Изпращане на галерия

Ако се справяте добре зад обектива, покажете какво ви е впечатлило. Изпратете снимки и текст към тях.

Последни галерии

Топ галерии

Коментари (11)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1745 Любопитно

  След данъчно облагане, някои прибират вкъщи само 980 евро - едва 315 евро над минималната заплата.
  ...
  Е, ко? По-добре ли са от българските сестри?

  В Русия съм! В Русия съм!
 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7641 Неутрално

  То и българските така.

 3. 3 Профил на xex02646215
  xex02646215
  Рейтинг: 0 Неутрално

  След данъчно облагане, някои прибират вкъщи само 980 евро - едва 315 евро над минималната заплата....Е, ко? По-добре ли са от българските сестри?
  —цитат от коментар 1 на Веселин Дечев


  И българските протестираха за увеличаване на заплатите, но тогава форумците казаха, че айде нямало нужда да задръстват улицата.

 4. 4 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 2014 Неутрално

  До коментар [#3] от "xex02646215":

  То въпросът е готови ли са да плащат за здраве повече от мизерната сума, която сега отделят на месец, а не какво са казали.

 5. 5 Профил на xex02646215
  xex02646215
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#3] от "xex02646215":То въпросът е готови ли са да плащат за здраве повече от мизерната сума, която сега отделят на месец, а не какво са казали.
  —цитат от коментар 4 на svoboden


  Ами да ги питаме.

 6. 6 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 896 Неутрално

  До коментар [#3] от "xex02646215":То въпросът е готови ли са да плащат за здраве повече от мизерната сума, която сега отделят на месец, а не какво са казали.
  —цитат от коментар 4 на svoboden


  А някой в татковината има ли идея колко са в действителност парите събрани за здравната система, и колко от тях отиват там, а не биват "отклонявани" към шкафчета и шкафове?

 7. 7 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4444 Неутрално

  Донякъде успокояваща новина. Здравните работници и обществото преминаха от фазата на шока и еуфорията от Ковид-19 към рутината и икономическото мислене - след като сме герои и саможертвени професионалисти, и работим по 10-12 часа, къде е материалната благодарност и оценката от обществото. С емоции и ръкопляскания не се плащат сметките.

 8. 8 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Заплатите нека им ги вдигнат, нормално е всеки да иска добри доходи. Ама това величаене какви герои са здравните работници е пълна глупост. В крайна сметка на здравните работници работата им е да лекуват, ако не им харесва нека си търсят друга работа.

 9. 9 Профил на ДСиБ
  ДСиБ
  Рейтинг: 617 Неутрално

  Това е положението, сами са си избрали да ги управляват социалисти. За левичарски и зелени политики трябват много пари, за сестрите, колкото толкова.

 10. 10 Профил на observador
  observador
  Рейтинг: 1349 Неутрално

  От една страна са универсалните проблеми за корупция, злоупотреби и неприоретизиране на здравната система, но от друга, това са и ефекти от предишната криза, когато МВФ, ЕК и страни като Германия налагаха съкращения за всички публични сектори, вкл. здравните. Лисабон тогава подписа споразумение, че няма да инвестира в тази сфера, за да избегне фалит.

  Сега, около 10 години по-късно, много от португалските (испанските, италианските) сестри са в Германия или другаде, а инвестиции в здравната система не са правени от поне 10 години (освен, както и у нас, закриване на болници по регионите).

  Защо беше нужно, за да се реши проблема с предишната криза да бъдат поставени условията за нова? Добре е, че изглежда сякаш МВФ и Германия са научили някои уроци и днес говорят по различен начин. Има много откъде да се реже във всяка страна, здравето и образованието не бива да бъдат първите орязани сектори при криза. Кредиторите са в позиция да поискат по-приоритетни промени, които са по-трудни за проследяване, но няма да "убият" кредито-получателя по този глупав начин. Португалия има нужда от здравна система, за да работи и да си плаща дълга.

 11. 11 Профил на opoziciq
  opoziciq
  Рейтинг: 896 Неутрално

  Навсякъде по света е така.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.