Пустинята край град Аин Сефра в Алжир се покри със сняг. Местният фотограф Карим Бушетата засне необичайната гледка.<br /><br />

© Reuters

увеличи
, 4192

Ключови думи към статията:

Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Коментари (28)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 615 Весело

  Вълдобрев, там ли си ве?

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 2. 2 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4074 Весело

  Затоплянето си казва думата....3 пъти вали сняг в Сахара за последните 4 години.......😂

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 3. 3 Профил на Kalinoff Ivan
  Kalinoff Ivan
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Затоплистите не ги бърка, те така или иначе манипулират данните, те самите си го признават ....Миналата 2020 не беше от най топлите със сигурност нямаше някакви екстремални горещи вълни по света освен кратки и локални , но пък по техни данни изравнява най топлата , което няма как да се случи освен , ако не са манипулирали данните.

 4. 4 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#3] от "Kalinoff Ivan":

  Хватката е, че говорят за осреднени модели за цялата планета - така се парират забележки от рода на "Ама как - тука юни и юли се скъса да вали а лятото дойде чак Август" със "Е да ама според модела в Централна Сахара и във Южния Пасифик е било рекордно топло" (сега няма занчение, че там няма станции и са интерполирали по някаква специално подбрана функция) - важното е да се поддържа алармизма жив и да текат едни пари...

 5. 5 Профил на У Чен
  У Чен
  Рейтинг: 1016 Неутрално

  Затоплянето си казва думата....3 пъти вали сняг в Сахара за последните 4 години.......😂
  —цитат от коментар 2 на padrino


  По принцип "Гълф стрийм" носи топла вода на север и минавайки покрай бреговете на Европа прави климата по топъл в тази част на Европа: Англия, Испания. Може и да ти е направило впечатление, че Великобритания е по на север от България а там сняг не вали.
  С топенето на ледниковите шапки в Северния ледовит и Гренландия нахлува студена вода в Атлантическия океан която забавя движението на "Гълф стрийм" и съответно бреговете покрай които минава течението става по-студено.
  Та ето как на кратко глобалното затопляне може да донесе сняг в Сахара и Испания.

 6. 6 Профил на Костадин Иванов
  Костадин Иванов
  Рейтинг: 3627 Весело

  На зебра е заприличала Сахара.

  Еретик
 7. 7 Профил на padrino
  padrino
  Рейтинг: 4074 Неутрално

  Може и да ти е направило впечатление, че Великобритания е по на север от България а там сняг не вали.
  —цитат от коментар 5 на У Чен


  Не само ми е направили впечатление, аз го виждам това всяка зима за последните 34 години 😂
  В Шотландия зимата е много по-топла отколкото в България. Температури като -10/12С тук има само много на север и то през нощта. Около мен нормалната дневна температура е +5/7С през цялата зима. Ето дори в момента е +5С

  Orgoglioso di essere metà Italiano 🇮🇹 e metà Bulgaro 🇧🇬
 8. 8 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#5] от "У Чен":

  Затоплистки измишльотини - Гълстрийма се контролира от въртенето на Земята - хич не го бърка дали се топят или не се топят някакви там ледници дето като обем не се връзват и една милионна част от водата дето завърта течението всяка година.

 9. 9 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 950 Весело

  Сняг в Сахара - Ама за тях не е проблем, пътищата са им опясъчени.

 10. 10 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Климата се променя повлиян от човешката дейност, независимо колко го отричате и обиждате вместо да мислите. Затоплисти, климатисти, либерасти и така нататък. Хубаво е да си ангажирате мозъка в ползотворни неща, вместо да действате първосигнално.

  ПС. това че вали сняг над Сахара, е факт, който нищо не показва сам по себе си, освен повод да си пуснеш Вълдобрев :)

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 11. 11 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1169 Неутрално

  Затопляне има, факт е. Обаче, исторически, имало е доста по-високи средни температури от днешните. Това са наслагвания на няколко синусоиди с различни периоди - 11, 22, 400 и пр. години. Зависят най-вече от слънчевите цикли и НЯМАТ НИЩО ОБЩО С ЧОВЕШКА ДЕЙНОСТ. Човешката дейност променя климата в малки мащаби, микро-мащаби в зависимост от залесяване или изсичане на гори най-вече. Дори в мащабите на 1 декар двор - на два пъти от 30 години насам строя къща на ново място и разликата между голия първоначално парцел и вече добре озеленения 10 години по-късно е направо шокираща - микроклиматът е много различен.
  Що се отнася до СО2, днес неговата концентрация е изключително ниска, едва достатъчна да подържа растителния свят. Затоплизмът е същия кьорфишек, като озоновата дупка - оказа се, че е напълно естествен, периодичен феномен. Но се похарчиха милиарди за преминаване от фреони към други охлаждащи течности за хладилните и пр. индустрии. Така и сега - уж глобално затопляне, за да прибират едни еко и пр. такси. За едни много пари става дума.
  Настоящите климатични промени са си напълно естествени и като цяло са много добри за климата и човека. Ако искат да решават истински проблеми, създадени от човека, те са два - изсичане на горите без възобновление и пластиците по реки и океани - ей тия проблеми да решават, а не да ми излизат с псевдо-наука, грете-та и разни еко-движения, които на две магарета сено не могат да разделят.

 12. 12 Профил на Alex Ivanov
  Alex Ivanov
  Рейтинг: 1455 Неутрално

  Климата се променя повлиян от човешката дейност, независимо колко го отричате и обиждате вместо да мислите. Затоплисти, климатисти, либерасти и така нататък. Хубаво е да си ангажирате мозъка в ползотворни неща, вместо да действате първосигнално.ПС. това че вали сняг над Сахара, е факт, който нищо не показва сам по себе си, освен повод да си пуснеш Вълдобрев :)
  —цитат от коментар 10 на galleen


  Стига си лъгал, климатът винаги се е променял, още преди човекът да се пръкне дори.

 13. 13 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#8] от "Jazzdevil":

  До коментар [#5] от "У Чен": Затоплистки измишльотини - Гълстрийма се контролира от въртенето на Земята - хич не го бърка дали се топят или не се топят някакви там ледници дето като обем не се връзват и една милионна част от водата дето завърта течението всяка година.
  —цитат от коментар 8 на Jazzdevil


  Тролски измишльотини.
  Гълфстрийма не го бърка, защото то свършва още преди Нюфаундленд. Оттам на североизток продължава Северноатлантическото течение. А край Шотландия и Скандинавския полуостров всъщност минава доста по-слабото Норвежко течение. А още по на север то пък се разклонява на още по-слабите Шпицбергенското и Нордкапското течения, които топлят архипелазите и Колския полуостров.

  Така че в Северния Атлантик топящите се ледове бъркат нещата, не само с температурата, а и с това, че солената вода се размесва с прясна.

 14. 14 Профил на Бланш
  Бланш
  Рейтинг: 4705 Любопитно

  Дали не са диаманти...

 15. 15 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#13] от "tamada":

  Тя и река Дунав има различни имена в различните държави през които минава.
  Преди 11 000г леден щит 1-2 км дебел над С Америка и Европа се е разтопил - как тогава тая сладка вода не е спряла течението ама сега с днешните минимални порции щели да объркат цялата океанска циркулация...
  Дето ви беше казал проф. Лидзен - Като ви е работата да лъжете и плашите хората - постарайте се да е поне малко по-правдоподобно!

 16. 16 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Ще им измръзнат камилите !!!

 17. 17 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  До коментар [#15] от "Jazzdevil":

  До коментар [#13] от "tamada": Тя и река Дунав има различни имена в различните държави през които минава.
  —цитат от коментар 15 на Jazzdevil


  Не, няма. Има различни произношения на едно и също име. И не само в държавите през които минава, а на всякакви езици.

  Но Северноатлантическото течение е в международни води бе, тъпан! За какви държави бълнуваш?
  Някои издания говорят само за Гълфстрийм за да е по-лесно смилаемо от идиоти. Но докладите на учените и моряшките лоции – не. Там се употребяват само международно признати имена. Затова на Запад казват "Spitsbergen Current", което идва руския вариант Шпицберген, а не от норвежкия Свалбард, нищо че архипелагът си е норвежки.

  Преди 11 000г леден щит 1-2 км дебел над С Америка и Европа се е разтопил - как тогава тая сладка вода не е спряла течението...
  —цитат от коментар 15 на Jazzdevil


  Преди 8200 години се топи едно ледниково езеро в Канада и заради това в къс срок от само 10-20 години почти спира Северноатлантическото течение. Даже някои казват, че съвсем спира. А след това много-много бавно се възстановява.

  На английски:
  https://oceanservice.noaa.gov/education/pd/tidescurrents/effects/climatechange_currents_lesson.html

  На руски като за тролове:
  https://ria.ru/20180726/1525322946.html

  При това езерото не е било чак толкова голямо – около 100 000 кубически километра лед. Днес само в Гренландия ледът е 2,8 млн кубически километра. Демек ако се стопят само 4% от него течението ще се обърка.
  Друг е въпросът в какво точно ще е объркването, понеже днес климатичната система е различна.

 18. 18 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#17] от "tamada":

  А защо пропусна какво е станало между 11 000 и тия 8 200? Ню Йорк, Чикаго и Монреал били ли са под 2км лед по време на последния ледников период? Къде е отишъл тоя лед? Сублимирал е и магнитните бури са го отвяли в космоса ли?

 19. 19 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5297 Весело
 20. 20 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 1134 Весело

  Сахара доби друг статут:)

 21. 21 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1684 Весело

  До коментар [#18] от "Jazzdevil":

  До коментар [#17] от "tamada": А защо пропусна какво е станало между 11 000 и тия 8 200? Ню Йорк, Чикаго и Монреал били ли са под 2км лед по време на последния ледников период?
  —цитат от коментар 18 на Jazzdevil


  Не, не са били под 2000 метра лед. Бъркаш футове и метри. :)

  Първо,
  при Чикаго и Ню Йорк е била долната граница на ледника, където е бил значително по-тънък – точно както и днешните ледници. Смята се, че дебелината примерно в Манхатън е била около 1000-2000 фута.
  Тази дебелина 2 км (даже казват, че са 2 мили) е била доста по на север.

  Второ,
  Това е било допреди 20 000 години. После ледникът започва да се топи и докъм преди 11 000 години границата вече е на 1000 км от Ню Йорк. Далеч над Големите езера.

  Трето,
  това е топене, което е течало много бавно. Хиляди години наред. А аз споменах промени, които са се случили в рамките на няколко десетилетия.

  Четвърто,
  да, въпросното топене е променило океанските течения. Но за да говорим за това първо трябва да научиш, че в Атлантика има и други течения освен Гълфстрийм.
  Айде, първо се образовай, пък после ще говорим! :)

 22. 22 Профил на Тsonkooo
  Тsonkooo
  Рейтинг: 5328 Неутрално

  Сняг на ивици, а при нас няма.

 23. 23 Профил на Jazzdevil
  Jazzdevil
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  До коментар [#21] от "tamada":

  Това ли ти спуснаха от помощния екип? Че след края на ледената епоха когато континенталните ледници от половин Европа и Америка се стопили това било бавно и плавно а сегашното когато е останал 10% от тогавашния лед било безпрецедентно и експлозивно.
  Те моделите съвсем друго показват ама нейсе:

  https://en.m.wikipedia.org/wiki/Early_Holocene_sea_level_rise

 24. 24 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6925 Любопитно

  Пясъкът няма да им пари под краката.

 25. 25 Профил на vucoff
  vucoff
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Няма нищо странно, когато става дума за природата.

 26. 26 Профил на glavatar
  glavatar
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Много е готино, харесва ми феноменът.

 27. 27 Профил на galleen
  galleen
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#12] от "Alex Ivanov":

  Климата винаги се е променял, но никога толкова бързо в рамките на един човешки живот.

  El pueblo unido, jamás será vencido.
 28. 28 Профил на tamada
  tamada
  Рейтинг: 1684 Весело

  До коментар [#23] от "Jazzdevil":

  До коментар [#21] от "tamada": Това ли ти спуснаха от помощния екип?
  —цитат от коментар 23 на Jazzdevil


  Това, което посочих е мнението на NOAA и немския Институт за полярни и морски изследвания. И не е от ровене в Уикипедия.

  Че след края на ледената епоха когато континенталните ледници от половин Европа и Америка се стопили това било бавно и плавно а сегашното когато е останал 10% от тогавашния лед било безпрецедентно и експлозивно.
  —цитат от коментар 23 на Jazzdevil


  Ама няма значение колко лед е останал бе, лъжец? Показах, че Северноатлантическото течение е спряло заради бързото топене (за 10-20 години) на сравнително малко лед. Което ясно опровергава твоя коментар 8.
  А ти ми говориш за топене започнало 12 000 години по-рано, което очевидно няма връзка с разговора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.