekarshalev
    Рейтинг: 452 Весело

    До коментар [#24] от "FourOhFive":

    ебаси , тоя глухия и от шоколади си спомням че (не) разбираше много...
    Иначе и около ЛА, не само СД е пълно със суши и морски японски ресторанти, където има страхотни неща.
    пък които сме майстори, си купуваме суровините и си правим суши и подобни в къщи!

  26. 26 Профил на volarok
    volarok
    Рейтинг: 1782 Неутрално

    А радиацията от Фукушима, която се изливаше директно в морето?...





За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.